בית פורומים שידוכי חרדים

עד כמה צריך לצפות מבחור בקטע של מחוות?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/9/2017 00:44 לינק ישיר 
עד כמה צריך לצפות מבחור בקטע של מחוות?

הי, יש לי שאלה שכבר מזמן בוערת בי אבל קיבלתי את הרושם שהפורום הזה לא פעיל ודחיתי את הכתיבה ודחיתי ודחיתי... והנה הגיע הזמן. זה יהיה קצת ארוך בבקשה תתאזרו בסבלנות אבל כאן המוצא האחרון שלי לפרוק......
אז ככה
הכרתי מישהו שאני ממש מתחברת אליו ואני מרגישה שהאישיות שלנו מאד דומה, אולי יותר מידי דומה (זה טוב או לא?), בהתחלה וגם עכשיו הוא טיפוס מאד מכיל ורומנטי ובדייטים הראשונים היו רואים עליו שהוא עושה מחוות של ג'נטלמן לא כהצגה, מרצון אמיתי. היה מציע יותר דברים (נגיד לשבת במסעדה, לקחת מונית במקום ללכת ברגל וכזה) ועכשיו שהקשר בינינו התחזק אני מרגישה שהמחוות שאני מצפה ממנו להן בעיקר כאלה שכרוכות בהוצאה כספית מסויימת הולכות ומתמעטות עד לא קיימות בכלל. וזה מאד מאד בולט נגיד לפעמים אנחנו יכולים להיות בפגישה כמה שעות ואני שואלת אותו אם הוא רוצה לאכול משהו (יודעת שברוב המקרים הוא לא אכל לפני) והוא מתחמק ואומר שלא ולא מציע לקנות לי או משהו בסגנון... ואם בסוף אני נשברת וכן מחליטה "להתעקש" על להזמין משהו ומזמינה גם לי ולו יוצא שאני זו שמשלמת.
אני כן מבינה שיש מצב וקשה לו מבחינה כספית כי הוא עצמו כרגע לא עובד אבל יש לו הורים שתומכים וזה... (לדעתכם הורים שיודעים שהבן שלהם נפגש והוא בחור ישיבה לא יעזרו לו קצת?)
אני יודעת שחלק מכם בטח חושב "איזה מפונקת/סחטנית" או גרוע מכך, תבינו שלא מטריד אותי לשלם על דברים שבא לי להזמין וגם בשבילו. אני פשוט חוששת שזה משו באישיות. לא נראה לי שמדובר באדם קמצן אבל נראה לי שהוא עשה סוגשל שיקול שהוא בהתחלה השקיע ועכשיו כשרואה שדברים בינינו מתקדמים מאד הוא מרשה לעצמו לחסוך..
ואודה על האמת אני לא אוהבת לחוש שחוסכים עליי או שבגלל שאני עובדת ובהחלט יכולה לממן את עצמי אז לא צריך להשקיע עליי (זה כואב במיוחד בגלל שבהתחלה זה לא היה כך, הוא היה משקיע ונותן רושם של אחד שעושה את זה בכיף)
וואו... יצא ארוך...
מקווה שהבנתם ושיש לכם כמה עצות בשבילי.
הבחור הזה באמת חשוב לי ויש לי המון דברים נהדרים לחשוב עליו אבל משום מה הנקודה הזו ממש מעכירה את המצברוח שלי.
תודה בכל מקרה ולילה טוב:)

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2017 02:02 לינק ישיר 

הוא פשוט עשה הצגות בהתחלה כדי שתמשיכי איתו, זה לא היה הוא באמת, מה שאת רואה כרגע-זה הוא...
אין שום סיכוי בעולם שהאופי שלו ישתנה מקיצון אחד לקיצון אחר אלא אם כן הייתה פה הצגה.
מיותר לציין שאם מישהו היה נותן לי לשלם עליו הוא לא היה רואה אותי אחר כך בחיים, זה כזה התנהגות לא גברית ומורידה להחריד.. גבר אמור לשלם על בחורה ולא להיפך. לא יודעת למה הצעת לשלם בכלל.
לדעתי, לברוח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2017 02:42 לינק ישיר 

א.בהשראת הימים האלו
אולי תנסי לדון לכף זכות כפי שציינת בעצמך..אינו עובד כרגע
ויכול להיות שבאמת כרגע הוא לא יכול(זה שההורים יכולים לתת..לא תמיד לבחור נוח לעשות שנור מההורים..די מןבן)
מצד שני
ייתכן ומדובר בבחור שבאמת חושב שגנטלמניות זו טקטיקה ולא דרך חיים..
הכי טוב שתלבני איתו את הנושא תשאלי אותו מהי דעתך מי צריך לשלם על מי גבר על האשה ההיפך או שוויון מגדרי
תשמעי מה יש לו לומר..ומן הסתם יש לו
כך תדעי יותר וטוב מה הוא באמת
בהצלחה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2017 09:46 לינק ישיר 

אבישג12 כתבה:

הוא פשוט עשה הצגות בהתחלה כדי שתמשיכי איתו, זה לא היה הוא באמת, מה שאת רואה כרגע-זה הוא...
אין שום סיכוי בעולם שהאופי שלו ישתנה מקיצון אחד לקיצון אחר אלא אם כן הייתה פה הצגה.
מיותר לציין שאם מישהו היה נותן לי לשלם עליו הוא לא היה רואה אותי אחר כך בחיים, זה כזה התנהגות לא גברית ומורידה להחריד.. גבר אמור לשלם על בחורה ולא להיפך. לא יודעת למה הצעת לשלם בכלל.
לדעתי, לברוח

אבישג, ואת בעזרת השם כל החיים רק תהיי במטבח ובחדר לידה?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2017 11:01 לינק ישיר 

אבישג, חוץ מזה הכל לגמרי כמו שרציתי... עם הרבה כנות ואנושיות והקשבה... אני יודעת שאין לו כסף לבזבז על שטויות אז זה אומר שאני צריכה לקום ולברוח? אבל מה זה אומר על האישיות שלו בזה? שהוא חושב בכנות שההוצאה הזו לא הכרחית ואני אשאר איתו בגלל הדברים החשובים באמת שוודאי יש בו? או שהוא מודע למצב אבל בכל אופן מנסה להסתיר את זה ולא לבקש טיפונת עזרה מההורים, איך לדעתך זה מעיד על האישיות שלו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2017 11:08 לינק ישיר 

אם זה עדיין מציק לך, כנראה שלא באמת התחברת אליו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2017 11:10 לינק ישיר 

טום888 לדעתך כמה שקלים לבקש מההורים כדי לעשות השתדלות לבית בישראל זה שנור? כי אם באמת אין לו והוא מתבייש אני לא מבינה איך הוא חושב שזה הולך בדייטים... ולגבי העצה שלך לשבת ולדבר איתו על התפיסה שלו.. תראה אני חושבת שלכל אחד יש תפיסות בחיים ולא לכולנו יש תפיסות דומות אבל כדי להשיג מישהי (ואני יודעת שהוא רוצה אותי) צריך גם להשקיע עליה אז מה הקטע להשקיע לעשות הצגה ואז להחליש אותה לגמרי...

טום888 כתב:
א.בהשראת הימים האלו
ויכול להיות שבאמת כרגע הוא לא יכול(זה שההורים יכולים לתת..לא תמיד לבחור נוח לעשות שנור מההורים..די מןבן)
מצד שני
הכי טוב שתלבני איתו את הנושא תשאלי אותו מהי דעתך מי צריך לשלם על מי גבר על האשה ההיפך או שוויון מגדרי
בהצלחה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2017 11:27 לינק ישיר 

את בטוחה במליון אחוז שההתנהלות הכלכלית הנוכחית שלו היא חריגה בכל מובן אפשרי?
כי קחי בחשבון שאת מהבית ינקת שבדייט מספר איקס, הבחור צריך להוציא על הבחורה Y שקלים, כשבמציאות יש יותר מנוסחה אחת... אולי הבחור מהבית שלו למד אחרת?
אם לא מדובר על קמצנות קיצונית (לדוגמה- דייט של 3 שעות בלי לקנות שום דבר לשתות זו קמצנות קיצונית) במקומך הייתי חופר לעומק דרך הסביבה שלו, כלומר חברים, או אנשים שאת מכירה שמכירים אותו ושואל אותם על העניין...האם הוא קמצן אח לארג' או איפושהו באמצע.

אני אנחש שהוא לא קמצן קיצוני, ושהוא פשוט לא חשב על העניין לעומק.
אבל אך תגלי אחרת, וזה באמת מפריע לך- אחרי החתונה זה לא ייעשה טוב יותר.

נ.ב. אם זה סך הכל עניין של תיאום ציפיות ו'מה כל אחד ראה בבית'- או שתשלימי עם זה שבחור יכול לרצות אותך גם בלי לקנות לך חלקה על הירח, או שתדברי איתו על זה ותבקשי שחשוב לך לראות שהבחור מוציא עלייך כסף (לא במקרה המשפט האחרון נראה כל כך זול ורדוד).

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי IAF990 ב- 26/09/2017 11:28:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2017 11:55 לינק ישיר 

אני לא ינקתי מהבית דעה מוחלטת של כמה כסף ומה בדיוק הפרוצדורה בדייטים, למדתי עליו בהתחלה שהוא מכבד ומוציא והכל בצורה יפה ומכל הלב והקשר שלנו התחזק, הוא הסביר כמה אני חשובה לו ולא לא ציפיתי לחלקה על הירח ויכול להיות שאני כן בפנטזיות אבל לעניות דעתי כל בחורה נורמלית רוצה להרגיש שמפנקים אותה במיוחד אם הקשר מתחזק והוא מצהיר כמה היא חשובה לו (לא דיברתי עכשיו על ארוחות גורמה במאות שקלים... גם להזמין לארוחת ערב במסעדה סבירה בהחלט לא נראה לי מטורף מידי)

IAF990 כתב:
את בטוחה במליון אחוז שההתנהלות הכלכלית הנוכחית שלו היא חריגה בכל מובן אפשרי?
כי קחי בחשבון שאת מהבית ינקת שבדייט מספר איקס, הבחור צריך להוציא על הבחורה Y שקלים, כשבמציאות יש יותר מנוסחה אחת... אולי הבחור מהבית שלו למד אחרת?
אם לא מדובר על קמצנות קיצונית (לדוגמה- דייט של 3 שעות בלי לקנות שום דבר לשתות זו קמצנות קיצונית) במקומך הייתי חופר לעומק דרך הסביבה שלו, כלומר חברים, או אנשים שאת מכירה שמכירים אותו ושואל אותם על העניין...האם הוא קמצן אח לארג' או איפושהו באמצע.

אני אנחש שהוא לא קמצן קיצוני, ושהוא פשוט לא חשב על העניין לעומק.
אבל אך תגלי אחרת, וזה באמת מפריע לך- אחרי החתונה זה לא ייעשה טוב יותר.

נ.ב. אם זה סך הכל עניין של תיאום ציפיות ו'מה כל אחד ראה בבית'- או שתשלימי עם זה שבחור יכול לרצות אותך גם בלי לקנות לך חלקה על הירח, או שתדברי איתו על זה ותבקשי שחשוב לך לראות שהבחור מוציא עלייך כסף (לא במקרה המשפט האחרון נראה כל כך זול ורדוד).

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי IAF990 ב- 26/09/2017 11:28:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2017 12:26 לינק ישיר 

תלוי בסגנון שלכם.
לדוגמה בציבור החרדי ליטאי לא נפוץ מסעדה באף דייט... יש כאלו שכן, וגם אז לא מדובר על איזו ארוחה מטורפת אלא משהו בקטנה, סתם כדי להרגיש 'גדולים' או כדי לראות את השני בזמן סעודה.

פשוט קונים שתיה, או אם נפגשים המון זמן- משהו קטן לאכול.
דייטים זה למטרת להכיר, לא למטרת בילוי משותף. בילוי משותף ומסעדות יהיה בתקופת האירוסין.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2017 17:25 לינק ישיר 

אביגיל1995 כתבה:

טום888לדעתך כמה שקלים לבקש מההורים כדי לעשות השתדלות לבית בישראל זה שנור? כי אם באמת אין לו והוא מתבייש אני לא מבינה איך הוא חושב שזה הולך בדייטים... ולגבי העצה שלך לשבת ולדבר איתו על התפיסה שלו..תראה אני חושבת שלכל אחד יש תפיסות בחיים ולא לכולנו יש תפיסות דומות אבל כדי להשיג מישהי (ואני יודעת שהוא רוצה אותי) צריך גם להשקיע עליה אז מה הקטע להשקיע לעשות הצגה ואז להחליש אותה לגמרי...
טום888 כתב:
א.בהשראת הימים האלו
מצד שני
בהצלחה.

אין שום קטע
העלתי צד..שהוא אפשרי גם אם הוא לא נכון ומתקבל עלייך
והכי טוב בשבילך
זה פשוט לדבר איתו בפתיחות על הנושא
ולשאול מה יום מיומיים
אם תהיה לו תשובה שתספק אותך אז הנה נפתרה הבעייה
וגם אם תהיה תשובה שלא. אז בסדר גמור:)
אני אישית תמיד הייתי מזמין ומרגיש מחוייב עקרונית לכך
למעט בחורות "פמיניסטיות " שאמרתי להם אם ערך השווין קדוש אז אנא תתכבדו לשלם שווה בשווה ..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2017 17:51 לינק ישיר 

הי אביגיל, ברוכה הבאה אנא בדקי האם המחוות הגנטלמניות פסקו (לא בתחום הכספי). כמו גם, הדגשת באומרך שהוא מציע לקנות לך, לא לו. אז מחווה רומנטית עדיין יש, כמיטב הבנתי. כמו גם שדיברת על הכסף של ההורים שלו, לא שלו. עצתי היא לנהל איתו דיון על התמודדות כלכלית כיון, כשהוא חי על כספי הוריו, זה אולי לא קל. תדוני לכף זכות, אולי הוא בכלל לא נתמך לעניינים כאלה, ובעצם מוציא עליך כספים מהלוואות כדי לרצות אותך? בהחלט ראוי לבדוק את הנושא, העלית נקודה חשובה. אבל אפשר לדבר על זה איתו בפתיחות, במיוחד אם אלו פגישות מתקדמות. לא להגיד- למה אתה לא משלם עלי, אבל להגיד בצורה עדינה ששמת לב לשינוי במחוות שלו, ותשאלי אם לדעתו הבילויים שלכם יקרים מידי כיום. בהצלחה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/9/2017 20:35 לינק ישיר 

אביגייל,
ברוכה הבאה
הנה לך, מחווה רומנטית

נכון שאף אחד לא קבע
שהאיש משלם,
ולא - האישה משלמת,

אלא שאיש שלא משלם
זה מעיד שאין לו לב טוב /קמצן,
איך הוא יכול לראות אותך בצער
ולהרגיש טוב עם עצמו, הדביל,
הצרכים שלו
יותר חשובים
מהצרכים של "אהובתו"

זה נשמע רע,
תדברי איתו על זה,
נראה מה יש לו להגיד,

כשתביני שהוא אכן לא ראוי
אז תפרדי ממנו.

בעיקרון
זה מצוין שאתם ממש דומים,
ואמרו את זה
גדולים ממני.

שימי לב
איך שהוא מתנהג
להורים שלו
ולחברים שלו /בטלפון.

שיהיה לך בהצלחה !

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > עד כמה צריך לצפות מבחור בקטע של מחוות?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext