| נשלח ב-22/10/2015 20:10 |
|
| |
ההסתרה שבתוך ההסתרה
בס"ד. השבוע שמעתי משהו שקומם אותי. אשת חינוך מסויימת שעבדה, בין השאר, עם נוער נושר חרדי, אמרה בפורום מסויים לי ולחברותיי דבר מזעזע: "כשיציעו לכם שידוך של בחור מקסים עם הפרעות קשב וריכוז או לקות למידה בטח לא תסכימו. ואם כן תסכימו - ההורים שלכם ידחו זאת על הסף" וכמו כן היא מכירה מקרוב מקרים של בחורים היפר-אקטיביים שלקחו ריטלין ללא ידיעתם שזהו ריטלין (כלומר הוריהם הסתירו מהם!) כדי שלא יוודע חלילה וחס שהבחור הנ"ל לוקח תרופה זו מתוך חשש לציטוט הראשון בנושא השידוכים... ובמקרה מסויים נאמר לבחור שזהו אקמול, ופעם כשחברו לחדר לא חש בטוב, הוא לקח ממנו כדור "אקמול" שכזה והתוצאה היה מזעזעת...
כשהתנגדתי ל"פנינים" שאמרה, היא שלפה עוד כמה ואמרה שאם בת אחת מכלל הקבוצה המדוברת תיפגש עם בחור כזה בהסכמה הוריה - היא תשמח לפגוש את ההורים... (ובתרגום עברי לקשיי ההבנה: זה פשוט לא יקרה..) מיד קפצתי ואמרתי לה שההורים שלי פנויים לפגישה ביום שלישי הקרוב אבל היא כמובן אמרה שאני תמימה וביטלה את דעתי בהינף יד.
המחשבה הראשונה שעלתה בדעתי היא - כמה אנשים מטומטמים קיימים בעולם?! לא מספיק שהאישה הזאת הזויה - הרי אם דבריה נכונים לגבי חלק מסוים מן האוכלוסייה - הרי שכמה אחוזים טובים מכלל האוכלוסייה בכדור הארץ לוקים בטיפשות. (ולא, אני לא מתכוונת ללקויי הלמידה או לבעלי הפרעות הקשב והריכוז...)
ועכשיו ברצינות: יש לי אח שמאובחן כבעל "לקות למידה" מסוימת, וכשאני הייתי קטנה רצו כמה מורות להצמיד לי ריטלין באינפוזיה כיוון שהייתי זעה על כסאי יותר משאר בנות הכיתה וחולמת לעתים קרובות. (עזבו שסתם הייתי ילדה בעלת מרץ שהשתעממה בגלל המורה, מה שבהחלט יכול לקרות) אך למרות כל התחזיות יצאתי עם שם של ילדה חכמה ומקובלת, מאלו שמקבלות ציון 100% בלא הינד עפעף ואפילו בעלת תחביב של תולעת... (ספרים כמובן).
אבל האם כשאחי יצא לשידוכים הוא ייאלץ לסבול בגלל העובדה שאבחנו אותו כלקוי למידה? אף פעם, למען האמת, לא הקדשתי מחשבה לכך שעובדת היותו של אדם לקוי למידה היא פרט חשוב לשידוך. מי בכלל חושב לספר על דבר כזה לשדכנית?! אולי גם נעבור מבחני IQ עליהם יקבל מידע כל בחור שאיתו אפגש?כלומר, זהו פרט כל כך שולי שאפילו לא חשבתי שצריך לספר...אלא אם כן, כמובן, זוהי לקות ממש חמורה עם תוצאות בתפקוד היום יומי... אבל לקויי הלמידה השכיחים אינם כאלה!!!
ולגבי הריטלין - האם IDHD היא הפרעה נפשית וריטלין היא תרופה למחלות נפש שככה מפחדים לומר בצורה ברורה "אני לוקח ריטלין"??? האם לא מגיע - לפחות לנשא ה"מחלה" לדעת מה הוא נוטל מידי יום?מה עובר על המגזר שלנו אנשים???למה כל ההסתרות האלה כשהם אפילו לא במקום???
ועכשיו לשאלת השאלות: מהי דעתכם? האם לדעתכם יש צורך לספר על לקות למידה שאובחנה בילדות? (לא ADHD אלא לקות למידה. זה שונה) האם הייתם מסכימים להיפגש באמת עם לקוי למידה? האם אתם בעצמכם "מסתירים" איזשהו מידע כזה?
תוקן על ידי פרומערית ב- 22/10/2015 20:35:22
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2015 20:24 |
|
| |
adhd היא הפרעה נפשית? היא הפרעה נוירולוגית..
וכמו כל הפרעה יש לה משפעים, ואם בחור/ה נוטלים כדרך קבע רטלין
חובתם להגיד את זה, בדיוק כמו בורה שצורכת אופטלגין על בסיס יומי, ולא מסתדרת בלעדיו.
אדם בוגר שלא יכול לנהל את חייו ללר רטלין =לאדם שלא יכול ללכת בלי קביים זה לא מוריד מערכו, ולא מיכולתיו אבל יכולת התפקוד שלו לוקה בחסר.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2015 20:33 |
|
| |
הכותרת אמורה להיות "גילוי מתוך ההסתרה".
בלי להכנס לכל הנושא לעומקו (ויש הרבה מה להרחיב), כמו שתמר קצרה ביריעתה..
דבר אחד ברור, שלפי רוב הרבנים (אם לא כולם - מה שלא אמרתי כולם כי ייתכן שאיני מודע על רב כלשהו שמסיבה שאינה מובנת לי י/אמר אחרת) חובה לספר את הדברים מבחינה הלכתית, למרות שלאורך ימי הבחרות הדבר הוסתר.
אף אחד/ת לא היה רוצה לגלות למחרת החתונה שבן / בת הזוג לוקח תרופה כזו או אחרת (בלי להכנס האם התרופה בריאה ונצרכת)
תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 22/10/2015 20:34:26
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2015 20:37 |
|
| |
לייק על "הגילוי מתוף ההסתרה"...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2015 20:40 |
|
| |
נועם ושלום, וגם תמר... אכן על ריטלין חובה לספר. וזה בדיוק הזעזוע - שיישנם הורים שמסתירים את זה. ואפילו האדם שלוקח ריטלין - אינו מודע לזה!
אבל לקות למידה לעומת זאת זה לא דבר שבגללו לוקחים ריטלין או כל תרופה אחרת... וכאן אני לא מבינה למה אנשים מפחדים להתחתן עם אדם כזה... הבורות מדהימה אותי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2015 20:45 |
|
| |
פרועמרית, מירקרת והדגשת את השאלות:) בכל מקרה 14 אחוז מהאוכלוסיה נחשבים לקויי למידה, והטווח הוא ענק, אני לא דורשת מאף אחד שיצאתי איתו איבחון פסיכו דדקטי, אבל אנשים משרכזים על עצמם כלקויי למידה מראש, אני לא יוצאת אבל יתכן בהחלט שאצא עם אדם מקסים, והיכולת השפתית שלו לא מבריקה, אז יתכן והוא לקוי למידה במידה כזו או אחרת.. השאלה שלך ענקית כוללנית וא"א לענות עליה.. בוגרים שיוצאים לשידוכים, לא יודעים שהם נוטלים רטלין, אנחנו לא חיות באותו יקום כניראה.. את באמת לא מבינה למה לא רוצים לצאת על ל"ל?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2015 20:57 |
|
| |
| tamar8 כתב: |  | לייק על
"הגילוי מתוף ההסתרה"...
|
|
טנקס :P
אני חושב שזה באמת מתאים יותר לאור הדברים שאמרתי :)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2015 21:01 |
|
| |
| tamar8 כתב: |  | פרועמרית, מירקרת והדגשת את השאלות:) בכל מקרה 14 אחוז מהאוכלוסיה נחשבים לקויי למידה, והטווח הוא ענק, אני לא דורשת מאף אחד שיצאתי איתו איבחון פסיכו דדקטי, אבל אנשים משרכזים על עצמם כלקויי למידה מראש, אני לא יוצאת אבל יתכן בהחלט שאצא עם אדם מקסים, והיכולת השפתית שלו לא מבריקה, אז יתכן והוא לקוי למידה במידה כזו או אחרת.. השאלה שלך ענקית כוללנית וא"א לענות עליה.. בוגרים שיוצאים לשידוכים, לא יודעים שהם נוטלים רטלין, אנחנו לא חיות באותו יקום כניראה.. את באמת לא מבינה למה לא רוצים לצאת על ל"ל? |
|
תראי, יש לקויות למידה שלא קשורות בשום דרך וצורה לשפה דלה או קשרים חברתיים מעוותים. דיסקלקוליה למשל - היא סוג של בעיה הקשורה למספרים וחשבון. יש כאלה שהבעיה מפריעה להם רק בחישובים של משוואות או תרגילים ארוכים. כך שזה לא מפריע לחיים הרגילים... יש עוד כל מיני לקויות שכאלה. שלא פוגעות בכהו זה בכישורים החברתיים של האדם. ולא, לקות לא מורה על אדם טיפש. לאחי למשל, יש לקות למידה, אבל בתחומים מסוימים הוא דווקא אובחן כמחונן... ולא חסרים לו חברים... הוא קצת איטי בתחומים מסויימים. הוא צריך קצת יותר זמן ממני וממך. אבל כשתגיע התוצאה - היא תיהיה יותר חכמה משל שתינו ביחד...
ולא, אני לא מבינה למה זה מפריע לאנשים. במיוחד שחוץ מהחתך באוכלוסיה שמאובחן כלקוי למידה, ידוע גם שיש אחוז לא מבוטל של אנשים שפשוט לא מודעים ללקות שלהם...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2015 21:06 |
|
| |
כל ל"ל מאופיינת בפערים גדולים ביין התחומים, בחלק מהתחומים יש הנמכה משמעותית, ובחלק מהתחומים התפקוד הוא בגדר הממוצע ואף למעלה מכך. אגב, כמעט כל מחונן יסבול מפערים גדולים בכל התחום התקשורתי-חברתי- פרגמטי. וזה נכון שהרבה מאד אנשים לא מודעים ללקות שלהם אבל אם הם מצליחם לתפקד טוב למי אכפת, ומי יודע.. את מבינה שתלמידה ממוצעת שנמאת בהקבצה די נמוכה במתמטיקה זה לא אותו דבר כמו תלמידה שנזקקה לצאת לשעורי תגבור, ואולי אף לכיתה מקדמת. וילדה שלמדה בכיתה מקדמת לא דומה לתלמידה שלקחה שיעורים פרטיים, ולמה לא יוצאים? 1: זה תורשתי. 2: זה משפיע על מהלך החיים,
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2015 21:13 |
|
| |
ראיתי פעם באיזה פורום בתפוז הפניה לכתבה על רופא גדול (אמריקאי?) שאמר שהמושג של הפרעת קשב וריכוז (היפרקטיביות) הינה המצאה! ולפעמים מכניסים בצורה שרירותית לקטגוריה הזו כאלו הסובלים מבעיות שמיעה או ראיה... או בעיות גופניות אחרות... (לצערי שכחתי איזה פורום זה היה. ובאיזה אתר הייתה הכתבה. (זה היה לפני החגים) ולא שמרתי סימניה אפילו שזה היה בסלולרי...) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
| נשלח ב-22/10/2015 22:36 |
|
| |
לא קראתי את כל התגובות פה אבל את צריכה להבין שבאליטה של הציבור, גם אם יגידו שלבחור יש אחות עם עגיים ארוכים מידיי- ההצעה תרד. וכן אם יציעו לבחורה בחור שמסתרק שמאלה במקום ימינה- ההצעה תרד. לדעתי זה בגלל שיש שפע של התעות, אז הופכים בררנים. שמתי לב למגמה הזו בכל פלחי האוכלוסיה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2015 23:37 |
|
| |
ואתה עצמך היית נפגש בידיעה שיש לבחורה ל"ל? אם נודע לך בבירורים או משהו כזה..
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2015 00:34 |
|
| |
| IAF990 כתבה: |  |
לא קראתי את כל התגובות פה אבל את צריכה להבין שבאליטה של הציבור, גם אם יגידו שלבחור יש אחות עם עגיים ארוכים מידיי- ההצעה תרד. וכן אם יציעו לבחורה בחור שמסתרק שמאלה במקום ימינה- ההצעה תרד. לדעתי זה בגלל שיש שפע של התעות, אז הופכים בררנים. שמתי לב למגמה הזו בכל פלחי האוכלוסיה.
|
|
הנושא הזה לא קשור לאליטה או לא!! זה הרבה מעבר.... יש בבעיות האלה הרבה רמות, לכן קשה לענות תשובה ברורה. אבל אני לא מבינה, למה את לא מבינה שיש פה הבדל ברמות מסוימות!!...או שאת מנסה להתעלם מהמציאות?!.. אבל הדבר הכי נכון זה להגיד הכל מראש!! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2015 11:15 |
|
| |
אנשים לוקחים אמת מידה כללית/חילונית/שונה/עקומה/מופרכת, ולפי זה הם מודדים אצלינו, זו השפעת התקשורת והסביבה הכללית, ונחיתות שמצויה במקומותינו לעיתים. בשידוך לא מספרים על מי שיש לו ליקוי למידה שמסתדר עם כדורים, כמו שלא מספרים הרבה דברים שעלולים להוציא את החשק להמשיך. הנוהג הוא שיש הרבה דברים שלא מספרים, כל זמן שזה חיסרון מצוי, שהבחור, נגיד, הוא קצת חולמני, או קצת עצבני, או קצת קמצן, או קצת איטי וכו' וכו' ואין צורך לספר על חיסרון שהוא בקושי חיסרון ! הרי אנחנו לא מספרים גם על יתרונות רבים שיש לנו !!!! האישה הזאת היא באמת קצת טיפשה ונחיתית, היא מביאה דוגמה שמישהו המציא , הרי מה הקטע להגיד אקמול ?! ממתי לוקחים אקמול על בסיס קבוע ?  הציבור החרדי, הוא ציבור משכיל, יודע ספר, ומעורה בין הבריות, הוא לא טרוד כל היום עם כלי תקשורת ואייפונים למיניהם, יש לו פנאי וזמן לעכל ולחשוב על כל דבר, ואפילו, תתפלאי, יש לציבור החרדי שכל ישר ב"ה  אז אומרים לבחור שעדיף שיקח את הכדור כשלא רואים, כדי שלא ידברו, כי יש אנשים שמרכלים, מה לעשות, הגיוני יותר לקחת את הכדור בצנעה, כי יתכן עדיין ואנשים יחששו ויפרשנו לא נכון, וטבע האנשים - לחשוש. זכה הציבור החרדי שהוא לא בוחר לו איש/ה לפי מראה עיניים, אלא בשיא הרצינות . אשרינו נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2015 11:24 |
|
| |
| פרומערית כתבה: |  | נועם ושלום, וגם תמר... אכן על ריטלין חובה לספר. וזה בדיוק הזעזוע - שיישנם הורים שמסתירים את זה. ואפילו האדם שלוקח ריטלין - אינו מודע לזה!
אבל לקות למידה לעומת זאת זה לא דבר שבגללו לוקחים ריטלין או כל תרופה אחרת... וכאן אני לא מבינה למה אנשים מפחדים להתחתן עם אדם כזה... הבורות מדהימה אותי |
|
יתכן שאנשים חוששים, אני ממש לא בטוח. ויש הגיון לחשוש על כל כדור שלוקחים על בסיס קבוע, ידוע לכל הדיעה הרווחת שכל כדור עשויה להזיק מתישהו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2015 12:57 |
|
| |
רציף, באמת מעניין אותי איך תרגיש אם לא יספרו לך שהכלה שלך לא מצליחה לשבור עשרת ראשונה, אהה והיא גם לא ממש קוראת..
אבל היא אופה ומבשלת מצוין.. מה הקשר ביין ההגנה שלך לציבור החרדי לביין זה שלקות למידה היא לקות למידה..
|
|
|
|
|