| נשלח ב-28/5/2016 23:33 |
|
| |
ההשתקה החרדית.
23:49:56 הנושא שכל העולם החרדי עסוק בו לאחרונה "ההשתקה החרדית" כך קוראים לה עכשיו בואו ונפתח את הנושא, בלי פחד מן האמת או המצב הקיים, מה דעתינו חיילי עולם השידוכים ,על בחור/בחורה שחלילה בילדותו /בגרותו עבר התעללות או משהו באותה הקטגוריה( אני מנסה להיות עדינה) יפחיד אתכם להכנס "למיטה חולה" זה עניין שצריך לעלות בפגישה? איזה פגישה? יש הבדל מבחור או/בחורה שעברו זאת בילדותם? (לא במצב הפיזי תחסכו..במצב הנפשי) ירתיע אתכם? שבוע טוב ,ושנזכה לבשורות טובות.
תוקן על ידי טום888 ב- 29/05/2016 08:44:37
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2016 23:46 |
|
| |
תשובתי, האמת? לא יצא לי להתקל במצב שבו בחור היה הויקטם, אך .. מאז שעלתה הכתבה יותר ויותר סיפורים עולים ליידי שהיד נמנעת מלהעלות על הכתב, כמובן ההשלכות אצל בחור /בחורה הם שונות,אך במצב הנפשי, זה תלוי בבחור כמה זה השפיע עליו בצורת הטרגדיה, אך אם הכל בסדר ... לא יפריע לי ממש לא, האם להעלות בפגישה? צד אחד הייתי שמחה, צד שני.. אם הכל בסדר למה לי להכנס לו לגרביים? צד שלישי, אולי כדאי להעלות את זה שאחר כך לא ״יתגלה״ או ווטאבר לבחורה מצד אחר , והיא תרגיש שעבדו עליה , וכל דבר היא תצביע על זה כסיבה למסיבה.. שבוע מבורך קולפני ביצים
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2016 01:25 |
|
| |
חלק מהדברים שכיום מפורסמים בגלל האינטרנט אינן חדשים עבורינו! (משפחתינו) וידועים עוד טרם עידן האינטרנט לכל צוציק! אך אינני סבור שלרווקים (ובמיוחד הצעירים שבהם) יש צורך לחפור ולהפוך בזה! זו דעתי! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-29/5/2016 02:00 |
|
| |
זה כמו בכל הפרעה, השאלה מה הסיפור. אם זה שייך להסטוריה אז אין מה לדווח. בכל מקרה יש לשאול רב האם לגלות ומה לגלות. אני אישית לא מפחד, מקסימום נחכה קצת עם הארוחה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2016 09:13 |
|
| |
מספר הסיפורים הוא עצום (מידע אישי עם גורמים שמטפלים) אני מכיר לפחות כמה אירועים ששמות הפוגעים היו מטלטלים חלקים גדולים בציבור בתדהמה. לעצם השאלה ראשית כל וודאי שיש הבדל בין בנים לבנות בעניין. האם כשיש מישהו/משהי שעברו פגיעה מכל סוג כלשהו אבל הם נורא מתאימים האם להמשיך בפגישות? יש חחש בלהקים בית? כל השאלות האלה יכולות לקבל מענה רק אצל רב שמבין ומכיר או גורמים מקצועיים שטיפלו במקרה ויכולים לאשש את זה שאותו אחד או אחת כשירים לחלוטין להקים בית אביא כדוגמא סיפור שאני מכיר על בחור ישיבה שבילדותו היה קרבן. וכשבגר הוא פגע פגיעה כלשהיא בילד הבחור הגיע לפרקו אחרי טיפול מרב ופסיכולוג שליוו אותו צמוד, והוא הקים בית נאמן בישראל אשתו אגב לא יודעת ,גדולי הדור שהיו מעורבים בעניין אמרו, שאין עניין לפתוח את העבר האפל אחרי שהוא בגדר עבר בלבד. שוב זה מקרה שלא מלמד על הכלל בכלל אך יש בו כדי לומר : שכן זה אפשרי, בתנאי שיש גורמים מקצועים רבנים ומטפלים שמכירים טוב את הבחור והבחור אכן נענה לטיפול .
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2016 11:47 |
|
| |
בקשר למצב שבו מתגלים סיפורים מזוועים של תקיפה ומעשים מגונים. זה פשוט מעולה ! נראה שזה קצה הקרחון ועוד יתגלו עוד כמה סיפורים נוראים. יש חולים בכל חברה, בן אדם שיש לו דחף חייתי לא יעזור לו שהוא דתי או חרדי, אז טוב שכולם יבינו שיש גם חולים אצלינו ! וחייבים להזהר ! רואים על ילד שהוא טרוד ואז שולחים אותו לטיפול. הקו בציבור החרדי זה לטפל, ולטפל בחומרה, ולא להעיף את האשם על המשטרה, וככה להרוס את הפושע ואת כל המשפחה של הפושע. יתכן שיש סלחנות לגבי מעשים מגונים, פשוט מחוסר ידע, הטיפול במעשים אלו מסורים לרב השכונתי, למשמרת הצניעות, ולבתי הספר. טוב יהיה שיחדדו נהלים - מה בדיוק עושים. יש הורים שלא מבינים שלא שולחים ילד/ה לבד בתוך השכונה. יש בתי ספר שלא כל כך מדברים על הנושא, יש שכן מדברים על כך. אכן, זה נושא שצריך חיזוק . חשוב להדגיש, שיש דרך איך להגיד לילד/ה להזהר מאנשים זרים, והילדים ישארו בתמימות שלהם, ועושים את זה . יש לחשוב האם ואיך להגיד לילד שאסור לאף אחד להתעסק איתו, מה גם שזה לא דבר נפוץ שאנשים קרובים מועלים בתפקידם. נראה שיש הרבה הרבה אנשים מכל הזרמים, ששכחו מה זה להתאפק, יש לא מעט אישי ציבור שחשודים באי אילו דברים חמורים, ואצלינו יש לפחות את החינוך שזה איסור תורה לצער יהודי ! ואנחנו אמונים על המשמעות בהתגברות הבלגה ואחריות, נקווה שיהיה מי שירכז את הנושא ויטפל בו. בשורות טובות נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2016 12:07 |
|
| |
טום, עשה לי סדר בבקשה, הבחור.. נפגע, ופגע?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2016 12:17 |
|
| |
רציף, דבריך נכונים אך לא תמיד המציאות היא כזו...כפי שאמרת ! בציבור החרדי לא ממהרים לרוץ למשטרה מפאת כבוד משפחת הפוגע , אצלינו חושבים על כבוד העולם החרדי אך לפעמים הכבוד לצערינו לא נמצא במחנינו, זה נכון שבכל מקום יש אנשים חולים , אך מה ששונה אצלנו זה נותנים לפוגע הזדמנות לשנות, מטאטאים מתחת לשטיח שולחים אותו לגור בעיר או מדינה אחרת מחליפים לו מקום עבודה (האבסורד זה שיש כאלו שחוזרים לעבוד בחינוך ) , בחור שנפגע לא יקום ויספר פגעו בי כי יחשבו שהוא לא בסדר, שהוא מנבל את כבוד התורה , את כבוד הישיבה , והוא יהפוך לסוג ב , קשה לשמוע אך זו המציאות ! רק עכשיו שהנושא התפוצץ מנסים להלבין את המצב שמתחילים לדבר על הנושא הזה, השאלה שלי למה היה צריך לקרות אסון בשביל שמדינת החרדים תפתח את פיה? למה בישיבות וסמינרים אין מי שיכניס את זה כאלף בית בונשמרתם? ולמרות הכל אצלינו המצב יותר טוב סטטיסטית משאר העולם, אך מדוע אין יכולת לעשות זאת יותר טוב?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2016 13:04 |
|
| |
מי סיפר לך שלא עושים את זה טוב ?... ודאי שמתלוננים. נראה שיש חוסר מודעות על הבעיה, ומה עושים. יש קהילות ומקומות שמטפלים בזה היטב, ויש שפחות. אני גם שמעתי על איזה מנוול שאנס בעבר, אז מה את מציעה שאעשה ?... שארוץ אחריו ברחובות ?... אולי הוא חזר בתשובה ?... ואם המשטרה תעצור אותו, מה זה יעזור ?... הוא ישתחרר ויחזור כנראה לסורו. אז טוב שיש כעת מודעות, ואולי מישהו ירים את הכפפה ויתעסק בז'יפה הזאת, את מתנדבת לזה ? חשוב לציין שיש אירגון שהוקם על ידי גדולי תורה, האירגון שנוי במחלוקת כי הם מופרעים, אבל הם עושים די הרבה בנידון, קוראים להם ; משמרת הצניעות, ואפשר לפנות אליהם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2016 13:22 |
|
| |
ושלא יהיה לנו טעות.
משערים שמקרים חמורים קורה אצלינו באותה כמות כמו בציבור הכללי, כי זו מחלה.
מקרים קלים יותר, אולי קורה פחות.
אז היה כאן חוסר מודעות, חשבו שכשם שאין בציבור החרדי רצח - אז אין בו מקרים איומים ונוראים.
חשבו שהמורה ההוא חזר בתשובה והלך לטיפול והכל בסדר.
ומה המשטרה והרשויות יכולות לעשות במקרים כאלו ?
ואם עצרו מישהו אז הוא כבר יפחד מלהרוס נפשות ?...
לא נראה לי.
לרוב, קם מישהו ומטפל בעניין, לפעמים לוקח זמן עד שמשהו זז.
אגב, בזמנינו יש הרבה יותר מודעות ומצלמות בכל פינה..
יש שכונות חרדיות שיש שמה מצלמות ושומרים, שוב, זו התארגנות מקומית.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 29/05/2016 13:23:21
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2016 13:23 |
|
| |
חשוב לציין שיש אירגון שהוקם על ידי גדולי תורה, האירגון שנוי במחלוקת כי הם מופרעים, אבל הם עושים די הרבה בנידון, קוראים להם ; משמרת הצניעות, ואפשר לפנות אליהם.
למה אני צוחקת?4;4;4;
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2016 13:27 |
|
| |
| שאנל_22 כתבה: |  | חשוב לציין שיש אירגון שהוקם על ידי גדולי תורה, האירגון שנוי במחלוקת כי הם מופרעים, אבל הם עושים די הרבה בנידון, קוראים להם ; משמרת הצניעות, ואפשר לפנות אליהם.למה אני צוחקת?4;4;4; |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2016 21:05 |
|
| |
| שאנל_22 כתב: |  | | טום, עשה לי סדר בבקשה, הבחור.. נפגע, ופגע? |
|
במקרה ההוא כמו במקרים רבים ,אחרים הנתקף הופך לתוקף לצערינו. הוא נתקף בילדותו,וכשגדל כבחור בישיבה גדולה תקף. והקים בית לתפארה,כמובן שהוא מודרך על כל צעד ושעל ואני מכיר כמה וכמה הקרים מעין אלה
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2016 21:08 |
|
| |
| שאנל_22 כתב: |  | | חשוב לציין שיש אירגון שהוקם על ידי גדולי תורה, האירגון שנוי במחלוקת כי הם מופרעים, אבל הם עושים די הרבה בנידון, קוראים להם ; משמרת הצניעות, ואפשר לפנות אליהם.
למה אני צוחקת?4;4;4; |
|
משמרת הצניעות המופרעת היא לא של גדולי ישראל..אלא של גדולי הקנאים מה שהקימו גדולי ישראל זה בתוך משמר הקודש והחינוך יש גוף שנקרא הוועד למען בת ישראל. ולגבי "מופרעות" אני מכיר סיפור על מבוגר בטלזסטוון שתקף ילדים ובמקרה שם באופן מיוחד לפרטי המקרה הייתה הוראה מגדולי ישראל.לעשות בו שפטים.ושלחו אותו לבית חולים. כמובן שזה לא מכליל ורוב המקרים האלה נדירים.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2016 22:38 |
|
| |
מדובר במקרים נדירים. אני אף פעם לא שמעתי על מקרים של תקיפה בסביבה שקרובה אלי. היו גם היו התעסקויות בעיקר בין הילדים לבין עצמם. וכל המגלגלים עיניים ומטיפים לנו מוסר, אפשר להגיד שבציבור הכללי הזוהמה והפגיעות הרבה יותר נפוצות, בגיל מאוד צעיר יש יחסים קרובים,, ומי שלא עושה את זה הוא חנון, ומציקים לו, ובהמשך, הבנות חשות חובה קדושה לספק לחבר שלהם את הגחמות שלו.. ולא דברנו על סמים למיניהם, וסרטים מטורפים שמביאים למעשים מטורפים, ועוד דברים מוזרים שיש בג'ונגל בציבור הכללי, שאפילו לא שמענו על כך. המצב בציבור החרדי הוא נפלא יחסית נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|