אומרים שחובה למצא לזה זמן, גם בין כל העסוקים והעומס (סופשנה, סופ סמסטר מבחנים, עבודות הגשה...וכו')
אומרים שאני צריכה להזהר לא לדחות את מזלי בידיים,
ולא לגזור את גורלי ברגע של פזיזות.
אומרים שזה תלוי בי.
אומרים שלא חכם לקחת הפסקה, כי מי יודע מה נפספס....
ואני קצת תוהה -הרי בת הקול הכריזה כבר לפני ..... שנים מי המיועד לי.
אף אחד הרי לא ייקח לי את שלי.
או שבעצם כן?
אז יש סיכוי שבעצם, אם אני לוקחת הפסקה/מבקשת פסק זמן/וכו'/וכדו' - אולי רק בגיל 80 אני אפגוש אותו???
סתם הרהור מטריד לאור הנסיבות....
נשלח ב-29/6/2015 10:45
זה לא תלוי באף אחד,ולא תלוי בשום הפסקה.תקבלי את מה שמגיע לך מתי שנקבע לך.דקה לא לפני ולא אחרי..
נשלח ב-29/6/2015 11:49
נכון, תקבלי את מה שמגיע לך. אבל מה אשם הבחור המסכן שלך שאת ככה דוחה אותו ולא מוכנה לשמוע עליו?! למה שהוא יחכה עד שיתחשק לך לצאת שוב לשידוכים?!
שאלתי רב בנושא, והוא אמר לי שההשתדלות שלנו בשידוכים, זה לא לדחות הצעות סתם. קשה לך לצאת?! זה מעיק עלייך?! תצאי בשביל הכיף, בלי לחץ. אולי בסוף דוקא מזה תבוא הישועה.
נשלח ב-29/6/2015 11:56
חחח אתה אומר לחשוב עליו ולהתחשב בו כבר מעכשיו...
האמת היא שזו נקודה מעניינת.
ולפעמים קל יותר לעשות בשביל השני....
נשלח ב-29/6/2015 12:11
תוקן על ידי דודכהן822 ב- 29/06/2015 12:15:05
נשלח ב-29/6/2015 12:14
בהחלט. אני בטוח שהוא שווה את זה שתחשבי עליו כבר מעכשיו.
לפעמים בחיים אנחנו שומרים על עצמנו בשביל להיות הכי טוב שאפשר בשביל הבן/ת זוג שיגיעו בעז"ה בקרוב.
נשלח ב-29/6/2015 12:26
מצד אחד בת קול..מצד שני נאמר אין מזווגין לאדם אלא לפי מעשיו.. דהיינו האדם במעשיו ובבחירתו,יכול להפסיד את הבת קול.. היה בחור שהיה מוריד על כלום.הגיע לגיל מבוגר נכנס לסטייפלער ותינה בפניו על כך שאינו מוצא היכן הבת קול שלי שאל בכאב ענה לו הסטייפלער היא הגיעה אבל הורדת אותה על כלום.. היוצא מהדברים אדם קובע במעשיו..אם יזכה בבת קול..
נשלח ב-29/6/2015 12:55
דודכהן822 כתב:
נכון, תקבלי את מה שמגיע לך. אבל מה אשם הבחור המסכן שלך שאת ככה דוחה אותו ולא מוכנה לשמוע עליו?! למה שהוא יחכה עד שיתחשק לך לצאת שוב לשידוכים?!
שאלתי רב בנושא, והוא אמר לי שההשתדלות שלנו בשידוכים, זה לא לדחות הצעות סתם. קשה לך לצאת?! זה מעיק עלייך?! תצאי בשביל הכיף, בלי לחץ. אולי בסוף דוקא מזה תבוא הישועה.
הכל לטובה.גם זמן ההמתנה כביכול ..למרות שבעיניים שלנו קשה לראות איפה הטוב פה..אתה לא יודע מה מחכה לך מעבר לפינה.נניח בזמן שהבחור ממתין לה,היא יכולה להתקבל למקום עבודה מעולה שלא מקבלים לשם נשואות ואז האביר על הסוס מגיע:)צריך להחזיק באמונה,למרות שזה קשהה
נשלח ב-29/6/2015 13:05
אביה, ברור שהכל לטובה , אבל אני מדברת על המתנה שנובעת כביכול מבחירה שלי, ולא שנכפית עלי מכורח המציאות. האם להחלטה על המתנה כזו יש אפשרות לגזור ולהשפיע על גורלות מפחידים ותוצאות מעין אלה שהביא טום בסיפור למעלה.
נשלח ב-29/6/2015 13:11
לצורך כך..עלייך למצוא לך דעת תורה שתלבני איתה את הדילמות וההתחבטויות. כך תדעי בבירור שעשית את הבחירה הנכונה..
נשלח ב-29/6/2015 13:15
טום888 כתב:
מצד אחד בת קול..מצד שני נאמר אין מזווגין לאדם אלא לפי מעשיו.. דהיינו האדם במעשיו ובבחירתו,יכול להפסיד את הבת קול.. היה בחור שהיה מוריד על כלום.הגיע לגיל מבוגר נכנס לסטייפלער ותינה בפניו על כך שאינו מוצא היכן הבת קול שלי שאל בכאב ענה לו הסטייפלער היא הגיעה אבל הורדת אותה על כלום.. היוצא מהדברים אדם קובע במעשיו..אם יזכה בבת קול..
אין מזווגין לאדם אלא לפי מעשיו-לא נאמר על זיווג שני?
נשלח ב-29/6/2015 13:21
ר חיים ויטאל אמר בשם האר"י.. שכיום שאין עוד נשמות חדשות בעולם וכולם גלגולים.. לפי מעשיו זה גם בזיווג ראשון..
נשלח ב-29/6/2015 13:22
שם_משפחה כתב:
אביה, ברור שהכל לטובה , אבל אני מדברת על המתנה שנובעת כביכול מבחירה שלי, ולא שנכפית עלי מכורח המציאות. האם להחלטה על המתנה כזו יש אפשרות לגזור ולהשפיע על גורלות מפחידים ותוצאות מעין אלה שהביא טום בסיפור למעלה.
לא חושבת שעצירה קטנה להתרעננות תזיק..בכל מקרה,תמיד עדיף להיוועץ ולקבל דעת תורה
נשלח ב-29/6/2015 13:55
בודאי שאנו קובעים לעצמנו את הגורל שלנו. ההלכה אומרת שמותר להתארס בתשעת הימים, כי אולי מישהו אחר יתארס עם אותה בחורה. ועכשיו לכל אלו שמאמינים בבת קול אני שואל, איך בחור אחרת יכולה להתארס בכלל עם בחורה שמיועדת אליו, ואיזה מין היתר יש להתארס בתקופה שאסורה בשמחה. אלא האמת היא, שבידינו למצוא את הזיווג שלנו, ובידינו גם לדחות אותו. אין לי ספק, שחלק ניכר מאלפי הרווקים והרווקות החרדים, דחו את השידוך שלהם בידים מרוב בירורים, הססנות, דרישות, ציפיות, פחדים וכיוצא.
נשלח ב-29/6/2015 14:14
דודכהן822 כתב:
בהחלט. אני בטוח שהוא שווה את זה שתחשבי עליו כבר מעכשיו.
לפעמים בחיים אנחנו שומרים על עצמנו בשביל להיות הכי טוב שאפשר בשביל הבן/ת זוג שיגיעו בעז"ה בקרוב.
אהבתי!
נשלח ב-29/6/2015 14:16
טום888 כתב:
שמעתי גם אישית וגם בהרצאה מהרב נחום דיאמנט שאמר לנו שפנו לרייב חיים קנייבסקי ושאלו אותו אם זה נכון והוא הכחיש את זה מכל הוא אמר שזה היה נושא פרטי מסויים לבחור הזה ולא ככלל בשידוכים...(כי יש כאלו שפוחדות שמא הגיעה השידוך שלהם וכו)