| נשלח ב-22/6/2015 11:15 |
|
| |
אומרים עליו שיש לו אופי "עסקן"
אז מה זה אומר על בחור?
שהוא לא מסוגל לשבת במקום? שהוא טוב לב עד כדי ניצול? חבר'המן? מתלהבן? נייסען? היפר אקטיבי?
זה טוב? זה רע? זה בינוני?
אשמח לשמוע מתגובותיכם/ן ומעצותיכן/ם
תודה!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2015 11:27 |
|
| |
זה כנראה אחד שלא לומד כמו כולם. את כל השאר יש לברר בשטח. הוא יכול להיות בחור זהב, לא כולם התפקיד שלהם זה להיות הגדול הדור הבא בלימוד, יש גדולי הדור שהם עסקנים, כל אדם יכול להיות גדול הדור היכן שהוא נמצא. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2015 11:29 |
|
| |
תלוי מי אומר. בדרך כלל זה אומר שהוא בעל אומץ, תמיד ינסה להתקדם ולהצליח. הוא מחפש לשנות, להשתנות, להתקדם. כן, הגיוני שיש לו קושי בישיבה עיונית. קושי ללמוד. לא מחייב קשיי קשב, אבל יש בנושא זה מידת מה של דרשני.
תחושת בטן אומרת לי שאחד כזה נוטה גם לכישלונות, ולא בטוח שלא מדובר במישהו שטוב בזה...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2015 11:37 |
|
| |
בסד
זה אומר בד"כ שיש לו הרבה אנרגיה.שהוא טיפוס נמרץ ומעשי. יודע להזיז דברים.
או במילה אחת ביזנס מאן.
את צריכה לברר עליו יותר כדי לראות אם זה טוב או רע.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2015 11:53 |
|
| |
| ליטאית4 כתב: |  | תלוי מי אומר. בדרך כלל זה אומר שהוא בעל אומץ, תמיד ינסה להתקדם ולהצליח. הוא מחפש לשנות, להשתנות, להתקדם. כן, הגיוני שיש לו קושי בישיבה עיונית. קושי ללמוד. לא מחייב קשיי קשב, אבל יש בנושא זה מידת מה של דרשני.
תחושת בטן אומרת לי שאחד כזה נוטה גם לכישלונות, ולא בטוח שלא מדובר במישהו שטוב בזה... |
|
למה כשלונות?דווקא יצא לי להכיר כמה כאלה,ומדובר בגברים מסורים לבית ולאשה.ושוב -הכל תלוי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2015 11:59 |
|
| |
כישלונות כוונתי, לכישלונות בעסקים. יש כאלה שמוצלחים בתחום ויש שפחות, כדאי לבדוק מי הוא מהם. אדם עסקן חי בדרך כלל בעולם פחות יציב. היציבות באה עם הזמן. השאלה אם זה מתאים לבחורה. יש כאלה שצריכות את החיים הבהירים, בלי עליות וירידות דרסטיות בהכנסות.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2015 12:03 |
|
| |
בסד
צודקת ליטאית. למרות שיש כאלה שיש להם בסיס טוב.והם עם מספיק שכל לא לקחת סיכונים גדולים.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2015 12:05 |
|
| |
נכון מאוד. זו האידיליה:)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2015 12:25 |
|
| |
בסד
לכי תמצאי אותםP=...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2015 12:34 |
|
| |
הקטע שאני מתרשמת משום מה, שעסקן= בטלן. (כשמדובר בבחור צעיר, לא באדם בן 40+) לא יודעת למה. מייד עולים לי המראות של החבר'ה ששורצים(סליחה על הביטוי) בהדר גאולה (למי שמכיר) עם כמויות של ביפרים ועדיף גם אופנוע של הצלה או משו.
תוקן על ידי שם_משפחה ב- 22/06/2015 12:34:27
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2015 12:42 |
|
| |
בסד
עסקן זה ההפך מבטלן... זה שהם מתעסקים לפעמים בשטויות זה כבר נושא אחר...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2015 12:49 |
|
| |
צודקת,אבל להזכירך - מדובר כאן על "אופי של עסקן" לא דובר על עסקן למעשה.לכן אני שואלתכי אופי של עסקן - יכול להשמע שזה מישו שעוד לא סגור על עצמו בהמון דברים, ובינתיים הוא "מערבב" בכל מיני דברים, והולך בטל רוב הזמן, ויתכן גם שבהרגשת חשיבות.יש ביטוי באנגלית שאומר " I like work, I can watch it for hours"(ובתרגום: אני אוהב עבודה, אני יכול להסתכל/ לצפות עליה שעות..מה לעשות, באנגלית זה נשמע יותר טוב...)מה שאני מנסה לומר שמאופי עסקני לא בהכרח צומח עסקן אמיתי ומעשי.לכן שאלתי מה זו ההגדרה הזו "אופי עסקני" בעיני היא קצת מחשידה ומחפה.
תוקן על ידי שם_משפחה ב- 22/06/2015 12:49:46
תוקן על ידי שם_משפחה ב- 22/06/2015 12:51:55
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2015 12:55 |
|
| |
בסד
תשאלי בבירורים במה הוא עסקן?איך רואים את זה עליו? יש כאלה שהם עסקנים בישיבה...נגיד,מארגנים מסיבות יום הולדת אחראים על כל מיני מבצעים שהישיבה עורכת חברהמ'נים כאלה...צריך לבודק...בד"כ הם בחורים עם לב טוב אבל פחות עם ראש לשבת שעות בלימוד.. צריך גם לבדוק האם הוא טיפוס אחראי?עומד במילה שלו? אם חשוב לך בחור רגוע תשאלי אם הוא טיפוס רגוע או לחוץ...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2015 13:16 |
|
| |
אופי של עסקן.. במקרה הטוב..בחור חריף ממולח..מנהל את הת"ת בפורים,ומארגן את הקעמפ בקיץ, אחד שמבין בנייעס ,חברהמן, ושכל הישיבה מכירה אותו.. במקרה הרע..בחור שחצן ,מתנשא, יהיר וגס רוח, שתלטן כוחני ודורסני..
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2015 15:16 |
|
| |
ובמקרה העוד יותר גרוע- עצלן שמשום שקשה לו ללמוד, הוא מכניס את ידיו בעסקים שונים ומשונים, עושה לעצמו חור בכיס ולאנשים שסביבו חור בראש. ערימה של צרות. יש המוווון כאלה. ויש גם טובים, מוכשרים, מוצלחים. חייכנית, בחב"ד תמצאי הרבה יותר איכותיים כאלה, כי זה יותר מקובל. בחברה הליטאית, אם פרשת מהלימוד, ייתכן מאוד שזו עצלות או קושי כזה או אחר. ככה שיש יותר לפשפש.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2015 15:39 |
|
| |
בסד
מה קשור עצלות? אדם שמרגיש קוצים ולא יכול לשבת וללמוד ויש לו כישרונות בתחומים אחרים נקרא עצלן?
|
|
|
|
|