בית פורומים שידוכי חרדים

מתחתנים עם החתן ולא עם המשפחה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/5/2016 02:03 לינק ישיר 
מתחתנים עם החתן ולא עם המשפחה?

ב"ה מה הייתם אומרים לו היו מציעים לכם בחור/ ממשפחה שאתם מכירים, וגם ההורים שלכם - ואתם למדתם באותה כיתה עם אחיו/אחותו של המיועד... האופי של המשפחות שונה אפילו שכולם לומדים באותם מוסדות... והפרט הכי חשוב: תמיד צחקתם עד כמה שזה יהיה מצחיק אם מישהו יציע לכם אותו כן..זה בערך מה שקרה לי... את הבחור עצמו אינני מכירה ואף מעולם לא ראיתי אותו משום מה. ( באמת מעניין איך זה קרה..) אבל את אחיותיו, אחיו והוריו כן! ומה שאני יודעת הוא, שאחת מהן שונה ממני ב180 מעלות, עוד אחת תמיד היתה נחמדה אבל לא ממש התחברתי אליה למרות שהיינו הרבה ביחד. והשאר- אנשים נחמדים, אבל בחיים לא הייתי מדמיינת אותם בתור משפחה שלי... יותר מדוייק: שוב, תמיד צחקתי שזה יכול להיות הלם תרבות 1;... והנה זה קרה. אבל למה בעצם להגיד ישר לא אם אין סיבה ממשית? הרי כל שידוך שמציעים לי כשאני כלל לא מכירה את המשפחה - יכול להיות אותו סגנון משפחה או אפילו חתול בשק, ועד שהבחור לא יענוד על אצבעי טבעת- לא אדע מזה! לעומת זאת כאן, אני מכירה ויודעת יחסית במה מדובר.. למרות שזה פחות קורץ לי. אבל אני לפחות לא הולכת לקראת הלא נודע! ויש בזה משהו מרגיע... חוץ מזה- מתחילות לעלות הסטטיסטיקות: מה הסבירות שהבחור יצא כמו האחות המאד מסויימת שלו, או כמו אחותו השניה, או בכלל הוא בטעות נולד למשפחה המקסימה הזאת? אני מבולבלת לגמרי... מה אתם הייתם עושים? דוחים על סמך הידיעה שהמשפחה הזאת לא תהיה קשורה אליכם לעולם, או מנסים בכל זאת כי הם הרי משפחה טובה ואין לדעת אם זה לא עדיף על הצעות אחרות? ולגבי הבחור עצמו- הייתם מנסים לברר על האופי שלו אם הוא שונה ממשפחתו? או שמראש מוותרים? עם איזה משפט אתם מזדהים יותר: "לא מתחתנים עם משפחה, מתחתנים עם החתן/הכלה", או ש"כן מתחתנים עם משפחה"? השאלה מופנית לנשים וגברים כאחד7; נ.ב. משום מה לא הצלחתי לסדר את הטקסט בצורה נורמלית. מקוה שזה לא מאד מפריע

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2016 11:38 לינק ישיר 

למה את מתכוונת סיגנון שונה ?

אם זו עידה עם סיגנון שונה
אז יש מקום לחשוש,
המיועד/ת הוא חלק מהסיגנון.

יש עידות חמות ועידות קרות
וזה עשוי להפריע /ממש
בכמה וכמה מובנים,
(במיוחד לנשים שהן רגישות /
על החמות שיותר מדי מתערבבת למשל)

אם את מתכוונת לאנשים עממיים יותר,
סיגנון שמח וכדומה, קבוצה אחרת בתוך המגזר,
או אנשים שהגיעו מחו"ל
אז פחות יש לחשוש,

ועדיין יש לבחון
האם יש הבדלים מהותיים של נימוסים
ובעיקר של אסתטיות ונקיון.

אולי אם את רגישה אז
יש מקום לבחון עוד דברים.

בגדול, עידה דומה הוא פרמטר עיקרי יותר,
ואין מקום לפסול עם "זכוכית מגדלת"
כי המשפחה ההיא
היא מכפר, והמשפחה ההיא מהדרום,
והמשפחה ההיא - האבא הגיע לארץ
בגיל צעיר מרוסיה הלבנה או מדרום אמריקה, או שקטים מדי או סוערים מדי, או עוברים דירה לעיתים תכופות, או אוהבים לטייל, או אוהבים קטשופ

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2016 14:45 לינק ישיר 

קראתי פעם אחת,וקראתי שנית... והגעתי למסקנה ,שהמשפט ״פעם היו מחפשים להתחתן...היום מחפשים על מה להוריד..״ הוא כלכך נכון...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/5/2016 21:13 לינק ישיר 

היי פרומערית..
שאלו יהיו הצרות שלנו בשדוכים:)
יש יתרון אכן בהכרה מוקדמת של הבחור ומשפחתו
עם זאת זה לא מחייב שישנה התאמה
תפגשי תראי
זה שהאחיות לא הסתדרו  באופי לשלך ,
זה לא אומר דבר על הבחור,
תפגשי תתהי על קנקנו
ושיהיה בהצלחה:)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > מתחתנים עם החתן ולא עם המשפחה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext