סיפור אהבה אמיתי\הבאבא סאלי
מעשה בבחור נאה וגבה קומה אחד ממשפחה שחרדה לדבר השם, שהחליט לבגוד בדרך הוריו. אמנם עמוק בפנים אותו בחור האמין באלוקיו אך סרר ומרה בדרך אביו ואימו היקרים. גדל הבחור והתקדם בחייו הריקנים, גדל והרויח ובעודו רק כבן 20 שנים וכבר כבש את תל אביב של שנות השמונים, קרה ובלא דרך הכיר עולה חדשה יפייפיה שרק עלתה אל ארץ הקודש ישר מאוניברסיטת וורשה, שבאה ללמוד מקרוב את הארץ ארץ הקודש והגמלים. התאהב אותו בחור בנערה היפה ירוקת העיניים ונימשך איליה כאל מגנט.לא, זה לא מה שעד עכשיו הכיר וידע.. היא אחרת.. בעלת אור וצניעות ודרך ארץ. מה שהזכיר לו את הבית את אמא.. ולא את אותן יפות המסתובבות סביבו בעיר ההוללות. החליט הוא לשמור עליה מכל משמר. אמנם משפחתו התנגדה בתוקף לקשר הזה בחורה שאינה מבית שומר תורה כהלכה וחיכו לרגע שיעבור לו השיגעון כמו תמיד.
זה קרה ד' שבט אי שם סוף שנות השמונים. אותו בחור גבה קומה בדיוק הוציא את רכבו מהמכס. רכב חדש ומצוחצח ישר מהניילון, ואיך זה בתור ילד בשנות העשרים לחייו שלא ירוץ לעשות דאווין לפני כמה שיותר אנשים? אך הילד מתכנן ואלוקיו רוצה אחרת. ששכן הבחור מרוקאי מסורתי דפק על דלת דירת הרווקים ושאל את הבחור אם ברצונו להצטרף איליו לנסיעה לנתיבות לקבר הבאבא סאלי. ועל הדרך המרוקאי גם יצטרף לשופוני עם הרכב החדש. ובאמת החליט הבחור לקחת את משפחת המרוקאים ברכבו החדש ולהרחיק עד נתיבות. כמובן נזכר באהובתו שניהנת להכיר מקומות חדשים ותרבויות שונות למרות היותה פולניה קרה. וצרף אותה למסע.
נסעו הם נתיבותה התפצלו הנשים והגברים כל אחד למקומו המיועד, הוציא הבחור כיפה גודל פקק מכיסו ונכנס להתפלל בקבר הצדיק. בהיגמר התפילה קיבל אורות הבחור ונכנס את המשרד לחתום על הוראת קבע לצדקה לצדיק. וביקש מהרב הממונה לברך אותו על תרומתו. הביט הרב מבית אבוחצירה בעיני הילד ואמר.. "אשתך נמצאת בנשים עכשיו! שמור עליה!היא שלך ! " לא הבין על מה דיבר כבוד הרב. ועזב את המשרד ויצא לכיוון מדורת הנרות.
ומי זו יוצאת לה מעזרת הנשים? מכוסה במטפחת לבנה כולה קורנת והוא הביט בה.. במבט של מאוהב, כאילו פגש את אהובתו בפעם הראשונה. כולה זוהרת וקורנת צנועה ומאושרת אותה אהובה קטנה ירוקת העיניים. התלהב כלכך מהפשטות שלה, מההתלהבות מהמקום הקדוש,ומהרצון שלה לכבד ולכסות את עצמה שתהייה צנועה למקום,מאותו הרגע אמר.. היא האישה שלי.
לפתע צדה בעיני ירוקת העיניים חנות באסטה בצד הדרך,מכיוון שאהבתה ליודאיקה הייתה גדולה, החליטה להיכנס לחנות ולקנות לה מזכרת מין המקום .לא עברה הדקה וירוקת העיניים יצאה את החנות שבידיה לא פחות מ: זוג פמוטים, חנוכיה, כיסוי ללחם לשבת ,מזוזה ,תמונת ענק של הבאבא סאלי. חייך אליה הבחור לאור הקניה הגדולה והבילתי רגילה לתל אביבי מצוי אך לא התייחס ונסעו הם לדרכם,
מאותו הרגע קיבלה ירוקת העיניים זיק של חזרה לשורשים. התחילה להתעניין מתי מדליקים ובמה ומתי מכסים את מה.. והכי מצחיק זה שבבית רווקים במרכז הבית נחה לה תמונה ענקית של צדיק . התחילה ללכת לשיעורי יהדות ולהתקרב חזק לדת. וכמובן איך לא משכה איתה את החבר שלה.. אותו גבה קומה. שחשב בהתחלה שזה יעבור לה! אך לא ידע הוא.. שהשיגעון רק התחיל! כי משיעור תורה באה השבת והשבת הביאה אותה לחגים כהלכה, וגבה הקומה לא שם לב.. שהא נמשך אחרי הקסם שלה. מה שבעצם הוא ברח ממנו כל השנים,בסוף חזר איליו מהכיוון הכי לא צפוי. מה בלונדינית ירוקת העיניים שכולם אמרו 'עוד אחת לרשימה' והמשפחה צעקה שיקסע..
וככה אחרי שנה בדיוק בד' שבט. עמדו הזוג תחת חופה וזכו לבנות בית נאמן בישראל. בית שהפך לבית של תורה עם עשרה לידות וקינדערלך קטנים בית חרד לדבר השם שגדל וגדל בתורה ואהבת השם יראת שמים והערצת השם יתברך, ומי היה מאמין.. שהכל התחיל.. בנסיעת שופוני לסידנא בבא סאלי. ודווקה היא הילדה ירוקת העיניים,תחזיר את השבבניק לדרך התורה .
אני, נולדתי לערך חמש שנים..אחרי אותו ד' שבט. לירוקת העיניים וגבה הקומה,אבא ואמא היקרים, שזיכו אותי בזכות הצדיק לגדול בבית של תורה ואהבת השם. וזה הזמן להודות להשם על הכל, וגם לשליח שלו. על ההורים המדהימים שלי על חיי האמונה, שלא מחליפה אותם בשום דבר בעולם ! תודה.
ורק היום נפל לי אסימון.. רק היום!! אתם יודעים מה השם האהוב עלי? ישראל... |