תספרו בבקשה בעיקר על מגזרים תורניים שאתם מכירים, מה הדרך שלהם, ומה מוצא חן בעיניכם יותר, ומה פחות, ולמה?.. איזה מיגזר אתם מעריכים, ואיזה לא במיוחד ?... יהיה גם מעניין לשמוע אם בא לכם להחליף מגזר תורני. ואם אתם מכירים מישו שעשה זאת, ולמה ?... אשכול זה עשוי לעזור לנו לדעת מה מתאים לנו בשידוכים, וגם יכול להעשיר את המבט שלנו במידה רבה. תודה רבה
בכל מגזר יש דברים טובים אני אוהב לראות ללמוד ולקחת מהם
נשלח ב-20/7/2014 11:41
נכון, יש את מה שמשותף לכל החרדים, זו ההשקפה החרדית, לקיים מה שכתוב בתורה, בשולחן ערוך, ומה שהרבנים מנחים אותנו. יש עדיין הבדלי פסיקה והשקפה, ויש את ההשקפה היחודית לכל קהילה במיגזר החרדי. יש ליטאים, ויש חסידים, יש ספרדים, ויש תימנים, ויש חרדלים, וזו הגדרה כוללנית מדי, כי כל רב והדרך שלו. יש קהילות עם מטען עשיר של חכמה, והנהגה מיוחדת שבקושי יש לנו מושג עליהם. למשל, חבד, אני מכיר אותם קצת, לא רחוק מאיפה שאני גר יש להם בית כנסת. אני יודע שיש להם משנה סדורה שמביאה להם סיפוק ומשמעות, הרבי דירבן אותם לצאת לשדה ולעשות מבצעים, יש להם בכתובים דיבורים מדהימים על מצוות אהבת ישראל, הם עורכים ערבי בילוי שבו שותים ושמחים ושרים שירים, ומספרים מופתים על הרבי. הם דוגלים בלימוד פנימיות התורה והשגת אלוקות. הרבי היה מה שנקרא ימני, מצד שני הוא נמנע מלהורות לחסידיו להתיישב בכל חלקי ארץ ישראל, משום מה. הרבי למד בצעירותו באוניברסיטה בצרפת, והיה איש עם מלא מרץ וכוח פיזי ונפשי אדיר. הרבי עשה מהפכה בקירוב רחוקים, זצ"ל. ועדיין רב הנסתר על הגלוי. מה אומרת משנת חבד ? למה הכריז הרבי לפני 20 שנה שהנה הנה משיח בא? למה רמז הרבי שהוא המשיח? איך קרא הדבר שיש איפשהו רפיון ביראת שמיים אצל חלק מחסידי חבד, ופתיחות מיוחדת שיש אצל חבד? וזו רק קמצוץ ממה שאיננו יודעים על חבד. יש גם הרבה קהילות שאני בכלל לא מכיר, ובכלל אין לי מושג לגבי ההשקפה והתורה היחודית שלהם. יש קהילות מרתקות כמו חבד וברסלב, ויש קהילות סטנדרטיות יותר, וכמעט תמיד יש בקהילה האחת יופי והדגשים מיוחדים ומרתקים שאין כ"כ בשאר הקהילות החרדיות. ועוד דוגמא. מה לומדים בישיבות שבהנחיתו של מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל? בקיאות בעמקות? ספרי מוסר? לומדים את הספר אור החיים? מה לא לומדים? מה מדברים עם הבחורים? יש פנימיה בישיבות? הם מקבלים אשכנזים לישיבה? יש משותף בין ההשקפה הספרדית לחסידית/ליטאית ? למה קוראים למרן, מרן ?... הקיצור, יש עולם עשיר של חכמה רבה והשקפה יחודית בכל קהילה, שאנחנו בקושי מכירים אותה
אני אהבתי בציבור המזרוחי/החילוני-את האהבת ישראל,האחדות,נתינת מקום לשונה והאחר ללא ביקורת ושיפוטיות, נתינת מקום לכל אחד לפתח את רצונו ושאיפותיו כרצונו.נתינת מקום ליצירתיות ויציאה מהריבוע.
במגזר הליטאי-אהבתי את ההחדרה מגיל 0 לאהבת התורה.את השמרנות ששומרת מנפילות.את הגמ"חים לתפארת.את העזרה השוטפת לאברכים.
במגזר החסידי-את האחדות החזקה והדאגה לאחד שמתוך "החצר" שלהם.
במגזר החב"די-את תורת החסידות שגורמת לאדם ללמוד לעומק ולהבין דברים שנראית "סתומים" ולא מובנים בתורה,בבהירות רבה ומיוחדת...את הרצון לתת לעזור ולקרב.את אהבת השונא והשונה.את ה"עירבוב המלא" במוסדות הלימוד בין כל העדות .את הלימוד לאהבה ויראת ה' לא רק מתוך פחד מגהינום.את הרבי-מנהיג אמתי מבחינתי בכל המובנים,שלא פחד מאף אחד,לא נרתע ואמר את דעתו בכל נושא גם הביטחוני.
לדעתי אפשר ללמוד מכל מגזר את הדברים היפים שלו....וכך נצא מיני מושלמים... במקום לשנות מגזר...
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 21/07/2014 15:16:02
נשלח ב-21/7/2014 15:11
בס"ד
רציף,הרבי לא אמר לחסידים שלו להתיישב במקומות שידע שיש סכנה שיפנו אותם אח"כ.ואכן צדק.
נשלח ב-21/7/2014 15:52
אני הולכת בדרך ישראל סבא :P
ומעריכה כל מגזר ומגזר על פשעיו וחסדיו לעולם
נשלח ב-22/7/2014 01:08
לא חסר שונאי חרדים בין הד"לים והחילונים, יש ד"לים שהם בבחינת עם הארץ ששונאים תלמידי חכמים. החילונים מתפתחים וזה טבעי, אפשר להעריך אותם על העשיה הרבה בכל התחומים, ולבוז להם על זה שחיי אדם לא נחשבים אצלהם לכלום, נותנים לצעירים רשיונות ורשיונות לאופנוע בגיל צעיר, בעלי הממון חוגגים ומחסלים את העם שחייב לאכול את האוכל זבל שלהם, ולנשום את האויר המזוהם שפולטים המפעלים וכו' אם אין יראת אלוקים והרגוני. בעיקרון אני מעריך את הציבור החרדלי שטובים לשמיים ולבריות. הציבור הליטאי משום מה מחייבים יותר מדי את מי שיש לו בת לחתן, אז הוא חייב מיתה.. את האמת חייבים לומר
בדיוק...גם אני הכי מעריכה בסופו של דבר את הציבור החרדלי.
נשלח ב-24/7/2014 15:23
לכל מגזר בעם ישראל יש יתרונות וחסרונות החכמה להסתכל על היתרונות ולא על החסרונות
נשלח ב-24/7/2014 15:25
רציף כתב:
נכון,
יש את מה שמשותף לכל החרדים, זו ההשקפה החרדית, לקיים מה שכתוב בתורה, בשולחן ערוך, ומה שהרבנים מנחים אותנו.
יש עדיין הבדלי פסיקה והשקפה, ויש את ההשקפה היחודית לכל קהילה במיגזר החרדי.
יש ליטאים, ויש חסידים, יש ספרדים, ויש תימנים, ויש חרדלים,
וזו הגדרה כוללנית מדי, כי כל רב והדרך שלו.
יש קהילות עם מטען עשיר של חכמה, והנהגה מיוחדת שבקושי יש לנו מושג עליהם.
למשל, חבד, אני מכיר אותם קצת, לא רחוק מאיפה שאני גר יש להם בית כנסת.
אני יודע שיש להם משנה סדורה שמביאה להם סיפוק ומשמעות, הרבי דירבן אותם לצאת לשדה ולעשות מבצעים, יש להם בכתובים דיבורים מדהימים על מצוות אהבת ישראל, הם עורכים ערבי בילוי שבו שותים ושמחים ושרים שירים, ומספרים מופתים על הרבי.
הם דוגלים בלימוד פנימיות התורה והשגת אלוקות.
הרבי היה מה שנקרא ימני, מצד שני הוא נמנע מלהורות לחסידיו להתיישב בכל חלקי ארץ ישראל, משום מה.
הרבי למד בצעירותו באוניברסיטה בצרפת, והיה איש עם מלא מרץ וכוח פיזי ונפשי אדיר.
הרבי עשה מהפכה בקירוב רחוקים, זצ"ל.
ועדיין רב הנסתר על הגלוי.
מה אומרת משנת חבד ?
למה הכריז הרבי לפני 20 שנה שהנה הנה משיח בא?
למה רמז הרבי שהוא המשיח?
איך קרא הדבר שיש איפשהו רפיון ביראת שמיים אצל חלק מחסידי חבד, ופתיחות מיוחדת שיש אצל חבד?
וזו רק קמצוץ ממה שאיננו יודעים על חבד.
יש גם הרבה קהילות שאני בכלל לא מכיר,
ובכלל אין לי מושג לגבי ההשקפה והתורה היחודית שלהם.
יש קהילות מרתקות כמו חבד וברסלב, ויש קהילות סטנדרטיות יותר, וכמעט תמיד יש בקהילה האחת יופי והדגשים מיוחדים ומרתקים שאין כ"כ בשאר הקהילות החרדיות.
ועוד דוגמא.
מה לומדים בישיבות שבהנחיתו של מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל?
בקיאות בעמקות?
ספרי מוסר?
לומדים את הספר אור החיים?
מה לא לומדים?
מה מדברים עם הבחורים?
יש פנימיה בישיבות?
הם מקבלים אשכנזים לישיבה?
יש משותף בין ההשקפה הספרדית לחסידית/ליטאית ?
למה קוראים למרן, מרן ?...
הקיצור, יש עולם עשיר של חכמה רבה והשקפה יחודית בכל קהילה, שאנחנו בקושי מכירים אותה
הרבי זצוקל לא רמז על עצמו שהוא משיח כלל וכלל רק חסידים מסוימים נסחפו לשגעון המשיחי הזה
{הכותב שייך למגזר הליטאי שידוע מה הם עמדותין בעניין חבד}
נשלח ב-24/7/2014 20:53
טום888 כתב:
רציף כתב:
נכון, יש את מה שמשותף לכל החרדים, זו ההשקפה החרדית, לקיים מה שכתוב בתורה, בשולחן ערוך, ומה שהרבנים מנחים אותנו. יש עדיין הבדלי פסיקה והשקפה, ויש את ההשקפה היחודית לכל קהילה במיגזר החרדי. יש ליטאים, ויש חסידים, יש ספרדים, ויש תימנים, ויש חרדלים, וזו הגדרה כוללנית מדי, כי כל רב והדרך שלו. יש קהילות עם מטען עשיר של חכמה, והנהגה מיוחדת שבקושי יש לנו מושג עליהם. למשל, חבד, אני מכיר אותם קצת, לא רחוק מאיפה שאני גר יש להם בית כנסת. אני יודע שיש להם משנה סדורה שמביאה להם סיפוק ומשמעות, הרבי דירבן אותם לצאת לשדה ולעשות מבצעים, יש להם בכתובים דיבורים מדהימים על מצוות אהבת ישראל, הם עורכים ערבי בילוי שבו שותים ושמחים ושרים שירים, ומספרים מופתים על הרבי. הם דוגלים בלימוד פנימיות התורה והשגת אלוקות. הרבי היה מה שנקרא ימני, מצד שני הוא נמנע מלהורות לחסידיו להתיישב בכל חלקי ארץ ישראל, משום מה. הרבי למד בצעירותו באוניברסיטה בצרפת, והיה איש עם מלא מרץ וכוח פיזי ונפשי אדיר. הרבי עשה מהפכה בקירוב רחוקים, זצ"ל. ועדיין רב הנסתר על הגלוי. מה אומרת משנת חבד ? למה הכריז הרבי לפני 20 שנה שהנה הנה משיח בא? למה רמז הרבי שהוא המשיח? איך קרא הדבר שיש איפשהו רפיון ביראת שמיים אצל חלק מחסידי חבד, ופתיחות מיוחדת שיש אצל חבד? וזו רק קמצוץ ממה שאיננו יודעים על חבד. יש גם הרבה קהילות שאני בכלל לא מכיר, ובכלל אין לי מושג לגבי ההשקפה והתורה היחודית שלהם. יש קהילות מרתקות כמו חבד וברסלב, ויש קהילות סטנדרטיות יותר, וכמעט תמיד יש בקהילה האחת יופי והדגשים מיוחדים ומרתקים שאין כ"כ בשאר הקהילות החרדיות. ועוד דוגמא. מה לומדים בישיבות שבהנחיתו של מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל? בקיאות בעמקות? ספרי מוסר? לומדים את הספר אור החיים? מה לא לומדים? מה מדברים עם הבחורים? יש פנימיה בישיבות? הם מקבלים אשכנזים לישיבה? יש משותף בין ההשקפה הספרדית לחסידית/ליטאית ? למה קוראים למרן, מרן ?... הקיצור, יש עולם עשיר של חכמה רבה והשקפה יחודית בכל קהילה, שאנחנו בקושי מכירים אותה
הרבי זצוקל לא רמז על עצמו שהוא משיח כלל וכלל רק חסידים מסוימים נסחפו לשגעון המשיחי הזה {הכותב שייך למגזר הליטאי שידוע מה הם עמדותין בעניין חבד}
היו כמה רמזים ברורים, כמו שהרבי עודד את כולם בשירת יחי אדונינו.. אני לא מבין למה הרבי הכריז שהנה הנה משיח בא, ומשיח לא בא. וכבר עברו 20 שנה. על פי התורה לא עושים כזה דבר.
ויש לציין את העניינים החשובים שהחסידות באה להאיר מחדש, אהבת הבורא, שבורא עולם הוא לא איזה שליט עצבני שבא לו להתעלק עלינו, אלא הוא אב רחמן ואוהב.. אהבת ישראל, ושכל יהודי הוא יהלום, גם אם הוא לא תלמיד חכם, או שומר מצוות בשלימות. ענווה, שמחה, וכו' ושאין איסור של ביטול תורה, ואין איסור של דברים בטלים. והחסידות חידשה את החוויה שיש בעבודת השם, והספרים שלהם מלאים בעידוד וחיזוק. וגם את העניין של ויגבה ליבו בדרכי השם, שזוהיא הערובה להמשיך את שרשרת הזהב, לשמוח ולהתגאות שאנחנו יהודים שהולכים בדרך הישר
נכון,
יש את מה שמשותף לכל החרדים, זו ההשקפה החרדית, לקיים מה שכתוב בתורה, בשולחן ערוך, ומה שהרבנים מנחים אותנו.
יש עדיין הבדלי פסיקה והשקפה, ויש את ההשקפה היחודית לכל קהילה במיגזר החרדי.
יש ליטאים, ויש חסידים, יש ספרדים, ויש תימנים, ויש חרדלים,
וזו הגדרה כוללנית מדי, כי כל רב והדרך שלו.
יש קהילות עם מטען עשיר של חכמה, והנהגה מיוחדת שבקושי יש לנו מושג עליהם.
למשל, חבד, אני מכיר אותם קצת, לא רחוק מאיפה שאני גר יש להם בית כנסת.
אני יודע שיש להם משנה סדורה שמביאה להם סיפוק ומשמעות, הרבי דירבן אותם לצאת לשדה ולעשות מבצעים, יש להם בכתובים דיבורים מדהימים על מצוות אהבת ישראל, הם עורכים ערבי בילוי שבו שותים ושמחים ושרים שירים, ומספרים מופתים על הרבי.
הם דוגלים בלימוד פנימיות התורה והשגת אלוקות.
הרבי היה מה שנקרא ימני, מצד שני הוא נמנע מלהורות לחסידיו להתיישב בכל חלקי ארץ ישראל, משום מה.
הרבי למד בצעירותו באוניברסיטה בצרפת, והיה איש עם מלא מרץ וכוח פיזי ונפשי אדיר.
הרבי עשה מהפכה בקירוב רחוקים, זצ"ל.
ועדיין רב הנסתר על הגלוי.
מה אומרת משנת חבד ?
למה הכריז הרבי לפני 20 שנה שהנה הנה משיח בא?
למה רמז הרבי שהוא המשיח?
איך קרא הדבר שיש איפשהו רפיון ביראת שמיים אצל חלק מחסידי חבד, ופתיחות מיוחדת שיש אצל חבד?
וזו רק קמצוץ ממה שאיננו יודעים על חבד.
יש גם הרבה קהילות שאני בכלל לא מכיר,
ובכלל אין לי מושג לגבי ההשקפה והתורה היחודית שלהם.
יש קהילות מרתקות כמו חבד וברסלב, ויש קהילות סטנדרטיות יותר, וכמעט תמיד יש בקהילה האחת יופי והדגשים מיוחדים ומרתקים שאין כ"כ בשאר הקהילות החרדיות.
ועוד דוגמא.
מה לומדים בישיבות שבהנחיתו של מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל?
בקיאות בעמקות?
ספרי מוסר?
לומדים את הספר אור החיים?
מה לא לומדים?
מה מדברים עם הבחורים?
יש פנימיה בישיבות?
הם מקבלים אשכנזים לישיבה?
יש משותף בין ההשקפה הספרדית לחסידית/ליטאית ?
למה קוראים למרן, מרן ?...
הקיצור, יש עולם עשיר של חכמה רבה והשקפה יחודית בכל קהילה, שאנחנו בקושי מכירים אותה
הרבי זצוקל לא רמז על עצמו שהוא משיח כלל וכלל רק חסידים מסוימים נסחפו לשגעון המשיחי הזה
{הכותב שייך למגזר הליטאי שידוע מה הם עמדותין בעניין חבד}
היו כמה רמזים ברורים,
כמו שהרבי עודד את כולם בשירת יחי אדונינו..
אני לא מבין למה הרבי הכריז שהנה הנה משיח בא,
ומשיח לא בא.
וכבר עברו 20 שנה.
על פי התורה לא עושים כזה דבר.
ויש לציין את העניינים החשובים שהחסידות באה להאיר מחדש,
אהבת הבורא, שבורא עולם הוא לא איזה שליט עצבני שבא לו להתעלק עלינו, אלא הוא אב רחמן ואוהב..
אהבת ישראל, ושכל יהודי הוא יהלום, גם אם הוא לא תלמיד חכם, או שומר מצוות בשלימות.
ענווה, שמחה, וכו'
ושאין איסור של ביטול תורה, ואין איסור של דברים בטלים.
והחסידות חידשה את החוויה שיש בעבודת השם, והספרים שלהם מלאים בעידוד וחיזוק.
וגם את העניין של ויגבה ליבו בדרכי השם,
שזוהיא הערובה להמשיך את שרשרת הזהב,
לשמוח ולהתגאות שאנחנו יהודים שהולכים בדרך הישר
ישנם הסרטות מפורשות בהם הרבי אמר לאנשים המשיח יגיע ויקח אותי ואותכם לארץ ישראל
בבירור נשמע ממנו שלא הוא המשיח
חוץ מזה שלרבי יש שיחה ארוכה שחזרה על עצמה בתקופת מנחם אב שהתבססה על הולדתו של משיח בתשעה באב
כידוע הרבי נולד בניסן
וכנל על זה הדרך עוד הרבה דוגמאות ברורות לעומת הדוגמא שהבאת שאפשר לפרשן אותה בכמה אופנים
לגבי מה שאמרת על הנה משיח בא הרבי לא קבע את זה מתור נבואה אלא בכדי לעורר את הציבור לציפייה לגאולה
עם כל הכבוד אינך יכול לומר לרהבי מה הדרך מי אתה?
למרן הר שך זצוקל היה את הסמכות להתבטא איך שהתבטא בתור גדול כל מה שיש לך לעשות אם אתה רוצה להיות תלמיד של הרב שך לא ללכת בשיטת חבד ובהשקפה
אך אין שום היתר לדבר על צדיק וקדוש כמו הרבי ולהוציא לעז ועוד להעביר ביקורת
זה לא תורה
בגלל הדרך המעוותת הזאת צמחו לנו החברה של עץ שמכנים את הרב שטיינמן בכינויים של ההוא מחזון איש 5
אז בדוק היטב היטב את אשר יוצא מפיך
נשלח ב-25/7/2014 11:51
זה לא ככה, אם כתוב בתורה לא להציק לאנשים, לא לשקר, אז אסור להציק לאנשים, ולא לשקר.
עכשיו, ברור שהאדם נמדד לפי המצוות שלו, לא לפי הטעויות שלו, ואפילו לא לפי העבירות שלו.
אני עפר ואפר, והרבי צדיק וקדוש.
אבל אם הילד שלי ישאל אותי למה הרבי עשה מה שעשה, אשיב לו, איננו יודעים, אסור לעשות ככה. אסור לשגע אנשים ולספר להם סיפורים שהנה הנה משיח בא.
האמת והתורה היא נר לרגלינו. כולם אהובים ובמיוחד הרבי