| נשלח ב-26/7/2016 20:13 |
|
| |
"אם הייתי חילוני....."
בחור שבמהלך כל דיון השקפתי מתחיל להסביר את דעתו ב:" אם הייתי חילוני אז..." - מה זה אומר עליו? ( לא עונה מה הוא חושב אלא מה הגירסא החילונית שלו חושבת....וזה קרה יותר מדי פעמים בשביל להתעלם) הייתם מורידים על זה?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2016 20:45 |
|
| |
ברשותך אני אפצל את השאלה ל2, בראש שלי יש כאן 2 שאלות שונות... 1) האם זה מראה שהבחור "זאב בעור של כבש" שבעצם חי נפש חילונית בקליפה של חרדי? 2) האם רע שאדם מרבה להגיב מתוך דמות שהוא לא? תשובות: 1) לדעתי לא. זה צורת חשיבה...אם כבר אולי הוא מרגיש שכחרדי שעונה לחרדית, התשובה שלו תהיה צפויה מידיי ולא מעניינת (מה שדי הגיוני בחברה עם משטרת מחשבות די קפדנית), וכדי לא לשעמם אותך, הוא מרגיש צורך להעלות את התשובות היותר ענייניות ואוביקטיביות. רק ע'מ לצאת מחשש של "היא תספר לאמא שלה שאני חושב כך וכך" הוא מוכרח כל פעם לציין שזו לא נקודת המבט שלו, אלא של אדם חילוני. 2) זה סוג של דיבור. אחד מדבר בח' וע', שני מדבר על עצמו בגוף שלישי, והבחורצ'יק שלך מספר לך גם מה אחרים היו חושבים ;), את צריכה להרגיש אם את מתחברת לסגנון שלו (גם סיגנון מעצבן הוא סך הכל סיגנון אחרי הכל) או שזה ממש מפריע לך (וכמובן שמיותר להיכנס לחיים עם אדם שאת לא יכול לסבול את סגנון הדיבור שלו) אני לא חושב שזה מצביע על דפקט בבן אדם (או שלא הבנתי עד כמה זה חמור ועיקבי) הרבה הצלחה, תעדכני מה את מחליטה/מה מתפתח. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2016 21:04 |
|
| |
זה לא מעיד על בעיה. כך הוא נוהג לדבר. אני מתאר לעצמי שזה בחור בגיל 20, מותר לו להתבטא באופן טיפה תמוה, הוא מרגיש צורך להציג את הנושא מכל זוית שהיא. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2016 21:39 |
|
| |
אולייייייי זה קשור לכפיתיות קלה או משהו דומה לזה, או ילדותיות.. זה נשמע לי אולי קשור לגאווה ועשיית רושם.. יש הגיון בהצגת דילמה בצורה כזאת, כדי להציג גם את היצר הרע, ותמיד כשמנתחים סוגיא בתלמוד מציגים אותה באר היטב, וגם בין חברים מדברים על סוגיות של דת ומדינה.. זה יכול גם להעיד על פתיחות, אולי הוא מדבר כמו מישהו שהוא מעריך, והכי חכם זה לשאול אותו, או להמשיך לתהות על קנקנו, תבדקי אם יש לו עוד מנהגים מעניינים כמו התנודדות קדימה ואחורה או סיבובי אצבע וכאלה. וגם, למה את היית רוצה להוריד את ההצעה, ככה זה נשמע נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2016 21:52 |
|
| |
זהו - הבעיה היא שהוא לא מציג את כל הזויות ובעיקר לא אומר מה הוא חושב. נפגשנו יחסית הרבה אבל עדיין אין לי מושג מה דעתו על נושא השקפתי כזה או אחר בגלל שבכל פעם הוא אומר את הדעה של אדם חילוני ממוצע במקום לומר את דעתו. באמת החשש הוא שדעתו\השקפתו לא מתאימה. לדוג מתחיל דיון בנושא הכי לעוס ה - אינטרנט (סתם לקחתי את זה בשביל הדוגמא אבל הסינריו הזה קרה בכל נושא טיפה רגיש) הוא אומר משהו שמסתכם ב" אם הייתי חילוני מסתבר שהיה לי אינטרנט והייתי הכי בעד סמארטפון" ואז כשאני אומרת לו מה דעתי ("האינטרנט שנוי במחלקות ויש חיובי ושלילי ...בלה בלה בלה... יכול להיות מסוכן... ") הוא פשוט מהנהן לאישור " כן ככה אני חושב...." או " צודקת לחלוטין " ומעביר נושא. כשמתחיל דיון בכל נושא שהוא הוא אומר את ההשקפה החילונית אני כתשובה אומרת מה אני חושבת ואז הוא מסכים איתי.
הוא ביישן? הוא מפחד להגיד את דעתו האמיתית? הוא באמת "זאב בעור של כבש"? הוא סתם חסר עמוד שדרה?
אין לי מושג איך להתייחס לזה
תוקן על ידי April20 ב- 26/07/2016 21:57:10
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2016 23:29 |
|
| |
אני מאמין שמדובר בבחור חרדי, ככזה, יש הרבה בחורים שקצת 'מאבדים את זה' ליד בחורה. אנחנו לא מורגלים בשיחות, מתרגשים ועוד ועוד, אם את זו ששולטת במצב- פשוט אל תתני לו להתחמק, תכוויני אותו אפילו בצורה מפורשת "אבל מה דעתך שלך בעניין? מה אתה היית רוצה/חושב/עושה?" גם אם הוא יופתע, הוא אמור להבין שבאמת אכפת לך ומעניין אותך הדבר. ואם לא יבין- טוב אני חושב שהבנת לאן זה הולך מכאן נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2016 23:31 |
|
| |
| April20 כתבה: |  |
זהו - הבעיה היא שהוא לא מציג את כל הזויות ובעיקר לא אומר מה הוא חושב. נפגשנו יחסית הרבה אבל עדיין אין לי מושג מה דעתו על נושא השקפתי כזה או אחר בגלל שבכל פעם הוא אומר את הדעה של אדם חילוני ממוצע במקום לומר את דעתו. באמת החשש הוא שדעתו\השקפתו לא מתאימה. לדוג מתחיל דיון בנושא הכי לעוס ה - אינטרנט (סתם לקחתי את זה בשביל הדוגמא אבל הסינריו הזה קרה בכל נושא טיפה רגיש) הוא אומר משהו שמסתכם ב" אם הייתי חילוני מסתבר שהיה לי אינטרנט והייתי הכי בעד סמארטפון" ואז כשאני אומרת לו מה דעתי ("האינטרנט שנוי במחלקות ויש חיובי ושלילי ...בלה בלה בלה... יכול להיות מסוכן... ") הוא פשוט מהנהן לאישור " כן ככה אני חושב...." או " צודקת לחלוטין " ומעביר נושא. כשמתחיל דיון בכל נושא שהוא הוא אומר את ההשקפה החילונית אני כתשובה אומרת מה אני חושבת ואז הוא מסכים איתי.
הוא ביישן? הוא מפחד להגיד את דעתו האמיתית? הוא באמת "זאב בעור של כבש"? הוא סתם חסר עמוד שדרה?
אין לי מושג איך להתייחס לזה
תוקן על ידי April20 ב- 26/07/2016 21:57:10 |
|
נראה שהוא עושה הכל כדי למצוא חן בעינייך, ולכן הוא הולך סחור סחור. זה לא נשמע טוב, הוא נשמע תחמן נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2016 00:36 |
|
| |
די מספיק תני לבן אדם להביע דעה זה לא מצחיק!
תוקן על ידי person1 ב- 27/07/2016 00:36:33
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2016 12:10 |
|
| |
לי זה נשמע הזוי...אם זה קרה יותר מ3 פעמים, הייתי ממליצה לברר עליו עוד...ואם תהיה עוד פגישה - לנסות לשמוע את דעתו לפני שאת מביעה את דעתך! כלל, אני תמיד ממליצה לתת לבן אדם להביע את דעתו לפנייך... ככה הוא אומר מה שהוא חושב בדיוק, בלי להיות מושפע מהדיעה שנאמרה לפניו.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2016 12:17 |
|
| |
רק אני שואלת בפגישות לו הייתי רוטשילד? ולעניינינו, את לא טיפשה, אפשרי לראות אצל אדם לאן הוא חותר בטח אחרי שלוש פגישות, נשמע כמו ילד מתלהב או כפי שאמרו חכמינו אולי אינו יודע להיות מ-אגניב לייד בחורה, נסי לראות לאן הבחורציק חותר אבל אל תמהרי להוריד בגלל המשפט הזה כי אם נפגשת איתו מעל שלוש פגישות כנראה שיש איזה עניין שכן מעניין אותך בו... גששי או פני אליו דוגרי בשאלה שפנית אלינו.. תגידי לו , שאלה! אם היית חילוני .. מה היית עושה? יכול להיות מעניין ... בהצלחה !
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2016 13:28 |
|
| |
את רואה מה הוא עושה... לא הרבה,כמו בסיפור ההינדק צריך להתנהג
|
|
|