| נשלח ב-23/2/2015 00:27 |
|
| |
מי נשאר בג'?
(אכן. הכותרת בהשפעת הבחירות  ) סדר ג' בישיבות, מי לומד? יש איזשהו גיל שכבר פחות? או שזה רק סגנון מסויים של בחורים?זה אומר עליו משהו? בחור מבוגר ( 26+ ) שמדגישים בברורים שהוא בקביעות בסדר ג' לא מפספס זה מחייב שהבחור פרום/צו"ל וכו'? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2015 00:30 |
|
| |
המחבלים לא נשארו בג..וגם לא בסדר שלישי {כי הם עסוקים בלזרוק סטנדרים]  אז כנראה רק השוינאים נמצאים בג... או אולי מי שחושש לשידוכים נשאר בג...{משפחה יהודית גדולה} 
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2015 00:34 |
|
| |
חחח אין עליך אחותי!!!!
וגברברים תענו בקשה רציני, שאלה שגם אני בודקת אותה...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2015 00:35 |
|
| |
אין פה גברברים שיענו..
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2015 00:40 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2015 00:42 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2015 01:35 |
|
| |
סדר ג' זה מאוד תלוי בישיבות. יש מקומות שזה חלק משמעותי מסדרי הישיבה. ויש מקומות שזה חלק נוסף ופחות משמעותי.
בחורים מבוגרים שלא נמצאים בסדר ג' זה בעקבות חתונות פגישות וזמן לטלפונים עם כל המי ומי. או שעובדים. או שסתם בא להם לצאת לשחק קצת או לעשות ריצה לכותל.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2015 01:41 |
|
| |
לייק על הניסוח של השאלה ובפרט על הקונוטציה העכשווית...
לעצם העניין... ברוב הישיבות זה סדר פחות מוקפד, אבל לא בכל מקום, למשל באור ישראל המשטר הקפדני חל גם על סדר שלישי, אם כי ברור שכיוון שיש פגישות + חתונות, אז בכל מקום הסדר הזה חלש יותר מאשר האחרים.
לגבי בחור שאומרים עליו שהוא מקפיד על זה, זה ממש לא קשור לצו"ל, אלא על הקפדה על זמנים ואהבת התורה (או שהוא אוהב שיהיה לו 'שם טוב'...), אך אין לזה קשר לצו"ל בכלל..
בברכת "בקרוב אצלך" ואצל כל הזקוקים לזה.. :)
תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 23/02/2015 01:43:56
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2015 09:35 |
|
| |
אנסה לתאר את המצב כמו שאני מכיר אותו. הבחורים הצעירים, היינו בני שש-עשרה שבע-עשרה, רובם מקפידים על סדר ג'. ככל שהבחורים מתבגרים הם נחלשים בלימוד, ובהתאם פחות מקפידים. כשמגיעים לגיל 21 נניח, אז יש בסביבות 30% שמקפידים על סדר ג'. מה-30% אלו שזה בעצם העילית של הישיבה, רובם מתחתנים עד גיל 24 בערך. הסכוי למצוא בחור בן 26 שהוא גם לומד רציני, גם אדם נורמלי ושפוי שאפשר להתחתן איתו, הוא נמוך יחסית, אבל עדיין קיימים בחורים כאלו. ככל שהגיל עולה יש פחות כאלה בחורים. אני משער שמגיל 30+ נניח, יש פחות ממנין בחורים בכל הארץ, שהם גם לומדים ברצינות עם כל הכוח, וגם שפוים ונורמלים.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2015 09:51 |
|
| |
| שיגושיח כתב: |  | | אנסה לתאר את המצב כמו שאני מכיר אותו. הבחורים הצעירים, היינו בני שש-עשרה שבע-עשרה, רובם מקפידים על סדר ג'. ככל שהבחורים מתבגרים הם נחלשים בלימוד, ובהתאם פחות מקפידים. כשמגיעים לגיל 21 נניח, אז יש בסביבות 30% שמקפידים על סדר ג'. מה-30% אלו שזה בעצם העילית של הישיבה, רובם מתחתנים עד גיל 24 בערך. הסכוי למצוא בחור בן 26 שהוא גם לומד רציני, גם אדם נורמלי ושפוי שאפשר להתחתן איתו, הוא נמוך יחסית, אבל עדיין קיימים בחורים כאלו. ככל שהגיל עולה יש פחות כאלה בחורים. אני משער שמגיל 30+ נניח, יש פחות ממנין בחורים בכל הארץ, שהם גם לומדים ברצינות עם כל הכוח, וגם שפוים ונורמלים. |
|
ההשערה שלך די מוגזמת...
בחורים צולים ,בדרך כלל לומדים גם בגיל שלושים..
בחורים יותר פתוחים שלא לומדים, יוצאים לעבוד וכו..
בחורים עם ראש פתוח אבל שיושבים ולומדים,לומדים רציני,
אם כי נכון לא שלושה סדרים בדרך כלל,פחות אבל עדיין לומדים..
והם לגמרי שפויים..
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2015 10:39 |
|
| |
רק לשם הידיעה, יש בידי מאגר של הבחורים המבוגרים הספרדים בישיבת מיר, יש שמה בערך 12 בחורים מעל גיל 30. שחלק ניכר לא לומדים כל היום. נוסיף לזה הבחורים האשכנזים, נכפיל בשלש בשביל פונוביז וחברון, ונגיע פחות או יותר לעשרים בחורים מקסימום.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2015 12:22 |
|
| |
טוב ,קודם כל ההתמודדות של בחור עם הסדרי,ם לא מתחילה מ30 אלא עוד לפני 25 ומעלה כבר... ומעניין מה שאתה אומר לגבי כמות המבוגרים.. יש לך מקורות מכל הישיבות?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2015 12:25 |
|
| |
בסד
חחח יש כאן מאגר מוחות של חקר האנושות
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2015 12:27 |
|
| |
בדרך כלל אלטער בישיבה..מוציא גימלים... 
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2015 12:42 |
|
| |
אין לי מקורות לכל הישיבות. היתה יוזמה בשביל הבחורים הספרדים של ישיבת מיר, ובשביל זה נוצר המאגר מידע.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2015 13:18 |
|
| |
בסד
אתה שדכן??
|
|
|