בית פורומים שידוכי חרדים

החשבון שלי עם רבי נחמן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/3/2014 11:14 לינק ישיר 
החשבון שלי עם רבי נחמן

נפגשתי לאחרונה עם בחור, בעל תשובה, בילה מספר שנים טובות בישיבה ידועה לשכמותו בבני ברק ועכשיו מחפש את דרכו החוצה מתוך המחנק של העיר והשיטה. התרשמתי ממנו בצורה לא רגילה, ואני יכולה להגיד בביטחון מלא, ששתי הפגישות איתו היו הטובות ביותר ואמיתיות ביותר עד היום. 
רק בעיונת, כחלק מתהליך החיפוש המחודש התחיל להתקרב לחסידות, בין היתר ברסלב, ונושא אומן וראש השנה עלה.
אני כהרגלי, גאה ודעתנית, הבעתי את תחושותיי בנושא, ולבסוף, אפילו אחרי הפגישה השנייה המפויסת וכנה - הוא החליט להוריד. על אף מציאת החן, והכימיה והכנות, הבנה ועניין שחווינו בפגישות. 
ההחלטה שלו היתה מאד קשה עבורי, כי לראשונה קוננה בי התחושה שזה יכול להיות זה, באמת הבחור הנפלא הזה, החכם ורודף האמת שעיניי נשואות אליו. שאני לא נרתעת מהדומיננטיות שלו, שמצאנו כל כך הרבה כן במשותף בשגעונות הקטנים. בחור שאני מוכנה לעשות ויתורים והשתדלויות עבורו. ואם אומן זה מה שצריך, נעבוד על זה. ואולי הוא לא הבין את זה מספיק, אבל בשבילי, בשבילנו אני מוכנה לעשות מאמץ: לקרוא, לשמוע שיעורים, לבוא בראש פתוח. אולי הוא רק השליח, ואולי הוא באמת הזיווג שלי. את זה השם יודע. אני יודעת שקיבלתי סטירה להתעוררות, ואני מוכנה להילחם, קודם כל על עצמי אבל גם עליו. 
יש בי איזה כאב, שהוא ויתר עליי מהר מדי, שהוא לא רצה להילחם. ואולי הוא פשוט עוד מאד לא בטוח במקום החדש הזה, אחרי השנים של הביטחון במעוז הליטאיות והוא צריך חיזוק ולא ספקות. אולי גם הוא צריך לעבור עוד דרך בשביל להיות הזיווג שלי.
עם הרבנית שלי נקבע שישוחחו עוד חודש, אם שנינו פנויים ויבחנו את המצב מחדש. כולי תפילה ותקוות שאם זה נועד להיות, אגיע מוכנה. 

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/3/2014 11:34 לינק ישיר 

אהבתי לשמוע את הירהוריך.... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2014 11:34 לינק ישיר 

רבי נחמן מברסלב היה צדיק גדול מאוד מאוד.
וכן תלמידו הקדושים רבי נתן רבי נפתלי ועוד ועוד.

אנשים יוצאים נגד ברסלב בלי שהם מכירים בכלל את ברסלב.

יכול להיות שתראי אנשים שעושים שטויות שהם עם כיפה של ברסלב. זה לא אומר שזה הוא ברסלב.
את חסידות ברסלב לא מכירים ברחובות ! כלל וכלל לא. אלא מכירים אך ורק מתוך הספרים בבית המדרש.

ולפי שיוצאים נגד מישהו לפחות כדאי לדעת נגד מי בכלל אתה יוצא....
אני חזרתי בתשובה לא דרך ברסלב, אבל אחרי כשלוש-ארבע שנים לאחר מכן התקרבתי לברסלב - אך ורק מתוך הספרים. הדברי תורה שכל כך מחזקים אותך בעבודת השם, התפילות בדמעות, וכו' וכו'.

ושאני מחפש אישה אני מחפש צדיקה ולא מחפש שהיא תהיה דווקא ברסלב, רק שהיא לא תהיה מתנגדת.

לדעתי לא היית צריכה להתנגד מולו לברסלב, לפחות לא בפגישות הראשונות, אפילו שיש לך דעות, לפעמים כדי לא לבטא אותם.
ולפי מה שכתבת פה אני בטוח שהבחור עשה טעות שהוא הוריד אותך בגלל זה.
אם יכלתי הייתי גם מדבר איתו שימשיך איתך, בסוף מיישרים הדורים.

אני תפילה שהבחור יקבל שכל ויחזור אילך.

תוקן על ידי שמח_תמיד ב- 09/03/2014 11:36:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2014 11:42 לינק ישיר 

תודה לשניכם, ותודה על התפילות שמח_תמיד. 
אני מתפללת שגם אני וגם הבחור נהיה אמיצים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/3/2014 11:49 לינק ישיר 

אגב הפחד הגדול אצל כל חסיד ברסלב זה שאישתו לא תאפשר לו לנסוע לאומן לראש השנה.

אם תמסרי לו דרך השדכנית\הרבנית, שאת תסכימי לו שיסע לאומן בראש השנה, יש מצב שהוא יחזור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2014 11:54 לינק ישיר 

כתבתי את זה כי אני יודע מה הכי חשוב לחסיד ברסלב. הוא לא צריך שאת תהי ברסלב !!

רק שלא תמנעי ממנו לנסוע בראש השנה, זהו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2014 11:54 לינק ישיר 

אני רוצה להגיד משו אבל אל תטעו שאני מתכוון על האיש ח'ו אלא אך ורק על השיטה...
השיבני איני יודע לאיזה סקטור (מגזר) את משתייכת אבל באם את לא ברסלבית וכך זה נראה גם, אז תודי מאוד לה' שהבחור הוריד ולא התחתנת איתו אני אומר את זה מכאב וידיעה שהחיים בהשקפה כזאת לא כאלו טובים, לדוגמא כשהבעלים טסים לאומן הנשים הולכות ובוכות לרבנים - שאני מכיר כמה מהם אישית - בכדי שימצאו להם מקום להיות בו בראש השנה עם הילדים וכו' וזה רק דוגמא אחת, אז בבקשה ממך אל תעשי את זה..
ושוב פעם שיהיה ברור לכולם איני מדבר על האיש שהוא היה אדם גדול לכשעצמו אלא על השיטה שמיסודה היא לא בריאה
למי שרוצה אשמח להרחיב את הדיבור על כך באישי, לצערי יש לי מה לומר בנושא הכאוב הזה שנקרא היום ברסלב, מדברים ששמעתי מרבנים גדולים וממה שראיתי ג'כ.
מקווה שתמצאי את המיועד שלך ויחד תחיו חיים הכי מאושרים שיכולים להיות לכם בעז'ה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי זלמן808 ב- 09/03/2014 12:00:59

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/3/2014 11:58 לינק ישיר 

לא ידעתי שבשביל יום אחד בשנה שטסים, צריך להוריד בחור, ולפרק שידוך

תוקן על ידי שמח_תמיד ב- 09/03/2014 11:59:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2014 12:00 לינק ישיר 

עיין טוב בדבריי יקירי השמח תמיד ותדייק שאין זה קשור כלל וכלל ליום ראש השנה...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/3/2014 12:02 לינק ישיר 

אני יודע שזה קשור אך ורק ליום ראש השנה, כל השאר זה שטויות.

תוקן על ידי שמח_תמיד ב- 09/03/2014 12:03:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2014 12:09 לינק ישיר 

נהיית גם שות(ט)ה הכפר בנוסף לכל??
אני אומר לך מפורש שזה לא קשור ואתה ממשיך להתווכח???
סלח לי על הקשיחות אבל אל תפרשן את דבריי בבקשה בדברים שלא אמרתי תודה רבה לך יקירי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/3/2014 12:20 לינק ישיר 

ראש השנה זה לא משהו לזלזל בו, ובמשפחה החילונית שאני באה ממנה יש דגש מאד על החגים הרציניים והחשיבות להיות ביחד. זה ויתור לא פשוט, אבל אני בטוחה שגם לי יש את העניינים שלי שבהם אני אצריך ויתורים והתגמשות ואנחנו לא בהכרח מקבלים את החבילה עם כל הדברים במקום, במיוחד בגיל ובמקום שלי. סך הכל מדובר בבחור הגון ויציב עם רגליים על הקרקע שקיבל יסודות מאד טובים של תורה אבל צריך עוד משהו בשביל הנשמה, במיוחד בדור הזה. ואם יש את זה, לא שווה להשתדל?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/3/2014 12:25 לינק ישיר 

אני לא מכיר את המקרה שלך טוב בשביל לייעץ לך אני מתנצל השיבני.
איני יודע היכן התחנכת ובת כמה את אבל הייתי מציע לך ללכת לשאול אדם גדול בענין שלך ובאם תרצי אוכל לתת לך מספרי טלפון של ת'ח גדולים ויראים..
כמובן שלא כאן אלא באישי מטעמים ברורים..
מאוד אשמח לשמוע שהכל הסתדר בסופו של דבר על הצד הטוב ביותר שיכול להיות בשבילך

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/3/2014 12:26 לינק ישיר 

זלמן808 כתב:
נהיית גם שות(ט)ה הכפר בנוסף לכל??
אני אומר לך מפורש שזה לא קשור ואתה ממשיך להתווכח???
סלח לי על הקשיחות אבל אל תפרשן את דבריי בבקשה בדברים שלא אמרתי תודה רבה לך יקירי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

לא פרשנתי כלל את דבריך.
אמרתי שזה קשור רק לראש השנה מידיעה. וזה בלי קשר למה שכתבת אתה.
כתבתי את זה לפני שהגבת באשכול בכלל... שים לב....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2014 12:28 לינק ישיר 

באמת שאיני יודע מה אתה יודע על ההשקפה שמלמדים על ברסלב, אבל דבר אחד אני יכול להגיד לך אומן ראש השנה זה הדבר האחרון שמפריע ומסוכן במה שיש שמה..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/3/2014 12:38 לינק ישיר 

זלמן808 כתב:
באמת שאיני יודע מה אתה יודע על ההשקפה שמלמדים על ברסלב, אבל דבר אחד אני יכול להגיד לך אומן ראש השנה זה הדבר האחרון שמפריע ומסוכן במה שיש שמה..

נשלח מהאנדרואיד שלי

תלמד טוב טוב ספר חפץ חיים ושמירת הלשון
אתה מוציא שם רע על קהילה קדושה ועובדי ה' באמת.

תוקן על ידי שמח_תמיד ב- 09/03/2014 12:38:59

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > החשבון שלי עם רבי נחמן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext