| נשלח ב-19/10/2016 18:12 |
|
| |
הקונפליקט החרדי
כמו שאתם רואים, לא כותב כאן הרבה. אבל משהו טורד את מנוחתי לאחרונה וחשבתי שזו הבמה המתאימה לכך. עולם השידוכים החרדי, הוא כ"כ דיכוטומי, שרבים כמוני מוצאים את עצמם נופלים בין הכסאות.
ואסביר: אני בוגר ישיבות, עובד ואקדמאי. השילוב בין עבודה לאקדמיה, קיים בציבור החרדי בעיקר בשוליים הרוחניים. כלומר, באלו שמעט יותר ליברלים בדעותיהם, במלבושיהם ובהנהגותם.
בחורה שהולכת לאקדמיה זה יכול להיות מ-2 סיבות מרכזיות: א. היא רוצה בית של תורה, ומעוניינת לפרנס את ביתה בכבוד בכדי לאפשר לבעלה ללמוד. ב. היא רוצה חיים טובים, ויחד עם הבעל הם יכניסו משכורת יפה. אל הבנות מהסוג השני אני מכוון, כי אני יעבוד ולא אהיה אברך.
וכאן הבעיה, כמעט כל הבנות מהסוג השני, הן לא ממש חרדיות. בדרך כלל יהיה להם פייסבוק, ובקו"ח שלהן יש איזה אקס או שניים. ובכלל, בלבוש הן יהיו פתוחות יותר ופחות צנועות.
וכאן אני נופל. אני מחפש בחורה אקדמאית (לא בגלל הכסף, יותר בגלל האופי, אבל זה שווה פוסט נפרד). הבעיה שיחד עם הדרישה הזו, אני מחפש אולטרא חרדית. בלי טריקים ובלי שטיקים. וכזו, כמעט ואין. וכשבכל זאת יש, היא מרגישה שהיא שווה מיליון דולר (ואולי זה נכון) ומתנהגת בהתאם, מה שגורם לי לתפוס את הרגליים ולהימלט מההצעה.
ואני כבר צופה את התגובות, אז רק אבהיר: אני ספרדי, והמאפיינים שציינתי קיימים בעיקר אצל ציבור הספרדיות. בציבור האשכנזי, השילוב בין האקדמיה לחרדיות יותר שכיח. (ולמה אני לא מנסה אשכנזיה? ניסיתי. כששמעו שהמועמד ספרדי, משכו את ידיהם בלי לדעת אפילו מה שמי. אני לא רוטן על גזענות, זה לא נושא הפוסט, וזה לא מה שמעניין אותי. תראו זאת כמאמר מוסגר)
בקיצור, מה דעתכם? האם צריך להתפשר על אחד התכונות שציינתי? או שבאמת השילוב קיים ורק אני לא רואה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2016 20:18 |
|
| |
היי רגוע! מועדים לשמחה! בודקת שוב אם זה
אתה או שזו טעות :).
אז ככה אתייחס לפי סדר הנתונים :
אלה לא רק הבנות שיוצאות ללימוד אקדמאי
יש עוד זן שפשוט רוצות ללמוד לדעת להחכים
ומ יהיה בעתיד אז רק למעלה הוא קובע...
ובהקשר לסוג השני :
עשית הכללה גדולה מדי,כן כן...
מכירה מסביבי מספיק סטודנטיות שהן עדיין בצביון הבית שלהם בית חרדי נומרטיבי
כי אם היום כבר פייסבוק זה דבר של מה בכך
(לא..לא זכיתי שיהיה לי )
הלבוש ואקסלים זה כבר עניין ערכים של הבחורה והכללים שהיא מציבה לה כי אם
כמובן הפיתויים והשבילים "להפתח" רבים יותר משל בחורה שלא בחרה ללכת ללימודים אקדמאים והסתפקה בלימודי הסמינר.
אז אל תיפול,תקום..הדרישות שלך כן קיימות
וזכותך לדרוש כי אם המאמץ הוא טיפה יותר מתבקש גם מכיוונך...
שהרי כמים אל הפנים וכו וכו...
ותאמת? הבנות הללו שכן יוצאות ללימודים ונקראות כבחורות טובות כבר לא כזה אכפת
להם ספרדי אשכנזי..זה כבר ניהיה סטודנט לא סטודנט... מנסיון.
לסיומת,השילוב קיים..אולי אינך רואה..
להתפשר? אל תחפש מושלמת..חפש את המושלמת בשבילך..
הווי אומר אל תתפשר בשאיפותך:).
סליחה שזה התבלגן אצלי זה היה נראה יותר מסודר.
תוקן על ידי שאנל_22 ב- 19/10/2016 20:26:24
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2016 20:24 |
|
| |
| שאנל_22 כתב: |  | | היי רגוע! מועדים לשמחה! בודקת שוב אם זה
אתה או שזו טעות :).
אז ככה אתייחס לפי סדר הנתונים :
אלה לא רק הבנות שיוצאות ללימוד אקדמאי
יש עוד זן שפשוט רוצות ללמוד לדעת להחכים
ומ יהיה בעתיד אז רק למעלה הוא קובע...
ובהקשר לסוג השני :
עשית הכללה גדולה מדי,כן כן...
מכירה מסביבי מספיק סטודנטיות שהן עדיין בצביון הבית שלהם בית חרדי נומרטיבי
כי אם היום כבר פייסבוק זה דבר של מה בכך
(לא..לא זכיתי שיהיה לי )
הלבוש ואקסלים זה כבר עניין ערכים של הבחורה והכללים שהיא מציבה לה כי אם
כמובן הפיתויים והשבילים "להפתח" רבים יותר משל בחורה שלא בחרה ללכת ללימודים אקדמאים והסתפקה בלימודי הסמינר.
אז אל תיפול,תקום..הדרישות שלך כן קיימות
וזכותך לדרוש כי אם המאמץ הוא טיפה יותר מתבקש גם מכיוונך...
שהרי כמים אל הפנים וכו וכו...
ותאמת? הבנות הללו שכן יוצאות ללימודים ונקראות כבחורות טובות כבר לא כזה אכפת
להם ספרדי אשכנזי..זה כבר ניהיה סטודנט לא סטודנט... מנסיון.
לסיומת,השילוב קיים..אולי אינך רואה..
וגם אבקש פה איזו מחיקה שאמרתי לך פעם
על עולם הכתבים שכולם נגועים ופתוחים"
יתר על המידה..קבל ביטול ; ).
להתפשר? אל תחפש מושלמת..חפש את המושלמת בשבילך..
הווי אומר אל תתפשר בשאיפותך:).
סליחה שזה התבלגן אצלי זה היה נראה יותר מסודר.
|
|
צביון, מידת חרדיות והשקפה, הן הגדרות נורא לא חד משמעיות. כל אחד וזווית הראייה שלו, כל אחד והדרישות שלו, כך שגם אם את מכירה בנות שלדעתך הן חרדיות, לא בטוח שהן גם לדעתי.
והזכרת את נושא הגזענות. זה קיים, אוהו כמה שזה קיים. אבל זה לא מזיז לי בכהוא זה. בחורה שמסרבת להצעה בגלל מוצא, אז טוב שחשפה את פרצופה בשלב מוקדם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2016 21:02 |
|
| |
חוץ מלהאמין שכל אחד מקבל את מה שמגיע לו מה עוד נשאר?לתקן את העולם? הרי א"א.. אם אתה מחפש יר"ש, מידות, ודקדוק הלכה.-ה' איתך. פנה אליו, הוא יברור לך את מה שמגיע לך בקלות ובמהירות.
ניתחת את המצב בצורה טובה אבל סוביקטיבית מאד. לא בטוח שכל אחת שתיארת חייבת שיהיה לה את כל המאפיינים מהם אתה פוחד..
להתפשר?השאלה על מה? זה כ"כ אינדודאלי... אם בעינך, הסגנון עובר על הלכות, והן לא מספיק חרדיות עבורך זה לא התפשרות אלא ויתור על חתיכת מהות. אתה צריך להיות בטוח,שלא קיים הזן שהזכרת.. בעיני, זה יומרנות.
כי הוא קיים, רק צריך לדעת להכיל, לחפש, ולא להגיע עם החלטה גדולה כמו הן לא חרדיות... לא כל מי שיש לה פייס, לא חרדית. אולי אם תבלע פייס, אבל לא תוותר לדוגמא על צניעות. תתגמש בתוך בקווים שלך, תוכל למצוא אחלה של בחורות. בהצלחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2016 23:14 |
|
| |
אהבתי את שאמרה תמר,ובעצם בכללי אמונה אמורה להיות מילת מפתח.
יכול להיות,כי אם כבר פתחנו את הנושא המילה "חרדי" בעיניי כבר התהפכה לה והפכה את משמעותה האמיתית.
אניוואי , אם אתה הולך לפי "הכללים" של הגדר החרדי עצם זה שהינך סטודנט יצאת מחוקי המותר...
(השאלה מי בעינך קובע את החוקים ) . ו...אתה נגוע בזה אבל נראה לי שזה מעט מוגזם הגישה הזו... טוב נו תלוי היכן אתה מסתובב.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2016 02:44 |
|
| |
בחיי שבא לי להציע לך את חברה שלי. נ.ב. קח בחשבון את הגיל - ככל שהגילוף של הבחורה עולה על 25.. סביר שיהיה משהו באמתחתה (ולא חלילה משהו מעבר להיכרות בשידוך רגילה, אלא שידוך כלשהו שהתקדם והתפוצץ איכשהו) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2016 03:51 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2016 12:01 |
|
| |
| tamar8 כתב: |  | חוץ מלהאמין שכל אחד מקבל את מה שמגיע לו מה עוד נשאר?לתקן את העולם? הרי א"א.. אם אתה מחפש יר"ש, מידות, ודקדוק הלכה.-ה' איתך. פנה אליו, הוא יברור לך את מה שמגיע לך בקלות ובמהירות.
ניתחת את המצב בצורה טובה אבל סוביקטיבית מאד. לא בטוח שכל אחת שתיארת חייבת שיהיה לה את כל המאפיינים מהם אתה פוחד..
להתפשר?השאלה על מה? זה כ"כ אינדודאלי... אם בעינך, הסגנון עובר על הלכות, והן לא מספיק חרדיות עבורך זה לא התפשרות אלא ויתור על חתיכת מהות. אתה צריך להיות בטוח,שלא קיים הזן שהזכרת.. בעיני, זה יומרנות.
כי הוא קיים, רק צריך לדעת להכיל, לחפש, ולא להגיע עם החלטה גדולה כמו הן לא חרדיות... לא כל מי שיש לה פייס, לא חרדית. אולי אם תבלע פייס, אבל לא תוותר לדוגמא על צניעות. תתגמש בתוך בקווים שלך, תוכל למצוא אחלה של בחורות. בהצלחה.
|
|
לא התכוונתי לומר שהן לא חרדיות במובן הפשוט של המילה. פשוט לא מתאימות לי. וחד משמעית, מהניסיון שלי, השילוב בין אולטרא חרדית לאקדמאית כמעט ולא קיים. ובעניין הפייס, לא חושב שאתפשר, יש שם יותר מידי פיתויים. מכיר את הסרחון מקרוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2016 12:05 |
|
| |
| שאנל_22 כתב: |  | | אהבתי את שאמרה תמר,ובעצם בכללי אמונה אמורה להיות מילת מפתח.
יכול להיות,כי אם כבר פתחנו את הנושא המילה "חרדי" בעיניי כבר התהפכה לה והפכה את משמעותה האמיתית.
אניוואי , אם אתה הולך לפי "הכללים" של הגדר החרדי עצם זה שהינך סטודנט יצאת מחוקי המותר...
(השאלה מי בעינך קובע את החוקים ) . ו...אתה נגוע בזה אבל נראה לי שזה מעט מוגזם הגישה הזו... טוב נו תלוי היכן אתה מסתובב. |
|
זה בדיוק הנקודה. אני קובע מה הוא חרדי על ידי פרמטרים הלכתיים ותורניים. לא על ידי פרמטרים שקבעו עסקנים בחדרים אפופי עשן בשנות ה-60. ובכלל, כיום, הציבור החרדי הולך למקום הזה של פתיחות ועצמאות מוחלטת. רואים את זה בסמארטפונים, בהשתתפות בהופעות המעורבות, בגישה לאקדמיה ובאינספור צמתים.
וכן, זה שאני סטודנט, יצאתי מחוקי המותר. ויותר מזה אגיד לך, למכללה הלכתי מהישיבה, לא בגלל שנשרתי או משהו כזה. ועד היום אני מחשיב עצמי כבחור ישיבה אם כי לא כפוף לאף ניואנס שנקבע אי שם בהיסטוריה החרדית.
ולכן גם אני מחפש את הבחורה ההיא שיצאה מגדר המותר בעניין האקדמיה, אבל לא פרקה עול מבחינה רוחנית אפילו במיליגרם. זהו.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2016 12:08 |
|
| |
| tootii2 כתב: |  | בחיי שבא לי להציע לך את חברה שלי. נ.ב. קח בחשבון את הגיל - ככל שהגילוף של הבחורה עולה על 25.. סביר שיהיה משהו באמתחתה (ולא חלילה משהו מעבר להיכרות בשידוך רגילה, אלא שידוך כלשהו שהתקדם והתפוצץ איכשהו) נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אין לי בעיה עם בחורה שיצאה לשידוכים ושברה שידוך מתקדם. זה קורה וזה טבעי. לי יש בעיה עם בחורה שפתחה את העיניים בגיל 17, הכירה בחור, הייתה איתו כמה חודשים עד שהתפכחה מגיל הטפש עשרה והתחזקה. לי אישית יש בעיה עם זה, בדגש על האישית. כי שוב, אני מכיר את הסירחון מקרוב ושמרתי במשך לא מעט שנים בשביל שאקבל אחת כמוני.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2016 12:08 |
|
| |
| IAF990 כתב: |  | |
|
אם אתה מאשר, מי אני שאחלוק?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2016 12:50 |
|
| |
אבל הנושא ניטחן, וכבר קראתי דיונים עליו בעוד פורומים... התועלת היחידה שתצא לך- היא שפרקת מהלב את התיסכול. מכאן והלאה- המשך תיסכול נעים ;) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2016 12:53 |
|
| |
| IAF990 כתב: |  | אבל הנושא ניטחן, וכבר קראתי דיונים עליו בעוד פורומים... התועלת היחידה שתצא לך- היא שפרקת מהלב את התיסכול. מכאן והלאה- המשך תיסכול נעים ;) נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
לא קראתי אף אשכול על זה. שלח קישור
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2016 13:09 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2016 13:10 |
|
| |
אקדמאית זה נתון אופי שכזה ? וחייב שתיהיה אקדמאית עם תואר ?.... מה רע בלימודי חינוך לדוגמא ?... לי נראה שלא מומלץ שתפסול מראש ולא תיפגש עם אחת שהיא לא אקדמאית חלילה. כדאי להגדיל את האפשרויות, לפסול תמיד אפשר בהמשך. נשמע לי לא מדויק שאין אקדמאיות ספרדיות/תימניות.. אפשר שתשקיע יותר, הן לפנות להרבה שדכניות, והן לפנות לאתרים כמו ; שבע ברכות, שזה בחינם, ולנסות לאתר שדכניות שעוסקות בסוג סיגנון שלך, לא הייתי פוסל בחורה שיש לה פייסבוק, ובחור שגולש בשידוכי חרדים . מה שיש בעזרת גברים - יש בעזרת נשים, ועלינו להאמין ולקוות לטוב. בהצלחה ! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2016 13:24 |
|
| |
| רגוע222 כתב: |  |
| שאנל_22 כתב: |  | | היי רגוע! מועדים לשמחה! בודקת שוב אם זהאתה או שזו טעות :).אז ככה אתייחס לפי סדר הנתונים :אלה לא רק הבנות שיוצאות ללימוד אקדמאייש עוד זן שפשוט רוצות ללמוד לדעת להחכיםומ יהיה בעתיד אז רק למעלה הוא קובע...ובהקשר לסוג השני :עשית הכללה גדולה מדי,כן כן... מכירה מסביבי מספיק סטודנטיות שהן עדיין בצביון הבית שלהם בית חרדי נומרטיבי כי אם היום כבר פייסבוק זה דבר של מה בכך(לא..לא זכיתי שיהיה לי ) הלבוש ואקסלים זה כבר עניין ערכים של הבחורה והכללים שהיא מציבה לה כי אםכמובן הפיתויים והשבילים "להפתח" רבים יותר משל בחורה שלא בחרה ללכת ללימודים אקדמאים והסתפקה בלימודי הסמינר.אז אל תיפול,תקום..הדרישות שלך כן קיימות וזכותך לדרוש כי אם המאמץ הוא טיפה יותר מתבקש גם מכיוונך... שהרי כמים אל הפנים וכו וכו...ותאמת? הבנות הללו שכן יוצאות ללימודים ונקראות כבחורות טובות כבר לא כזה אכפתלהם ספרדי אשכנזי..זה כבר ניהיה סטודנט לא סטודנט... מנסיון.לסיומת,השילוב קיים..אולי אינך רואה..וגם אבקש פה איזו מחיקה שאמרתי לך פעםעל עולם הכתבים שכולם נגועים ופתוחים"יתר על המידה..קבל ביטול ; ).להתפשר? אל תחפש מושלמת..חפש את המושלמת בשבילך..הווי אומר אל תתפשר בשאיפותך:).סליחה שזה התבלגן אצלי זה היה נראה יותר מסודר. |
|
צביון, מידת חרדיות והשקפה, הן הגדרות נורא לא חד משמעיות. כל אחד וזווית הראייה שלו, כל אחד והדרישות שלו, כך שגם אם את מכירה בנות שלדעתך הן חרדיות, לא בטוח שהן גם לדעתי.
והזכרת את נושא הגזענות. זה קיים, אוהו כמה שזה קיים. אבל זה לא מזיז לי בכהוא זה. בחורה שמסרבת להצעה בגלל מוצא, אז טוב שחשפה את פרצופה בשלב מוקדם. |
|
|
|
|
|
|