| נשלח ב-29/2/2016 08:57 |
|
| |
מקובל עליכם?
היי... מציקה לי שאלה לאחרונה.. חברה שלי כמעט התארסה .. אחרי 5 פגישות אמרה לי שהיא מורידה את השידוך בלב כבד . הייתי המומה כי היא מאד נהנתה וזה רץ ... ובדיוק כמו שחיפשה. מה שהתברר לי אח"כ, שהיתה לה שאלה מסויימת והיא לא ידעה מה לעשות . מישהו מהמשפחה שלה הפנה אותה לרב שיענה לה... הרב הוא סוג של מקובל... שפותח בתנ"ך משהו.. (אישית לא יודעת עד כמה אפשר להאמין בזה.. ) היא באה לשאול שאלה ...הוא ענה לה על השאלה בצורה חיובית והוסיף לה שלמרות שלא שאלה השידוך הזה בכלל לא הזיווג שלה ..ואם תתחתן איתו היא תתגרש וכו'.. בצער רב היא הורידה את השידוך... וכאן שאלתי- - - על סמך כזה דבר מורידים שידוך?? יש לרבנים כאלה יכולת כביכול לזווג זיווגים???לומר מתאים או לא מתאים? מה הייתם עושים ? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/2/2016 09:10 |
|
| |
מי שהולכת לכזה רב, כנראה מקובל עליה ומי שזה לא מקובל עליו, לא הולך לכזה רב.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/2/2016 09:32 |
|
| |
מי שאמין בכזה רב יתגרש רק בגלל שהוא אמר, אז אולי טוב שהיא הורידה..
למעשה חבל שהמקובל לא היה בתיקון....
|
|
| נשלח ב-29/2/2016 10:01 |
|
| |
נשמע שזה מקובל בגרוש, רב רגיל - לא פוסל על סמך פתיחה בתנ"ך, או פתיחה באגרות קודש, חוץ מזה יש נטיה ל"רבנים" לפסול שידוכים על כלום, שדכן אחד סיפר לי בכאב שרבנים פוסלים סתם, היה איזה רב אחד שהמליץ למישהי להוריד שידוך כי הבחור לא היה מעוטר בזקן, והיה רב אחר, פקח יותר,, שהמליץ למישהו להוריד כי אמא שלו ואחות שלה קוראים להם את אותו שם  אז ניסיתי להסביר לשדכן כל מיני הסברים, השדכן בשלו ; שהוא לא שמע שרב יסכים עם שידוך, רב תמיד פוסל, אז עניתי לו ; שהרב שלי, רב ידוע וענק בתורה ובמצוות, מעודד אותי להשתדך גם עם הצעות שלא ממש התלהבתי . אז שהבחורה תיפנה לרב גדול וידוע, כמו המקובל הרב בניהו שמואלי שליט"א מירושלים . בהצלחה !
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 29/02/2016 10:01:55
|
|
|
|
| נשלח ב-29/2/2016 13:49 |
|
| |
מתוך הדברים נשמע שהיא התלבטה לגבי משו ופנתה לרב בלי להכנס לעניין "הרב" כרגע מאוד יכול להיות שהיא הורידה בגלל אותה הסיבה, הרב הוא רק האילן שהיא נתלתה עליו.. לגבי אותו "רב" מומלץ לקרוא את הספר תמים תהיה של הרב יעקוב הלל שלי"טא בכל עניין של עשה לך רב אם זה על שידוך ,שלום בית ,או וואטבר הרב צריך להכיר את הצדדים את הסיפור ועל פי זה לומר את דעת התורה בענין לפתוח תנ"ך זה נשמע כעוד סוג של רנטגן אולראסונד או כל נביא בעל אחר.. אז לבטל שידוך בגלל תנך? אם הרב עם התנ"ך זו הסיבה..אז נותר רק לרחם..
|
|
|
|
| נשלח ב-29/2/2016 14:14 |
|
| |
ברוכה השבה כיפה. תקופה ארוכה שלא נכחת פה בכלל... נחמד לראותך.
לעצם דברייך.... לא יודע מי הולך לקוראי בקפה וכדו'... דעתי שכל התחום הזה מלא שרלטנות. האם לומר שאין בהם כלום כלום? לא יודע. כי יש כאלו שיש בהם כוחות טומאה. אישית לא הייתי הולך לכאלו אנשים. פגישה חמישית? אז נראה שאין מה לשלול על הסף, אם כי הליכה לאדם מסוג זה מוכיחה שישנה דילמה כלשהיא.. לא מתיימר לפתור דילמות מסוג זה, לפחות כל עוד אין לי מושג במה דברים אמורים. אבל, מקובלנו מגדולי ישראל ש"רב" יש לו הגדרות מאד ברורות. והגדיל לומר רבי נחמן, שיש לבקש ברכה וכו' מ"רב פוסק". שכשם שיש כח בפיו לפסוק לאיסור ולהיתר כך יש בו כח בשאר דברים. אז אישית? הייתי הולך לרב פוסק ומרצה את הספקות, ומה שיאמר יאמר. כנל"ד.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/2/2016 14:50 |
|
| |
אוי כמה שידוכים עולים ויורדים בגלל כל מיני שרלטנים למיניהם.
לסיכומו של דבר ועניין עזבו רבנים ומקובלים אם זה שלה זה יחזור ובענק והיא תשכח את מה שההוא אמר לה.
ואם זה לא שלה כל טיפש יכול להוריד שידוך.
לסיכומו של דבר ועניין חבל שאנשים ונשים הולכים לכל מיני פותחי בקלפים וקוראי בקפה או כל הדברים האלה אבל הכל משמיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/2/2016 14:58 |
|
| |
תמרושששששש
|
|
|
|
| נשלח ב-29/2/2016 21:19 |
|
| |
| בחור_חסידי כתבה: |  | אוי כמה שידוכים עולים ויורדים בגלל כל מיני שרלטנים למיניהם.
לסיכומו של דבר ועניין עזבו רבנים ומקובלים אם זה שלה זה יחזור ובענק והיא תשכח את מה שההוא אמר לה.
ואם זה לא שלה כל טיפש יכול להוריד שידוך.
לסיכומו של דבר ועניין חבל שאנשים ונשים הולכים לכל מיני פותחי בקלפים וקוראי בקפה או כל הדברים האלה אבל הכל משמיים. |
|
חז"ל מפורש שיש מצב של יקדמנו אחר בתפילה, יתכן שיש מצב של לקלקל שידוך, זה מחלוקת האם מקבלים את השידוך המיועד שהכריזו עליו.. יהיה מה שיהיה, או שזה נתון לשינויים, ובכל מקרה השדכן הגדול - בורא עולם יסדר להם שידוך חלופי מתאים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2016 02:00 |
|
| |
| טום888 כתבה: |  |
מתוך הדברים נשמע שהיא התלבטה לגבי משו ופנתה לרב בלי להכנס לעניין "הרב" כרגע מאוד יכול להיות שהיא הורידה בגלל אותה הסיבה, הרב הוא רק האילן שהיא נתלתה עליו.. לגבי אותו "רב" מומלץ לקרוא את הספר תמים תהיה של הרב יעקוב הלל שלי"טא בכל עניין של עשה לך רב אם זה על שידוך ,שלום בית ,או וואטבר הרב צריך להכיר את הצדדים את הסיפור ועל פי זה לומר את דעת התורה בענין לפתוח תנ"ך זה נשמע כעוד סוג של רנטגן אולראסונד או כל נביא בעל אחר.. אז לבטל שידוך בגלל תנך? אם הרב עם התנ"ך זו הסיבה..אז נותר רק לרחם..
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2016 02:45 |
|
| |
"מיניה וביה" מה זה אומר כמעט התארסה? הרי הייתה לה שאלה מהותית מספיק...אז היא לא בדיוק 'כמעט התארסה'... ואם זה כן היה קרוב ללהתארס, למה לתת לקורא בפילפלים/קפה/גויאבות להרוס?? בעולם יש המון אנשים דתיים, לא דתיים, חילונים ואתאיסטים, שלא שאלו שום מקובל, וראי זה פלא- לא התגרשו...ממש קטעים. בשביל להבין יותר טוב מה עבר בראש לצדדים, ולתת תשובה עניינית נוסח "מה אתם הייתם עושים" צריך לדעת מה הייתה השאלה שלה שהיא הייתה צריכה לשאול את הרב. בלי זה כולנו רק נטכל לזרוק ססמאות ריקות מתוכן (מלאות בתוכן, אבל שאינו רלוונטי לדיון) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2016 11:18 |
|
| |
נכון, הכי מתאים זה להתייעץ עם האישה/אנשים מתאימים, הרב הוא לא יועץ, והוא לא תמיד מכיר אותנו, אמנם הרב מנסה לעזור ולכוון, לא פעם הרב זהיר ומייעץ ואומר "נראה ש" אלא שאנשים מתייחסים לדברי הרב כאל שאלה שנשאלה לאורים ותומים שמונחת על החזה של הכהן הגדול בבית המקדש  וזה טעות   יש לגשת להתייעץ עם הגורמ/ים המתאימ/ים, לפעמים קרובי משפחה יכולים לתת כיון נכון או לעזור בבירורים על טיבו של האיש . ללכת לרב זה בסוף התהליך אם רוצים, לא חייבים, ורק אצל רב מוסמך וידוע, לא איזה מקובל מסתורי שחבירה המליצה עליו.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2016 12:30 |
|
| |
יש ציבור שלם בקרב עמך ישראל שנמשך משיכה בלתי מובנת ובלתי מובנת אחרי כל מיני מקובלים למיניהם. צריך לעשות איזה מחקר מה המניעים למשיכה זו ומה מקור לה... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2016 12:43 |
|
| |
לדעתי המקור הוא פגם באמונה. כתוב :"תמים תהיה עם ה' אלוקיך.." ו"במופלא ממך אל תדרוש" האמת שלא שאלתי את השאלה כדי לקבל תשובה . את התשובה שלי אני יודעת וברור שלא הולכים לסתם רבנים ושאין להם סמכות לפסוק ולגזור "פלוני לפלונית" (או ליתר דיוק פלוני לא לפלונית ) רק שזו לא פעם ראשונה ששמעתי שהולכים לרב כזה או אחר . והוא לא חייב להיות באבא ... ( הסטיגמה שרוב הבאבות הם ספרדים וכו'.. אז תדעו שלאחרונה שמעתי גם על אשכנזים ... ) רק רציתי לעורר לגבי זה .. ואני שמחה ש(כל) התגובות היו נגד. אם יש שאלות מתייעצים עם ייועץ/רב פוסק . ושה' יעזור שילך לכולנו בקלות ובבהירות ללא ספקות ... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2016 13:13 |
|
| |
ואם היו תגובות בעד...
הייתי אומרת לך כן אני גם חושבת שצריך ללכת לקבל איזו ברכה שידוך זה מעל הטבע צריך לזה יותר מסתם פגישות והרגשה של הלב וכן, אני רוצה ללכת לאיזה בבא אפילו, כדי שיגיד לי אם כן או לא..
אז?
[באמת מסקרן אותי מה היית עושה אז.....]
|
|
|
|
|