גבר מבחינתי זה מחמאה... המין הגברי האמתי והטוב כמעט ונכחד מהעולם.. ואת מקומם תפסו "בנים" ילדים שלא יודעים לקחת אחריות ולהיות גברים.
נשלח ב-12/5/2015 15:06
וודאי אחרי שהמין הנשי ירד והפך לנחות משמעותית.. גברים של פעם, וודאי הם לא בשבילו כי בקושי עם הגברים הילדים ,הוא יכול לשמור על רמה..
נשלח ב-12/5/2015 15:12
בסד
חחח מי דיבר על רמה?
נשלח ב-12/5/2015 15:13
אני
נשלח ב-12/5/2015 15:14
בסד
אז על זה צריך לפתוח אשכול חדש... אי אפשר לערבב בשר וחלב ביחד
נשלח ב-12/5/2015 15:15
אחריות וגבריות..הם חלק ממה שנקרא רמה אצל בנאדם אין כאן לא בשר ולא חלב
נשלח ב-12/5/2015 15:32
בסד
אני לא חושבת.... גם לחיות יש אחריות מסוימת לצאצאים שלהם... זה משו גנטי שעובר. רק שמישהו שיבש כאן את הקוד הגנטי שאחראי על האחריות הגברית לנעשה בעולם.
נשלח ב-12/5/2015 15:38
חייכנית770 כתב:
בסד
אני לא חושבת....
גם לחיות יש אחריות מסוימת לצאצאים שלהם...
זה משו גנטי שעובר.
רק שמישהו שיבש כאן את הקוד הגנטי שאחראי על האחריות הגברית לנעשה בעולם.
הקשר בין חיות אלינו הוא ממש ממש לא נכון..
אצל חיות זה טבע מולד נכון
אצל אדם ישנה בחירה
בכוחו לרומם את רגש האחריות
וברצונו להורסו כליל
נשלח ב-12/5/2015 17:42
חייכנית770 כתב:
בסד
גבר מבחינתי זה מחמאה... המין הגברי האמתי והטוב כמעט ונכחד מהעולם.. ואת מקומם תפסו "בנים" ילדים שלא יודעים לקחת אחריות ולהיות גברים.
לא לגמרי לא נכון. יש תופעה כזו. (לא אצל כל הגברים!) אבל לדעתי האשמה העיקרית היא מד אחד בתנועה הפמניסטית. שפעלה גם כמה דברים טובים אבל גם הרסה. ומצד שני בגישה של "תורתו אומנות" לרבים. (ליחיד זה מעולה!)
האישה באופיה דואגת לבית, לילדים, לבעל, לניקיון ואוכל. גם אם הבעל יעזור המון. היא תיקח אחריות וניהול ברוב המקרים. כי זה בטבע שלה. במקביל, שיגעו את העולם שאישה חייבת לבצע תפקידים של גברים. ושהיא מפרנסת לא פחות מהגבר. ושהיא צריכה לקבל החלטות כמוהו ועוד תחומים.
מה יצא לנו? התפקיד של האישה נשאר אצלה. התפקיד של הגבר בחלקו עבר אליה. אז יופי. האישה לא סגורה בבית. אבל לגבר נשארה הרבה פחות אחריות. לקחו לו את התפקיד הטבעי שלו. את המקום שבו הוא ה"גבר".
ובציבור החרדי כשהגבר מתחנך שהוא ישב ללמוד תורה ואשתו תעבוד ותגדל אתהילדים. אז מראש הוא יודע שהאחריות על האישה.
בקיצור, זה לא רמה של הגבר או רמה של האישה. אף אחד לא ירד ברמה. פשוט יש מציאות מוזרה עם כל הגישות החדשניות.
ועדיין חייכנית, יש בזה רמות. יש חברה לעניין. וכשמגיעים הילדים הרוב מתאפסים.
נשלח ב-12/5/2015 19:30
את מה זה טועה כוזרית, שזה משהו! זה עניין של חינוך נטו! כתבת שהאישה באופיה דואגת לבית. זה נכון אולי לדרך בה היא דואגת, זה לא נכון למה...שתיהם דואגם כל אחד בדרך ייחודית שלו ולפי מה שחונך!! מה שאת מתארת (שהאישה עושה כמעט הכל) מזכיר לי את הורי, כשהתחתנתי ממש התפלאתי. בעלי הגיע מבית שהאבא עזר המון בבית, וככה חינכו את הילדים...ואת לא מבינה איזה שלום בית יש להם! כמה אהבה והרמוניה! כל הילדים והחתנים עושים למעשה כמעט הכל בבית, ביחד! וגם האישה כמובן.אבל ביחד! בעלי באופיו הוא גבר גבר!!! ודווקא בגלל שהוא גבר האחריות ביננו אוטומטית על הכתף שלו! יש לו אופי אחראי מאד , הוא לא ייתן לי לעזוב את הבית בלי שהתיק שלי מוכן עם כל מה שאני צריכה, הוא זה שמכין לי את האוכל והכל! וזה לא פוגע בו בגבריות. זה פשוט טבוע בו מהבית. והוא לא מרגיש שלקחו לו מהגבריות. להיפך זה מוסיף להילה שלו , אני כל הזמן יוצאת מגדרי על ההתנהגות האחראית שלו, על הרצון לעזור והאכפתיות. אני עובדת, הוא עדין לא, אבל זה יקרה. בנתיים הוא בכוילל, אבל הוא טוען שאם אני עובדת הוא יכול לעשות בנתיים בבית, כי אני זו שמפרנסת ואני לא יכולה לעשות הכל. ככה יצא שעד היום לא בשלתי אפילו לא פעם אחת, ולא כבסתי, אבל אני יודעת שביום מן הימים אני גם אדע לעשות את זה, בנתיים התפקיד שלי מסתכם בשטיפת כלים , סידור הבית, עבודה, ולתת לבעל לפנק אותי..כי זה מציאות החיים. שתינו פועלים למען הבית. אני לא פמינסטית ולא הפוך, איך בעלי אומר? העיקר שיהיה לכולם את זכויות שוות כאדם להתקדם בכל, אבל בין בני הזוג? כל אחד שיעשה מה בא לו. אבל לדעתו התנועה הפמניסטית עם כל הטוב שלה פגעה גם בזכויות הגברים (משפטית). שאר הדברים היא קדמה המון. יש בזה צדק.
נשלח ב-12/5/2015 20:23
שטויעס, אז ככה:
א. זכית. לפי התיאורים שלך יש לך בעל מדהים. לדעתי גם נדיר. (לא כיבסת... תשאלי את הגברים פה, תראי שזה לא משהו מצוי) ב. אם תקראי שוב תראי שציינתי שלא כל הגברים ככה ושיש חברה לעניין ויש רמות וכו'. ג. התייחסתי לסגנון הבחורים שלדעתי חייכנית כיוונה אליהם והסברתי לה ממה נובע לדעתי העניין. ד. לא טענתי שאין אהבה הרמוניה ושלום בית כיום. ה. לא אמרתי שגבר שעושה עבודות בבית זה פוגע בגבריות שלו. ציינתי להיפך- שמי שאשתו עושה את התפקידים הגבריים כי ככה כולם היום אבל עדיין עושה את התפקידים הנשיים כי זה בטבע שלה, לא משאירה לו אחריות וזו לא ממש אשמתו. ו. אני גם לא פמניסטית ולא הפוך. חושבת שכולם צריכים לפעול למען הבית, מלכתחילה כל אחד עם הנטיות הנורמליות שלו ואם צריך אז את כל מה שצריך. ז. התנועה הפמניסטית פגעה בזכויות הגברים? נכון. גם בשל הנשים. באיזשהו שלב. בהתחלה היא היטיבה איתן. אבל נסחפו. ח. הכל עניין של חינוך? הרוב. :-) . בפועל רוב הנשים לא משחררות אחריות מהבית גם אם הבעל לוקח את האחריות הזו.
נשלח ב-12/5/2015 22:09
שטויעס כתב:
את מה זה טועה כוזרית, שזה משהו! זה עניין של חינוך נטו! כתבת שהאישה באופיה דואגת לבית. זה נכון אולי לדרך בה היא דואגת, זה לא נכון למה...שתיהם דואגם כל אחד בדרך ייחודית שלו ולפי מה שחונך!! מה שאת מתארת (שהאישה עושה כמעט הכל) מזכיר לי את הורי, כשהתחתנתי ממש התפלאתי. בעלי הגיע מבית שהאבא עזר המון בבית, וככה חינכו את הילדים...ואת לא מבינה איזה שלום בית יש להם! כמה אהבה והרמוניה! כל הילדים והחתנים עושים למעשה כמעט הכל בבית, ביחד! וגם האישה כמובן.אבל ביחד! בעלי באופיו הוא גבר גבר!!! ודווקא בגלל שהוא גבר האחריות ביננו אוטומטית על הכתף שלו! יש לו אופי אחראי מאד , הוא לא ייתן לי לעזוב את הבית בלי שהתיק שלי מוכן עם כל מה שאני צריכה, הוא זה שמכין לי את האוכל והכל! וזה לא פוגע בו בגבריות. זה פשוט טבוע בו מהבית. והוא לא מרגיש שלקחו לו מהגבריות. להיפך זה מוסיף להילה שלו , אני כל הזמן יוצאת מגדרי על ההתנהגות האחראית שלו, על הרצון לעזור והאכפתיות. אני עובדת, הוא עדין לא, אבל זה יקרה. בנתיים הוא בכוילל, אבל הוא טוען שאם אני עובדת הוא יכול לעשות בנתיים בבית, כי אני זו שמפרנסת ואני לא יכולה לעשות הכל. ככה יצא שעד היום לא בשלתי אפילו לא פעם אחת, ולא כבסתי, אבל אני יודעת שביום מן הימים אני גם אדע לעשות את זה, בנתיים התפקיד שלי מסתכם בשטיפת כלים , סידור הבית, עבודה, ולתת לבעל לפנק אותי..כי זה מציאות החיים. שתינו פועלים למען הבית. אני לא פמינסטית ולא הפוך, איך בעלי אומר? העיקר שיהיה לכולם את זכויות שוות כאדם להתקדם בכל, אבל בין בני הזוג? כל אחד שיעשה מה בא לו. אבל לדעתו התנועה הפמניסטית עם כל הטוב שלה פגעה גם בזכויות הגברים (משפטית). שאר הדברים היא קדמה המון. יש בזה צדק.
יש לך בעל ממש טוב אבל הוא גם ממש מסכן מגיע הביתה ולא מחכה לו ארוחה חמה
נשלח ב-13/5/2015 07:29
לא שמתי לב שהיא כתבה שגם לא בישלה. שטויעס... אם זה ככה.. אז תחזיקי יד על הדופק. אליפלת צודקת. גברים צריכים אוכל חם בבית. אולי בעלך משהו אחר. אבל המלצה- אל תסמכי על זה. תבדקי, תהיי עירנית לצורך.
יש לי למשל אח שכשהוא יתחתן הוא יבשל, יסדר, יתקן בבית בלי שיגידו לו, יטפל בילדים, יקח אחריות על פרנסה וגם יעסוק בתורה. הוא כזה כבר עכשיו. אבל עדיין הוא צריך אוכל חם בבית. זה שהוא אחראי לא סותר שהוא ירצה אישה שמתפקדת בבית כאישה. כן. גם כשהיא עובדת. העבודה זה לא הטבעי של האישה. הבית כן.
ב"ה, באמת יש לי בעל מדהים שאין דברים כאלו, פיצוי על הסבל של לפני כן..ועברתי דברים בחים. אין יום שאני לא מודה על המתנה הנפלאה הזו! הוא האור והכל בחיים שלי, האדם שנותן לי אושר כוח ושמחה. את כל החיים שלי אתן בשבילו. אם צריך אקטוף את הירח עבורו, הכל כדי שיהיה לו טוב. כי הוא עצמו כ"כ טוב!!
לגבי מה שאמרת, אז הוא לא נותן לי להכין אוכל! הוא לא מוכן שאגע בזה, כי אני עובדת, הוא חוזר הביתה הרבה יותר מוקדם ממני.. דבר שני, זה לא שכל יום אנחנו מכינים, אנחנו מקבלים מההורים כמויות של אוכל ביום חמישי ומקפיאים למהלך השבוע,ואם צריך מידי פעם מכינים עוד במהלך השבוע ומקפיאים. אני מחממת בעבודה ואוכלת, והוא בבית... דבר שלישי, מה ההבדל ביני לבינו? גם אני חוזרת הביתה בלי ארוחה חמה..ותפסיקו להכניס לראש שגבר צריך אוכל, אישה צריכה אוכל חם לא פחות, ואפילו יותר צריכה, כי אישה חייבת לאכול בריא. בגלל הריונות וכדומה. הוא אם יוותר על ארוחה זה לא נורא. (בעלי לא מרשה לי לוותר על ארוחה אחת..הוא לפעמים מדלג. כי מספיק אצלי שלא אכלתי ארוחה אחת כדי שאהיה עייפה או שלא ארגיש טוב.)
נשלח ב-13/5/2015 08:33
[quote]ב"ה, באמת יש לי בעל מדהים שאין דברים כאלו, פיצוי על הסבל של לפני כן..ועברתי דברים בחים.
אין יום שאני לא מודה על המתנה הנפלאה הזו! הוא האור והכל בחיים שלי, האדם שנותן לי אושר כוח ושמחה. את כל החיים שלי אתן בשבילו. אם צריך אקטוף את הירח עבורו, הכל כדי שיהיה לו טוב. כי הוא עצמו כ"כ טוב!!
לגבי מה שאמרת, אז הוא לא נותן לי להכין אוכל! הוא לא מוכן שאגע בזה, כי אני עובדת, הוא חוזר הביתה הרבה יותר מוקדם ממני..
דבר שני, זה לא שכל יום אנחנו מכינים, אנחנו מקבלים מההורים כמויות של אוכל ביום חמישי ומקפיאים למהלך השבוע,ואם צריך מידי פעם מכינים עוד במהלך השבוע ומקפיאים. אני מחממת בעבודה ואוכלת, והוא בבית...
דבר שלישי, מה ההבדל ביני לבינו? גם אני חוזרת הביתה בלי ארוחה חמה..ותפסיקו להכניס לראש שגבר צריך אוכל, אישה צריכה אוכל חם לא פחות, ואפילו יותר צריכה, כי אישה חייבת לאכול בריא. בגלל הריונות וכדומה. הוא אם יוותר על ארוחה זה לא נורא. (בעלי לא מרשה לי לוותר על ארוחה אחת..הוא לפעמים מדלג. כי מספיק אצלי שלא אכלתי ארוחה אחת כדי שאהיה עייפה או שלא ארגיש טוב.)[/
quote]