מה אתם אומרים אם השדכנית מציעה הצעה נחמדה אבל.....הבחור מבוגר...שז"א בן 29/30....
שז"א גדול ממך ב5/6/7 שנים...
בשנים האלה הוא עבר עשרות בחורות ואף אחד לא יודע למה הוא לא "נחטף" למרות הביקוש לבחורים בדורנו...
אף אחד לא יודע האם השנים האלו לא השפיעו על האישיות שלו ועל שמחת חייו,אף אחד לא יודע האם הוא נהייה
מקובע בדעותיו דבר שמערער את גמישותו(מצרך מאד חשוב בנישואין) ואולי יהיה לו קשה לשתף משהי בחייו,שהרי התרגל
לחיות לבד שנים ארוכות!
ובנוסף לזה השדכנית מסתכלת בעיין עקומה כשמבקשים תמונה-כך שאין לך אפשרות לדעת אם הוא נראה מבוגר...
ולא מספיק זה השדכנית פוקחת זוג עיניים כשאת שואלת..מה עשה עד הגיל הזה?האם למד מקצוע?מבחינתה כל עוד
הוא לא נשוי הוא יכול למרוח את החיים ו"ללמוד תורה"...בלי לחשוב על העתיד!ולא משנה באיזה גיל הוא.
האם זה לגיטימי?האם לא נראה לכם שכשמתחילים להתבגר הבחור אמור ללמוד תורה בבוקר ובערב ללמוד איזה מקצוע?
האם גבר שמגיע לגיל 29/30 ללא מקצוע ביד מראה על חוסר רצינות בחיים?
מה דעתכם/ן?אשמח לשמוע קווי מחשבה אחרים/דעות מניסיונכם/ן האישי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 22/06/2014 14:22:33
נשלח ב-22/6/2014 14:08
בס"ד
ובכלל מתסכל אותי שמציעים לי הצעות כאלו כשאני מבקשת צעירים יותר... האם אם מתפשרים פעם אחת השדכנית תמיד תעלה על הגל הזה ותציע תמיד מבוגרים...???
נשלח ב-22/6/2014 16:10
א. צריך לבדוק למה חיכה למרות שלפעמים אין סיבה אלא שמשמים כך נגזר
ב. מי אמר שהוא לא למד איזה שהוא מקצוע? זה שהשדכנית לא סיפרה זה לא אומר שזה לא קרה ואם את מחפשת בחור שיישב וילמד אז לכן הוא באמת יושב ולומד עד היום כי זה מה שהוא אוהב ונהנה לעשות וכרגע שאין לו עול פרנסה הוא יכול לשבת וללמוד באין מפריע
ג. לגביי פגיעה בשמחת חיים . זה תלוי מאוד באופי של הבחור ון
ד.לגביי לשתף מישהו בחייו .זה לא מחייב שהוא התרגל לחיות לבד אלא הפוך תמיד יש ציפייה לאחת שתבוא ותפיג את הלבד הזה מה גם שע"פ רוב יש איזה חבר טוב או סביבה מסוימת שהיא כברירת מחדל עד לבואה של האחת והיחידה
ה.29 בחב"ד זה גיל כזה מופלג?
תוקן על ידי לומד_עובד ב- 22/06/2014 16:12:06
תוקן על ידי לומד_עובד ב- 22/06/2014 16:14:08
נ.ב. לגבי לישון עם דובי בחור בגיל כזה כנראה יהיה קצת קשה לשכנע אותו ;-)
נתחיל בזה שלמה את לא "נחטפת" אחרי כל הבחורים שנפגשת איתם? או למה את לא "חטפת"??
וזה פשוט... כי את לא של אחד מהם... ואחד מהם לא שלך...
אותו דבר עם הבחור הזה.
(אני מכירה זוג... שהבחורה רווקה בת 40... לא הבינה למה לא מצאה את הזיווג שלה עד גיל כזה... כשהיא התחתנה הסתבר.... שהזיווג שלה היה נשוי + עד ש....הוא כבר לא היה נשוי.... )
נשלח ב-22/6/2014 22:30
קודם כל בכל דבר יש פלוסים ומינוסים, השאלה על מה את בוחרת להסתכל?!
דבר שני, למה את לא נחטפת?!?!
בגיל כזה האישיות הרבה יותר יציבה ופחות הבחור יכול לעבוד עלייך ועל עצמו, אז ההפך יש לך כאן פלוס שלפחות את לא מתחתנת עם צוציק שהרבה מהבחורים שמתחתנים מוקדם לא בדיוק יודעים מה הם רוצים וש2 דק אחרי הנישואין הוא משתנה לך.
אולי הוא התרגל לחיות לבד אבל דווקא עכשיו שיהיה לו אישה הוא יותר ידע להעריך את הביחד שלכם, זה יהיה לו הרבה יותר מרגש, כי לאף אחד לא נעים להיות לבד (מקווה) ועכשיו אחרי כמה שנים שהוא חיכה לאישה שלו, זה יהיה הרבה הרבה יותר מיוחד והוא ידע יותר להעריך, בד"כ אנחנו נוטים להעריך את האור אחרי שהרגשנו את החושך.
אם הוא לומד תורה באמת מתוך פנימיות ואהבת התורה? איפה בדיוק הבעיה? הוא עושה את מה שהוא אוהב, אבל אם בישיבה או במסגרת כזאת רק בשביל שיהיה לו שידך טוב או כי הוא סוג של אחד בלי שאיפות אז זה כבר משהו שתבררי אתו בפגישה. אני לדוגמא יצאתי עם בחור שגדול ממני ב7 שנים, קודם כל הוא ממש היה נראה טוב ודבר שני הוא באמת לומד תורה מתוך אהבה ובחירה ומבחינת הספקים בתורה הוא הספיק המון המון. זה גרם לי רק להעריך אותו. !!!!
לכן השאלה מה הוא הפנימי האמתי שלו?! אם נורא חשוב לך מקצוע וכתבת הרבה פעמיים שאת רוצה בחור שיעבוד אז אולי זה פחות מתאים לך כי הכיוון שלך מלכתחילה שיעבוד.
בהצלחה רבה רבה !!! :)
נשלח ב-23/6/2014 10:25
זה בהחלט מרתיע ההפרש גילאים הזה..
אבל בודקים.. את כל מה שהעלת..
והשדכנית יכולה להסתכל בעין עקומה כמה שבא לה... רק תזהירי אותה שהיא עלולה להשאר עקומה...
אני בהחלט חושבת שבחור שלא עשה עם עצמו כלום במשך השנים האלו צריך לבדוק למה. אולי הוא באמת ישב ולמד.. אבל נדירים הבחורים האלה...
זה יכול באמת להעיד על חוסר רצינות לחיים אבל לא מחייב.. יכול להיות שהסביבה לא אפשרה.. יכול להיות הרבה אפשרויות.. בקיצור. לברר.. לבדוק..
תוקן על ידי דובונת ב- 23/06/2014 10:25:23
נשלח ב-23/6/2014 11:49
בס"ד
תודה על התשובות...
"למה לא נחטפתי?" שאלה קצת מתסכלת ביודעי שבאמת שאיני אשמה במצב. א.אני בעצמי לא מצאתי התאמה ב 80%מההצעות שנפגשתי.... ב.הרבה מההצעות האיכותיות לא מוצעות לי מלכתחילה בגלל סטיגמה עדתית שלא קשורה אלי ישירות... ומכיוון שכך נקודת ההתחלה שלי קשה יותר...והסיכוי שלי למצוא בחור מתאים מהמבחר שיש קטן בהרבה יותר מבחורה מעדה שמצלצלת טוב יותר באוזן....(למרות שיש סיכוי שתראה פחות ממני/שהמנטליות שלה תהייה לא משו...)
מה שאין כן אצל הבחור...אצלו מלכתחילה יש 10בנות איכותיות ברשימה,שקיים פוטנציאל התאמה של80% בכל פעם שהוא מתקשר לשדכנית כך שאי אפשר להשוות אותי אליו.נקודת הפתיחה שלו משופרת משלי בהרבה.
אני מעוניינת בבחור שיש בו שילוב של תורה ורצינות לחיים בקטע של לפרנס בכבוד את הבית יחד עם חיוך שובב בשילוב יר"ש ומידות טובות עם רצון כנה להשקיע בזוגיות ואת השילוב הזה קשה למצוא... זה או אחד שעובד/לומד מקצוע-מודרני. או לומד תורה כל היום-חסידי חניוק./לא בראש לי.
לדעתי להגיד שאם הוא אוהב ללמוד תורה-אז שילמד בלי הפסקה...זה קצת נשמע חסר אחריות. גם אני אוהבת ללמוד תורה-אז אלמד כל היום?נראה לך שמישהו יסתכל עלי בשידוכים אם אגיד שאני בלי מקצוע ולומדת כל היום תורה בכולל?נכון שלגבר יש עניין ללמוד תורה יותר מאישה אבל זה לא אומר שהוא צריך לנשל את עצמו מאחריות אישית לחיו.אחרי החתונה יותר קשה ללמוד מקצוע...יש חובות.ויש הרבה הוצאות. ויש ילדים שמפריעים ללמוד.ובכלל כתוב במשנה שכל אב חייב ללמד את בנו אומנות...לא כתוב שיחכה עד שיתחתן ואז ילמד אותו אומנות...אני לא מבינה את הלוגיקה הזו בכלל...עם כל הכבוד לאמונה צריך לעשות כלי לברכה ולעשות השתדלות...ודבר שני אם הבחור כזה מאמין אז שאמו לא תברר מה גובה השכר של הבחורה והאם היא מביאה דירה...(אצל הליטאים)או האם היא עובדת(אצל החבדניקים...) זה לא ייתכן שמאד סלחנים כלפי גברים ומנשים דורשים לא פחות ולא יותר...תואר-כדי להראות שהיא רצינית לחיים....
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 23/06/2014 11:56:41
נשלח ב-23/6/2014 12:11
לא נחטפת כי עוד לא הגיע הזמן. נקודה. בלי א ב וג... וכשיגיע הזמן זה יקרה..
אני לא רוצה להשמע מטיפה... אבל ככה זה ויש לי עוד הרבה לומר בענין..
אגב.. חשבתי שאצל החבדניקים אין סטיגמות עדתיות... טוב לדעת שטעיתי...
ומה שאת מחפשת זה באמת שילוב שקשה למצוא.. אצל הליטאים/הספרדים..
חשבתי שאצל החבדניקים כולם יוצאים לעבוד.. טוב כנראה אני לא באמת מכירה אותם :)
נשלח ב-23/6/2014 12:22
בס"ד
אני מדברת על סיבות שבדרך הטבע כך נראות-זה שכשיגיע הזמן זה יקרה-ידוע אבל לא שולל שזה יקרה שלא בדרך הטבע כנראה... בחב"ד יש סטיגמות עדתיות כמו ואפילו יותר ממגזרים אחרים. בחב"ד לא כולם יוצאים לעבוד...הרבה יוצאים לשליחות שזה בעצם שוב...הוצאות יותר מהכנסות אלא אם כן הוא שנורר ממולח... מי שיוצא לעבוד לפני חתונה הם בד"כ מודרניים עם הגלקסי המשוכלל ביותר...(תלוי באיזה עבודה... מי שעובד בעבודה רוחנית-נשמר יותר רוחנית...ואותם קשה להשיג...) אני לא מדברת על עבודה...אל על לקחת אחריות על החיים -ללמוד תורה בבוקר ובערב ללמוד מקצוע(לא חובה כל יום מספיק פעמיים בשבוע היום כדי ללמוד מקצוע רווחי לעתיד בעז"ה...)-ואת זה כמעט ואין.
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 23/06/2014 12:23:14
נשלח ב-23/6/2014 12:46
חייכנית770 כתב:
ובכלל כתוב במשנה שכל אב חייב ללמד את בנו אומנות...לא כתוב שיחכה עד שיתחתן ואז ילמד אותו אומנות...אני לא מבינה את הלוגיקה הזו בכלל...עם כל הכבוד לאמונה צריך לעשות כלי לברכה ולעשות השתדלות...
כג דרך בעלי דעה, שיקבע לו אדם מלאכה המפרנסת אותו תחילה, ואחר כך יקנה בית דירה, ואחר כך יישא אישה.
כד אבל הטיפשים, מתחילין לישא אישה, ואחר כך אם תמצא ידו יקנה בית, ואחר כך בסוף ימיו יחזור לבקש אומנות או יתפרנס מן הצדקה.
(רמב"ם)
נשלח ב-23/6/2014 12:47
tootii2 כתב:
נתחיל בזה שלמה את לא "נחטפת" אחרי כל הבחורים שנפגשת איתם? או למה את לא "חטפת"??
וזה פשוט... כי את לא של אחד מהם... ואחד מהם לא שלך...
אותו דבר עם הבחור הזה.
(אני מכירה זוג... שהבחורה רווקה בת 40... לא הבינה למה לא מצאה את הזיווג שלה עד גיל כזה... כשהיא התחתנה הסתבר.... שהזיווג שלה היה נשוי + עד ש....הוא כבר לא היה נשוי.... )
בס"ד
את מסכימה איתי שאף אחת לא רוצה לעצמה סרט כזה לחיים?אני רוצה רווק צעיר וללא ילדים שלא נוצרו ממני
נשלח ב-23/6/2014 12:48
אדם_ה1 כתב:
ובכלל כתוב במשנה שכל אב חייב ללמד את בנו אומנות...לא כתוב שיחכה עד שיתחתן ואז ילמד אותו אומנות...אני לא מבינה את הלוגיקה הזו בכלל...עם כל הכבוד לאמונה צריך לעשות כלי לברכה ולעשות השתדלות...
כג דרך בעלי דעה, שיקבע לו אדם מלאכה המפרנסת אותו תחילה, ואחר כך יקנה בית דירה, ואחר כך יישא אישה.
כד אבל הטיפשים, מתחילין לישא אישה, ואחר כך אם תמצא ידו יקנה בית, ואחר כך בסוף ימיו יחזור לבקש אומנות או יתפרנס מן הצדקה.
(רמב"ם)
בס"ד
עזוב מי שירצה לקנות דירה היום...יצטרך לחכות לזקנה כדי להתחתן...
נשלח ב-23/6/2014 16:48
הגר"ש כהן: "אסור לבנות ללמוד לימודים אקדמיים"
נשיא מועצת חכמי התורה של תנועת ש"ס, הגאון רבי שלום כהן, יוצא במכתב חריף - ראשון מאז מונה לתפקיד, נגד לימודי בנות באקדמיה ובמכללות החרדיות • "לא יעלה על דעתן של תלמידות ללכת ללמוד לימודים אקדמאיים בכל מסגרת שהיא, כי אין זו דרכה של תורה", כותב הגר"ש כהן (חרדים, בארץ)
ישי כהן
כ"ה בסיון תשעד 14:19 23.06.14
(צילום: יעקב כהן, כיכר השבת)
חשיפה: נשיא מועצת חכמי התורה של תנועת ש"ס, הגאון רבי שלום כהן, יוצא במכתב חריף נגד לימודי בנות באקדמיה ובמכללות החרדיות.
לידי "כיכר השבת" הגיע מכתב שנכתב על-ידי הגר"ש כהן, שיצא בימים האחרונים, לאור פניות רבות של הורים ומחנכים שהגיעו ללשכתו של נשיא המועצת, וזאת לאור הסחף שהחל בשנים האחרונות של בנות ספרדיות להירשם באקדמיה ובמכללות החרדיות בסיום הלימודים בסמינרים.
יצוין כי מדובר במכתב ראשון של הגר"ש כהן עם הלוגו של נשיא מועצת חכמי התורה יחד עם החותמת התואמת למרן פוסק הדור רבי עובדיה יוסף זצוק"ל.
"עדים אנו היום לכך שישנם תלמידות בוגרות סמינרים הנרשמות ומבקשות ללכת וללמוד לימודים אקדמאיים", כותב הגר"ש כהן.
"רבותינו גדולי ישראל זיע"א", מוסיף נשיא המועצת, "התנגדו באופן מוחלט ללימודים אקדמאיים ואפילו במכללות החרדיות, היות וחלק ניכר מהמרצים הינם בוגרי אוניברסיטאות ואינם בעלי השקפה תורנית טהורה שעליה חונכנו".
"כמו כן חומר הלימודים במכללות מבוסס על מחקרים ושיטות מדעיות הנוגדות דעת תורה", מבהיר הגר"ש כהן את פשר התנגדותו ללימודים שם וכותב בנחרצות: "על כן לא יעלה על דעתן של תלמידות ללכת ללמוד לימודים אקדמאיים בכל מסגרת שהיא, כי אין זו דרכה של תורה".
המכתב המלא של הגר"ש כהן
נשלח ב-23/6/2014 16:52
דבר ראשון השאלה באמת מה ההיפרש של הגילאים שלכם...אני אישית מורידה על כזה פער...
דבר שני אין עניין להכניס פה הפחדות למה לוהתחתנתי ומה יקרה בגיל 40...אם נסתכל כל הזמן הלאה ולא על ההווה לא נחיה לא תעתיד ולא תהווה....עושים השתדלות והקב"ה שומע ועוזר.
נשלח ב-23/6/2014 17:26
חייכנית770 כתב:
בס"ד
תודה על התשובות...
"למה לא נחטפתי?" שאלה קצת מתסכלת ביודעי שבאמת שאיני אשמה במצב. א.אני בעצמי לא מצאתי התאמה ב 80%מההצעות שנפגשתי.... ב.הרבה מההצעות האיכותיות לא מוצעות לי מלכתחילה בגלל סטיגמה עדתית שלא קשורה אלי ישירות... ומכיוון שכך נקודת ההתחלה שלי קשה יותר...והסיכוי שלי למצוא בחור מתאים מהמבחר שיש קטן בהרבה יותר מבחורה מעדה שמצלצלת טוב יותר באוזן....(למרות שיש סיכוי שתראה פחות ממני/שהמנטליות שלה תהייה לא משו...)
מה שאין כן אצל הבחור...אצלו מלכתחילה יש 10בנות איכותיות ברשימה,שקיים פוטנציאל התאמה של80% בכל פעם שהוא מתקשר לשדכנית כך שאי אפשר להשוות אותי אליו.נקודת הפתיחה שלו משופרת משלי בהרבה.
אני מעוניינת בבחור שיש בו שילוב של תורה ורצינות לחיים בקטע של לפרנס בכבוד את הבית יחד עם חיוך שובב בשילוב יר"ש ומידות טובות עם רצון כנה להשקיע בזוגיות ואת השילוב הזה קשה למצוא... זה או אחד שעובד/לומד מקצוע-מודרני. או לומד תורה כל היום-חסידי חניוק./לא בראש לי.
לדעתי להגיד שאם הוא אוהב ללמוד תורה-אז שילמד בלי הפסקה...זה קצת נשמע חסר אחריות. גם אני אוהבת ללמוד תורה-אז אלמד כל היום?נראה לך שמישהו יסתכל עלי בשידוכים אם אגיד שאני בלי מקצוע ולומדת כל היום תורה בכולל?נכון שלגבר יש עניין ללמוד תורה יותר מאישה אבל זה לא אומר שהוא צריך לנשל את עצמו מאחריות אישית לחיו.אחרי החתונה יותר קשה ללמוד מקצוע...יש חובות.ויש הרבה הוצאות. ויש ילדים שמפריעים ללמוד.ובכלל כתוב במשנה שכל אב חייב ללמד את בנו אומנות...לא כתוב שיחכה עד שיתחתן ואז ילמד אותו אומנות...אני לא מבינה את הלוגיקה הזו בכלל...עם כל הכבוד לאמונה צריך לעשות כלי לברכה ולעשות השתדלות...ודבר שני אם הבחור כזה מאמין אז שאמו לא תברר מה גובה השכר של הבחורה והאם היא מביאה דירה...(אצל הליטאים)או האם היא עובדת(אצל החבדניקים...) זה לא ייתכן שמאד סלחנים כלפי גברים ומנשים דורשים לא פחות ולא יותר...תואר-כדי להראות שהיא רצינית לחיים....
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 23/06/2014 11:56:41
נתחיל בזה שהביטחון העצמי שלך נשמע על הפנים בלשון המעטה, כן?
אם תראי לעצמך מה את שווה... זה ישפיע גם על אחרים...
(אם תהית למה אני אומרת לך דבר כזה ואותי לא חטפו... אז אני בקטע קיצוני... בחורים מרגישים לא נוח ליד בחורה עם סופר ביטחון עצמי ואהבה עצמית....)
ו.... אמממ.... עדתית? את סודנית?
תתחילי להסתכל על עצמך בעין חיובית בלי למצוא תירוצים ונקודות פתיחה ושטויות אחרות...
תתפללי.... וה' יעזור...
בהצלחה!
נשלח ב-23/6/2014 18:26
תגדירי את עצמך איזה חב"ד את. את לא בכיוון של שליחות? במה את מגדירה את עצמך חב"ד ?