בית פורומים שידוכי חרדים

סיפורה של פשרה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/12/2014 10:08 לינק ישיר 
סיפורה של פשרה

היא היתה בחורה חרוצה ומוכשרת, נקרא לה אהובה. היא באה ממשפחה חרדית מכובדת, עברה את מסלול בית יעקב, סמינר הכל כרגיל, וחיפשה בחור ברמה שלה. היא לא מצאה אותו. עד שהוא יגיע היא נכנסה כמוכרת בחנות בגדי ילדים של רשת גדולה. בעל החנות די מהר הבין במי הוא מתעסק, ותוך כמה חדשים היא היתה מנהלת של החנות. כמה חדשים אח"כ היא היתה כבר קניינית של כל הרשת, והתמקדה בעיקר בבגדי ילדים. כאן כבר השתנו חייה היא הפכה לאשת עסקים, אשת העולם הגדול, נסעה הרבה למזרח הרחוק, וכך החיים התקדמו לה שנה אחר שנה, 24, 25, 26. אמרתי שהחיים השתנו, אבל זה רק היה מן השפה ולחוץ, בלבוש, בהופעה וכיוצא. אבל בפנימיות היא נשארה עדיין בחורה חרדית לכל דבר, עם תפילות כל יום, סגנון דיבור צנוע וכיוצא.

יום אחד היא נסעה למזרח הרחוק ושבת היא תכננה להעביר בבית חב"ד שבהונג קונג. הגיע ליל שבת וכרגיל בבית חב"ד יש אורחים רבים, ביניהם בחור בלבוש חרדי, גבוה ומפולפל, נקרא לו ידידיה. בעלת הבית הושיבה את שניהם אחד קרוב לשני, וכך התחילה ההיכירות. מסתבר, שהוא בחור לא פחות מרשים ממנה. בוגר אחת הישיבות הטובות בארץ, ראש מבריק, שמתעסק בנדלן, וחי עכשיו בהונג קונג. מוצאי שבת הם החליפו פרטים, וקבעו להשאר בקשר. וכך באמת קרה, הם נשארו בקשר טלפוני ואימייל, וכל כמה חדשים היו מתראים, או בנסיעות שלה למזרח הרחוק או בביקורים שלו בארץ. הקשר לא היה חזק מדי ולא רציני מדי, אבל מדי פעם התגנבה לה המחשבה שאולי יש פה פוטנציאל לקשר רציני, ובאמת היה קצת תמוה בעיניה שהבחור לא דוחף את הדברים הלאה.

פעם באחד הטלפונים היא אמרה תוך כדי שיחה לבחור, שזה קצת מוזר לה איך שהקשר נשאר סטאטי ולא מתפתח. הבחור שאל אותה אם היא לא חיפשה את שמו בגוגל. היא אמרה לה, שלא. אז הוא ענה לה, שקודם תחפש את השם, ואח"כ היא כבר תבין לבד את התשובה. וזה אכן מה שהיא עשתה, והיתה בהלם גמור ממה שהיא גילתה. מסתבר שהבחור הנעים הליכות הזה, היה מעורב בשחיתות גדולה, וגרם להרבה אנשים להפסיד את כספם, ואף ישב על זה בבית סוהר בהונג קונג לכמה שנים. היא שאלה על כך לבחור, והוא ענה לה, שזה אכן מה שקרה, שהוא היה בחור עם המון מרץ, ולקח יותר מדי סיכונים, חי את החיים הטובים, נסיעות, בתי מלון, בגדים יפים, לא תמיד התנהג ביושר, ואכן הגיע לו לשבת בבית סוהר. אבל, הוא אמר, הוא מתחרט על מה שעשה, ושינה כיוון לחלוטין, ובאמת משתדל לחיות בצורה הגונה וישרה. וזו הסיבה שהוא בעצם חי כל כך רחוק, כי הוא הרס לעצמו בארץ, ואין לו איפה להיות שמה. הוא סיים, שהוא מצידו היה שמח להמשיך בקשר, אבל הוא לא היה מעז לבקש ממנה.

אחרי עוד חדש של התלבטות קשה הבחורה החליטה ללכת עם תחושת הבטן שלה, ולהמשיך בקשר. היא נפגשה עם ההורים שלו פה בארץ, ואהובה וידידיה באו יום אחד לספר להורים שלה. היא לא סיפרה יותר מדי להורים, וכך קיותה שהדברים יעברו בשלום. ואז הכל התפוצץ. אחד האחים שלה שמע במה מדובר, ידע את הסיפור, והכריז שבשום אופן שבעולם אחותו לא תתחתן עם מי שאמלל כל כך הרבה אנשים. בנוסף הוא טען, שהוא ישב בבית סוהר בהונג קונג, מי יודע מה הוא עשה שם ומה נעשה לו שם. האח הלך לרבני המשפחה בכדי שיפעלו על אחותו לא להתארס. הוא הוציא את כל הלכלוך על החתן, והלך לכל המשפחה ובקש מהם לשכנע את אחותו לא לעשות את זה. התחילה מלחמת עולם, שחצי מהאחים תמכו באחות, והחצי השני התנגדו. ההורים שלא רצו לקחת צדדים במריבת הילדים עמדו מן הצד. המצב הגיע עד כדי כך, שחצי מהמשפחה אמרה לחצי השני, שאם הם הולכים לחתונה, הם מנתקים קשר.

אהובה בכל זאת לא ויתרה, המשיכה להתכונן לחתונה, והם התחתנו בחתונה מאד יפה אבל צנועה. הם עברו לגור במושב קטן ושקט, וכך שניהם בנו לעצמם חיים חדשים. למרבה הצער, אהובה אכן הפסידה את חצי משפחתה. את ההורים היא יכולה רק לבקר בסתר, כדי שהחצי השני לא ישמעו על זה ולא יחרימו את ההורים. אבל שניהם מאד מאושרים, והכי שמחים שאפשר. איך אני יודע? פשוט מאד, היום חזרתי מהברית של הבן!

מה יש לנו ללמוד מזה? אני חושב שאהובה אכן בחורה מיוחדת, ואכן קיבלה משהו שהתאים לה מאד. אבל מצד שני, היא היתה צריכה להקריב המון בשביל להגיע לאושר. ואולי עצם זה שהיו לה כוחות נפש מיוחדים, עזר לה להגשים את עצמה. האם כל אחד יכול להקריב כמוה? או שזה דבר נדיר שרק מתי מספר מסוגלים?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2014 11:52 לינק ישיר 

בס"ד

לא חושבת שזה דבר נדיר....
כוחה של אהבה שהיא מסנוורת...
אם בנות מסכימות להתחתן עם ערבי ק"ו שעם יהודי שנון ומבריק

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/12/2014 12:00 לינק ישיר 

אני לא חושב שבחורה יכולה לוותר בקלות על קשר עם אחים אחיות אחיינים ואחייניות. היא גם היתה צריכה לוותר על השם הטוב שלה, שהיא התחתנה עם נוכל. היא גם היתה צריכה לריב עם רבני המשפחה, ובאמת היה להם מאד קשה למצוא רב שיסכים לסדר קידושין. היה רב שהסכים לסדר קידושין רק אחרי שהבחור משלם חזרה את כל החובות, אבל לבחור כיום כבר אין כסף כמו פעם. היא גם צריכה לסלוח לבחור שהוא לא סיפר לה מיד מי הוא, כי אני יודע שזה הפריע לה.

אני הכרתי את הבחורה כשהיא התחילה את הקריירה אבל זה לא הלך בינינו. רק בתקופה שלפני האירוסין היא חדשה את הקשר, וסיפרה לי מה שקורה, בעיקר בכדי להתייעץ עם מישהו מהצד. היא עברה תקופה קשה ביותר, עם המון בכי ויסורי הנפש. אני מאד מאד מעריך את האומץ שלה, ורואה בה דוגמא לבחורה שעבדה קשה מאד (היא תמיד עבדה קשה), בכדי להשיג את היקר לה מכל. אני לא יודע כמה אנשים אחרים מסוגלים להשקיע כמו שהיא השקיעה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2014 12:06 לינק ישיר 

בס"ד

אני גם מאד מעריכה אותהאני תמיד בעד סיפורים רומנטיים מכל סוג שהוא-רק בתנאי שהם נגמרים טוב

ושוב גם בחורה שמתחתנת עם ערבי-מוותרת על משפחתה,ובכ"ז יש המון סיפורים כאלה(כי אם לא יד לאחים היה נסגר)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/12/2014 12:36 לינק ישיר 

בנות שמתחתנות עם ערבים בדרך כלל מדובר בבנות קשות יום, שלא מצליחות לתפקד בצורה בריאה, וחלק מהחוסר בריאות שלהן, זה שהן נמצאות עם ערבי. זה שהן מוותרות על המשפחה הן לא מוותרות ממקום של כוח, אלא ממקום של חולשה. זה כמו בנות שלוקחות סמים למרות שהמשפחה מתנגדת. זה בא ממקום חולה לא ממקום בריא.

כאן מדובר בבחורה מוצלחת ביותר, שכל החיים זה רצף אחד בגדול של הצלחות, עמידה במטרות והגשמת שאיפות. (אני לא מתייחס כאן לכשלונות, לסבל ולכאב שכל אדם בעולם חווה במשך החיים.) מדובר בבחורה טובת לב, עדינה, חמודה, שאוהבת לעשות טוב. אין שום דמיון בין הסיפור שלה, שמדובר בהקרבה ממקום של נתינה, אהבה וחסד, לבין בחורה שמתחתנת עם ערבי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2014 12:44 לינק ישיר 

בס"ד

לעולם לא שמעת על בנות מוצלחות שנפלו לידי ערבי/גוי?נכון שהן בודדות אבל יש כאלה....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/12/2014 12:57 לינק ישיר 

לא שמעתי על כאלה, אבל אם יש, מדובר במיעוט זניח ביותר. הבחורה הזאת שעכשיו התחתנה למשל, היתה נראית כמוצלחת, אבל מתברר שבעלה הוא פושע לא קטן, ומן הסתם היא כבר הספיקה להרגיש את נחת זרועותיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2014 13:04 לינק ישיר 

בס"ד

לא מיעוט זניח.יש גם בנות איכותיות שנופלות.ולא צריך להכליל שרוב הבנות באו מעבר הרוס....

אחרי שהוא חזר בתשובה...נחת זרועותיו זה כנראה רק חיבוקי
אבל בהחלט שזה מפחיד להתחתן עם טיפוס כזה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/12/2014 13:46 לינק ישיר 

הרבה בנות איכותיות שמתחתנות עם ערבים? קשה להאמין! אלא אם מדובר בחילונים אנשי שמאל, ואז כל המשפחה משתתפת בחגיגה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2014 14:07 לינק ישיר 

בס"ד

לא חקרתי את התחום אבל שמעתי על לא מעט מקרים של נשים/בנות שנפלו בפח...
לפעמים הערבי לא מזדהה בתחילת הקשר כערבי ורק אחרי תקופה ארוכה כשהיא כבר קשורה אליו הוא מגלה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/12/2014 15:49 לינק ישיר 

אני לא מבין מה הגבורה להתחתן עם פושע, שאמלל הרבה אנשים,
ואיך הבחורה קבעה שהוא באמת אדם טוב ?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2014 16:36 לינק ישיר 

כי יש אנשים שעושים טעויות בחיים, לומדים מהטעויות וצומחים מהם. והוא היה אחד שבאמת שינה כיוון לחלוטין, והיום הוא בעל לתפארת. אדם ישר והוגן, שבאמת משתדל לעשות רק טוב. הבחורה הבינה את זה, סלחה לו על השטויות שעשה, והתחתנה איתו. אני חושב שזו גבורה בלתי נמצאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2014 17:33 לינק ישיר 

זה בושה להתחתן עם פושע לשעבר
שישב בכלא.
מצד שני, יתכן שהיא התאהבה בו

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי רציף ב- 01/12/2014 17:34:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2014 18:37 לינק ישיר 

שיג ושיח..אין הרבה בחורות שיסכימו להתחתן עםפושע לשעבר..למרות שמי שהשתנה וזאת עבודה עצמית קשה מאוד ראוי להערכה והערצה.....בחורות יוותרו על הרבה דברים אבל פושע לשעבר....ממש לא הרבה יסכימו...

ולגבי להתחתן עם ערבים...רוב הבחורות שנופלות לדבר כזה זה מחולשה/מצוקה/קושי מסוים בחיים...יש מקרים גם שהערבים לא נראים ערבים..אלה הבלונדינים עם העיניים הכחולות בלי מבטא שמשחקים טוב מאוד..אבל רובן בגלל מצבים לא קלים או קשיים בחיים..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2014 18:42 לינק ישיר 

לגבי ההודעה הראשית.
חבל שלא בדקו בחפץ חיים או לחילופין לשאול רב גדול....

ערוץ היוטיוב שלי. מומלץ להיכנס: 
הבלוג שלי. כדאי להיכנס ולקרוא:

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/12/2014 20:31 לינק ישיר 

ברור שהיא התאהבה בו, אבל אהבה זה לא הכל, יש הרבה בנות שאוהבות ולא מתחתנות בגלל שמפחדות מה אנשים יגידו, או בגלל שהן חושבות שחסרון זה או אחר לא מתאים להן, והן נפרדות בתקוה לקבל אחד שהן גם אוהבות וגם אין לו אותו חסרון. יש גם בנות שאוהבות והמשפחה מתנגדת, והן לא יכולות ללכת נגד המשפחה. בקיצור, במצבים מאתגרים האהבה לא תמיד מנצחת את הכל. וכל הכבוד לה שהיא נלחמה בהמון סטיגמות ונגד כל העולם, כדי להשיג את מה שהיא כל כך רצתה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > סיפורה של פשרה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext