בית פורומים שידוכי חרדים

נושא לדיון ; מרוקאיות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/12/2015 11:09 לינק ישיר 
נושא לדיון ; מרוקאיות

היות וזה נושא מעשי שעשוי להטריד אותנו, אז מצאתי לנכון להעלות נושא פחות נעים, נא להגיב בבגרות. הנה, בשעה טובה מציעים לך ״מרוקאית״, האם הייתם חוששים ?... האם הייתם מתלהבים ?... האם יש עוד מקום לבדוק במוצא או אולי יש מקום לשים לב למאפיינים של כל עידה ? או שבכלל אין מה לחשוש לסטיגמות רחמנא ליצלן, דווקא הסטיגמה של המרוקאיות היא טובה למדי, עד כמה שידוע לי, הן בשלניות אקסטרה, יש להן לב חבל״זי, הן נראות מעולה, והן עם אופי חם וחברותי, אממה, הן אסרטיביות ושנונות, ועושה רושם שהן לא לבעלי לב חלש. עד כאן כתבתי מהירהורי ליבי, חשוב לשמוע בעיקר מהנסיון חיים שלכם לגבי מרוקאיות בפרט, ולגבי עידות בכלל. והאם אתם יכולים להצביע על עידה מסוימת שלא הייתם מעדיפים להכיר לקטע רציני מחשש שיבולע לכם חלילה ?... (מחילה, אני כותב ממכשיר חדש, ואולי לא בדיוק הצלחתי לערוך את ההודעה כיאות) ועוד נקודה חשובה מאוד, לכל עידה יש המון נקודות טובות, ולדעתי חשוב להכיר כל עידה ומאפייניה, כדי לחבב ולאהוב כל עידה בישראל, וכדי להימנע מסטיגמות שגויות. תודה רבה !

תוקן על ידי רציף ב- 09/12/2015 11:31:23

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2015 11:23 לינק ישיר 

רציף, אני לא נכנס לפינות של המוצא שלך, גילך, סטטוסך, ועוד, שכל אחד מהם בהחלט מהווה משקל ושיקול להחלטה הסופית.
לעצם הדבר אני מכיר באופן אישי, מקרוב ממש, אשכנזי שהתחתן עם מרוקאית והם מאושרים עד השמים.
אז נכון, יש הבדלי גישה, מנטליות, אוכל, אבל עדיין, אם יש הבנה בסיסית, אז זה בהחלט יכול ללכת.
לא ממליץ לך לפסול על הסף.

נ.ב. אני יוצא מנקודת הנחה שאם הציעו לך את זה, אז זה לא שלילי לגמרי בעיניך. אז קבל את עצתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2015 12:30 לינק ישיר 
לא חוששת,לא מתלהבת ובטח שלא פוסלת

לפני שרואה את המדובר (סגנון,אופי,מידות, עניין )- מבחינתי זהו עוד נתון מידי שמיים , ככה שאין לי בעיה ח"ו עם שום עדה ,גם מרוקאים...
(ועוד נקודה- לטעמי לדוש ולהזכיר עדות כתלות להתנהגות מסוימת-קצת חסר טעם וילדותי...)

נכון ויש קורטוב מן האמת בסטיגמות,
אבל ממש לא באופן שאפשר להקיש על כולם..
בכל עדה יש מכל הסוגים. ברור שיש עדות עם מאפיינים בולטים יותר- שניתן להתווכח על טיבם- אך כדאי לך באופן אישי לבדוק
האם לך מתאים מישהי עם סגנון/משפחה/אופי כזה
אחרי שנפגשת ואז תחליט, ולא על סמך כותרת...

נישואים הם הפיכה משניים לאחד.. גם אם תהיו מאותו מוצא -ישנם פערים (אם יותר אם פחות) וצריך לגשר ולעבוד על עצמך..
השאלה כמה אתה מוכן להתמודד? ועוד שאלה-האם אתה מוריד מישהי כי העדה שלה תרים גבה בסביבה שלך?...

וסתם ככה- מ"ערבוב" עדות יוצאים ילדים הכי יפים;)

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי נוודת ב- 09/12/2015 12:35:05

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/12/2015 18:42 לינק ישיר 

לכל עדה מעלות וחסרונות משלה

המרוקאים הם עצבניים אבל מצד שני חמי מזג ומאוד תורמים בזוגיות אחד לשני

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2015 19:42 לינק ישיר 

מההה? אין על מרוקאיות בעולם!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2015 21:50 לינק ישיר 

IAF990 כתב:
מההה? אין על מרוקאיות בעולם!

נשלח מהאנדרואיד שלי

יפה, הבנו, אתה אומר עד שאתה חושש מהן, תייחל לחסות בצילן,, ומה דעתך על הגברים ממוצא מרוקאי ?... בטח הם בנויים לתלפיות ישתבח שמו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2015 21:52 לינק ישיר 

אייזין כתב:
לכל עדה מעלות וחסרונות משלה

המרוקאים הם עצבניים אבל מצד שני חמי מזג ומאוד תורמים בזוגיות אחד לשני
אך הם תורמים בזוגיות אחד לשני ?.. חמים יענו ?...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2015 21:55 לינק ישיר 

נוודת כתב:
לפני שרואה את המדובר (סגנון,אופי,מידות, עניין )- מבחינתי זהו עוד נתון מידי שמיים , ככה שאין לי בעיה ח"ו עם שום עדה ,גם מרוקאים...
(ועוד נקודה- לטעמי לדוש ולהזכיר עדות כתלות להתנהגות מסוימת-קצת חסר טעם וילדותי...)

בכל עדה יש מכל הסוגים. ברור שיש עדות עם מאפיינים בולטים יותר- שניתן להתווכח על טיבם- אך כדאי לך באופן אישי לבדוק

נישואים הם הפיכה משניים לאחד.. גם אם תהיו מאותו מוצא -ישנם פערים (אם יותר אם פחות) וצריך לגשר ולעבוד על עצמך..
השאלה כמה אתה מוכן להתמודד? ועוד שאלה-האם אתה מוריד מישהי כי העדה שלה תרים גבה בסביבה שלך?...

נשלח מהאנדרואיד שלי

סתם ככה, ילדי תערובת הם הכי יפים, הכי חכמים, והכי חסונים. את כותבת נפלא :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2015 22:35 לינק ישיר 

[quote]

נשלח מהאנדרואיד שלי

[/quote

תוקן על ידי טום888 ב- 09/12/2015 22:35:10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2015 02:02 לינק ישיר 

האמת שכתבתי אתזה בצחוק...הדעה שלי היא כדלהלן:

כשלעצמו, עניין ה'עדות' בימינו הוא חרטא, כי כולנו גדלנו במציאות ישראלית ובעלי רקע (שואף ל) זהה. ולדעתי נישואים ב90 אחוז מהמקרים, יעבדו יפה מאוד בלי תלות בעדה של המשודכים.

אממה, בגלל שאנחנו עובדים בשיטה של 'לפנות לשדכן' אז יש בחירה, וכשיש בחירה אני לא רואה חוכמה יתרה בלבחור בן/ת זוג מעדה שונה...הסיבה? זה לא רע, אלא פשוט טיפה מסבך עניינים...כמו הבדלי נוסחים, פערי מנטליות, והכי הכי רציני- איך שהמשפחה והסביבה מקבלים דבר שכזה (שאפאחד פה לא יתייפייף ויחשוב את עצמו לחסין מפני קושי כזה) . אז רע זה ממש לא, אבל לא דבר שהייתי בוחר 'מלכתחילה'.

לסיכום- מי שמוכן לבלוע את הקשיים שדבר כזה מביא איתו (שכולם קשיים 'טכניים' ו'חיצוניים' לכאורה) אדרבה ואדרבה- נמצא שהוא פותח לעצמו חלון של המון אופציות לשידוך. אבל זה לא ה'לכתחילה' כשפונים לשדכן.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2015 07:49 לינק ישיר 

בסטיגמות יש הרבה יותר מקורטוב של אמת.
להיות מנפץ מיתוצים, משנה סטיגמות, פורץ דרך או אשכנזי שמתחתן עם מרוקאית (ולהיפך)- זה מאוד מאוד רומנטי, אבל זה עלול להתפוצץ בפנים.
רצוי להתחתן עם הישן, המוכר והטוב, וכמו שאמרו כבר חזלינו: ' נוח לו לאדם שישא אישה מבנות עירו'.

ולכל ה"מכירים זוג אחד שהתחתנו והחיים שלהם תותים וקצפת וכו' וכו'":
לעולם, אבל לעולם! לא תוכלו לדעת על אי מי האם חייו סוגים בשושנים או שמא הינם כדרך רצופה חתחתים.
כל מה שאתם "רואים" מחוץ לבית עלול להיות משחק שמשוחק טוב מאוד.

וסליחה שאני לא כזה חמודי שאומר "כן כן! תפסיקו להיות גזעניים".
זו היא מציאות חיינו, ואיתה עלינו לחיות.
)בעיני זו גם לא גזענות כלל וכלל. גזענות זו אפליה על רקע מוצא ללא סיבה נוספת. ודוק והבן)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2015 08:08 לינק ישיר 

רציף כתב:
היות וזה נושא מעשי שעשוי להטריד אותנו, אז מצאתי לנכון להעלות נושא פחות נעים, נא להגיב בבגרות. הנה, בשעה טובה מציעים לך ״מרוקאית״, האם הייתם חוששים ?... האם הייתם מתלהבים ?... האם יש עוד מקום לבדוק במוצא או אולי יש מקום לשים לב למאפיינים של כל עידה ? או שבכלל אין מה לחשוש לסטיגמות רחמנא ליצלן, דווקא הסטיגמה של המרוקאיות היא טובה למדי, עד כמה שידוע לי, הן בשלניות אקסטרה, יש להן לב חבל״זי, הן נראות מעולה, והן עם אופי חם וחברותי, אממה, הן אסרטיביות ושנונות, ועושה רושם שהן לא לבעלי לב חלש. עד כאן כתבתי מהירהורי ליבי, חשוב לשמוע בעיקר מהנסיון חיים שלכם לגבי מרוקאיות בפרט, ולגבי עידות בכלל. והאם אתם יכולים להצביע על עידה מסוימת שלא הייתם מעדיפים להכיר לקטע רציני מחשש שיבולע לכם חלילה ?... (מחילה, אני כותב ממכשיר חדש, ואולי לא בדיוק הצלחתי לערוך את ההודעה כיאות) ועוד נקודה חשובה מאוד, לכל עידה יש המון נקודות טובות, ולדעתי חשוב להכיר כל עידה ומאפייניה, כדי לחבב ולאהוב כל עידה בישראל, וכדי להימנע מסטיגמות שגויות. תודה רבה !

תוקן על ידי רציף ב- 09/12/2015 11:31:23

טכנית אני חצי מרוקאית, אבל מחשיבה עצמי לשלמה- כי לא נראה לי שלקחתי כלום מהצד של אבא (חוץ מהטירוף).
אבל אני מסכימה איתך.

ב'יצור כל מקרה לגופו- תלוי איזה מרוקאית- איפה גדלה- מה עשתה וכו'...
עם כל עדה אפשר ליפול- ואפשר להיות מאושר לנצח.

בעלי אגב- עם מנטליות אשכנזית אסלית! וב"ה הכל טוב (:

ר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2015 11:17 לינק ישיר 

אם אתה בא מקו ירושלים-בני ברק וכד' וחי בסביבה שיהרג ואל יעבור מבחינתם, ואתה נחשב נורמטיבי והולך בתלם המקום-כך שיש לך זרם הצעות, אז להיות שובר מיתוסים ולצאת במאבק אכן קשה,מיותר ויבזבז לך אנרגיות על הסביבה מאשר על הקשר הזוגי.

אבל אם בסביבה שלך "איש הישר בעיניו יעשה" וכולם אהובים
כל עוד שהם בהגדרה חרדי, או שאתה טיפוס עצמאי שלא מפחד להיות שונה ולא חושש להתעמת, ומוכן לשינויים -
בכבוד! רק תרוויח

אם הגעת לסטטוס מסוים ויש לך הצעה שהיא טובה מאד ומגשימה את כל הרשימה שלך ( בחינה חיצונית, אופי וכו) והיה חיבור ועניין
אך אויה שומו שמיים-הסבא הגיע מארץ X , לבטל רק מסיבה זו?!?!?

התורה היא אותה תורה! הדרך החרדית-לשם שמיים וקיום שמירת תורה ומצוות לא מותנה במוצא מסוים. ברור שיש הבדלים בהלכות שבת,פסח, נוסח תפילה (ואני אחת שמאד מאד מחוברת לתפילות בנוסח שלי ומחכה לימים הנוראים רק בשביל המנגינות המיוחדות והמחשבה שאולי אצטרך לשנות הכי קשה לי,אפילו יותר מללמוד הלכות שוב) אבל יש דברים אחרים מבחינתי שעליהם לא אוותר גם אם זה אומר שהמבחר יותר מצומצם, אז ללכת ולהוסיף שיקול זניח? לא, אני מוכנה לשינויים אם יהיה צורך .

הוא אשר אמרתי, תבדוק את המנטליות שלה ואיך היא מתאימה לך. אם אתם אותו ראש , אז מה טוב ומה נעים..
כן מתעוררת בעיה גדולה כאשר המשודך/ת מתאים מנטלית אבל המשפחה לא , ופה באמת צריך לבדוק היטב .

לשאלה הספציפית שנשאלה- טוב מראה עיניים ממשמע אוזניים-
תלך תראה ואולי עוד תפתח אשכול שמח

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי נוודת ב- 10/12/2015 11:33:07

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/12/2015 13:21 לינק ישיר 

הסיבה המנטלית לכך שהציבור של קו ירושלים בני ברק לא פתוח בנושא זה,
לא נובעת מהמנטליות  העדתית השונה,.כי המכנה המשותף והדומינטי של הישראליות הוא הוא המנטליות כיום,עובדה שאשכנזים וספרדים מתחתנים בציבורים אחרים.מהחילוני הדתי לאומי הבעלי תשובה ועד  אלה שבפרק ב,
שלא לדבר על הפתיחות של הציבור החרדי שחי בחו"ל בנושא.
וגם לא נובעת ממנהגים שונים ,כי גם לבחורים ובחורות שרק אמם ממוצא מזרחי הם מועמדים לפסילה, לצערי אני מכיר מקרוב מאוד אנשים מדהימים ,שרק בגלל אמם שוודאי לא קובעת את המנהג בבית הם נחשבים סוג ב..
הסיבה האמיתית נובעת מהמקום והמנטליות החרדית בארץ ישראל שבנתה חומות ובצדק ,
מצב שהוליד שכל קהילה שומרת על ייחודה גם כשאין סיבה לכך,
השמרנות היא האב המוליד של תופעת ההסתגרות של קהילות שונות אחת כלפי רעותה ,
כל סטודנט מתחיל במדעי החברה יכול לתת לכך סימוכין מהסטוריית העמים,כך טבעם שלך בני אנוש כשהשמרנות נר לרגליהם זו התוצאה..
זה טוב? השמרנות וודאי שטובה היא, כי גדולי ישראל הם אלה שהציבו את החומות,
זה לא אומר שאין מה לתקן ולייעל בתוצואתיה הטבעיות של  השמרנות האנושית , כי אנו בני אדם ולא בהמות ,ואנו אמורים לתת את הדעת ולדעת להשים את הקווים והגבולות את המידה והמינון במקומם הנכון, ולא לתת לטבע שבנו לשלוט ללא מיצרים ולהכתיב את יחסינו לאחר הכביכול שונה..
עם ישראל התחלק לשנים עשר שבטים,אך הפעם היחידה שלא התערבבו שבט אחד במשנהו
קרתה רק עם שבט בנימין ,בעקבות המקרה של פילגש בגבעה.זו הייתה הפעם היחידה עם סיבה ייחודית.
וזו אמירה לאוו דווקא בנושא העדתיות והפלגנות ,שהיא אולי התוצר החד והכואב מבין כולם,אלא בעוד כמה התנהלויות מרובעות שלא אמורות להיות..שלוקחות את הציבור החרדי למקומות לא נכונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2015 13:25 לינק ישיר 

לא מזמן הכרתי אחד מרוקאי שהעיף ממני את כל הסטיגמות הקיימות על מרוקאים ..
בחור חכם ואינטליגנט ומוצלח שהרבה ״אשכנזים מושלמים״
לא יגיעו רבע ממה שהגיע עד כה בחייו הקצרים...

אבל בא ניקח דוגמא את דוד חיים שהזכרתי השבוע..
דוד חיים מרוקאי ברמח איבריו וכך גם אישתו הוא אמנם לא דוד אמיתי שלי אבל בשבילו המשפחה שלי משפחה שלו..
חיים אדם עדין וסובלני בצורה מפחידה!! נעים הליכות ולעולם לא תשמע אותו צועק או מתעצבן אפילו לא בכאילו.. ו
כך גם אשתו..
.כל שבוע הייתי הולכת לביתם בשביל שאשתו תלמד אותי בישולים מרוקאים אמיתיים..
מה שהופך אותי פולניה שיודעת לבשל כל מאכל מרוקאי כמעט שקיים!
(עד שאני טובה במשו)
מה שמבטל לנו 2 סטיגמות !
שכל המרוקאים עצבנים וחסרי סובלנות.. ושפולניות לא יודעות לבשל!
! ואפרופו ׳כל המרוקאיות יודעות לבשל מדהים" נו שוין שיהיה ..אולי הדור הקודם..
ורציף שאלה לי אילך..מדוע לחפש סיבות למה לא.? אולי תתחיל לחפש סיבות למה כן...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/12/2015 14:30 לינק ישיר 

אמת טום, אתה צודק בכל מילה!
כמו שאמרת, העדתיות בחברה החרדית היא הסימפטום הבולט והקשה ביותר להתנהלות מרובעת אצלנו..
בכלל הכי טוב אם הציבור החרדי היה מפסיק עם כל הכינויים
שיוצאים חדשים לבקרים . הם רק מעוררים בידול,ריחוק , שנאה, מחלוקת ופגיעה (פרענק, אשכנטוז, מחבלים,שוינאים, חרד"ק.
לפניני לשון עדכניים -בדקו בפורום הכללי..)

כן יש מקום לשמור ולדבוק במנהגי בית אבא ואני גם מבינה
מאד (לא מסכימה) את אלו ששומעים רק מהעדה שלהם. לא
לכולם יש כח ורצון להתמודד מול מערכת שאם יעשו צעד מסוים יקוטלגו כסוג ב'-הם והצאצאים שלהם . (רק לחשוב על כך גורם לכאב ראש ולב... השכנים-מה יגידו והריכולים....החברים-ההשוואה והבדיחות, מראה הילדים, מקומות חינוך...)

איך לתקן? אפשר בכלל לתקן? מי יתקן?
יש סיכוי לשינוי ? (לא רק בנק' הנ"ל)
או ואולי...ברוח הימים- גם נר קטן, בחשיכה מוחלטת עושה אור...

וסורי אם האשכול הוסט מעט מכוונתו המקורית...

תוקן על ידי נוודת ב- 10/12/2015 14:37:07

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי נוודת ב- 10/12/2015 14:39:00

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > נושא לדיון ; מרוקאיות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext