| נשלח ב-8/12/2016 16:03 |
|
| |
מקומות עבודה\לימוד מעורבים
אנחנו כבר לא בישיבה המגינה... כבר סיימנו ה' ו' בבית יעקב, יצאנו לעולם, איך מתמודדים? איך שומרים על החיזוק הרוחני בלי המסגרת השמרנית שגדלנו בתוכה? כמובן שיש שיעורי תורה מועילים פה ושם, אבל האמת הפשוטה היא שלא קל להישאר חזק כמקודם, כשהיית במסגרת המסודרת המגינה מפני כל הניסיונות שבמקומות עבודה\לימוד מעורבים. במיוחד לאור העובדה שאתה לא נשוי, אין אחר לצידך שתעזרו אחד לשני להתקדם ביראת שמים, שתשמרו על ההתחזקות, על השמרנות הראויה במקומות אלה. איך אתם שומרים על עצמכם?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2016 16:11 |
|
| |
דווקא הרבה אנשים שאני מכיר, כשהגיעו לסביבה שלא מגנה כמו ישיבה- בנו לעצמם חומת הגנה משלהם. והיא חזקה ואמיתית יותר בהרבה מההיא שהישיבה מקנה. מנגד, אותם אלו שנפלו כשיצאו מהישיבה- אני בקלות נותן עליהם עדות אופי שזה היה קורה להם גם בלי המסגרת החדשה. גם מי שלא חווה את זה במסגרת עבודה או משהו דומה- אפשר להרגיש את זה כשיוצאים לחו'ל, או לסביבה חא דתית, ופתאום מרגישים הרבה יותר חזק את תחושת הנבדלות והשונות. רק כדי לקבל מושג. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2016 16:20 |
|
| |
נקודה יפה, אבל אין ספק שישיבה\סמינר זה מקום טוב להתחזק בו. אולי אין לתלות נפילה במסגרת, אבל להתחזקות בהחלט אפשר לתת קרדיט למסגרת עם השיעורים, הרבנים, ההרצאות חיזוק, הסביבה המשפיעה...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2016 18:54 |
|
| |
לא לא. ממש לא. ברוב הישיבות יש אווירה קלילה של 'להעביר את הזמן'. כן לומדים שם יותר מאשר לומדים מחוץ לישיבה, אבל לרוב בחורים לא באמת 'מתעלים ברוחניות ויראת שמים' כמו שמוכרים לכן בסמינרים. והמקומות שראיתי שהשיעמום הביא אליהם בחורי ישיבות- אוי ואבוי. כמובן שאני לא בא ללכלך על אותם מעולים שעובדים קשה ורואים שכר לעמלם. הבעיה היא שהם מעטים, מעטים מכדי להיקרא 'רוב'. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2016 20:30 |
|
| |
| IAF990 כתב: |  | לא לא. ממש לא. ברוב הישיבות יש אווירה קלילה של 'להעביר את הזמן'. כן לומדים שם יותר מאשר לומדים מחוץ לישיבה, אבל לרוב בחורים לא באמת 'מתעלים ברוחניות ויראת שמים' כמו שמוכרים לכן בסמינרים. והמקומות שראיתי שהשיעמום הביא אליהם בחורי ישיבות- אוי ואבוי. כמובן שאני לא בא ללכלך על אותם מעולים שעובדים קשה ורואים שכר לעמלם. הבעיה היא שהם מעטים, מעטים מכדי להיקרא 'רוב'. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
לא אוהב הכללות בטח שהן ברמת בוחן ליבות וכליות
האיפון ודומיו נכנסו לכל מקום ולצערינו גם לישיבות ועדיין בדרך כלל בחור ישיבה יהיה במצב רוחני יותר טוב משל סטודנט ואין בדברי לבא ולומר שבחירה בלימודים אקדאמיים אינה לגיטימית.
תוקן על ידי טום888 ב- 08/12/2016 20:30:18
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2016 09:36 |
|
| |
| טום888 כתב: |  | לא לא. ממש לא. ברוב הישיבות יש אווירה קלילה של 'להעביר את הזמן'.כן לומדים שם יותר מאשר לומדים מחוץ לישיבה, אבל לרוב בחורים לא באמת 'מתעלים ברוחניות ויראת שמים' כמו שמוכרים לכן בסמינרים. והמקומות שראיתי שהשיעמום הביא אליהם בחורי ישיבות- אוי ואבוי. כמובן שאני לא בא ללכלך על אותם מעולים שעובדים קשה ורואים שכר לעמלם. הבעיה היא שהם מעטים, מעטים מכדי להיקרא 'רוב'. לא אוהב הכללות בטח שהן ברמת בוחן ליבות וכליותהאיפון ודומיו נכנסו לכל מקוםולצערינו גם לישיבותועדיין בדרך כלל בחור ישיבהיהיה במצב רוחני יותר טוב משל סטודנטואין בדברי לבא ולומרשבחירה בלימודים אקדאמיים אינה לגיטימית.
תוקן על ידי טום888 ב- 08/12/2016 20:30:18
|
|
נשלח מהאנדרואיד שלי 
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2016 16:17 |
|
| |
טום אני חולק עליך בזה בכל 100A! בעצם לא בדיוק חולק, אבל צריך לחלק את מה שכתבת ל2 סוגים מאוד שונים של סטודנטים: א. חבר'ה שלא הסתדרו בישיבה. או כי השתעממו, או שהעיפו אותם, או ש, או ש, וכו' וכו' -אלו בחורים שהרמה הרוחנית שלהם בד'כ נמוכה. מה ששומר להם על הכיפה זה לא לשבור את הלב לאבא ואמא. (הרבה פעמים התחילו את מסלול הלימודים במקביל ל'מיר' או לישיבות אחרות שקל לפעול בהן 'מתחת לרדאר'. ב. בחורים שעושים מה שהם עושים מתוך אידאולוגיה ודרך חיים. היראת שמים שלהם גבוהה מאוד, אבל אם הדרך חיים שלהם (בלי להיכנס להאם היא נכונה או שגויה) היא שהגבר מפרנס, וכדי שהעיסוק יהיה מכובד- צריך תואר. בד'כ למדו בישיבה טובה, וניצלו בה את הזמן שלהם. אני מכיר עשרות סטודנטים חרדים מכל הסוגים, בכל הגילאים, ובכל המוסדות, ואני בטוח לחלוטין בחלוקה שעשיתי למעלה (חוץ מיוצאים מן הכלל בודדים). הסטודנטים מהסוג השני- בעלי יראת שמים הרבה יותר אמיתית, שהגיעה מתוך חשיבה עצמית והבנה, מאשר חלק גדול (לא חושב שלומר חצי זה הגזמה) מבחורי הישיבות. שהרבה מהם נמצאים בישיבה נטו מתוך תופעת ה'עדר', ולא מתוך בחירה בדרך חיים זו או אחרת. עובדה ש75A מהם נשארים בכולל רק 'שנה ראשונה' לרצות את השווער ותו לא. לא ציפיתי ממך לתובנה שכל כך לא מבוססת על הנתונים בשטח. נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2016 19:03 |
|
| |
| IAF990 כתב: |  | טום אני חולק עליך בזה בכל 100A! בעצם לא בדיוק חולק, אבל צריך לחלק את מה שכתבת ל2 סוגים מאוד שונים של סטודנטים: א. חבר'ה שלא הסתדרו בישיבה. או כי השתעממו, או שהעיפו אותם, או ש, או ש, וכו' וכו' -אלו בחורים שהרמה הרוחנית שלהם בד'כ נמוכה. מה ששומר להם על הכיפה זה לא לשבור את הלב לאבא ואמא. (הרבה פעמים התחילו את מסלול הלימודים במקביל ל'מיר' או לישיבות אחרות שקל לפעול בהן 'מתחת לרדאר'. ב. בחורים שעושים מה שהם עושים מתוך אידאולוגיה ודרך חיים. היראת שמים שלהם גבוהה מאוד, אבל אם הדרך חיים שלהם (בלי להיכנס להאם היא נכונה או שגויה) היא שהגבר מפרנס, וכדי שהעיסוק יהיה מכובד- צריך תואר. בד'כ למדו בישיבה טובה, וניצלו בה את הזמן שלהם. אני מכיר עשרות סטודנטים חרדים מכל הסוגים, בכל הגילאים, ובכל המוסדות, ואני בטוח לחלוטין בחלוקה שעשיתי למעלה (חוץ מיוצאים מן הכלל בודדים). הסטודנטים מהסוג השני- בעלי יראת שמים הרבה יותר אמיתית, שהגיעה מתוך חשיבה עצמית והבנה, מאשר חלק גדול (לא חושב שלומר חצי זה הגזמה) מבחורי הישיבות. שהרבה מהם נמצאים בישיבה נטו מתוך תופעת ה'עדר', ולא מתוך בחירה בדרך חיים זו או אחרת. עובדה ש75A מהם נשארים בכולל רק 'שנה ראשונה' לרצות את השווער ותו לא. לא ציפיתי ממך לתובנה שכל כך לא מבוססת על הנתונים בשטח. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
את שני הסוגים אני מכיר ניתחת אותם נכונה מה לעשות..שהרוב בציבור החרדי יותר שייך לסוג הראשון שנפתח לאט לאט אל הציבוריות הישראלית..ומעז או במיר או אחרי החתונה לצאת ללימודים אקדאמיים זהו הרוב המיעוט האידאלי..שקיים אך כמיעוט הוא בטל בשישים את אונו לב ודעת ממלאים וחובשים הציבור החרדי מהמיינסטרים שבדרך כלל חלקם מודרנים..ולפעמים מודרנים מדי. כי אתה צריך לפרוץ את החומות כדי להגיע לשם(נכון לפחות לעת עתה כשכל עידן היציאה עדין בוסרי) אז אתה מנופף לי עם כאלה שהם באים מבתים ספרדים שפתוחים לזה או מבתים יקים שתורתו של הרב הירש עוברת שם מדור לדור או מבתים שהתחרדו ..אך רוח המזרחי נשארה בחלק מהשקפת עולמם?ותמצא כמותם במערבא והישוב.. הם מיעוט יקירי ואכן מהמיעוט הזה בעיוות של איפון וכדו פחות תמצא להם יש בעיה אחרת לטעמי.וזה שהפכו את העבודה מהכרח לערך... זו וודאי לא דעתם של גדולי ישראל אמת ישנה עדריות ואותי עשו מצוות אנשים מלומדה.. זאת אחת הבעיות היסודיות היום..שגורמת לכל הקלקול הרוחני אך הפיתרון ליראת שמים לא עובר דרך השקפות פסולות שאינן לרוח התורה..לכן הטיעון שסטודנטים אלה עולים ביראת שמים על העדר..אינה רלוונטית
תוקן על ידי טום888 ב- 10/12/2016 19:06:17
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2016 10:47 |
|
| |
זה שאלה שיש בה הרבה שאלות סמויות.
בגדול, יש את המרחק המסוים שאנחנו מתרחקים מכל מיני אנשים שונים.
ויש את "הליצנות אחת שדוחה מאה תוכחות" שאנחנו אמורים לשים לב אליו ולהתמודד מולו, עם שיעורי תורה מיוחדים של "דע מה שתשיב לאפיקורוס", יש שיעורים בנושא מפי הרב יגאל כהן שליט"א,
ואם נרצה ככה על רגל אחת להבין את ההבדל בין עולם הערכים שלנו לבין עולם הערכים שלהם, היתרון הנפלא שאני רואה בשטח, זה שאנחנו בונים בני אדם עם ערכים, שמחנכים אותנו להיות אנשים טובים מכבדים מוותרים ומסורים יותר, לא הכל אינטרסים ומה בא לי
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 11/12/2016 10:48:33
|
|
|
|
|