| נשלח ב-11/9/2015 12:01 |
|
| |
הקפצת אשכולות עתיקים
זה רק אני לא מבינה?
אם רוצים לאחל שנה טובה יש צורך להקפיץ אשכולות עתיקים?
א"א פשוט לפתוח אשכול שנה טובה שמרגיש חדש ושייך שנה זו?
או שהמטרה היא הגדלת מונה הצפיה?
זה תקף לעוד כמה דברים ולא רק לשנה טובה, פשוט זה הכי צרם לי כרגע.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2015 12:24 |
|
| |
אפשרי וודאי..
אבל לחלק האשכולות הישנים הם מעבר לשנה טובה.
הם מציפים זכרונות ונוסטלגיות..
אז לא קרה כלום..:)
כנל לגבי שאר הדברים..
הגבתי מתוך הבנה שעיקר הביקורת אלי..
מקווה שישנה הבנה..:)
תוקן על ידי טום888 ב- 11/09/2015 12:26:26
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2015 12:46 |
|
| |
האשכול כוון על הנושא טום, לא אליך אישית.
אני מבינה שבתור אחד שעושה את זה, אתה מרגיש שזה מדבר אליך יותר, אבל זה לא אישי אלא על עצם הנושא.
חלק מהאשכולות אני יכולה להבין, ולפעמים סתם נחמד להקפיץ נושא שדנו עליו בעבר, אבל דבר שאין בו חידוש מעבר לשנה טובה למשל, זה מעיק.
אולי אני מוזרה, אבל אותי זה מעצבן.
תוקן על ידי גינגונת ב- 11/09/2015 12:46:24
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2015 12:52 |
|
| |
ברור לי שלא התכוונת לגופו של אדם אלא של נושא.
רק אמרתי שהתעוררת להאיר על כך..בגלל האשכולות האחרונים..שבמקרה אני העלתי.
לגבי השנה טובה..נו..לא כל יום מאחלים..אז עד שנה הבאה לא תהיה הקפצה מבטיח..:)
תוקן על ידי טום888 ב- 11/09/2015 12:52:02
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2015 15:38 |
|
| |
| גינגונת כתבה: |  |
האשכול כוון על הנושא טום, לא אליך אישית. אני מבינה שבתור אחד שעושה את זה, אתה מרגיש שזה מדבר אליך יותר, אבל זה לא אישי אלא על עצם הנושא. חלק מהאשכולות אני יכולה להבין, ולפעמים סתם נחמד להקפיץ נושא שדנו עליו בעבר, אבל דבר שאין בו חידוש מעבר לשנה טובה למשל, זה מעיק. אולי אני מוזרה, אבל אותי זה מעצבן.
תוקן על ידי גינגונת ב- 11/09/2015 12:46:24 |
|
כי יותר קל להקפיץ. הקפצתי ונושעתי  אותי מקומם העניין הזה של הסגולות, אנשים חושבים לתומם שיעשו סגולה יקבלו שבת מוקדם ויקבלו כלה משורש הנשמה  ויש מאירגוני הצדקה שמפיצים תקוות שווא והבטחות מצוצות מהאצבע על טלית שעשו עליה הקפות ועל כוס הישועות ועל מים שהיו בקברי צדיקים ידועים, ואפילו על תפילות בקבר רחל, כמה מהר אנשים מאבדים את הצפון, הכסף יעוור  ואין החזר במקרה וההבטחה לא עובדת  אלא מאי ?.. סגולה - זה כמו למלא חלק קטן מפאזל, אם שאר הפאזל - חסר אז לא עשית דבר נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2015 21:39 |
|
| |
רבינו רציף!!!!
מסכים עם דבריך..על עניין הסגולות..
אך מתפלא אני,היכן כותב את הדברים הנכוחים האלה..כאן??
אם היית כותב זאת..על הסגולה שהעלית. בעבר.שלא לדבר
בתפילה ניחא
אבל סגולה זאת של תוספת שבת..אמרה ר חיים קמיל זצל..מגדולי ראשי הישיבות, וסמכו עליה ידיהם כל גדולי הדור ויסדותה..ממרן החפץ חיים זיעא
כאן הסגולה יותר מבמקום..ראוייה ונכונה !!..
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2015 00:48 |
|
| |
מממ מעניין מא יאהמר רב חיים קמיל על ההנהגה החשובה שהשתרשה בעולם הישיבות, לקבל שבת בשקיעה ;) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2015 01:03 |
|
| |
| IAF990 כתב: |  | מממ מעניין מא יאהמר רב חיים קמיל על ההנהגה החשובה שהשתרשה בעולם הישיבות, לקבל שבת בשקיעה ;) נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
ר חיים קמיל נפטר..
אבל מן הסתם הוא היה מגדיר זאת.
כשקיעת עולם התורה..:(
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2015 01:29 |
|
| |
ר' חיים קמיל היה צדיק גדול!
מכירה אותו טוב מאוד!! חבל שהוא לא איתנו...
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2015 01:42 |
|
| |
כבר מעל עשור עבר מזמן מפטירתו..
זה היה כשהייתי בישיבה קטנה..היו ימים..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2015 01:52 |
|
| |
| טום888 כתבה: |  | רבינו רציף!!!!מסכים עם דבריך..על עניין הסגולות..אך מתפלא אני,היכן כותב את הדברים הנכוחים האלה..כאן??אם היית כותב זאת..על הסגולה שהעלית. בעבר.שלא לדבר בתפילה ניחאאבל סגולה זאת של תוספת שבת..אמרה ר חיים קמיל זצל..מגדולי ראשי הישיבות, וסמכו עליה ידיהם כל גדולי הדור ויסדותה..ממרן החפץ חיים זיעאכאן הסגולה יותר מבמקום..ראוייה ונכונה !!.. |
|
אין כזה דבר סגולה או מצווה שעובדת באופן גורף, (כי אז לא תיהיה בחירה) אפשר למות תוך כדי נתינת צדקה, למרות שכתוב : צדקה תציל ממוות. כי תמיד יש שיקולים שונים מי יחיה ומי יזכה וכו' זה שנתת צדקה, זה חלק מהפאזל נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2015 01:57 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | טום888 כתבה: |  | רבינו רציף!!!!מסכים עם דבריך..על עניין הסגולות..אך מתפלא אני,היכן כותב את הדברים הנכוחים האלה..כאן??אם היית כותב זאת..על הסגולה שהעלית. בעבר.שלא לדבר בתפילה ניחאאבל סגולה זאת של תוספת שבת..אמרה ר חיים קמיל זצל..מגדולי ראשי הישיבות, וסמכו עליה ידיהם כל גדולי הדור ויסדותה..ממרן החפץ חיים זיעאכאן הסגולה יותר מבמקום..ראוייה ונכונה !!.. |
|
אין כזה דבר סגולה או מצווה שעובדת באופן גורף, (כי אז לא תיהיה בחירה) אפשר למות תוך כדי נתינת צדקה, למרות שכתוב : צדקה תציל ממוות. כי תמיד יש שיקולים שונים מי יחיה ומי יזכה וכו' זה שנתת צדקה, זה חלק מהפאזל נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
מסכים!!
רק שבסגנון ההתבטאות היה נשמע שיש לך בעייה כלשהיא עם הסגולה הזאת..השווית אותה לאלה של השנוררים מוועד הרבנים..ועל זה הגבתי..
ברור שסגולה היא חלק..ולא הדבר..
כמו שידוע..המשנה ברורה כותב בהלכות נטילת ידיים.
על השאלה איך זה שאדם לא נעשה עשיר,כשהוא נוטל ידיים בשפע של מים?
עונה החפץ חיים..הסגולה שהגמרא אמרה שנטילה בשפע מביאה עושר היא אמת!
רק שמעשיו של האדם..מעכבים ממנה להתגשם..
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2015 02:23 |
|
| |
הקטנה היא בעינך לתת צדקה לעניים של וועד הרבנים ?
תכל'ס אף סגולה (כמעט) לא עובדת
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 13/09/2015 02:23:38
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2015 09:03 |
|
| |
לענים לתת וודאי שלא קטנה!! אך לעסקנים לתת? קטנה ועוד איך!:)
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2015 12:58 |
|
| |
| טום888 כתבה: |  |
לענים לתת וודאי שלא קטנה!! אך לעסקנים לתת? קטנה ועוד איך!:) |
|
בוא נפרט איזה סגולות עובדות יותר, לדעתי זה ככה ביטחון אמונה תשובה שמחה תפילה מעומק הלב צדקה לעניים, ובפרט לעניים תלמידי חכמים הודיה באופן תדיר המעביר על מידותיו בושה ברבים שני וחמישי ושני אצל הרבי מזוויעל, יש אומרים אף תוספת שבת, ובפרט לימוד תורה. וכמובן חייבים לעשות מאמץ כדי שישרה הברכה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2015 14:03 |
|
| |
איך עברתם מנושא האשכול לסגולות איך? איך? לעצם העניין? יש באמת מקרים שבהם זה יותר קיצור דרך במקום לכתוב מחדש אולי זה רק אני... אבל לפעמים זה מרגיש כמו הקפצה של "תזכרו את הפוסט שהעלתי"... זה רק אני או שיש עוד שחושבים ככה?
|
|
|
|
|