בית פורומים שידוכי חרדים

שמחות גדולות קטנות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/9/2014 22:56 לינק ישיר 
שמחות גדולות קטנות

שבוע טוב,
בחצי שנה האחרונה, בה חמש מחברותיי נישאו, ועוד אחת קרובה מאד נישאת שבוע הבא, נתקלתי בהרבה מבטים דואגים, מלאי אמפתיה ואינסוף ברכות ואיחולים לבקרוב אצלך. אין בי טיפת התמרמרות על כל המאחלים, הם כולם אנשים יקרים שבאמת רוצים בטובתי, כואבים את כאבי ומשתוקקים להשתתף בשמחתי. 
אחת התובנות הראשונות שלי היתה, שהמציאות "החסרה" שלי כלל לא פוגעת ביכולת שלי לשמוח בשמחתן של חברותיי בכל ליבי כי אין כל קשר בין המאורעות, וכי באמת יש בי את כל הרצון לקחת חלק במצווה ואת כל הרגש האותנטי של השמחה. ואף חשה הקלה  על כך שיש לי חברה אחת פחות לדאוג לה.
אבל תובנה נוספת החלה להתבשל, והיא שהשם לא רק שולח את כל השמחות האלה בסביבתי כהזדמנות לנתינה, חסד ועבודת המידות. אולי יש להן גם תפקיד של הסטת התשומת לב והמשקל מהחסר שלי, ליש שלהן, ניתוב האנרגיות מהשלילי לחיובי ובעצם יוצר מציאות של עשייה מתמדת, של תקווה ופרספקטיבה. 
ב"ה על השמחות, על החברות ועל התובנות. 

אשמח לשמוע תובנות נוספות.

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/9/2014 23:11 לינק ישיר 

יווו איזה חמודה שאת לוקחת ככה את הדברים!!

כי אפשר להסתכל על זה גם ממבט דיכאוני ולא קל..וזאת באמת התמודדות לא קלה שלדעתי נשים יותר מתמודדות איתה מגברים, גברים לא לקפוץ..! גברים בישיבה עדיין יש להם חברה כלשהי..נשים יוצאות בגיל 20 מהסמינר ואם החברות רובן ככולן נשואות אז זה לא קל,הן לבד! והבדידות זה משו קשה!

אהבתי ממש את הגישה האופטימית שלך!

מעניין מה תרגישי/תחשבי/תעשי אחרי שגם זאתי החמישית תתחתן...מעודדת אני,אה?!

מאחלת לך באמת פולל בהצלחה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2014 23:14 לינק ישיר 

קודם כל, חן חן על היכולת שלך להתעלות מעל המבט האישי שלך, ולשמוח בשמחות של חברותייך. זה לא דבר מובן מאליו. בקשת תובנות נוספות, אז אני מעז להציע עוד משהו, ואני מקוה שזה יתקבל בהבנה. אם זה היה קורה לי, הייתי שואל את עצמי האם יש לחברים האלה משהו שאין לי. אם התשובה היא שאין משהו מוגדר, הייתי מסיק שכנראה שעוד לא מצאתי את שלי. אבל יכול להיות שכן יש להם משהו שעוזר להם להתחתן, ואז אולי אני יכול ללמוד מהם וכך גם אני אצליח להתקדם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2014 23:44 לינק ישיר 

זה עיקר תפקידנו בחיים לקיחת המבט לכל האירועים שמקרה ה לנו למבט ששם את רצונו מאיתנו
כמאמר חזל הרואה סוטה בקלקולה יזיר עצמו מן היין
וכי למה יזיר רק מפני שראה?
אלא הזדמנות ראיית המקרה באה כדי שילמד ממנה האדם מה רצון ה מכל זה ואשרייך שכך רואה את
ולגבי הקשיים
אל תדאגי עוד שמחות קטנות יאירו כנצנוץ הכוכבים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2014 23:44 לינק ישיר 

צדיקונת ושיגושיח תודה על הפרגון :) אגב, שבוע הבא זו כבר השביעית בחצי שנה האחרונה למען האמת. 3 חילוניות וארבע דתיות. וזו שמתחתנת שבוע הבא היא חברה כל כך טובה וקרובה, שהדבר היחיד שיכול להעיב על השמחה שלי בחתונתה הוא העובדה שלא תהיה הפרדה ולא אוכל באמת לרקוד.
ושיגושיח, אני משתדלת לא ללכת למקום הזה בכלל. לכל אחד יש את המסלול שלו, העבר והעתיד, האופי וכו'.אין לי תלונות לשם על שום דבר ממה שברך אותי, וגם המעלות לפעמים פועלות לטובה ול"רעה". אין מה לקנא או להוות עם אף אחד, כי זה לא מבוסס ולא אמיתי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/9/2014 00:02 לינק ישיר 

אני לא מדבר על "קנאה" שמקנאים במה שיש לשני. אלא על סוג של "קנאת סופרים" שאולי "תרבה אושר". אולי לבנות האלו יש איזו שהיא מעלה או יתרון שעוזר להן להתחתן. ואולי גם לי זה יהיה שווה להשקיע את הכוחות בכדי לפתח את המעלה ההיא, כדי שגם אני אוכל להגיע לאותה תוצאה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2014 00:06 לינק ישיר 

לא יודעת אם זה כל כך בריא לחשוב ככה. כי גם אם לכמה מהן יש תכונה שחסרה לך, יכול להיות שחסרות להן תכונות אחרות שמפצות וכן הביאו אחרות לחופה, אם כך החישובים והחשבונות בכלל עובדים. ואני לא ממש מאמינה בזה. אבל, תובנה לגיטימית 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/9/2014 00:09 לינק ישיר 

שיג ושיח אני לא כזה מסכימה איתך...הבנות פה רובן לא כאלה קטנות הן בנויות עם חכמת חיים וכו לא יודעת עד כמה יש עניין להסתכל על הדברים האלה..כל אחת צריכה להסתכל איפה היא לא מושלמת ושם לתקן את עצמה...אין עניין להסתכל על השניה...לפחות זאת דעתי..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2014 00:12 לינק ישיר 

השיבני כתב:
לא יודעת אם זה כל כך בריא לחשוב ככה. כי גם אם לכמה מהן יש תכונה שחסרה לך, יכול להיות שחסרות להן תכונות אחרות שמפצות וכן הביאו אחרות לחופה, אם כך החישובים והחשבונות בכלל עובדים. ואני לא ממש מאמינה בזה. אבל, תובנה לגיטימית 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2014 00:13 לינק ישיר 

אני לא מסכים עם שתיכן :) זאת אומרת, בודאי שאני מקבל שלכל אחד מעלות וחסרונות משלו. יחד עם זאת, אני חושב שתמיד אפשר ללמוד מאנשים אחרים, איך הם הצליחו במה שהצליחו. למשל, יש בחורים בישיבה שמאד מצליחים במסירת חבורות. (חבורה זה סוג של שיעור.) אם גם אני רוצה להצליח בזה, אני לא אגיד שלי יש מעלות משלי, אלא אני אבדוק למה הם כל כך מצליחים בזה, ואנסה ללמוד מהם. ובקיצור, זה שאני בודק מה אפשר ללמוד מהשני, אינו ביטוי בשום אופן לשלילת המעלות שאכן יש לי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2014 00:15 לינק ישיר 

עדיין לא מסכימה איתך...זה חתונה זה שונה..אנילא הולכת להעתיק מאפחד....אני מה שאני ומי שטוב לו סבבה ומי שלא אז הוא לא שלי...ואני לא מדברת על אנשים עם מידות רעות וכזה.. אנשים נורמלים..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2014 00:21 לינק ישיר 

ללמוד מהמעלות של אחרים זה ודאי חשוב וראוי, אבל לחשב אילו מהן דווקא הובילו אותו לחופה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/9/2014 00:22 לינק ישיר 

למה שלא נלמוד מהיתרונות של השני? איזה חכם הלומד מ"כל" אדם... כתוב בגמרא על בחורה שלא היתה כזו יפה, ואף אחד לא רצה אותה, ואחרי שייפוה התחתנה. מה היה קורה, אם היא היתה אומרת, אני מי שאני, מי שהוא שלי, ירצה אותי כמות שאני...? מסתבר שהיא לא היתה מתחתנת לעולם! ובקיצור, למה לא ללמוד מהשני?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2014 00:25 לינק ישיר 

שנראה כל אחד מעלת חברינו
וודאי שצריך לקחת מהסובב לכל חיינו וממילא זה ילמד גם לאיך להגיע לנישואין
אם בכל מעלה טובה אנו נמדוד אותה כמטרה לנישואין

אז לא נשתנה באמת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2014 00:38 לינק ישיר 

טום888 כתב:
שנראה כל אחד מעלת חברינו
וודאי שצריך לקחת מהסובב לכל חיינו וממילא זה ילמד גם לאיך להגיע לנישואין
אם בכל מעלה טובה אנו נמדוד אותה כמטרה לנישואין