| נשלח ב-15/6/2016 15:51 |
|
| |
משפחה עם מחלה נפשית
אז נגיד ויש בחור מקסים ובחורה מקסימה והכל זורם, והכל טוב, אבל יש דבר אחד- לאמא במשפחה של הבחור יש דכאון קליני מאובחן ולשניים מאחיו יש גם איזה משהו. הבחור סבבה ונקי מכל זה וזה אינו גנטי, אבל עדיין יש חשש שיהיה נפוץ יותר במשפחתו מאשר אצל נגיד, בחור אחר. מה הייתם עושים?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2016 16:20 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2016 16:27 |
|
| |
מכיון שאין פה אף ניק/ית המסכימים להודות במקצועם כפסיכיאטרים, אין לאף אחד זכות לענות על שאלה כזו, מלבד לאנשי מקצוע! מחלות נפש, זה דבר כאוב, וברוב המקרים גם גנטי, אם יש שאלה רצינית,פונים לרופאים עם אבחון ברור של המחלה רמת התפקוד, ושמות הכדורים וכל הנלווה. והם יתנו תשובות קונקרטיות ומדויקות., יותר מכל דיון עקר ויכנאי וחסר תוחלת בנט. בהצלחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2016 16:33 |
|
| |
| tamar8 כתבה: |  | מכיון שאין פה אף ניק/ית המסכימים להודות במקצועם כפסיכיאטרים, אין לאף אחד זכות לענות על שאלה כזו, מלבד לאנשי מקצוע! מחלות נפש, זה דבר כאוב, וברוב המקרים גם גנטי, אם יש שאלה רצינית,פונים לרופאים עם אבחון ברור של המחלה רמת התפקוד, ושמות הכדורים וכל הנלווה. והם יתנו תשובות קונקרטיות ומדויקות., יותר מכל דיון עקר ויכנאי וחסר תוחלת בנט. בהצלחה. |
|
תודה רבה לתמר. לא פעם יש לנו מה לחדש בנידון. כמו במקרה שיש 3 במשפחה שלא עלינו ולא על עוללינו יש להם הפרעה לא גנטית ! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2016 17:11 |
|
| |
זה רעיון לא רע באמת, לבקש אבחון של האחים, אבל אין מצב שיתנו לי את המידע הזה, זה סודיות רפואית של אחים שלו, לא שלו שהוא יכול להעביר לי את זה... אבל הבחור עצמו עשה אבחון והוא בלי תסמינים, בלי בעיות. רק מה, אי אפשר לדעת מתי דבר כזה יכול לצוץ בחיים
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2016 17:32 |
|
| |
הגיוני שרוצים לשמור בסוד, אבל מתחתנים פעם אחת, אם זה רציני,ומתקדם. תבקשי להתייעץ עם מומחה, משלמים על יעוץ די הרבה כסף, ואז מבקשים מהרופא לשוחח עם הפסיכיאטר של המשפחה,הוא ידע מה לשאול, וגם לקבל תשובות, ותהיה תמונה יותר ברורה. והסודיות הרפואית נשמרת.
אגב, איזה אבחון בדיוק הבחור עשה?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2016 17:32 |
|
| |
| tamar8 כתבה: |  | מכיון שאין פה אף ניק/ית המסכימים להודות במקצועם כפסיכיאטרים, אין לאף אחד זכות לענות על שאלה כזו, מלבד לאנשי מקצוע! מחלות נפש, זה דבר כאוב, וברוב המקרים גם גנטי, אם יש שאלה רצינית,פונים לרופאים עם אבחון ברור של המחלה רמת התפקוד, ושמות הכדורים וכל הנלווה. והם יתנו תשובות קונקרטיות ומדויקות., יותר מכל דיון עקר ויכנאי וחסר תוחלת בנט. בהצלחה. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2016 22:12 |
|
| |
הצעה כזאת היא לא מומלצת. 3 בני משפחה עם הפרעה נפשית הסיכוי שזה יעבור הלאה הוא לא מבוטל כל כך. מה גם שיתכן שהמצב חמור יותר ממה שמספרים, הן בכמות הן באיכות. במקרה ויש למישהו איזה ליקוי כלשהו אז יש כאלה שיתפשרו על כל מיני דברים, לא תמיד הפרעה נפשית זה נורא, לא פעם זה משהו קל שהיה ואיננו. אולי יש למשפחה רופא משפחה שמכיר את כל המשפחה ויהיה מוכן לספר כל מה שידוע לו, ואז אפשר לסמוך על הרופא שלא ישקר. עד כמה שידוע לי, הפרעות נפשיות זה תורשתי איפשהו, וזה תורשתי במידה מסוימת גם אצל בני המשפחה הבריאים תוקן על ידי רציף ב- 15/06/2016 22:42:33 נשלח מהאנדרואיד שליתוקן על ידי רציף ב- 15/06/2016 22:44:48
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2016 13:49 |
|
| |
רציף אתה צודק, אבל מצד שני זה יכול ליפול על כל אחד- דיכאון כללי, דיכאון לידה, בעיה עם מידת הכעס- ומה, אפסול אותו בגלל שלמשפחה שלו יש בעיות? הבחור עצמו עם שתי רגליים על הקרקע, מאוזן, כמו שצריך. אל תמהר כל כך לשלול... בדקתי את התורשתי- אין אחוזים גבוהים יותר בהרבה מאשר מציאת מחלה נפשית מהסוג הזה אצל כל אחד...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2016 16:43 |
|
| |
| פשוט_וטוב כתבה: |  | רציף אתה צודק, אבל מצד שני זה יכול ליפול על כל אחד- דיכאון כללי, דיכאון לידה, בעיה עם מידת הכעס- ומה, אפסול אותו בגלל שלמשפחה שלו יש בעיות? הבחור עצמו עם שתי רגליים על הקרקע, מאוזן, כמו שצריך. אל תמהר כל כך לשלול... בדקתי את התורשתי- אין אחוזים גבוהים יותר בהרבה מאשר מציאת מחלה נפשית מהסוג הזה אצל כל אחד... |
|
מדובר ב 3 במשפחה. זה לא סיפור אחד של דיכאון אחרי לידה שזה די נפוץ, מדובר במטען תורשתי/גנטי משמעותי למדי. זה מגביר את הסיכוי שזה יעבור הלאה, ובמיוחד אם יהיה לך משפחה חרדית ממוצעת.. והכאב במקרה כזה הוא לא פשוט כלל, לרוב. הרי את לא יודעת בדיוק מה היה, וכמה פעמים היה, ולא בדקת מה היה בדיוק, את ניזונה מהסיפורים של השדכנית שרוצה לצחוק כל הדרך אל הבנק.. שלא לדבר שאת לא יודעת על עוד הפרעות כאלה במשפחה, ויתכן שיש כמה. שוב, הגיוני שיש להם רופא משפחה שמודע למה שקורה במשפחה, כי הגיוני שבמקרה שלוקחים תרופות אז פונים אליו - זה הפתח שאולי אולי ניתן יהיה לעבור דרכו ולבדוק אותה. אני מדבר על הנחיות שגדולי ישראל היו נותנים עוד בדור הקודם, במקרה ויש 3 במשפחה עם הפרעות נפשיות. בזמנינו לא השתנה הרבה בנושא. הפרעות נפשיות זה עדיין סיפור לא פשוט, וכאב לב לא פשוט. לסיכום, אם את בחורה בריאה ; תברחי מהדבר הזה  גם אם התאהבת, תזכרי דבר אחד מאוד פשוט ; טוב כאב עם סוף - מאשר כאב ללא סוף נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2016 00:22 |
|
| |
נ. ב. הבעיה כאן בעיקר הוא ; שהנסתר רב על הגלוי. אם הכל היה גלוי ובטוח גלוי, יתכן שלא היה כל כך מה לחשוש. לגבי לפנות יחד לרופא שיעשה בדיקה גנטית, אולי אולי, בגדול, הם לא יודעים הכל. ויש כאן גם את הקטע של התמודדות מול חמה עם משהו, וסיפור עם האח ההוא, והאח ההוא שיש לו משהו, ולא דברנו אם היה לבחור עצמו איזה משהו,, ותמיד הכי קל להגיד שהיה דיכאון, למה להכביר במילים ?.... שיהיה רפואה שלימה לכולם נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2016 09:33 |
|
| |
צריך להתייעץ עם רב וגורמים מקצועיים בנושא כמו שהעלתה תמר. הם יידעו מה איך לעשות ושיהיה בהצלחה
|
|
|
|
|