| נשלח ב-17/9/2015 14:03 |
|
| |
עד מתי תחזיקו מעמד
מהו הגיל תקופה או נקודת זמן שעד אז תחזיקו מעמד האם יש לכם נקודת שבירה ואם כן מה יהיה אז. או אלו דברים תעשו שהיום אתם לא עושים . או שאולי אתם מתכוננים בבוא העת לצאת מדעתכם ???
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2015 14:26 |
|
| |
מנימת דבריך נשמע. שהגעת לנקודת אי סיבולת.. נקודות שבירה? תמיד ישנם. ימים טובים יותר וטובים פחות. ומשתנים לטוב ולרע. לצאת מדעתינו? אמונה זה העוגן שנשאר. אמת בלעדי האמונה לא היינו שורדים.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2015 14:34 |
|
| |
אם כן אתקן את הנימה
השאלה אינה עלי אלא שאלה כללית. ותודה על החיזוק באמונה
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2015 14:50 |
|
| |
בגדול, בנות חרדיות קלאסיות מחזיקות מעמד עד גיל 28-30, אחרי התקופה הזו או שהן מתכנסות לקונכיה שאי אפשר להוציא אותן משם, או שהן חוות קשרים על כל המשתמע מכך, שלא במסגרת נישואין.
הגיל פחות משפיע על בנים. פירושו של דבר, בחור מודרני כבר מגיל 21 משתולל, ובחור שאינו מודרני נשאר יציב גם בגיל 55.
כל הנ"ל הוא משיחות שלי, ואולי שיחות של אנשים אחרים ישקפו מציאות שונה.
מה שלא יהיה, אין שום ספק בעולם כלל, שמי שרוצה לשמור על רמתו הרוחנית יתחתן במהירות, ויתפשר איפה שהוא רק יכול. כי ברגע שנופלים, קשה מאד לחזור למה שהיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2015 14:55 |
|
| |
| שיגושיח כתב: |  | בגדול, בנות חרדיות קלאסיות מחזיקות מעמד עד גיל 28-30, אחרי התקופה הזו או שהן מתכנסות לקונכיה שאי אפשר להוציא אותן משם, או שהן חוות קשרים על כל המשתמע מכך, שלא במסגרת נישואין.
הגיל פחות משפיע על בנים. פירושו של דבר, בחור מודרני כבר מגיל 21 משתולל, ובחור שאינו מודרני נשאר יציב גם בגיל 55.
מה שלא יהיה, אין שום ספק בעולם כלל, שמי שרוצה לשמור על רמתו הרוחנית יתחתן במהירות, ויתפשר איפה שהוא רק יכול. כי ברגע שנופלים, קשה מאד לחזור למה שהיה. |
|
בסד
מעניין למה אתה חושב שרק בחור מודרני משתולל ובחור שאינו מודרני לא... ואצל בחורות אתה לא עושה הפרדה כזו...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2015 15:04 |
|
| |
הפריע לך שהוא הכליל את כל הבחורות מגיל 28 ומעלה ?
או שאת טוענת שגם בחורות צעירות נמצאות היום במגמת השתוללות (הראשון יותר נשמע לי לגבייך )
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2015 15:08 |
|
| |
בסד
אתה מהמר נכון....
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2015 15:31 |
|
| |
אני התכוונתי אך ורק לבנות חרדיות במלוא מובן המילה. שזה אומר, תלבושת צנועה, מקום עבודה נפרדת, תפילה כל יום וכדומה. בנות אלו מחזיקות מעמד לשמונה עשר שנים, ואז הזמן גובה את שלו. בנות מודרניות משתוללות מגיל צעיר, ואני לא מחדש פה כלום. ולא עליהן התכוונתי. לעומת בחורים חרדים קלאסיים, פחות או יותר נשארים באותו רמה לא משנה כמה שנים עוברים.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2015 15:36 |
|
| |
בסד
אני הבנתי אותך...אני עברתי בגרויות ואנלא קשת הבנה. שאלתי למה ההפרדה בין גבר חרדי לבחורה חרדית קלאסית? למה לדעתך גבר חרדי קלאסי לא משתולל מעל גיל 30?וחרדייה קלאסית כן?מה ההבדל?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2015 15:50 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | | בגדול, בנות חרדיות קלאסיות מחזיקות מעמד עד גיל 28-30, אחרי התקופה הזו או שהן מתכנסות לקונכיה שאי אפשר להוציא אותן משם, או שהן חוות קשרים על כל המשתמע מכך, שלא במסגרת נישואין.
מה שלא יהיה, אין שום ספק בעולם כלל, שמי שרוצה לשמור על רמתו הרוחנית יתחתן במהירות, ויתפשר איפה שהוא רק יכול. כי ברגע שנופלים, קשה מאד לחזור למה שהיה.בסדמעניין למה אתה חושב שרק בחור מודרני משתולל ובחור שאינו מודרני לא...ואצל בחורות אתה לא עושה הפרדה כזו... |
|
וואל, ככל הנראה הוא חושב שנשים נשברות בסופו של דבר, שלא כמו גברים שהם חזקים ויציבים ועומדים על דעתם ולא משתנים כלל וכו וכו... אבל ברצינות, שיגושיח, מנראלך? בניאדם משתנים, וזה לא משנה אם אתה גבר או אישה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2015 15:54 |
|
| |
אני חושב שגברים ונשים הם שונים, ומגיבים שונים לכל מיני מאורעות קשים. זה באופן כללי. ובאופן פרטי, אני מכיר הרבה מבוגרים בין בנים ובין בנות, הבנות בסופו של דבר משלמות מחיר כבד על הבדידות, אם זה הסתגרות יתר או פתיחת יתר, ובנים פחות מתקשים עם הבדידות, ובהתאם פחות מושפעים ממנו. כך ההתרשמות שלי. אשמח לשמוע דעות נוספות המגובות בניסיון חיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2015 17:07 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2015 19:50 |
|
| |
| שיגושיח כתבה: |  | בגדול, בנות חרדיות קלאסיות מחזיקות מעמד עד גיל 28-30, אחרי התקופה הזו או שהן מתכנסות לקונכיה שאי אפשר להוציא אותן משם, או שהן חוות קשרים על כל המשתמע מכך, שלא במסגרת נישואין.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2015 22:20 |
|
| |
| שיגושיח כתב: |  | בגדול, בנות חרדיות קלאסיות מחזיקות מעמד עד גיל 28-30, אחרי התקופה הזו או שהן מתכנסות לקונכיה שאי אפשר להוציא אותן משם, או שהן חוות קשרים על כל המשתמע מכך, שלא במסגרת נישואין.
מה שלא יהיה, אין שום ספק בעולם כלל, שמי שרוצה לשמור על רמתו הרוחנית יתחתן במהירות, ויתפשר איפה שהוא רק יכול. כי ברגע שנופלים, קשה מאד לחזור למה שהיה. |
|
אני יכול להבין מסברא ,שככל שגדלים ומתבגרים,
אז יש נסיונות והתמודדויות שלא היו לפני, אבל הניתוח של הגיל עם ההכללה די צורם..
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2015 11:17 |
|
| |
לא מסכימה עם שיגושיח, שיגושיח מה שאתה מדבר זה לפי מה שאתה אולי מכיר מהסביבה שלך, אני מכירה בנות טובות מאד שבחיים לא יעשו שטויות, לעומת זאת יש בנות שמנסות להיות טובות אבל לפעמים נכשלות..כנראה איתן נפגשת.. (ונכשלת :P)
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2015 12:55 |
|
| |
הבנתי ששיגושיח מדבר שחרדים מודרנים גברים מרשים לעצמם כל מיני עניינים החל מגיל 21 עד הנישואין. ובנות מחזיקות מעמד עד גיל 30 בערך, ואז יש מפנה, או שהן מפתחות קשר מסוים, או שהן נסגרות. לדעתי שיגושיח מדבר על חרדים פתוחים יותר, וגם כאן יש הכללה גורפת. הרבה מהחרדים מכל הגוונים ישימו גבול ברור, ולא יעברו אותו, אז אין לקרוא לזה השתוללות. יש רבדים שונים ורבים בחברה החרדית וקשה להכליל, בכל מקרה קשה להכליל. זה מה שקורה כשלא מתחתנים עד גיל 20 כפי שנפסק בשולחן ערוך, המצוקה היא רבה, למי פחות ולמי יותר. לפי דעתי המצוקה מתחילה בגיל 30, לפני גיל 30 יש פיתויים ודמיונות שחייבים חייבים.. כאילו אשריהן בנות ישראל שהן מחזיקות מעמד כמה שאפשר. מעניין קטע, שלפעמים אנשים יש להם חולשה פיזית, והם מרגישים שהם חייבים חייבים מגע, הפיתרון (עד גיל 30)הוא עיסוי או התעמלות וכדומה. פותח האשכול לא דיבר על המצוקה ששיגושיח העלה נראלי בכללי, יש אנשים שמתחזקים עם השנים, והם אפילו מוכנים ומזומנים להשאר לבד עד 120 צריך לדעת איך עושים את זה. בשורות טובות נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|