רוב הבנות (חוץ מאחת) שיצאתי איתן הן אקדמאיות, עם תואר או שהתואר בדרך... חד משמעית אין לזה שום השפעה, היו כאלה מוכשרות ומוצלחות בטירוף, הכל 100 והן היו הכי ענוותניות ומתוקטת בעולם, והיו גם בלונים מנופחים אך ריקים מתוכן...
בקיצור, המוצלחות והתואר לא הם מה שיעשו את הבחורה (לטוב ולרע) בחורה שחצנית תהיה כזו גם בלי שום השכלה, וכן להיפך.
אם היא חכמה יותר ממנו, מומלץ לוותר. אבל צריך להיות מאוד לא משכיל ולא נבון כדי למצוא מישהי חכמה יותר ממך.
קשקשן אחד
נשלח ב-25/9/2015 13:18
יש בחורות שהם שחצניות גם בלי תעודת בגרות. ויש כאלה שנהדרות גם עם דוקטורט. הכל תלוי באישיות..התואר לא משנה כאן.
נשלח ב-25/9/2015 14:30
בדרך כלל, בחורה תחפש בחור שהוא לפחות ברמה שלה. אם יש לה תואר, זה אומר שהיא תרצה בחור ישיבה טוב, או בחור עם תואר. לאשה קשה להסתדר עם בחור שהיא מרגישה שהיא עולה עליו, אם זה מבחינת משכורת, אם זה מבחינת השכלה, וכיוצא. נשים שמרוויחות יותר מבעליהן למשל, יוזמות גירושין באחוזים ניכרים. כאשר זה מגיע לעולם התורה, הדברים אינם כה חד משמעיים. יכול להיות בחורה עם תואר שתסכים לצאת עם בחור בן תורה, כי היא באמת מעריכה את לימוד התורה שלו. כל מקרה לגופו. אבל בגדול, תואר בהחלט משפיע על החלטת הבחורה בבחירת בן זוג.
נשלח ב-25/9/2015 14:48
שיגושיח , כמה שטויות אתה כותב...!!שיווו!!! אני מרויחה הרבה יותר מבעלי , בעלי לא עובד כרגע, וברור לי כשיעבוד זה משכורת נמוכה לעומתי. וכן ברור לי שאני לעולם לא אזום גירושים..! הלוואי על כולם כאלו חיי נשואים מאושרים :) וכן רוב הסביבה שלי כמוני,או שהבעל עובד או לומד, אבל בכל מקרה כמעט תמיד היא מרויחה יותר מכפול..
נשלח ב-25/9/2015 15:03
שיגושיח.. המחקר שציינת שנשים שמרוויחות יותר יוזמות גירושין. נבדק בעולם הכללי..אכן כן.. אך אין להשליך ממנו אלינו. כי הסיבות לגירושין שם,נבעו מהמקום החומרי שבו חיים בעולם המערבי שהוא עולם עולם של השגיות וקרייריה שבו יש כאלה שיוותרו על נישואין וילדים שנים רבות..רק בשביל הגשמת חלום קרייריסטי וחומרי. אז אכן..הם יתגרשו גם מאותם הסיבות. בציבור שלנו..גם כאלה שמושפעות מהתואר..עדיין יש השפעה לעולם הרוחני.. וערכים כמו משפחה ובית..לא נדחקים על קדושת התואר.. וממילא מציאות לגירושין מהסיבה הנ"ל, תהיה לא שכיחה בלשון המעטה כפי שציינה שטויעס. אז אכן
נשלח ב-25/9/2015 15:15
אולי , אבל טום, יש גם ערכים של אהבה נטו..! וגם כמו שציינת משפחה. מאמינה שגם בציבור הכללי.. כי אני לא רואה בהקשר שלי לדוגמא או דוגמאות סיביבתיות דווקא הקשר רוחני. בעלי הוא לא למדן גדול (כלומר אחד שישב וילמד כל היום), הוא יותר איש מעש, ובכל זאת , זה לא משנה מי מביא פרנסה יותר..משנה כמה אנחנו יותר טובים ואנושיים לשני וכמה מתאמצים לתא המשפחתי והזוגי. ואיך נקים יחדיו משפחה מדהימה לתפארת.דעתי.
נשלח ב-25/9/2015 15:23
שטויעס כתב:
אולי , אבל טום, יש גם ערכים של אהבה נטו..! וגם כמו שציינת משפחה. מאמינה שגם בציבור הכללי..
כי אני לא רואה בהקשר שלי לדוגמא או דוגמאות סיביבתיות דווקא הקשר רוחני.
בעלי הוא לא למדן גדול (כלומר אחד שישב וילמד כל היום), הוא יותר איש מעש, ובכל זאת , זה לא משנה מי מביא פרנסה יותר..משנה כמה אנחנו יותר טובים ואנושיים לשני וכמה מתאמצים לתא המשפחתי והזוגי. ואיך נקים יחדיו משפחה מדהימה לתפארת.דעתי.
תתפלאי בעולם הכללי ...הקריירה היא ערך..לא אמצעי..
האהבה שדברת אליה הם הערכים שעליהם כוונתי במשפחה ובית..
זה לא אצל כולם כך..ולא כולם מתגרשים גם שם.
אבל וודאי שהקריירה החומרית היא ערך נעלה..וזמן זה כסף..
יכולה להווצר מציאות שתוביל לגירושין.
נשלח ב-25/9/2015 15:25
יש בזה. צודק. בציבור החרדי יש הרבה יותר ערך למשפחה.
נשלח ב-26/9/2015 01:02
תגידו, מה קרה לכם? דבר ראשון, יש תואר ויש תואר, למשל הוראה לעומת ביואינפורמטיקה... דבר שני, סיריוסלי? גברים יותר חכמים מנשים? שטות גמורה, אולי מרגישים יותר חכמים.... ואני אומרת מניסיון. ודבר שלישי - הרבה גברים ירגישו מאוימים מאישה מצליחה, אבל זה רק בגלל שהם צריכים להרגיש הכי טובים-מוצלחים-מושלמים יותר. וזה פשוט מטומטם. ושובניסטי.
אולי , אבל טום, יש גם ערכים של אהבה נטו..! וגם כמו שציינת משפחה. מאמינה שגם בציבור הכללי..
כי אני לא רואה בהקשר שלי לדוגמא או דוגמאות סיביבתיות דווקא הקשר רוחני.
בעלי הוא לא למדן גדול (כלומר אחד שישב וילמד כל היום), הוא יותר איש מעש, ובכל זאת , זה לא משנה מי מביא פרנסה יותר..משנה כמה אנחנו יותר טובים ואנושיים לשני וכמה מתאמצים לתא המשפחתי והזוגי. ואיך נקים יחדיו משפחה מדהימה לתפארת.דעתי.
כן אבל את האמת, זה שאת מרוויחה בהרבה יותר מבעלך, לא גורם לך קצת להרגיש שאת נותנת את הטון בבית?
נשלח ב-26/9/2015 21:34
חניחניחני כתב:
תגידו, מה קרה לכם? דבר ראשון, יש תואר ויש תואר, למשל הוראה לעומת ביואינפורמטיקה... דבר שני, סיריוסלי? גברים יותר חכמים מנשים? שטות גמורה, אולי מרגישים יותר חכמים.... ואני אומרת מניסיון. ודבר שלישי - הרבה גברים ירגישו מאוימים מאישה מצליחה, אבל זה רק בגלל שהם צריכים להרגיש הכי טובים-מוצלחים-מושלמים יותר. וזה פשוט מטומטם. ושובניסטי.