| נשלח ב-14/1/2014 16:51 |
|
| |
חסיד וליטאית // ייתכן?
מה אתם אומרים על זוג כזה? בחורה שהגיעה מבית ליטאי שאין לה זיקה לחסידות , ומתחתנת עם בחור חסיד קצת פתוח או להפך.. בידיעה שלא הכובע קובע ולא המעיל מועיל. העיקר האופי וכו..
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2014 16:54 |
|
| |
אני מכיר ספרדיה שהתחתנה עם חסיד. יש הבדלים במנטליות שצריך לגשר עליהם, אבל ברמת העיקרון הכל אפשרי עם רצון טוב משני הצדדים... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2014 17:04 |
|
| |
יותר מתאים לי ספרדיה מליטאית שתתחתן עם חסיד.. שתיהם מאמינים יותר בצדיקים וכו. יתכן גם שהיא מקורבת איכשהו לחסידות. ואוהבת את הדרך הזו. זו לא רק מנטליות , זו דרך חיים, השקפות, אמונות.. שיצוצו בהמשך.
החסידים מאמינים ברבה , סובבים סביבו , עוטפים אותו.. הליטאי יותר עצמאי. חושב לבד. אין בו את הקהילתיות הזו ולהיות ממש כמו כולם..את הלבוש. תקנות סגורות כפופות לגחמותיו של הרבי. פוליטיקה תוך קהילתית (אצל חסידים יותר מורגש..) אהבת הלימוד , הלכות, קבלה ועוד ועוד נקודות כאלו..
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2014 17:15 |
|
| |
את מכלילה יותר מדי, יש גם ספרדים עצמאיים בדעתם וליטאים שמכרכרים כל היום סביב הגרח"ק כדי לדעת "איך מעשרים את התבן ואת המלח"... בכל מקרה ברור שככל שיש יותר שוני ברקע ובמנטליות הדרישה להתפשרויות וגישורים בהמשך יותר גדולה... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2014 17:54 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | אני מכיר ספרדיה שהתחתנה עם חסיד. יש הבדלים במנטליות שצריך לגשר עליהם, אבל ברמת העיקרון הכל אפשרי עם רצון טוב משני הצדדים...נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אני מאוד מסכימה עם האמירה הזאת
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2014 18:08 |
|
| |
לדעתי אפילו ספרדיה עם חסיד יכול ללכת השאלה אם הבחורה רוצה זה בכלל לא משנה לדעתי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2014 18:26 |
|
| |
טוב בתור נציג של החסידים מן הסתם אני יהיה חייב להגיב :) אז אענה דבר דבר.
א. אין היום מושג של לטאים וחסידים היום כולם חסידים. היום הלטאים שואלים את הרב שטיינמן ואת ר' חיים קנייבסקי שאלות שאצל החסידים לא עונים. ב. אין פה עניין של השקפה או לא השקפה. יש פה עניין של דרך חיים.
ג. תאמיני לי ש 90 אחוז מהסטיגמות שיש אצל החסידים ממש לא נכונים ולפעמים אפילו משוללי כל יסוד.
ד. יש המון חסידיות שפותחות יותר ויש חסידיות שסגורות יותר.
קחי למשל את חסידות גור. שחושבים שהיא גרועה שיש. אבל רמת הקהילתיות שיש בגור אין בשום מקום אחר בעולם האחווה והדדיות שיש שם לא תמצאי בשום מקום אחר בעולם.
קחי למשל את גור. הם הכי פחות נמצאים אצל הרבי. הצעירים יותר נוסעים פעם בחודש לשבת לרבי. עשרת ימי תשובה. וחגים. זהו!!! אין טישים אין חתונות אין כל הסיפורי סבתא האלה. לעומת חסידיות אחרות שכל היום מקרקרים סביב הרבי.
אם בני הזוג יודעים את הבסיס של לחיות ביחד זה לא משנה באמת אם חסידים או לטאים או ספרדים או אמהרים.
שמעתי פעם מיהודי חכם מה הסיבה שמקדשים עם טבעת? למה דווקא טבעת ולא משהו אחר? כי איך עושים טבעת? לוקחים ברזל מאורך ומקפלים אותו משני כיוונים וכך עושים מעגל שלם. כך גם בונים בית אם כל צד ידע שהוא צריך להתקפל כשצריך ולוותר כשצריך כך בונים בית הכי מושלם שבעולם וזה באמת לא משנה מה המוצא או מה העדה או המסגרת.
אני אישית בכל מקרה מכיר זוגות שמגיעים מכל מיני קצוות וחיים באושר ועושר בלי סוף
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2014 19:12 |
|
| |
חוץ מזה שירדת הכל לאישי לא הגבת כלום. אז לא הגיב לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2014 19:41 |
|
| |
יצאת צדיק:)
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2014 20:16 |
|
| |
בגדול, הכל אפשרי בנישואין.
אבל בשביל לבנות קשר אמיץ וחזק יותר קל להתחיל מנקודת פתיחה של זהות קרובה יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2014 20:50 |
|
| |
השאלה היא, האם הליטאי הוא אכן ליטאי והחסיד הוא אכן חסיד, כי הבדלים גדולים יש בין שתי האסכולות האלו, או ששניהם פחות או יותר אותו דבר, רק שנולדו אחד להורים חסידים והשניה להורים ליטאים.
אם גם הבחור וגם הבחורה צופים בסרטים למשל, יוצאים למסעדות, טיולים ובילויים, אז סביר להניח שבקלות יוכלו לגשר על פערים ברקע.
לעומת זאת אם החסיד מרבה להתפלל בסילודין, טובל במקוה כל יום, לומד שפת אמת בדביקות, והבחורה שומעת שיעורים על נפש החיים, ומשתוקקת לפרנס בעל שילמד כל היום, מן הסתם הם פחות מתאימים.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2014 23:04 |
|
| |
שיג ושיח אני לא מאמין שהשאלה פה בפורום נבנתה על הפרופיל שכתבת. אלו לא חושבים ע"כ וזה אין בכלל על מה לדבר.
פה מדבר על אנשים נורמטיבים ונורמלים פתוחים וליברלים.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2014 23:22 |
|
| |
מממ איזה בחורה שפויה תרצה להתחתן עם חסיד גור?.... התקנות שלהם בנוגע לזוגיות..ה' ישמריני..
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2014 23:59 |
|
| |
מה את בדיוק יודעת על התקנות חוץ ממה שמכרו לך? וחוץ מזה יש תקנות ויש מה שעושים בבית. תקנות הם לא הלכה. הם גם לא מנהג. ואף אחד לא אומר לך מה לעשות בבית.
ובנוסף שוב האם את שואלת אל חסידשער מבטן ומלידה שלומד כל היום שפת אמת? זה לא ילך בשום צורה. את שואלת על חסיד ליברלי פתוח לעם ולמדינה ולאנשים מסביבו זה ילך ובענק.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2014 12:16 |
|
| |
| בחור_חסידי כתב: |  | טוב בתור נציג של החסידים מן הסתם אני יהיה חייב להגיב :) אז אענה דבר דבר.
א. אין היום מושג של לטאים וחסידים היום כולם חסידים. היום הלטאים שואלים את הרב שטיינמן ואת ר' חיים קנייבסקי שאלות שאצל החסידים לא עונים. ב. אין פה עניין של השקפה או לא השקפה. יש פה עניין של דרך חיים.
ג. תאמיני לי ש 90 אחוז מהסטיגמות שיש אצל החסידים ממש לא נכונים ולפעמים אפילו משוללי כל יסוד.
ד. יש המון חסידיות שפותחות יותר ויש חסידיות שסגורות יותר.
קחי למשל את חסידות גור. שחושבים שהיא גרועה שיש. אבל רמת הקהילתיות שיש בגור אין בשום מקום אחר בעולם האחווה והדדיות שיש שם לא תמצאי בשום מקום אחר בעולם.
קחי למשל את גור. הם הכי פחות נמצאים אצל הרבי. הצעירים יותר נוסעים פעם בחודש לשבת לרבי. עשרת ימי תשובה. וחגים. זהו!!! אין טישים אין חתונות אין כל הסיפורי סבתא האלה. לעומת חסידיות אחרות שכל היום מקרקרים סביב הרבי.
אם בני הזוג יודעים את הבסיס של לחיות ביחד זה לא משנה באמת אם חסידים או לטאים או ספרדים או אמהרים.
שמעתי פעם מיהודי חכם מה הסיבה שמקדשים עם טבעת? למה דווקא טבעת ולא משהו אחר? כי איך עושים טבעת? לוקחים ברזל מאורך ומקפלים אותו משני כיוונים וכך עושים מעגל שלם. כך גם בונים בית אם כל צד ידע שהוא צריך להתקפל כשצריך ולוותר כשצריך כך בונים בית הכי מושלם שבעולם וזה באמת לא משנה מה המוצא או מה העדה או המסגרת.
אני אישית בכל מקרה מכיר זוגות שמגיעים מכל מיני קצוות וחיים באושר ועושר בלי סוף |
|
לא יודעת למה אתה מביא את גור כדוגמא... אבל היא החסידות הכי מפחידה ששמעתי.... גם אם הזוג יתקפל הכללים שם נוקשים מאד והם מחמירים מאד...לפי מה שהבנתי הם צריכים לגלות כל מה שעובר עליהם למלווה שלהם במשך שנה...ועוד כל מיני כללים מוזרים שמאד מקשים על החיים...כך שזה באמת לא פשוט להתחתן עם בחור מחסידות כזו....וצריך לקחת הכל בחשבון עוד לפני שנפגשים...
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 15/01/2014 12:49:30
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2014 12:51 |
|
| |
הירגעו !!!
חסידות גור היא קשת רחבה דיה כדי שיהיו בה כמה וכמה גוונים. יש את הזרם המרכזי והעיקרי, ויש את השוליים שעושים מה שנראה להם באופן כזה או אחר מבלי למסור דוח כזה או אחר למישהו, זה תלוי אינדווידואלית .
דייי, מספיק עם הסטיגמות !!
תוקן על ידי גרושי ב- 15/01/2014 13:04:14
גם אני חבר בפורום 'PEREK B'
|
|
|
|
|