בית פורומים שידוכי חרדים

"אני חשה שמבטיהם נעוצים בי" • ליל סדר של רווקה מתבגרת **מתוקן**

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/3/2017 12:35 לינק ישיר 
"אני חשה שמבטיהם נעוצים בי" • ליל סדר של רווקה מתבגרת **מתוקן**

היי חברים. מה נשמע, מלא זמן לא כתבתי פה. ראיתי טור ברשת ורוצה לשתף אתכם, בעיקר אתכן (:

"אני חשה שמבטיהם נעוצים בי" • ליל סדר של רווקה מתבגרת

בתוך ההכנות לפסח, הנקיונות, הקניות, התכנונים והחלומות, יש מי שבשבילם המפגש המשפחתי בליל הסדר מעורר קושי.

אם בחיי יום יום כל אחד ממהר לעיסוקיו והשרידות אפשרית, הרי שהישיבה עם המשפחה בשולחן אחד למשך שעות ארוכות, מעורר את אלו שמחפשים שידוך לעצמם, לרצות לברוח או להעלם.

פעם אמרה לי בת 29: "בכל שנה, יחד עם המשפחה אני מנסה להנות מהחווייה הנפלאה, מלאת הרוחניות והנשמה היהודית של ליל הסדר. הצרה שלי היא שכשאני יושבת עם כולם באותו שולחן (עם ההורים, האחים, האחיות ומשפחותיהם), אני חשה שמבטיהם נעוצים בי. לאן שאני פונה, המבטים הולכים אחרי. האם זה הדמיון שמתעתע בי שאמא שלי מדי פעם מזילה דמעה נסתרת בגלל שהיא רואה אותי מולה כל הזמן? או האם אני סתם ממציאה כשנדמה לי לפי הבעות פניה המתחלפות שאני קוראת את הסרט שעובר בראש של אחותי שאומר "חייבים לעשות משהו… הגיע הזמן שהיא תתארס כבר"? ולמה כשאומרים "לשנה הבאה בירושלים", אחי מוסיף "ושיהיו שמחות"? האם זו אני שעסוקה מדי עם עצמי ומרגישה את העולם חוגג סביבי או שהם אלו שמבטאים בדרכים שונות את מה שאני חשה באוויר?"

לא קל להיות רווקה מבוגרת בתוך משפחה ברוכה. ועוד יותר קשה, להנות ולשמוח עם כולם בחגים, בעיקר בליל הסדר.

המעמד שלה לא ברור. היטב אמרה לה אחייניתה בת החמש: "אמא שלי יותר קטנה ממך. אז למה לאמא יש מטפחת ולך לא?" ולמה באמת אחותה הצעירה ממנה מדברת אליה בסוג של התנשאות, כביכול היא הגדולה והיא הצעירה: "לא כדאי לך לברור יותר מדי, תראי איפה אני ואיפה את?" אפשר לחשוב שהצעירה מצאה את השידוך שלה בגלל איזושהי חכמה שהיא נחונה בה שחסרה לגדולה.

לפעמים, מקטעי משפטים נדמה לה שמתנהלות שיחות אודותיה, רק שברגע שהיא מתקרבת הנושאים מתחלפים.

אם היא אחת שעושה עם עצמה משהו בחיים, כולם משבחים את הישגיה, רק שתמיד טורחים להוסיף, "כזאת מוכשרת, יכלה באמת להיות נשואה…" ואיכשהו כל דבר שנוגע בה, מתחבר לשידוכיה. אך אם היא לא מצליחה כל כך להתקדם בעבודה, אומרים "לא מוצלחת לא בזה ולא בזה" כשהראשון מוסב על העבודה והשני על שידוכים. יש גם מי שאומר עליה שהיא "לא מציאותית" כלומר: לא קוראת את המציאות, לא שמה לב לזמן שעובר ומתעקשת על שטויות.

לאחרונה הקשרים שלה עם המשפחה לובשים צורה ממותנת משהו. היא משתדלת פחות לידע אי מי מהמשפחה אם היא נפגשת, או אם יש לה הצעת שידוך. מבחינתה ברור שהיא לא תתארס בלעדיהם, אבל היא לא חייבת לשתף אותם בתהליך. אם מאחלים לה, היא מחייכת ועונה יפה וזהו. ובכלל, ההסתרה טובה לה. כך היא לא מזמינה על עצמה לחצים. היא גם למדה להפריד בין מה שהיא באמת מרגישה לבין מה שאומרים לה.

השאלה הגדולה היא איך באמת אפשר להקל עליה ולתת לה להרגיש טוב בליל הסדר?

האם נוכל קצת "לשכוח ממנה" ולפנות את הראש לשמחת חג שלמה בלי לחשוב עליה כל הזמן? האם ייתכן שנקבל את המצב כמו שהוא ונבין שזהו רצון ה', ושמי שחולל ניסים ונפלאות ביציאת מצרים, יכול גם לחולל ניסים אתה ולזמן לה שידוך ראוי בדרך שהוא ירצה?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/3/2017 13:01 לינק ישיר 

אישית הכי התעכבתי על עניין הנשוי/אה המתנשאים...
מכיר הרבה יותר מידי כאלו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/3/2017 13:08 לינק ישיר 

ברגע שהרווקים לא ירגישו חסרון,אשמה, או כל הרגשה שלילית על הסטטוס הנפלא שלהם בתקופה זו בחייהם,
וזה מה שהם ישדרו ,כל זוג צעיר זב חוטם ימנע מעצמו מלחשוב לחשוב משהו..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/3/2017 16:43 לינק ישיר 

יש אנשים שנדמה להם
שכולם חושבים עליהם
כל הזמן,
ללא הרף

ו ל ר ע ה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2017 20:55 לינק ישיר 

אין לך ממה להיפגע! שתדע לך שזה שאתה רווק עדיין זה עדיף מאשר לעשות טעות ולהיות גרוש או להיות נשוי לאישה  הלא נכונה..בעזרת השם עוד השנה מאחלת לך שיבוא לך זיווג נדיר משורש נשמתך שייכפר על כל הציפייה הזאת אמן ואמן !!!

תוקן על ידי נקודתאור ב- 04/04/2017 20:56:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2020 19:26 לינק ישיר 

הקפצה
פוסט רלוונטי ואקטואלי לרווקים/ות
והשנה עוד הרבה יותר
שנדע רק ביחד כל אחד ואחת
חג שמח

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2020 21:02 לינק ישיר 

יפה. לא ברור למה מסתכלים על נישואין בתור הישג ואז אם לא נשואים זה כישלון. כמעט תמיד אפשר למצוא מישהו להתחתן איתו השאלה אם הוא שווה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2020 21:54 לינק ישיר 

טום888 כתב:

הקפצה
פוסט רלוונטי ואקטואלי לרווקים/ות
והשנה עוד הרבה יותר
שנדע רק ביחד כל אחד ואחת
חג שמח

בס"ד

חחח השנה?דווקא זה בכלל לא אקטואלי

מי חושב על חתונה?כרגע מה שמדאיג אותי זה חיי.וחיי משפחתי וכמובן האם יהיה פה כמו ניו יורק?

השנה שום מבט לא ינעץ בי.כי אף אחד לא יחשוב על נישואי

משהו אחד טוב קרה מהנגיף הזה...אף אחד כבר לא מטריד אותי למה אני לא יוצאת לדייטים

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 31/03/2020 21:55:11

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/3/2020 21:58 לינק ישיר 

סתםבחור כתב:

יפה. לא ברור למה מסתכלים על נישואין בתור הישג ואז אם לא נשואים זה כישלון. כמעט תמיד אפשר למצוא מישהו להתחתן איתו השאלה אם הוא שווה

בס"ד

חחח כמה נכון

הייתי יכולה להיות ממזמן נשואה

אבל למצוא יהלום נדיר ומיוחד?זה לוקח זמן.

מקווה שבסוף זה יהיה שווה את ההשקעה

ושלא אמצא אותו רק בשמים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/3/2020 22:10 לינק ישיר 

חייכנית770 כתבה:

סתםבחור כתב:

בס"ד

חחח כמה נכון

הייתי יכולה להיות ממזמן נשואה

אבל למצוא יהלום נדיר ומיוחד?זה לוקח זמן.

מקווה שבסוף זה יהיה שווה את ההשקעה

ושלא אמצא אותו רק בשמים

מה רע ביהלום מתאים ?...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2020 22:14 לינק ישיר 

בס"ד

אהה לא מצאתי משהו מתאים

ראית מישהו כזה בסביבה?

כל הנעליים בחנות או גדולות עלי או קטנות מדי...

למצוא נעל זכוכית בדיוק במידה שלי?קשה

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 31/03/2020 22:19:08

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/3/2020 22:16 לינק ישיר 

בס"ד

אבל מה שבטוח?שהמגפה עוררה אותי לרצות להתחתן ברצינות יותר...דבר ראשון אחרי המגפה?זה לצאת לדייט;)

פתאום הבנתי שהכל יכול להשתנות ברגע.שהחיים האלה ממש זמניים...שזה לא כיף למות לבדושיש סכנה לחייכנית הקטנה שעוד לא נולדה...

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 31/03/2020 22:18:03

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/3/2020 22:31 לינק ישיר 

חייכנית770 כתבה:

בס"ד

אבל מה שבטוח?שהמגפה עוררה אותי לרצות להתחתן ברצינות יותר...דבר ראשון אחרי המגפה?זה לצאת לדייט;)

פתאום הבנתי שהכל יכול להשתנות ברגע.שהחיים האלה ממש זמניים...שזה לא כיף למות לבדושיש סכנה לחייכנית הקטנה שעוד לא נולדה...

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 31/03/2020 22:18:03

אולי חייכנית הקטנה
תופסת הרבה מקום..

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי רציף ב- 31/03/2020 22:45:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2020 22:47 לינק ישיר 

בס"ד

חחח כן נמאס לי כבר כל הזמן לדבר על הבן זוג,שעוד לא התגלה
אז עברתי לחייכנית הקטנה...

צריך להתקדם בחיים...אי אפשר כל הזמן להשאר רק על המשבצת של בן זוג..אני תמיד חושבת צעד אחד קדימה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/4/2020 01:44 לינק ישיר 

בס"ד

אהה ואני נגד הכותרת...

מתבגרת?מבוגרת?אומרים על אישה בת 80 ומעלה

מזה המילים המדכאות האלו?גיוועלד

רק קוראים אתזה...ובא לדלג על הדייטים ולהכנס ישר לבית אבות

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/4/2020 06:34 לינק ישיר 

לחץ משדר לא טוב.
עדיף להיות רווק שמח, מנשוי עצוב.

זה לא תחרות. לא פשוט למצוא התאמה.
צריך להמשיך לחפש, להתפשר קצת, אבל לא ברמה קיצונית.

צריך למצוא את האיזון, בין המצוי לרצוי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > "אני חשה שמבטיהם נעוצים בי" • ליל סדר של רווקה מתבגרת **מתוקן**
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext