| נשלח ב-16/6/2015 17:32 |
|
| |
חחחח 
כבדיחה, אחלה! העלית יותר מחיוך על שפתי..
כהתפלספות- א. ברכו בזיווג הגון אבל לא גזרו על איש ספציפי שהוא יהיה האיש ההגון הזה. כמו הדעה שאומרת שהיה אפשר להעניש את המצרים כי נגזר על מצרים להעביד בפרך אבל לא על כל מצרי ומצרי.
בקיצור, לא ברכנו מישהו ספציפי בזיווג לא הגון.
ב. הגון זה לפעמים עניין סובייקטיבי כנראה. אולי הוא לא הגון בכללי, אבל הגון עבורו. נורא הגון אגב שאיש לא הגון יתחתן עם אישה לא הגונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2015 21:35 |
|
| |
אשה הגונה שמתחתנת עם איש לא הגון סופה להיות עגונה
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2015 22:26 |
|
| |
זה כמו לברך מישהו שיתקבל לעבודה שהוא רצה. זה אומר, שמישהו אחר לא יקבל את העבודה. כרגע אנו חושבים רק על הבן אדם מולנו, ומאחלים לו את כל הטוב. תמיד בחיים יש מנצחים ומפסידים, ואנו מברכים אותו שהוא ינצח אפילו אם מישהי אחרת תפסיד.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2015 23:01 |
|
| |
אם הוא יביא רכוש לאשה ייחשב הדבר כזיווג הכי הגון שיכול להיות..
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2015 00:57 |
|
| |
הגון לו / לה, ראוי לו / לה
זה לא שהאדם הגון או לא הגון...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2015 07:04 |
|
| |
שיג ושיח, זה גם כמו הספרים והסרטים שמישהו חולה סופני ובסוף אנחנו שמחים שבעצם התבלבלו עם בדיקות של מישהו אחר... מה ההבדל בעצם? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2015 08:05 |
|
| |
| אני_הקטנה כתבה: |  | הגון לו / לה, ראוי לו / לה
זה לא שהאדם הגון או לא הגון... |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2015 11:55 |
|
| |
אנשים הגיוניים עונים תשובה הגיונית. אנשים מאותגרים שואלים שאלה מאתגרת. ;)
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2015 12:26 |
|
| |
תותי, לעניין. אין כמו להתפלסף, ועל מה? שידוכייייייים! סוף סוף טוחנים משהו לא מספיק טחון;)
אהבתי את השאלה, והיא לא ממש צינית לטעמי, קצת חסרת טעם. סליחה:)
נראה לי ככה: "אם מברכים מישהו לא הגון בזיווג הגון, אז זה אומר שברכו את זו שאיתו בזיווג לא הגון?"
אם ברכו מישהו לא הגון (אינו ישר, אינו מוסרי) בזיווג הגון (כזה שמתאים לו), אז ברכו אותו שיזכה במישהי ברמתו, כלומר, היא צריכה להיות גם כן לא הגונה. ואז בעצם מברכים גם אותה בזיווג הגון- כזה שמתאים לה, ז"א- לא הגון... פאשטייס?
בקיצור, פלסף נחמד. כיף להשתפשף מידי פעם. ואהבתי את העגונה...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2015 13:03 |
|
| |
אני לא חושב שכשמברכים אדם לא הגון בשידוך הגון הכוונה שיקבל בחורה לא הגונה כמוהו. כי שני אנשים לא הגונים ביחד זה מתכון לחיי סבל עצומים, ובשום פנים ואופן אי אפשר לקרוא לזה 'ברכה'. אלא הכוונה שהוא יקבל אחת שהיא תהיה לו הכי טוב שבעולם, ואנו מברכים אותו באחת כזו, אפילו שלא מגיע לו. אם הקב"ה אכן מזווג לו אחת כזו, זה יהיה עוד חשבון שמים שאין אנו מבינים.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2015 13:44 |
|
| |
בסד
אישה צדיקה יכולה להפוך גבר רשע לצדיק...כפי הסיפור הידוע... כך שזה בסדר גם אם הוא לא הגון...צריך תמיד איזון בחיים... הילדים לא יכולים לקבל גנים לא הגונים מ 2 הכיוונים P=
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2015 13:54 |
|
| |
כתבתי למעלה. שהעתקתי את השאלה מאיזשהו מקום... רק כי איכשהו יש לה קשר לשידוכים... ת'פלספו .. חופשי.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2015 09:30 |
|
| |
מזכיר את השאלות מסוג " אם משהו מנסה להכשל ומצליח - מה זה נקרא? שנכשל או שהצליח? אבל בהחלט יש לדון בשאלה הנ"ל....
|
|
|
|
|