רווקים: עלתה לכם פעם מחשבה של 'אולי אני בעצם לא רוצה להתחתן'?
קורה לי מידיי פעם שאני נפגש עם מישהי, מתחבט המון לגביה...האם היא מתאימה? או לא? אפשר לבנות איתה קשר? או לא? אני רוצה אותה אמא לילדים שלי? או לא?
פשוט בוחן המון דברים כמו אינטלקט, משיכה, תחומי עניין משותפים, ועוד ועוד, חלקים גדולים מהחישובים בכלל לא מודעים אפילו...
ולפעמים (להוציא מקרה שיש בה משהו שלא בא בחשבון מבחינתי [חסרה רגל ;) ] ) במקום החלטה סופית, אני נשאר עם בילבול נוראי, שפשוט גורם לי להתפלל 'שהיא תוריד אותי', כלומר מקרים כאלה שאין לי איזו התלהבות גדולה להפגש איתה, אבל מצד שני אין לי סיבה משמעותית להוריד, וגם די נעים ביחד (אפילו אם לא מוצאים כל שניה נושא ששנינו מתעניינים בו) אז עוד פגישה ועוד פגישה, בלי לדעת באמת לאן זה הולך.
הדיון פתוח לכולם וכמה שיותר יותר טוב. אבל נשואים/ות: לפני שסגרתם/ן (לעזאזל, אני כותב זכר ותתמודדו חחח) הייתה לכם איזו תחושה או ביטחון ורוגע ש"זה זה"? או שהבחורה פשוט ענתה על איזו רשימה דמיונית (כנראה שרק על רוב הרשימה) של דרישות והחלטתם לסגור? איך ידעתם מתי זה זה?
לפעמים הספקות האלו פשוט גורמים לי לחשוב, אולי ה'עדיין לא מצאתי' זה חירטוט, ובעצם אני בתת מודע לא רוצה (או פוחד) להתחתן?
בגדול, זה תלוי באיזה שלב אתה בשידוכים. למי שכבר נפגש עם עשרות בחורות, אז זה בעיה, ובכדי לפתור אותה אולי כדאי להכניס לראש ש'מעכשיו אני מתפשר', וממילא החשיבה תהיה אחרת לחלוטין ולא עוד מחשבות כמו 'אולי היא לא מספיק טובה בשבילי'. למעשה, תמיד כדאי להגדיר רצונות, לרשום על דף את כל מה שאתה רוצה מבחורה וכבר בבירורים או אחרי הפגישה הראשונה להצליב עם הרשימה. אם לא, אז לא. אבל תמיד טוב להתפשר.
לבחורים שזה עתה התחילו להיפגש וכבר יש בראשם ספיקות, כדאי שידברו קודם לכן עם רב או יועץ או סתם אדם חכם שיש לו ניסיון בתחום שיתווה לו את הדרך הנכונה בהתנהלות בשידוכים, כי אם זה מגיע להם על ההתחלה, יכול להיות שהם טועים בבסיס של 'איך להתנהל בשידוך' (וזה תורה שלמה) ואם לא יעשו את הבירור הזה, זה רק יחמיר עם הזמן.
נשלח ב-24/11/2015 14:37
כמו שרגוע אמר אכן.עם השנים אתה משתנה..
אותו נער בן 21 מלא בחלומות וענים ורודים..שבשבילו לצאת לדייט...זה הגשמת החלום..
הוא מונע רגשית וככזה וודאי שהוא מסונוור ואחרי שלושה דייטים שהם ארבעה עשר יום ...הוא שובר צלחת..
ככל שעובר הזמן המבט נהיה פחות חולמני ונרגש..
אתה יותר חושב שוקל חושש.הנישואין נתפסים אצלך כמשו רציני ולא כענן ורוד..
החששות שלך ..הפחד שתיארת..נובע ממקום של בגרות..
כמובן שאתה יכול ליפול פה ולהעצים את הכובד ראש בכך שתקבל רגלים קרות..לא לדייט הראשון והשני..אלא לכל החורף..
כדי לא להגיע לשם..אתה צריך להכיר א. בכך שהשתנית אתה יותר ויותר רואה את החים בצורה רצינת ושקולה פחות מונע רגשית.
ב.על ידי שתעצים ותבנה התנייה רגשית מדייט לדייט. הרגשה דקה של ..כן היא מדברת אלי..
אל תשאיר לעצמך רק את אותה ההתנייה השכלית והכובד ראש..תן לרגש לאט לאט לחדור..
בגילאים מבוגרים..ומבוגרים הכוונה אחרי 4 5 שנים בשידוכים.
נדיר למצוא מישהו שיאמר שמהרגע הראשון הרגיש לו שזו היא..
אתה בן אדם ובן אדם מתבגר ומתרצן..ככה זה..
תוקן על ידי טום888 ב- 24/11/2015 14:39:28
נשלח ב-24/11/2015 15:26
לפעמים יש צורך בשיעורי בית האם היא בשבילי או לא.
כולנו, כן רוצים להתחתן, ולא רוצים להתחתן מסיבות אחרות,
ומתחתנים כי הרצון גובר.
הבחורה אמורה להיות טובה דיה, שיהיה בה מה שחשוב ונחוץ לנו,
וואו, אני כלכך מכירה את התחושה הזו! וב"ה אני יכולה לחלוק מנסיוני :-) אז דבר ראשון - ואני בטוחה שאתה יודע כבר לגבי עצמך, אתה נמשך לנשים? אם התשובה היא כן, אז כשתפגוש את המיועדת תדע. פשוט תדע שהיא זו. זה פשוט מצחיק אותי להיות כלכך קיצ'י, וחשבתי שדבר כזה לא קיים בכלל בעולם, עד שזה קרה לי. ואז לא היה אכפת לי איך הוא יהיה אבא לילדים שלי, איך הוא יהיה בכללי - רציתי אותו. את מי שהוא. והכי יפה - שגם אם הייתי מסתכלת על כל הדברים האלו הייתי מתחתנת - כי הוא פשוט הבנאדם שמושלם בשבילי. גם כשחשבתי על זה בצורה הכי רציונלית בעולם - וחשבתי, אני בנאדם רציונלי מאוד- ראיתי עד כמה זה נכון לי, וכל בנאדם ובת חווה אחר.ת שחשב.ה על זה -הודו שזה פשוט מושלם. יש ניסים בעולם - אבל ב''ה זה קורה, והרבה, ובעז''ה זה גם יקרה לך! רק אל תתיאש!
נשלח ב-25/11/2015 12:57
אז מה שאת בעצם אומרת זה מה שאמר לי פעם איש צבא- "אם יש ספק אז אין ספק"? כי חשבתי שהמשפט (הללא ספק מדהים) הזה לא שייך למציאת שידוך.
ולגבי השאלה שלך עניתי עליה לעצמי. אין צורך לפרט את התשובה, אני עדיין מבקש משדכניות 'בחורה טובה' בלי להשמיט את ה'ה'
חני מה שאמרת רק מחזק את דבריי מגילך אכן כן..יש את ההרגשה הזו שזה זה בדרך כלל מהדייט הראשון.. ככל שחולפות השנים..זה נבנה יותר באטיות ,יש המון סימני שאלה וספיקות..והרגש כנל.. צריך להפגש שוב ושוב..ולשאול רק דבר אחד האם מדייט לדייט אני מרגיש שהיא מדברת אלי.מעניינת אותי ואני מצפה לדייט הבא?
נשלח ב-25/11/2015 15:17
טום888 כתבה:
חני מה שאמרת רק מחזק את דבריי מגילך אכן כן..יש את ההרגשה הזו שזה זה בדרך כלל מהדייט הראשון.. ככל שחולפות השנים..זה נבנה יותר באטיות ,יש המון סימני שאלה וספיקות..והרגש כנל.. צריך להפגש שוב ושוב..ולשאול רק דבר אחד האם מדייט לדייט אני מרגיש שהיא מדברת אלי.מעניינת אותי ואני מצפה לדייט הבא?
נשמע לי מוזר מה שאתה כותב,,,
אני נחשב אנין טעם בנשים, ובהחלט, אני מעיד שלא חסר כאלה שאהבתי בכל המובנים, נגיד : אחת מארבע בערך.
יתכן ש 990 לא נפגש הרבה, אז זה כמעט ולא קרא לו שהוא רצה
הנגיד אחת מארבע בערך שציינת .. רק מעיד
שאכן המציאות שרגש יבנה על הדייט הראשון והשני ,הוא לא שכיח..
ובאותם הפעמים שכן..כנראה היא הייתה נראית יותר מדי טוב..או כריזמטית..
רגש אמיתי שהנה זאת היא, לא היה ,כי עובדה שהוא פג בהמשך עובדה. שלא התחתנת איתן..
התלהבות רגעית ששככה מהר..כן
תוקן על ידי טום888 ב- 25/11/2015 15:25:36
נשלח ב-25/11/2015 15:53
טום888 כתבה:
הנגיד אחת מארבע בערך שציינת .. רק מעיד שאכן המציאות שרגש יבנה על הדייט הראשון והשני ,הוא לא שכיח.. ובאותם הפעמים שכן..כנראה היא הייתה נראית יותר מדי טוב..או כריזמטית.. רגש אמיתי שהנה זאת היא, לא היה ,כי עובדה שהוא פג בהמשך עובדה. שלא התחתנת איתן.. התלהבות רגעית ששככה מהר..כן
תוקן על ידי טום888 ב- 25/11/2015 15:25:36
יש אהבה או חיבה שנמשכת ועולה עד לחתונה,
יש והיא נתקעת כי שמענו דברים, או כי שמנו לב שאין התאמה,
או שהיא הורידה.
כבודו לא מתלהב לפעמים בפגישה הראשונה ?...
לא קרה שהתלהבת על מישהיא ראויה וההתלהבות נמשכה הלאה ?...
היו..וודאי שהיו... אבל זה לא משו גורף..כמו בגיל 21 כשיצאתי לשידוכים..
נשלח ב-25/11/2015 18:27
טום888 כתב:
וואל, טום, הוא לא היה הראשון, וגם לא השני או השלישי שיצאתי איתו... אז לא. ולמעשה - הוא מרגיש אותו דבר, ולהזכירכם - הוא מבוגר ממני ומחלק גדול מכם, והספיק לצאת עם המון.
נשלח ב-25/11/2015 18:32
המספר של עם כמה יצאת לבד לא אומר כלום..השינוי תפיסה לא תלוי רק בכמה יצאתי אלא גם בגיל.. וכמו שאמרתי לרציף..אפשרי שאדם ירגיש ככה..אבל גם טבעי למדי שלא...
נשלח ב-25/11/2015 21:23
אם כב הגעת לפגישה יותר מתקדמת ואתה רואה שמבחינה רגשית זה לא מתקדם אז אל תנסה לשכנע את עצמך או ללכת להתייעצות ולהתחבט... בשלב כזה זה צריך להיות או כן או לא. אין משהו שיעשה את ההחלטה במקומך, אתה מכיר את עצמך ויודע מתי אתה נפתח רגשית יותר ופחות. אני מכירה את ההרגשה הזו, זה מעצבן ומתסכל.. אבל תסכים איתי שכשמתפללים שהצד השני יגיד "לא", זה אפפ'ם לא עוזר!..