| נשלח ב-12/1/2014 23:28 |
|
| |
בחירה חופשית
בחירה חופשית נתינת בידינו להחליט רציתי לדעת מה אתן מעדיפות בבחור האם שילמד יום שלם או חצי חצי???
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2014 23:52 |
|
| |
שיעבוד משרה מלאה ויקבע עיתים. שייתן לי לגדל את הילדים בשקט :)
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2014 00:08 |
|
| |
השיבני מעניין שאת אומרת את זה... רוב בעלות התשובה רוצות אברך המסגרת שבה את לומדת(התורנית) היא לא יומיומית,נכון? זאת שאלה מאוד אינדיבידואלית...כל אחת מהיכן שמגיעה, הרקע שלה, הסגנון המשפחתי שלה זה כמו לשאול אם מעדיפים רכב לבן או שחור או תיק גדול או קטן תלוי במיליון פרמטרים...
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2014 00:25 |
|
| |
אני לא מכירה את רוב בעלות התשובה, ואלו שאני מכירה, מלבד בודדות, הבעל שלהן משלב עבודה ולימוד. המסגרת שבה אני לומדת היא של 9 שעות בשבוע ושבת בחודש. מסגרת ליטאית. וכיום אני לא רואה סיכוי בו אני מפרנסת משפחה ואין לי כל עניין בכך. זה תנאי מקדים אצלי בפגישת בחורים. אם מישהו רוצה ללמוד בשנה הראשונה הוא צריך לחשוב גם איך הוא מפרנס את המשפחה שלנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2014 00:34 |
|
| |
ללמוד אחרי החתונה יום שלם?! אני מוכן ללמוד אפי' יומיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2014 00:36 |
|
| |
השיבני לא סתם שאלתי על המסגרת... היא בד"כ הגורם מס' 1 שמשנה לך את המחשבה לגבי זה 9 שעות שבועיות זה לא המון... ואני לא שופטת חס ושלום את ההחלטה שלך...להפך אני דווקא חושבת שיש בזה בעיה שהרבה בעלות תשובה מרחפות איפשהו בעננים ובטוחות שזה כ"כ פשוט לפרנס את המשפחה עם אברך...(במיוחד שהן לא ראו במשפחה את הסגנון הזה) למרות שטכנית יש את הנושא הזה של אמונה וביטחון בקב"ה אז לא משנה אם שניכם תעבדו או רק את בכל מקרה מה שתצטרכו לקבל תקבלו
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2014 11:11 |
|
| |
בס"ד אני רוצה אחד שלומד שעה אחת ביום בלבד!ביתר השעות עובד ועוזר לי לטפח את ביתנו
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2014 11:18 |
|
| |
חייכנית רק שעה אחת ??? אם הוא יעבוד בחצי משרה הוא יוכל ללמוד 4-5 עד הערב ואז תוכלו להיות יחד
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2014 11:29 |
|
| |
בס"ד
כמובן שאם הוא עובד בחצי משרה ומרוויח טוב ואין הרבה לעזור בבית(כי הבית קטן ואין ילדים) אז ארצה שהוא ילמד בכולל כמה שעות...שזה מה שעושים בד"כ בחב"ד שנה ראשונה הבן זוג בכולל... אבל בד"כ אחרי שנה יש ילד...ואז ארצה את עזרתו בבית וגם לצאת איתו ביחד... אני רואה את אחותי בעלה לומד חצי יום ועובד חצי יום,והוא בא רק לעזור קצת אבל אין להם זמן כמעט לצאת ולדבר...לא אהבתי את זה... אחרי שנה ראשונה לדעתי צריך לעבוד רציני כדי לחסוך לדירה,שעה ללמוד,וביתר הזמן לעזור בבית ולצאת ביחד או ללמוד ביחד שיחה של הרבי/חת"ת...
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2014 13:11 |
|
| |
אעדיף שילמד. אך שלא יהיה ראש בקיר ולא כמצוות אנשים מלומדה..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2014 14:46 |
|
| |
די, הגדרת שעות הלימוד היא כמובן יחסית. לשמחתי אני לא לומדת במדרשות כמו סל"ה או נווה ירושלים שקצת "מתכנתות" את הבנות. יש לי חשיבה עצמאית וביקורתית וברוך השם על כך. ולא מדובר בעניין של ביטחון ואמונה בקב"ה, אני סומכת עליו שישלח לי גבר שיקיים את כתובתו ויפרנס אותי. זה עניין של השקפה ולא של יראת שמיים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2014 15:26 |
|
| |
השיבני בואי לא נדבר בשמות של מדרשות ובטח לא להגיד עליהן דברים לא טובים...
אני יכולה להגיד לך שאף מדרשה לא מתכנתת את הבנות זה כל אחת והאופי שלה.
אני יכולה להגיד שגם לי יש חשיבה עצמאית וב״ה אני בתשובה מספיק שנים כדי להיות גם כן ביקורתית כלפי דברים שנאמרים...
אם את סומכת עליו שישלח לך גבר שיקיים את כתובתו זה יכול גם להיות אברך אבל זה כבר עניין של בחירה שלך עם עצמך....
ומעולם לא אמרתי מילה על יראת שמיים או על מחסורה
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2014 15:31 |
|
| |
עדיף אחד שעובד כל היום וקובע עיתים קביעת ברזל. מאשר אחד שמספר שילמד כל היום ולאחמ"כ לאט לאט יצא לעבודה וישכח מה זה נקרא תורה. מי שילך וידע שצריך לפרנס וגם ללמוד. הלימוד שלו יהיה אמיתי לכל החיים ולא משחק לתקופה קצרה בלבד.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2014 15:47 |
|
| |
מעדיפה לומד. אם הוא עובד- תלוי באיזה עבודה.
וגם אחרי שיצא לעבודה כמעט יום שלם- שיקבע עיתים.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2014 17:13 |
|
| |
די, אני מדברת מניסיונן של חברות שלי שבדקו את המדרשות ומההתרשמות שלי הבנות אחרות שלמדו שם, וכמובן כל מקרה לגופו. יש גם שיגידו שה"תכנות" מהסוג הזה מבורך. כל עוד בעלי לא מפרנס אותי בכפיו (לא רק "דואג") זה לא מספק אותי. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2014 17:17 |
|
| |
ולא היה בדבריי ולא שמץ של ביקורת עלייך, ועל הבחירות שלך אני מעידה על עצמי בלבד. ומקבלת את ההוכחה בדבר לשון הרע על מוסד - תודה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|