בית פורומים שידוכי חרדים

השיר של מאיר אריאל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/5/2014 21:07 לינק ישיר 
השיר של מאיר אריאל

"נשל הנחש" נכתב על שידוכים נכון?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2014 02:51 לינק ישיר 

לא מכיר תביא נשמע אותו...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/5/2014 19:49 לינק ישיר 
שיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2014 01:16 לינק ישיר 
..

שוב אני מוצץ גבעול
תחת גשר מט ליפול
כשמעלי העגלות בתנועה מתמדת
שוב אני מתחיל לשאול
מה לרצות מה לאכול
כשהנמלה העניינית אותי מודדת.
אחת לאיזה זמן מוגבל
אני נשמט אביון ודל
ממירוץ הכרכרה המשתקשקת
נפלט משצף מעגל
וכמו שוקע תחת גל
כשההמולה הסחרחרה אט מתרחקת .
ואבא תמיד אומר
תעזבנו יום יעזבך יומיים
העגלה נוסעת אין עצור.
קפצת ממנה היום
חלפו שנתיים
והנה נשארת מאחור.
צולל חופשי ללא מצנח ,
לכל הכיוונים נפתח ,
והתשוקה לכל כיוון אותי הורסת ,
כך שבינתיים אני נח,
כך כמו שאני מונח
כשהתאוצה שמעלי שוב ושוב דורסת .
עני ורש ומרושרש ,
מביט בנשל הנחש.
לו רק יכולתי גם אני כך להגיח .
בהשילי בלי כל חשש ,
תרבות של עור אשר יבש,
וכמו חדש למחוז חפצי אגיע.
אך אבא בשם אומרו
" תעזבנו יום יעזבך יומיים " -
העגלה נוסעת אין עצור
לא קפצת עליה היום
חלפו חודשיים
והנה נשארת מאחור

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2014 20:06 לינק ישיר 

אני מאוד אוהב את השיר הזה, אף פעם לא חשבתי שהוא קשור לשידוכין...
בכולופן, אני זקוק שמישו יפרש ויבהר לי אותו היטב.

בזכותך אני עכשיו שומע אותו...:)

לאהוב זה הטוב שבטוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2014 20:14 לינק ישיר 

גם בספירת העומר?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/5/2014 12:20 לינק ישיר 
יש

כאן מי שלא שומע שירים בעומר? הדור הזה חלש

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2014 12:43 לינק ישיר 

מאיר הכללת....

אני לא שומעת שירים בעומר! (וסתם לידיעתך...יש פה עוד כמה כאלה...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2014 12:51 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/5/2014 12:53 לינק ישיר 

בס"ד

איי אדם 1...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/5/2014 13:42 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

אשכול בלא בעמרציות לשמה (בלי שום קשר אליך אדם יקירי) כהמג'א כותב נראה לי זה לא משחק ילדים זה הלכה פסוקה!! (כל מי שפעם למד הלכה בצורה רצינית יודע את זה) ולבוא ולזלזל בצורה כזו מחוצפת ובזוייה במג'א זה דבר שראוי למחות עליו (אם היה לי אישור כתיבה שמה הדברים הללו היו נכתבים באשכול שמה).
ועוד דבר תעיינו בסי' תקסא איך שהמחבר מחמיר כל השנה במה שנקרא אצלו "משמיעי קול" שזה ודאי כולל טייפ וכדו' אולם בכל השנה כבר כתבו האחרונים שנהגו להקל בכך (אורל'צ ח'ג, יחו'ד ח'א ס'מה ועוד עיי' בפסקי תשובות על דברי השו'ע בסי' תקסא) בפרט בדורינו שחלש ועלולים לבוא לידי עצבות אם לא היו שומעים כלל שירים...
אולם בימי העומר ימים שבהם אנו מתאבלים על מיתת 24 אלף תלמידי ר' עקיבא (רק לסבר את האוזן קצת מה הפסדנו מכך, החמישה תלמידים שהוא העמיד אח'כ (יבמות סב ע'ב) [ר' שמעון בר יוחאי, ר' מאיר בעל הנס (שמחר בי'ד אייר לחלק מהשיטות יום הילולא שלו), ר' יהודה, ר' יוסי בן חלפתא ור' אלעזר בן שמוע] שכולם תנאים קדושי עליון מחיי מתים!!! תבינו מה היה אילו לא היו מתים כל אותם 24 אלף תלמידים כמה תורה היתה לנו עכשיו, כמה מסכתות היו נוספות לנו, כמה עומק בהבנה, כמה תנאים מחיי מתים....
על זה אנחנו בוכים על תורה שנתמעטה, על תנאים שנפטרו, על בין אדם לחבירו!) א'כ מה יקרה אם בימים אלה ננהג קצת ממנהגי אבילות (שלא נצטרך להם במקרה אחר ח'ו) ולא נשמע שירים ולא נסתפר ולא נתגלח ולא נתחתן... כדאים הם אותם תנאים קדושי עליון שמתו בזמן זה (אין לנו הבנה כמובן בעומק החטא שלהם אז שלא יגיעו כל היפי נפש האלה ויאמרו "הנה אם מתו בגלל שלא כיבדו זה את זה"... כי ודאי זה לא כפשוטו ויש בכך עומק רחב מאוד!!!
(למעוניינים אביא ב'נ מקורות להרחבה בעניין זה).
אז נכון אולי יש מי שמקל בענין גילוח הזקן שהוא יותר קל מאשר גילוח בראש, ונכון שיש מי שמקל בשמיעת שירים מטייפ שלכאורה לא חשיב כלי שיר (אע'פ שמלשון השו'ע כולל איסור גם בזה דכתב "משמיעי קול" עיי'ש) ויש שמתירים גם להתחתן בימים אלה כל מקרה לגופו...
אבל תגידו לי אתם לא ראויים אותם 24 אלף תנאים שנזכור אותם בימים אלה?? שנכבד אחד את השני ונדון אותו לכף זכות?? שהרבה אהבת חינם גם לזה ששונה מאיתנו??
והרי משום שנאת חינם נחרב הבית אז בטוח שבזכות אהבת חינם יבנה בית המקדש השלישי במהרה בימינו אמן!! מי לא רוצה שיהיה לו מניה בבניית ביהמ'ק שיבוא אליו הקב'ה ויאמר לו בני / בתי תודה לך בזכותך בניתי שוב את בית המקדש... כמה עוצמה זה נותן לנו מחשבה שכזו כמה שמחה כמה קירבת ה' כמה גדלות...
יזכנו ה' שבאמת בדברים הלכאורה קטנים האלו נכבד אחד את השני ונאהב אותו באמת גם בלי שום סיבה מיוחדת תאמינו לי העולם הפנימי שלנו יראה אחרת לגמרי...
המשך יום מקסים ונפלא לכולם

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/5/2014 13:53 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2014 16:05 לינק ישיר 

זלמן808 כתב:
אדם_ה1 כתב:

אשכול בלא בעמרציות לשמה (בלי שום קשר אליך אדם יקירי) כהמג'א כותב נראה לי זה לא משחק ילדים זה הלכה פסוקה!! (כל מי שפעם למד הלכה בצורה רצינית יודע את זה) ולבוא ולזלזל בצורה כזו מחוצפת ובזוייה במג'א זה דבר שראוי למחות עליו (אם היה לי אישור כתיבה שמה הדברים הללו היו נכתבים באשכול שמה).
ועוד דבר תעיינו בסי' תקסא איך שהמחבר מחמיר כל השנה במה שנקרא אצלו "משמיעי קול" שזה ודאי כולל טייפ וכדו' אולם בכל השנה כבר כתבו האחרונים שנהגו להקל בכך (אורל'צ ח'ג, יחו'ד ח'א ס'מה ועוד עיי' בפסקי תשובות על דברי השו'ע בסי' תקסא) בפרט בדורינו שחלש ועלולים לבוא לידי עצבות אם לא היו שומעים כלל שירים...
אולם בימי העומר ימים שבהם אנו מתאבלים על מיתת 24 אלף תלמידי ר' עקיבא (רק לסבר את האוזן קצת מה הפסדנו מכך, החמישה תלמידים שהוא העמיד אח'כ (יבמות סב ע'ב) [ר' שמעון בר יוחאי, ר' מאיר בעל הנס (שמחר בי'ד אייר לחלק מהשיטות יום הילולא שלו), ר' יהודה, ר' יוסי בן חלפתא ור' אלעזר בן שמוע] שכולם תנאים קדושי עליון מחיי מתים!!! תבינו מה היה אילו לא היו מתים כל אותם 24 אלף תלמידים כמה תורה היתה לנו עכשיו, כמה מסכתות היו נוספות לנו, כמה עומק בהבנה, כמה תנאים מחיי מתים....
על זה אנחנו בוכים על תורה שנתמעטה, על תנאים שנפטרו, על בין אדם לחבירו!) א'כ מה יקרה אם בימים אלה ננהג קצת ממנהגי אבילות (שלא נצטרך להם במקרה אחר ח'ו) ולא נשמע שירים ולא נסתפר ולא נתגלח ולא נתחתן... כדאים הם אותם תנאים קדושי עליון שמתו בזמן זה (אין לנו הבנה כמובן בעומק החטא שלהם אז שלא יגיעו כל היפי נפש האלה ויאמרו "הנה אם מתו בגלל שלא כיבדו זה את זה"... כי ודאי זה לא כפשוטו ויש בכך עומק רחב מאוד!!!
(למעוניינים אביא ב'נ מקורות להרחבה בעניין זה).
אז נכון אולי יש מי שמקל בענין גילוח הזקן שהוא יותר קל מאשר גילוח בראש, ונכון שיש מי שמקל בשמיעת שירים מטייפ שלכאורה לא חשיב כלי שיר (אע'פ שמלשון השו'ע כולל איסור גם בזה דכתב "משמיעי קול" עיי'ש) ויש שמתירים גם להתחתן בימים אלה כל מקרה לגופו...
אבל תגידו לי אתם לא ראויים אותם 24 אלף תנאים שנזכור אותם בימים אלה?? שנכבד אחד את השני ונדון אותו לכף זכות?? שהרבה אהבת חינם גם לזה ששונה מאיתנו??
והרי משום שנאת חינם נחרב הבית אז בטוח שבזכות אהבת חינם יבנה בית המקדש השלישי במהרה בימינו אמן!! מי לא רוצה שיהיה לו מניה בבניית ביהמ'ק שיבוא אליו הקב'ה ויאמר לו בני / בתי תודה לך בזכותך בניתי שוב את בית המקדש... כמה עוצמה זה נותן לנו מחשבה שכזו כמה שמחה כמה קירבת ה' כמה גדלות...
יזכנו ה' שבאמת בדברים הלכאורה קטנים האלו נכבד אחד את השני ונאהב אותו באמת גם בלי שום סיבה מיוחדת תאמינו לי העולם הפנימי שלנו יראה אחרת לגמרי...
המשך יום מקסים ונפלא לכולם
נשלח מהאנדרואיד שלי

תשובה לעניין!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2014 18:25 לינק ישיר 
מי אמר שאין אבולוציה ביהדות?

אם כבר אנשים הזכירו את מנהגי ספירת העומר כדאי באמת שנעמיק קצת באבולוציה של המנהג הזה.

הסיפור שלנו מתחיל בזמן ר' עקיבא. ר' עקיבא היה תנא (תנא = מחכמי המשנה. תקופת התנאים השתרעה משלהי ימי בית שני ועד סוף המאה השניה לספירה, כמאה שנה לאחר החורבן) שחי בארץ ישראל עד מותו בערך בתקופת בר כוכבא. ראוי לציין שר' עקיבא היה מתומכי מרד בר כוכבא (שתוצאותיו היו אפילו יותר הרסניות מכיבוש ירושלים וחורבן הבית) וטעה לחשוב שבר כוכבא ראוי להחזיר את העצמאות לעם ישראל (טעות שעלתה לו ביוקר - הרומאים הוציאו אותו להורג לאחר המרד)
ישנה גם תיאוריה ששנים-עשר אלף זוגות התלמידים שלו שמתו בעצם נהרגו במרד בר-כוכבא, כמו-כן אפשר להתווכח האם המספר הוא מדוייק או הגזמה כנהוג במספרים שמובאים בתלמוד, בעיקר בקשר למלחמות וכדו'. (בגמרא יש הבדלי גירסאות האם במרד בר כוכבא היו בעיר ביתר, שהיא המבצר האחרון של בר כוכבא, 4 מליון או 40 מליון נפשות שנהרגו - המספרים הללו כמובן מוגזמים ביותר וללא כל בסיס)

אנחנו ממשיכים למאה הרביעית לספירה. כ-200 שנה לפחות לאחר האירועים לעיל. התלמוד באמצע להיבנות תוך ליבון סוגיות המשנה ברחבי בתי המדרש (בעיקר בבבל) ע"י האמוראים (חכמי התלמוד, להבדיל מחכמי המשנה) ואחת הסוגיות (יבמות דף סב: למי שמעוניין/ת) מזכירה בדרך אגב את ר' עקיבא שהיו לו 24 אלף תלמידים וכולם מתו מפסח ועד עצרת (שימו לב למילים המודגשות, נחזור אליהן יותר מאוחר) במיתה רעה. כמובן ששום מנהג או הלכה לא נכתבו בקשר לימים האלה בכל החיבורים ההלכתיים בני אותה תקופה ולמעשה, למעט אותו איזכור אגבי לא נזכר הסיפור הזה שוב בשום מקום בתלמוד.

שוב נעשה קפיצה בזמן של 500 שנה, היישר לתקופת הגאונים (חכמי בבל שהיו הרבה שנים לאחר חתימת התלמוד).
בתקופה הזאת מוזכרים לראשונה מנהגים הקשורים לספירה. המקור הראשון ביהדות הוא רב נטרונאי גאון ששלחו לו שאלה למה בתקופה שבין פסח לעצרת (שימו לב שעדיין לא הכירו את תאריך ל"ג בעומר) נוהגים שלא לישא נשים (מכאן נראה שהמנהג הזה כבר רווח כמה זמן ולא ידעו את מקורו).
רב נטרונאי משיב שזה משום אבילות על מות תלמידי ר' עקיבא ומדבריו משמע שזה מנהג קדום. (למרות שבגמרא הוא לא מוזכר כלל)
כמו-כן הוא מוסיף וכותב שגם אם מישהו נשא אישה בכל-זאת אין להעניש אותו או לגעור בו כלל, אבל אם בא לשאול לכתחילה אומרים לו שלא ישא, אבל לקדש מותר תמיד. (בזמנם היו מפרידים בין הקידושין [שנקראו אירוסים] שזה מעשה קניית האישה בטבעת [או שווה כסף אחר] לבין הנישואין שהיו מתרחשים הרבה יותר מאוחר כשהוא מביאה לביתו. בימינו עושים הכל בבת אחת כדי למנוע מכשולות בזמן הביניים הזה)

כ-150 שנה יותר מאוחר, ועדיין בתקופת הגאונים, אנחנו מגיעים לרב האי גאון (מאחרוני הגאונים).
אל רב האי גאון הגיעה שאלה דומה מאוד לקודמת: "מדוע נהגו בין פסח לעצרת (שוב, מפסח ועד שבועות) שלא לעשות מלאכה משקיעת החמה ואילך?" (שימו לב למנהג שנוסף פה)
רב האי גאון (כנראה בעצמו לא בטוח בסיבה) מביא להם 2 אפשרויות:
1. משום תלמידי ר' עקיבא שמתו בימים האלה ונקברו לאחר שקיעת החמה וכנראה העם היו בטלים ממלאכתם בזמן הזה (כמו בזמן הלווית תלמיד חכם)
2. רב האי עושה השוואה בין "שבע שבתות" של העומר ל"שבע שבתות" של שמיטה שלא עובדים בעבודת קרקע כך גם בזמן ספירת העומר (בלילה) לא עובדים. (לא בדיוק ברור אבל אוקיי...)

( - החוליה החסרה - )

אנחנו במאות הראשונות בתחילת האלף השני לספירה, תקופת הראשונים (החכמים שאחרי הגאונים) וביניהם הרי"ף ואחריו הרמב"ם ואחריו הרא"ש -  גאוני עולם שמחבר השולחן ערוך בעצם מבסס עליהם את רוב ככל פסיקותיו.
רציתי לעשות פה פיסקה גדולה על הלכות מנהגי האבילות בספירת העומר לשיטתם אבל.... מה לעשות שאין הם מזכירים ולו ברמז מנהג כלשהו של אבילות בימי ספירת העומר??
נשאיר את התעלומה הזאת לארכיאולוגים...

נעבור למחצית השניה של תקופת הראשונים (המאה ה13 - סוף המאה ה15).
בתקופה זאת נגלה (סוף סוף) את התאריך המיסטי של ל"ג בעומר ואת התגלותו הפנסטית לא פחות. (תודו שהייתם במתח עד עכשיו )
אחד מהראשונים, ר' אברהם בן נתן הירחי, מביא בשם ר' זרחיה הלוי (ראשון אחר) שהוא ראה בספר תלמוד ישן מארץ ספרד שהגירסה בגמרא ביבמות היא "מפסח ועד פרוס עצרת". (בשונה מכל הגירסאות מהגמרות שהיו לנו כאלף שנה)
כמו-כן הוא מפרש ש"פרוס עצרת" הכוונה חצי חודש (מלשון פרוסה) לפני שבועות. (שוב, בניגוד למה שידוע לנו לכאורה מתשובות הגאונים)
על פי המקור היחיד הזה (והדי מוזר למען האמת) תחול מעתה השראה מיסטית על היום הזה בדורות הבאים.
לא פלא, מכיוון שקצת לאחר מכן התגלה ספר הזוהר ור' חיים ויטאל (תלמידו של האר"י) קבע של"ג בעומר הוא בעצם יום פטירתו של ר' שמעון בר יוחאי. (אמנם החיד"א מפקפק בזה וטוען שזאת טעות אבל מה זה משנה, העיקר שיש קומזיץ במירון)

איסור נשיאת נשים המשיך לנהוג בימים האלה (אך רק עד ל"ג בעומר מעתה) אולם המנהג המוזכר בגאונים לא לעבוד משקיעת החמה ואילך נכחד במהלך האבולוציה הזאת.
ה' יקום דמו...

אה, כמעט שכחתי, בטח אתם תוהים מה עם איסור תספורת וגילוח שמוכרים היום? ובכן הם כנראה נולדו באירופה.
הם מוזכרים לראשונה אצל הראשונים המאוחרים החיים באירופה ומשם זה התפשט לשאר המקומות. (ישנה השערה שמנהגי האבילות הוחמרו באירופה בין היתר בגלל מסעי הצלב שאירעו שם בתקופה זאת)

ר' יוסף קארו מביא בספרו "שולחן ערוך" את המנהגים של לא לישא נשים ולא להסתפר עד ספירת העומר. הרדב"ז, בן דורו חלק עליו בעניין ואמר שלא יכול להיות שינהגו מנהגי אבילות בימי חודש ניסן אשר אסורים בהספד ובתענית ומעיד על עצמו "שהוא מסתפר ומתגלח כל חודש ניסן וכן נהגו רוב העולם" (סוף ציטוט)

תקופת האחרונים (מחיבור השולחן ערוך ועד ימינו אנו) מאוד מסקרנת מבחינת ההלכות ולאו דווקא בהקשר לספירת העומר.
כמעט כל ההלכות עברו אינפלציה של דיעות לפי הכלל של חזקות 2. (ז"א שאם ראית בגמרא 2 דיעות על נושא מסויים תהיה בטוח שאצל הגאונים תמצא 4, אצל הראשונים 8 ואצל האחרונים 16 דיעות שונות בעניין ) ומנהגי האבילות בספירת העומר לא חרגו מזה.

קשת ההלכות נעה מביטול (כמעט) מוחלט כגון: "מנהג קל מאוד שאין לו יסוד וטעם מספיק, וניתן לדחותו מפני כל טעם שהוא" (החיד"א) או "מנהג בטל בעלמא ואבלות ישנה שאין לה שורש" (הרב יעקב חאגיז) עבור בשמירת מנהג איסור הנישואים והתספורת (רוב האחרונים שלא רצו לנגוע בתפוח האדמה הלוהט הזה) ועד להחמרות ומנהגים חדשים ללא מקור כגון לא לשמוע מוזיקה בספירת העומר או לא לברך שהחיינו על דברים חדשים. (בעיקרון אין הבדל במעמד ההלכתי של ימי ספירת העומר לבין שאר ימות השנה כך שלא לשמוע מוזיקה בספירת העומר זה בערך כמו "לא לאכול אבקת חלב נכרי ביום ראשון"...)

אם החזקתם/ן מעמד עד לפה - שאפו!

תוקן על ידי אדם_ה1 ב- 13/05/2014 18:34:33

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/5/2014 18:38 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/5/2014 18:41 לינק ישיר 

גיבובי שטויות....

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי