| נשלח ב-6/2/2014 14:59 |
|
| |
ואם אני לא אתחתן?
חשבתם פעם על אופציה כזאת? עוד שנה ועוד שנה ועוד אחת...ואין! לא מוצאים.
אז מה...נעצור את החיים בשביל זה? כי הנה,אוטוטו אני מתחתנת,אז אני יחכה עם כל מיני דברים שאני רוצה. אבל אני לא מתחתנת. בנתיים. ולא יודעת כמה זמן הבנתיים יימשך.. ויש כאלה שלא התחתנו לעולם,זה גם אופציה שקיימת,גם אם קשה לחשוב עליה...ומדחיקים. אז איך מתמודדים עם המחשבה הזו? לחכות או לא? וגם מה יקרה אם זה לא יקרה? אני כזו שלילית לפעמים...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2014 15:44 |
|
| |
טוב שאת מעלה את הדברים. כי יש המון אנשים שלא מעלים כזו אפשרות בלבם כלל, וכך הם ממשיכים להם באותה דרך ובאותה שיטה, עד שלפעמים מפספסים רוב החיים בחיפוש, ולעיתים גם מתים רווקים.
עכשיו שהעלית את השאלה הזאת, את יכולה לשאול את עצמך כמה את באמת רוצה להתחתן, וכמה זה חשוב לך, וכמה את מוכנה להשקיע בכדי למצוא את הזיווג המדהים שלך.
כי תכלית כל אחד בעולם יכול להתחתן, זה סך הכל שאלה של עבודה עצמית ויכולת להתמקד על הדברים החשובים באמת.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2014 15:50 |
|
| |
נושא טעון שחשבתי עליו לא מעט פעמים בשנים האחרונות. מצד אחד, זה מלחיץ מאד לחשוב כך. כמה שהשנים עוברות יותר, הזמן לא לטובתינו. ההיצע קטן יותר והברירות לא גדולות במיוחד... קשה לנו לוותר על דברים, קשה לשבור מוסכמות וקשה להתפשר על דברים שלא רצינו. מפחדים לוותר על מה שלא רצינו עד היום ומצד שני, מפחדים שאולי זה באמת לא יקרה.. ומצד שני, בכל אופן אצלי, האמונה בבורא עולם, שהכל לטובה ונכון שארבעים יום לפני יצירת הוולד, מכריזים עליו, בת פלוני לפלוני, אז כבר הוכרז לנו למעלה, מה נועד לנו. אז אם הוא עדיין פנוי, בטוח להקב"ה יש שליחים שיחברו בינינו ואולי.. אולי.. אולי הוא לא פנוי כבר, או.. שכבר לא איתנו..
צריך לדעת להסתכל על הדברים בנקודת ראיה נכונה וכמובן, עם הרבה ביטחון בבורא עולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2014 16:45 |
|
| |
האמונה בבורא עולם של רווקים מתבגרים בדרך כלל זה מסוג השקרים שאנו מספרים לעצמנו כדי למנוע מעצמנו לעשות את העבודה הדרושה. הרי תכלית מעטים מאד האנשים שחיים באמונה טהורה ופשוטה שכל צעד ושעל הם מסתמכים על הבורא. אם אני רוצה לקנות חולצה מפירמה מסויימת (או לבנות, אודם בצבע מיוחד), ולחנות אין, אני לא אומר, זה רצון ה', ומסתפק במה שיש. אלא אני הולך לחנויות אחרות וכיוצא עד שאני מקבל את מה שאני רוצה. אם אני רוצה להתקדם בעבודה, ולא מקדמים אותי, אני לא אומר, טוב זה רצון ה', ומקבל את המצב בשלוה, אלא אני אבדוק ואעבוד קשה כדי לראות איך אפשר להתקדם וכיוצא.
ופתאום כשזה מגיע לשידוכים כולנו הופכים לבעלי אמונה טהורה?! האמת חייבת להאמר שאין אמונה זו אלא מעצת היצר הרע שרוצה למנוע מאיתנו להשיג את הכי טוב, הוא רוצה לעצור אותנו מלהשקיע את העבודה העצמית הדרושה בכדי להשיג את הפרס היקר מכל.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2014 16:52 |
|
| |
שיג, אני לא מסכימה לגמרי עם דבריך. אתה חושב נכון וכותב טוב. אבל אם אני יודעת, שמבחינתי, אין פשרות מעבר למה שאני מוכנה להתפשר ועשיתי המון השתדלויות בנושא השדוכים ואין לאל ידי לעשות יותר (כך אני חושבת). הצבתי לעצמי רף של דרישות וגם רף של וויתורים. ואם לא אמצא את מה שאני מחפשת, אז מה אעשה? אקח מכל הבא ליד?? אני מאמינה בבורא עולם, שעצם זה שהגעתי לגיל הזה ועדיין לא התחתנתי, זה מאיתו יתברך וכל הנסיונות שעברתי על הדרך, הם גם ממנו. אז אני סומכת עליו שהוא יודע מה הכי טוב בשבילי ומתי זה גם יקרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2014 17:15 |
|
| |
תארי לעצמך שחס ושלום היית חסרה רגל אחת... האם הדרישות שלך היו אותו הדבר? מן הסתם שלו. האם היית מוכנה להתפשר יותר, מן הסתם שכן. האם זה אומר שאת לא היית מאושרת בנישואין שלך, בודאי שלא! היית יכולה להיות נשואה באושר גם אם חסרה לך רגל אחת. אלא מה, יש לך שתי רגלים, שתי ידים, שתי עינים, והכל מתפקד כראוי. אז את חושבת שמגיע לך א' ב' ג' ד'... אבל אם היית מחפשת אך ורק מה שיעשה אותך מאושרת, ולא מסתכלת על שום דבר אחר, מן הסתם היית היום חובקת נכדים :)
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2014 17:21 |
|
| |
אני מחפשת רק את מי שיעשה אותי מאושרת ואתחתן רק איתו ומעולם לא פחדתי ממה יאמרו בחוץ וכל העולם, אבל לעניות דעתי, חתונה היא לא בכל מחיר!! גם אם ברירת המחדל היא... אם אתחתן עם אדם שאני לא רוצה אותו או את הסגנון שלו, רק בשביל להקים בית בישראל ולהרגיע את כל העולם ואשתו, אז לא אהיה מאושרת!! אני רוצה להיות שלמה ומרוצה במה שאני בוחרת ולומר שמצאתי את שאהבה נפשי ולא אהבה השדכנית.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2014 17:34 |
|
| |
מה שהכי מוזר זה .... שכל מי שהתארס בד"כ אמר אחרי זה שהוא תמיד חיפש משו מסויים וקיבל שונה ו/או אחר ממה שרצה, ועדיין(!!! ) הוא שמח מאושר ואוהב למרות שלא חשב שכך יהיה ... אז מה??? גם לי זה יקרה???? מה שווה כל ההמתנה הזאת?מה בדיוק קורה שם? למשל לא מובן לי איך אדם שרצה מישי מסויימת והוריד מלא!!! בחורות, בסוף התחתן עם הבחורה הכי לא קשורה לכל מה שהוא חיפש... ומה ....? הוא ממש מאושר היום..... בטח תענו לי שככה זה... והכל משמיים... וכשזה מגיע אז מגיע... לומשנה מה יהיה...יתחתנו .... ברור שאני מאמינה בזה!! אבל ההמתנה הזוטי ובסוף.... .... טוב... זהו הוצאתי ....חחח נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2014 17:45 |
|
| |
את משמשת פה להרבה הרבה רווקים/ות..
יש דברים שלא נבין מעולם. כמו שתמיד אני שואלת, איך זה שאומרים על כל זוג שמתארס: זיווג משמים, ענבי הגפן, כפתור ופרח ועוד כהנה וכהנה.. ואח"כ, אחרי שהם ל"ע מתגרשים מהר מאד אחרי החתונה, אז לאיפה נעלמו כל הגפנים והפרחים??
ואם הכל זורח ופורח, אז זה בסדר וזה משמיים.
אז אנחנו לא מבינים כלום וק"ו לא בחשבונות שמים וניסתרות דרכי אלוקינו. אבל מאמינים שהוא מכוון אותנו ומוליך אותנו לדרך הטובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2014 18:25 |
|
| |
אני לא יודע שאפשר לשאול שאלות עמוקות מתוכן הדרשות שמוסרים דרשנים מזדמנים בשבע ברכות.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2014 01:56 |
|
| |
יש אנשים שחיים כל יום בדאגה לעתיד, וכך יוצא שיום האתמול לא היה משהו, היום... נו... ומחר, יהיה הכי טוב שאפשר. הבעיה שזה הסיכום בסוף כל יום. במקום לחיות את ההווה ולשפר את העתיד.
תחיי היום כאילו את לא מתחתנת מחר, כך תגיעי הרבה יותר מוכנה לחתונה כשיגיע הזמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2014 15:00 |
|
| |
| only1day כתב: |  | אני מחפשת רק את מי שיעשה אותי מאושרת ואתחתן רק איתו ומעולם לא פחדתי ממה יאמרו בחוץ וכל העולם, אבל לעניות דעתי, חתונה היא לא בכל מחיר!! גם אם ברירת המחדל היא... אם אתחתן עם אדם שאני לא רוצה אותו או את הסגנון שלו, רק בשביל להקים בית בישראל ולהרגיע את כל העולם ואשתו, אז לא אהיה מאושרת!! אני רוצה להיות שלמה ומרוצה במה שאני בוחרת ולומר שמצאתי את שאהבה נפשי ולא אהבה השדכנית. |
|
מאידך אומרים שאת לא צריכה לחפש משהו שיהפוך אותך למאושרת-אלא את צריכה להיות מאושרת כבר עכשיו בלי קשר אליו. וכמובן שגם יחד איתו אך לא שהוא יהיה מקור האושר היחיד שלך-ותהי תלותית בו,מה יקרה אם אחרי חתונה לא תהי מאושרת ממנו?
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 09/02/2014 15:00:19
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2014 23:21 |
|
| |
וואי, אשכול מפחיד, אני לא צעיר ויש לי עוד אחות יותר מבוגרת, לא נעים, אבל הצעתי לבנות, ואולי גם לבנים, לא להגיד אני כבר מתחתנת אז אעצור כאן, אלא כן להתקדם כאילו את נשואה ויש לך זמן,נפגשתי פעם עם אחת שמאוד הפריע לי הבטלנות שלה, היא מסיימת כליום את עבודתה כמורה בצהריים, וכבר כמה שנים היא כך, ועד עכשיו היא לא למדה משהו נוסף, או משקיעה באפיק חדש, מצאתי בזה הרבה טעם לפגם, אני חושב שכן צריך לנצל את הזמן ולהיות פעילים,רק להיזהר לא להשקיע בעבודה על חשבון החיים האמיתיים. ולדעת את סדר העדיפויות. בהצלחה לכולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2014 12:08 |
|
| |
את תתחתני אל דאגה
|
|
|
|