| נשלח ב-14/7/2015 18:19 |
|
| |
כיצד יתכן שהודעה כזו לא פורסמה כאן!?!
כוונתי להודעה הזו:
|
| נשלח ב-14/7/2015 18:35 |
|
| |
OMG! כמה שהנושא כאוב, ויודע מה? כמה שהראשיבע מכובד יותר -ככה מקרים כאלה נפוצים יותר אצלו. אה, ואלו דברים שבכל יום.
ועוד דבר: עזוב את הצער שנגרם, על סמך מה מחליט איזה רב שבחור פלוני שווה סכום מסויים, שהבחור אפילו לא יודע לכתוב?!!!!! הרי הבחור הזה בעיקר עושה המון המון כלום, ודוחף כמה דפי גמרא בזמנו הפנוי, איך מפה לשם זה הגיע למצב ש'הבחור שווה כסף'?!
ואקח את זה צעד אחד יותר רחוק, נניח שאפשר לקבוע שמישהו שווה כסף, ניחא לא להפגש בגלל זה, אבל לבטל שידוך בגלל זה?! אוחחחחחחח!
תוקן על ידי IAF990 ב- 14/07/2015 18:40:13
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2015 18:45 |
|
| |
| IAF990 כתב: |  | OMG! כמה שהנושא כאוב, ויודע מה? כמה שהראשיבע מכובד יותר -ככה מקרים כאלה נפוצים יותר אצלו. אה, ואלו דברים שבכל יום.
ועוד דבר: עזוב את הצער שנגרם, על סמך מה מחליט איזה רב שבחור פלוני שווה סכום מסויים, שהבחור אפילו לא יודע לכתוב?!!!!! הרי הבחור הזה בעיקר עושה המון המון כלום, ודוחף כמה דפי גמרא בזמנו הפנוי, איך מפה לשם זה הגיע למצב ש'הבחור שווה כסף'?!
ואקח את זה צעד אחד יותר רחוק, נניח שאפשר לקבוע שמישהו שווה כסף, ניחא לא להפגש בגלל זה, אבל לבטל שידוך בגלל זה?! אוחחחחחחח!
תוקן על ידי IAF990 ב- 14/07/2015 18:40:13 |
|
קצת נסחפת!! גם אם אתה לא נמצא שם, לפחות אל תזלזל בכזאת צורה!!!
תוקן על ידי פרוזן ב- 14/07/2015 18:46:09
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2015 18:51 |
|
| |
הסיפור הזה, זה לא משהו חדש. הרבה פעמים זה לא רק הר"י זה גם ההורים.
אני מכירה ר"י שאמר לבחור לדרוש מליון שקל!!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2015 18:56 |
|
| |
| פרוזן כתבה: |  | הסיפור הזה, זה לא משהו חדש. הרבה פעמים זה לא רק הר"י זה גם ההורים.
אני מכירה ר"י שאמר לבחור לדרוש מליון שקל!!
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2015 18:56 |
|
| |
הקצנתי בשביל להבהיר נקודה. אם 'פרוזן' במקרה בחור- את[\]ה (אמשיך בלשון נקבה בשביל הנוחות) אמורה לדעת שגם בין הבחורים הלמדנים ביותר- לא קורעים את עצמם יותר מידיי, אלא לומדים כל אחד כפי כשרונו...
היה לי לימוד זכות יחיד ומיוחד בנושא -שמא הבחור שדובר בו, הוא באמת יחיד ומיוחד שממית עצמו באוהלה של תורה [בהחלט קיימים כאלה גם אם מעטים ביותר, אני מכיר אישית אחד מפוניבז' והשני בנחלת הלוויים] -ואז מגיע לו גם מגיע, ולו רק בשביל שיוכל להמשיך ולשקוד על תורתו בלי דאגות פרנסה, כי לכי תדעי, ייתכן שממנו יצא גדול הדור הבא. אבל- מסתבר שהצד של הכלה כן הציע סכום מכובד ביותר, [נכנסתי לתגובות כדי להבהיר לעצמי את הפרטים], אני לאיודע כמה ההורים שלך נותנים, אבל יסכימו איתי כולם פה שנדיר מאוד למצוא היום הורים שיכולים לשחרר על הבת 600000ש"ח, במיוחד כשאחריה משתרכים בתור עוד 8 ילדים שיצטרכו את הכסף כל אחד בתורו. אז מה היה לנו פה? *זוג שטוב להם סך הכל. *בחור רציני מישיבה מכובדת. *משמע מבין השורות שהבחורה גם כן לא פחות ממעולה [אחרת לא הייתה זוכה להפגש עם העלם המדובר] *הצד של הכלה נותן 600000שח שזה המון, ואם רק אבי הבחור ינדב סכום דומה- תהיה להם דירה בלי משכנתה פלוס דמי כיס לכמה חודשים.
אלא שמה? הראשיבע מעוניין להשוויץ שהוא 'סידר' בחור עם 19 דירות [רק בבני ברק, לא כולל השקעה בקליפורניה] אז הוא היה מוכרח לטרפד את הנאבעך שנותנת 'רק' 600000ש"ח.
עצוב ביותר!
תוקן על ידי IAF990 ב- 14/07/2015 18:57:20
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2015 19:51 |
|
| |
נכון, הסיפור הזה עצוב, אין ספק. וברור שה"י עושים פשע שהם מתערבים. אבל מה לעשות ששומעים את הסיפורים האלה?!
ואני לא מסכימה עם ה"כל אחד לומד לפי כשרונו"..כי כשרון הוא לא הפרמטר היחיד. בחור שמגיע לו, מגיע לו, אין ספק!!
כל אחד שמוציא את הבת שלו לשידוכים, יודע שאם הוא רוצה לקבל בחור ברמה גבוה הוא יצטרך לשלם...כי כמו שאמרת, אין היום הרבה כאלה!!
ואגב, אני בחורה
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2015 20:31 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2015 20:53 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2015 21:06 |
|
| |
מחלק מהתגובות הנ"ל נושב רוח של אפיקורסות שהם שנוהגים לומר : מה מועילים לנו לומדי תורה ?.. ועוד מעיזים לקרוא לראש ישיבה "בעל הכפתורים" ומקשקשים נגדם כשלא ברור אפילו מה היה הסיפור. כולנו הרי יודעים שהתורה מעדנת את האדם, ומחנכת אותנו לשא בעול עם חבירו, ושאיסור תורה לצער את השני שנאמר : לא תונו איש את אמיתו וכולי וכולי אנחנן גם יודעים שבשנים האחרונות בחורי הישיבות דורשים פחות באופן די ניכר, וברור שראשי הישיבות במצב מוסרי נעלה, והם מנסים להכריע בין כמה וכמה שיקולים. ולא המצורעים האלה מהנט ילמדו את הראשי הישיבות על בכיית הבת  וכאן המקום לומר, שלא כל אחת חייבת להתחתן עם הבחור הכי מתמיד, הכי עילוי, הכי צדיק, והכי מושלם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2015 21:53 |
|
| |
לא מכיר את הסיפור. אבל... אם מי שטירפד את השידוך על כסף לא היה ראש ישיבה עם כפתורים, אלא אבא של הבחור ללא כפתורים (בכלל...)? אז זה היה יותר לגיטימי? הלאה. ואם הבחור הוא ח"ו יתום עגול וראש הישיבה לקחו תחת חסותו המליאה ודואג לו כאב, ולכן היה זה שטירפד את העיסקה? פחות נורא שראש הישיבה רוצה לדאוג לעתידו כפי שהוא מבין? (אחרי הכל, הוא ראש ישיבה, לא סוחר) אז מה אשם הבחור שב"ה אביו ואמו חיים וקיימים? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2015 22:15 |
|
| |
| יטגאן כתבה: |  |
לא מכיר את הסיפור. אבל... אם מי שטירפד את השידוך על כסף לא היה ראש ישיבה עם כפתורים, אלא אבא של הבחור ללא כפתורים (בכלל...)? אז זה היה יותר לגיטימי? הלאה. ואם הבחור הוא ח"ו יתום עגול וראש הישיבה לקחו תחת חסותו המליאה ודואג לו כאב, ולכן היה זה שטירפד את העיסקה? פחות נורא שראש הישיבה רוצה לדאוג לעתידו כפי שהוא מבין? (אחרי הכל, הוא ראש ישיבה, לא סוחר) אז מה אשם הבחור שב"ה אביו ואמו חיים וקיימים? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
רגע 600,000 ש"ח לא מספיק!?! יש ראשי ישיבות המתנהגים כקצבים באיטליז!!!  (זו תגובה גם לרציף!) רבש"ע! יש נשמות גם!!! ולא רק בשר!!! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-15/7/2015 00:34 |
|
| |
איך אפשר לשפוט סיפור כשאתה לא יודע כל הפרטים, ובכלל לא יודע אם כל הסיפור אינו אלא מצוץ מן האצבע?!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2015 00:45 |
|
| |
| שיגושיח כתב: |  | | איך אפשר לשפוט סיפור כשאתה לא יודע כל הפרטים, ובכלל לא יודע אם כל הסיפור אינו אלא מצוץ מן האצבע?! |
|
בא..אין עניין להתמם
המחלה הזאת ידועה בעולם הישיבות..ויש ראשי ישיבות הנגועים בה
לא אחד ולא שניים המון..
ולא רק בזה..אלא עוד בשלל בעיות..
שרק מי שעולמו עומד על שלושה דברים..פראק, פרוטקציה,ולדבר קצת בלימוד..
שחסר דעת ועבודת האדם אינה חלקו..
יכול להתנהג כאחרון השוטים..ולעשות ההיפך מהתורה..
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2015 01:29 |
|
| |
לדעתי, הכל מתחיל ונגמר בכך שכציבור, עברנו קצת (הרבה) את גבולות הטעם הטוב ב"העיקר שיהיה בית של תורה". אבל זה נושא לתגובה ארוכה.. אכתוב אחרי המבחנים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2015 01:34 |
|
| |
| טום888 כתב: |  | איך אפשר לשפוט סיפור כשאתה לא יודע כל הפרטים, ובכלל לא יודע אם כל הסיפור אינו אלא מצוץ מן האצבע?!
בא..אין עניין להתמם
המחלה הזאת ידועה בעולם הישיבות..ויש ראשי ישיבות הנגועים בה
לא אחד ולא שניים המון..
ולא רק בזה..אלא עוד בשלל בעיות..
שרק מי שעולמו עומד על שלושה דברים..פראק, פרוטקציה,ולדבר קצת בלימוד..
שחסר דעת ועבודת האדם אינה חלקו..
יכול להתנהג כאחרון השוטים..ולעשות ההיפך מהתורה.. |
|
כמה ראשי ישיבות כאלו אתה אישית מכיר, הדגש הוא על המילה 'אישית'?
|
|
|
|
|