| נשלח ב-23/2/2016 09:32 |
|
| |
מהי אהבה? למה אתה רוצה להתחתן איתי?
שאלה שנשאלתי אמש.
טוב, לא ממש כך...
זוג שנמצאים בקשר כבר תקופה... והבחורה שמעה משפטים בסגנון זה מהבחור.
הקשר שלהם לא ממש היה בצורה של "פגישות" רגילות... לצערנו. אבל יש דברים נסתרים... שמשמים מתנהלים... אבל בהחלט שלקחו את זה למקום רציני, כך שניתן להבין שמשפטים בסגנון זה - שהוא אוהב אותה, ושהוא רוצה להתחתן איתה - נשמעו מפיו.
הבחורה שואלת בעצם את שתי השאלות שבכותרת האשכול.
האמת?
'אהבה' זה דבר שמתפתח. היא לא מצב סטטי. זה בירידה או בעליה.
כמו רוחניות.
אנשים חושבים לפעמים שברוחניות אפשר לעלות ואפשר גם לומר "כרגע אני לוקח פסק זמן", נשאר על המקום, אין לי כח להשקיע עוד.
לא. זה לא קיים. אם את/ה לא עולה אז את/ה יורד/ת.
אז יש את משל האופניים הידוע - שאם קשה אתה בעליה...
אבחר לי משל אחר, חד יותר... משל המדרגות הנעות.
אדם בחייו משול לאדם שעומד על מדרגות נעות לכיוון מטה והוא רוצה לעלות בהם לכיוון מעלה.
המדרגות (השטן) כל הזמן מושכות כלפי מטה, ובכוחות שלנו אנו משקיעים לעלות כלפי מעלה.
אם לאחר שעלה האדם ב"מדרגות"... הוא יאמר 'עכשיו אני לוקח הפוגה...', 'אין לי כח להתאמץ', הוא לא באמת יישאר באותה "מדרגה", הוא ירד מטה... כי יש מנוע (שטן) שלא מתעייף וכל הזמן מושך אותו כלפי מטה.
כך גם אהבה. 'אהבה' היא דבר רוחני, היא תחושה רוחנית... וכמו ברוחניות כדי שהיא תתקיים יש להשקיע. וכל הזמן.
אבל עצם היווצרותה היא מצב מתפתח.
יכולים זוג לומר שהם אוהבים, אבל הם ממש לא. כי הם בקושי מכירים. הם רוצים אותה, מרגישים שהם רוצים להיות בה, ויכול להיות שהם כבר מרגישים בה מעט, אבל כמו תורה ורוחניות שנמשלו לדדי האשה, "כל זמן שאתה ממשמש בהם מוצא בהם טעם" (עירובין נ"ד ע"ב), ככל שהקשר מתארך ונהיה עמוק יותר כך זה גובר.
תחושת הרצון בשני/ה והאמירה בייחס לרצון להנשא?
כמובן שיש את אלו שיהיה בהם את החשש שבן / בת הזוג רוצה בזה בגלל אינטרסים גשמיים... וזה בהחלט קיים לפעמים...
אבל חז"ל כבר התבטאו בנושא ("כל הנושא אשה לשם ממון, לשם יופי..." וכו' {קידושין ע' ע"א, ועוד...}), אבל מי שלב בשר בקרבו יכול להרגיש מה המניע, האם זה האופי, השכל, המידות, הלב הטוב, או דברים אחרים שאין להם ביטוח אפילו רגעי.
האם בגלל שהיא באמת "מושלמת", או בגלל שהיא רק "נראית" מושלמת. (וכן בייחס למגדר השני)
וברוח יום הפורים: האהבה הכי חזקה שידעתי בחיים שלי היא אהבה בין מעשן לסיגריה שלו, היא נשרפת בשבילו, והוא מת בגללה. זו אהבה אמיתית.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2016 09:43 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2016 13:50 |
|
| |
נייס נייס נייס תודה על התובנות. פעם שמעתי, שאהבה ביין בני זוג היא רק בשביל להמחיש לנו כמה אנחנו צריכים לאהוב את הקב"ה..
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2016 14:02 |
|
| |
אהבה שיש בהתחלת ההכרות זה בעיקר אהבה לגוף, כמו שאוהבים גלידה .
בהמשך, על ידי נתינה וקשר אישי הדדי, זה נהפך לאהבה אמיתית ששום דבר לא יזיז אותה .
אהבה לחיצוניות זה מעולה, כי זה יביא לאהבה אמיתית בהמשך, במקרה וזה קשר מתאים
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 23/02/2016 14:06:35
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2016 14:28 |
|
| |
נשמע כמו הדרכת כלות חחח;) יפה רשמת .. השאלה אם יש בקרבנו לב בשר...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2016 14:45 |
|
| |
| ניוטרל כתב: |  | |
|
רק את הסיפא? :P
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2016 14:48 |
|
| |
| tamar8 כתב: |  | נייס נייס נייס
תודה על התובנות.
פעם שמעתי,
שאהבה ביין בני זוג
היא רק בשביל להמחיש לנו כמה אנחנו צריכים לאהוב את הקב"ה..
|
|
טנקס טנקס....
בשמחה... סתם כתבתי את שחלף בדעתי ...
שמעת טוב...
לא לחינם נאמר בספרים שכשזוג ביחד שיהרהרו בדמות צדיק ובאהבת הקב"ה וכו' ואכמ"ל.
כמו"כ נקבעו הכרובים ב"קודש הקדשים" כשהן מעורין זב"ז.
ועוד ועוד...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2016 14:51 |
|
| |
| רציף כתב: |  | אהבה שיש בהתחלת ההכרות
זה בעיקר אהבה לגוף,
כמו שאוהבים גלידה .
בהמשך,
על ידי נתינה וקשר אישי הדדי,
זה נהפך לאהבה אמיתית
ששום דבר לא יזיז אותה .
אהבה לחיצוניות זה מעולה,
כי זה יביא לאהבה אמיתית בהמשך,
במקרה וזה קשר מתאים
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 23/02/2016 14:06:35 |
|
לא תמיד זה כך.
בעיקר כשזה לא מתחיל בפגישה רגילה.
אבל בהחלט שיש מקרים שיש בדבריך דברי טעם.
ובהחלט שהנתינה היא זו שגורמת לאהבה ונושא זה בכלל ראוי לאשכול בנפרד.
כאן כתבתי יותר בכיוון ההגדרות ולא במניעים ובגורמים...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2016 15:05 |
|
| |
| שאנל_22 כתב: |  | | נשמע כמו הדרכת כלות חחח;) יפה רשמת .. השאלה אם יש בקרבנו לב בשר... |
|
דווקא אמש עשיתי את זה לחתן דווקא ולא לכלה.
אני חושב שהדברים נכונים ותקפים לשני המגדרים מהבחינה הבסיסית.
לב בשר הכוונה בהחלט גם למי שחושב מהשכל ולא ממקומות אחרים... הוא גם יכול להבחין מאיפה הצד השני חושב.
ומי שיש לו, יודע שיש לו. ובד"כ גם הצד השני יודע אם יש. :)
תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 23/02/2016 15:06:43
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2016 16:59 |
|
| |
| נועם_ושלום כתב: |  | נשמע כמו הדרכת כלות חחח;) יפה רשמת .. השאלה אם יש בקרבנו לב בשר...
לב בשר הכוונה בהחלט גם למי שחושב מהשכל ולא ממקומות אחרים... הוא גם יכול להבחין מאיפה הצד השני חושב.
תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 23/02/2016 15:06:43 |
| הבנתי את הפרוש.. אבל אם יש לי את זה רק הצד השני יחליט:) אין אדם מעיד על דייסתו
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2016 19:01 |
|
| |
| נועם_ושלום כתבה: |  |
| רציף כתב: |  | אהבה שיש בהתחלת ההכרות זה בעיקר אהבה לגוף, כמו שאוהבים גלידה .
בהמשך, על ידי נתינה וקשר אישי הדדי, זה נהפך לאהבה אמיתית ששום דבר לא יזיז אותה .
נשלח מהאנדרואיד שלי
| לא תמיד זה כך. בעיקר כשזה לא מתחיל בפגישה רגילה. אבל בהחלט שיש מקרים שיש בדבריך דברי טעם. ובהחלט שהנתינה היא זו שגורמת לאהבה ונושא זה בכלל ראוי לאשכול בנפרד. כאן כתבתי יותר בכיוון ההגדרות ולא במניעים ובגורמים... |
|
האמת שסבכת אותי . אגיד רק שגם אהבה שיש בציבור הכללי לפני החתונה - זה לא אהבה לשני, זה אהבה עצמית, כמו שהגוף שלך אוהב גלידה או קרם שניט.. ודאי שזה לא אהבה רוחנית . זה אהבה רוחנית, כמו לאהוב גלידה ; אתה מתמלא גלים של שלווה ומתיקות, ומרחף לך, אז תקרא לזה אהבה רוחנית מצידי.. נשמע נחמד דווקא נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2016 03:03 |
|
| |
| שאנל_22 כתב: |  | נשמע כמו הדרכת כלות חחח;) יפה רשמת .. השאלה אם יש בקרבנו לב בשר...
תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 23/02/2016 15:06:43 הבנתי את הפרוש.. אבל אם יש לי את זה רק הצד השני יחליט:) אין אדם מעיד על דייסתו |
|
אני דיי בטוח שהצד השני יחליט ויביע ...
וגם אם אין מעיד על דייסתו, יודע הוא את מעלתו, יפנים גם מעלת ותחושת חברו ורעותו, וכך יגיע גם כל דבר בעיתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2016 16:20 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | נועם_ושלום כתבה: |  |
| רציף כתב: |  | אהבה שיש בהתחלת ההכרות זה בעיקר אהבה לגוף, כמו שאוהבים גלידה .
נשלח מהאנדרואיד שלי
| לא תמיד זה כך. בעיקר כשזה לא מתחיל בפגישה רגילה. אבל בהחלט שיש מקרים שיש בדבריך דברי טעם. ובהחלט שהנתינה היא זו שגורמת לאהבה ונושא זה בכלל ראוי לאשכול בנפרד. כאן כתבתי יותר בכיוון ההגדרות ולא במניעים ובגורמים... |
|
האמת שסבכת אותי . אגיד רק שגם אהבה שיש בציבור הכללי לפני החתונה - זה לא אהבה לשני, זה אהבה עצמית, כמו שהגוף שלך אוהב גלידה או קרם שניט.. ודאי שזה לא אהבה רוחנית . זה אהבה רוחנית, כמו לאהוב גלידה ; אתה מתמלא גלים של שלווה ומתיקות, ומרחף לך, אז תקרא לזה אהבה רוחנית מצידי.. נשמע נחמד דווקא נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
בבסיס אני מסכימה. אבל כמו תמיד, אי אפשר להכליל. לאחרונה נתקלתי בסיפור של חבר וחברה שאחד מהם קיבל את המחלה הנוראית ל"ע. המחלה הזו שינתה אותו פיזית וכמובן לא השאירה לו זמן לבילויים. ובקיצור, מהכיף הגשמי לא נשאר שם כלום. אבל 3 שנים שהחברה נשארה איתו צמודה. כל הזמן. אני חושבת שזו אהבה אמיתית. לא על פי תורה. אבל אהבה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2016 20:00 |
|
| |
מצטרפת לכוזרית, אני חושבת שמאז שהתארסתי עם בעלי פשוט אהבתי אותו, את האישיות שלו, את האופי, היופי, הכל. ואם היית שואל אותי עכשיו למה אני אוהבת(או רוצה) אותו, זה מאותה סיבה שהתחתנתי איתו. ואהבה שלי שמתגברת, היא דווקא מהידיעה שזה לא היה זיוף, זה היה אמת. הוא לא השתנה ממה שהכרתי אותו ואהבתי בו. מה שבאתי לאמר בזה, שייתכן שלא אצל כל נשואה זה כך, אבל כן יש כאלו שחשו אהבה וקשר מאירוסיהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2016 23:33 |
|
| |
| כוזרית כתב: |  | | נועם_ושלום כתבה: |  | | רציף כתב: |  | אהבה שיש בהתחלת ההכרותזה בעיקר אהבה לגוף,כמו שאוהבים גלידה .בהמשך,על ידי נתינה וקשר אישי הדדי,זה נהפך לאהבה אמיתיתששום דבר לא יזיז אותה .אהבה לחיצוניות זה מעולה,כי זה יביא לאהבה אמיתית בהמשך,במקרה וזה קשר מתאים נשלח מהאנדרואיד שליתוקן על ידי רציף ב- 23/02/2016 14:06:35 |
| לא תמיד זה כך.בעיקר כשזה לא מתחיל בפגישה רגילה.אבל בהחלט שיש מקרים שיש בדבריך דברי טעם.ובהחלט שהנתינה היא זו שגורמת לאהבה ונושא זה בכלל ראוי לאשכול בנפרד.כאן כתבתי יותר בכיוון ההגדרות ולא במניעים ובגורמים... |
|
האמת שסבכת אותי .אגיד רק שגם אהבה שיש בציבור הכללילפני החתונה - זה לא אהבה לשני,זה אהבה עצמית, כמו שהגוף שלךאוהב גלידה או קרם שניט..ודאי שזה לא אהבה רוחנית .זה אהבה רוחנית, כמו לאהוב גלידה ;אתה מתמלא גלים של שלווה ומתיקות,ומרחף לך,אז תקרא לזה אהבה רוחנית מצידי..נשמע נחמד דווקא נשלח מהאנדרואיד שלי בבסיס אני מסכימה. אבל כמו תמיד, אי אפשר להכליל. לאחרונה נתקלתי בסיפור של חבר וחברה שאחד מהם קיבל את המחלה הנוראית ל"ע. המחלה הזו שינתה אותו פיזית וכמובן לא השאירה לו זמן לבילויים. ובקיצור, מהכיף הגשמי לא נשאר שם כלום. אבל 3 שנים שהחברה נשארה איתו צמודה. כל הזמן. אני חושבת שזו אהבה אמיתית. לא על פי תורה. אבל אהבה. |
|
אין סתירה בין הדברים.
מה שאת כותבת זה סיפור אחד, והוא אפשרי בהחלט במציאות שמשכילים לבנות את הקשר על אהבה ולא על תאווה.
ובעצם, זה רק מחזק את דבריי בסופו של דבר.
כך גם לגבי מה שאת כתבת שטוייעס.
המסקנה בעצם היא כמו דבריי שלמעלה....
אהבה היא דבר רוחני, ואכן יש מצב שבו המשיכה היא גם חיצונית, אבל מי שבונה את הקשר על זה בלבד מוביל לאסון, מי שבונה על האהבה הפנימית, הרוחנית שמתפחת, זוהי באמת אהבה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2016 11:09 |
|
| |
| נועם_ושלום כתבה: |  |
| כוזרית כתב: |  | | נועם_ושלום כתבה: |  | | רציף כתב: |  | אהבה שיש בהתחלת ההכרותזה בעיקר אהבה לגוף,כמו שאוהבים גלידה .בהמשך,על ידי נתינה וקשר אישי הדדי,זה נהפך לאהבה אמיתיתששום דבר לא יזיז אותה .אהבה לחיצוניות זה מעולה,כי זה יביא לאהבה אמיתית בהמשך,במקרה וזה קשר מתאים נשלח מהאנדרואיד שליתוקן על ידי רציף ב- 23/02/2016 14:06:35 |
| לא תמיד זה כך.בעיקר כשזה לא מתחיל בפגישה רגילה.אבל בהחלט שיש מקרים שיש בדבריך דברי טעם.ובהחלט שהנתינה היא זו שגורמת לאהבה ונושא זה בכלל ראוי לאשכול בנפרד.כאן כתבתי יותר בכיוון ההגדרות ולא במניעים ובגורמים... |
|
האמת שסבכת אותי .אגיד רק שגם אהבה שיש בציבור הכללילפני החתונה - זה לא אהבה לשני,זה אהבה עצמית, כמו שהגוף שלךאוהב גלידה או קרם שניט..ודאי שזה לא אהבה רוחנית .זה אהבה רוחנית, כמו לאהוב גלידה ;אתה מתמלא גלים של שלווה ומתיקות,ומרחף לך,אז תקרא לזה אהבה רוחנית מצידי..נשמע נחמד דווקא נשלח מהאנדרואיד שלי בבסיס אני מסכימה. אבל כמו תמיד, אי אפשר להכליל. לאחרונה נתקלתי בסיפור של חבר וחברה שאחד מהם קיבל את המחלה הנוראית ל"ע. המחלה הזו שינתה אותו פיזית וכמובן לא השאירה לו זמן לבילויים. ובקיצור, מהכיף הגשמי לא נשאר שם כלום. אבל 3 שנים שהחברה נשארה איתו צמודה. כל הזמן. אני חושבת שזו אהבה אמיתית. לא על פי תורה. אבל אהבה. |
|
אין סתירה בין הדברים. מה שאת כותבת זה סיפור אחד, והוא אפשרי בהחלט במציאות שמשכילים לבנות את הקשר על אהבה ולא על תאווה. ובעצם, זה רק מחזק את דבריי בסופו של דבר. כך גם לגבי מה שאת כתבת שטוייעס. המסקנה בעצם היא כמו דבריי שלמעלה.... אהבה היא דבר רוחני, ואכן יש מצב שבו המשיכה היא גם חיצונית, אבל מי שבונה את הקשר על זה בלבד מוביל לאסון, מי שבונה על האהבה הפנימית, הרוחנית שמתפחת, זוהי באמת אהבה. |
|
עדיין קשה לי להגדיר ; אהבה של לפני הנישואין, כי ברור שאוהבים גם את החיצוניות, וגם את הפנימיות, אם כי זה עלול להעלם, היות והקשר לא מבוסס מספיק. יש כאן עוד נקודה, שבקושי מכירים את הפנימיות, וזו אהבה שלא השקיעו בה הרבה, קורה גם שהכל מהשפה ולחוץ, אומרים ; מאמי, בובי, התגעגעתי אליך,,, ולא ממש מתכוונים לזה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|