| נשלח ב-2/1/2018 12:28 |
|
| |
שידוכים והפרעות נפשיות
שלום וברכה, אני חדש :)
לפני מספר ימים פרסמתי מאמר ב"בחדרי" בנושא של שידוכים והפרעות נפש.
http://m.bhol.co.il/article.aspx?id=128244&cat=9&scat=34
אזהרה מראש: המאמר עצוב
רציתי לשאול שאלה את הפורום הנכבד והשאלה פונה לבחורות ובחורות כאחד. נניח שאתם יוצאים עם אדם והכל זורם מצוין ובפגישה השלישית-רביעית הוא היה אומר שהוא מטופל באופן פסיכיאטרי. האם הייתם רואים בו כשקרן ורמאי בגלל שהוא לא שיתף את הדבר מראש?
אני שואל בגלל שהופתעתי לראות בטוקבקים שאנשים מסוימים מתייחסים לזה כשקר ורמאות והייתי רוצה לשמוע את דעתכם.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2018 13:34 |
|
| |
בקישור המצורף אתה מספר על הפרעה שהיה לך פעם, בעיקר, אז ודאי שאין כאן רמאות, זה מה שהרב שמחה כהן ממליץ לעשות, והרבה רבנים ויועצים ממליצים לעשות ככה, אתה מתבטא וחש כמו מצורע כמו אחד עם חיסרון אדיר וענק ; עצבני או קמצן או עצלן, אז יש הרבה עם הפרעות כאלה ואחרות. אנשים נרתעים מהפרעה נפשית ודי בצדק, זה מפחיד, זה יכול לחזור, זה יכול להחמיר, זה יכול לעבור הלאה שלא נדע, יש עוד בעיה, הבנתי שאין כמעט משרדי שידוכים שמנסים לשדך בעיות והפרעות נפשיות, אנשים חושבים שבעיה נפשית זה אחד משוגע או מטורף או שניהם ביחד.. נשאר לך להתאמץ יותר כדי להגיע לשדכנים עם מאגר ענק ומגוון נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2018 18:00 |
|
| |
כמה שאתה צודק, בסך הכל הפרעה פסיכיאטרית שמטופלת ומאוזנת היטב, שחוץ מכדור אחד ביום שאני נוטל לא משפיעה עליי בכלום.
אבל בשביל הציבור שלנו הפכתי למצורע ומנודה.
אין כמעט שדכנים שעוסקים בזה כי שידוכים אחרי הכל זה ביזנס (בלי להמעיט בעבודת קודש זו) ואיזה שדכן יעסוק בזה אם הסיכויים לסגור שידוך הרבה הרבה יותר קטנים?
הצעתי 3000 דולר לשדכנים אם הם יעזרו לי למצוא שידוך והם לא מוכנים (למעט אחד) השדכנים היחידים שאני מתעסק איתם הם אלו שלא מודעים לעניין.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2018 13:54 |
|
| |
הנושא של הפרעות נפשיות ושידוכים הוא אחד האתגרים הגדולים שקיימים בנושא המאותגר ממילא שנקרא שדוכים. בטח בציבור שלנו שכציבור שמרן חסרונו מתבטא בסליקטוב של כל מישו שיש בו משו קצת שונה..עדה חוג גיל מה ההורים עושים. ובעיות בריאותיות לא אומר שבחור או בחורה שמתאתרים עם בעיות רפואיות צריכים לחפש משהו בריא בלבד א.כי טבעי ולגיטימי לאדם בריא לבקש משהו בריא כמוהו (ועל כך מרן הרב שך ובהמשך מרן הרב שטיינמן שיצא לי לעלות על שולחנו שאלה בנושא רוח הדברים הייתה שצריך לשתף ואסור להעלים)... ב.אני חושב שאם מחפשים בשדוכים התאמה אז בדווקא בחור יחפש משהי המתמודדת כמותו ..כי כשהבן/בת זוג שותפים יחד לחוויה כה מהותית ומאתגרת בחייהם זוהי ההתאמה הכי אמיתית ותורמת לזוגיות.. מכל מיני "התאמות" שהם במקורם דברים חיצוניים שלחצים חברתיים מניעים אותם.. אבל הנושא שהעלית ..שאין שדכנים שרוצים להתעסק בנושא..(אני מכיר כמה שכן אם תרצה בפרטי אפנה אותך) היא מציאות לא לגיטימית בטח לאנשים שהולכים בדרך תורה..שפה כל נקודת המבט באה ממקום של רווחיות ..או מוסכמות חברתיות..כמו בעוד מקרים בשדוכים שאני יכול להעיד אותם גם על עצמי..אכן לא פשוט ודרוש תיקון..כיום בעידן המדיה קמים פלטפורמות חיוביות שמשנות את המציאות המקובעת שהייתה עד כה והביאה איתה עיוותים.. מקווה שזה ימשיך עד שכל האשכולןת שעלו כאן בנושא יהפכו להיות נחלת העבר.. נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2018 18:18 |
|
| |
| ARYEH2007 כתב: |  | כמה שאתה צודק, בסך הכל הפרעה פסיכיאטרית שמטופלת ומאוזנת היטב, שחוץ מכדור אחד ביום שאני נוטל לא משפיעה עליי בכלום.אבל בשביל הציבור שלנו הפכתי למצורע ומנודה.אין כמעט שדכנים שעוסקים בזה כי שידוכים אחרי הכל זה ביזנס (בלי להמעיט בעבודת קודש זו) ואיזה שדכן יעסוק בזה אם הסיכויים לסגור שידוך הרבה הרבה יותר קטנים?הצעתי 3000 דולר לשדכנים אם הם יעזרו לי למצוא שידוך והם לא מוכנים (למעט אחד) השדכנים היחידים שאני מתעסק איתם הם אלו שלא מודעים לעניין. |
|
הציבור לא מודע שיש הפרעות נפש שאין בזה (כמעט) הפרעה, במקרים כאלו יש רבנים שמתירים שלא להגיד דבר לבחורה במקרה וההפרעה שייכת להיסטוריה, וכל מקרה לגופו, ודאי שאין סיבה לגלות לשדכנים ולשדכניות וככה זה מתפרסם בכל העיר, לא פעם מתברר שגם הבחורה היא לא כלילת המעלות, לא פעם היא יכולה לספר לך בסוד שהיא לוקחת כדורים.. או שהיא עברה משהו או שיש לה חולשה או חרדה, הרי הדבר הזה קורה לא פעם, הדור שלנו רגיש נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2018 19:13 |
|
| |
אני חייבת לומר, שאני לא מסכימה כלל עם הנאמר כאן. אולי ספציפית לך זאת הפרעה שלא משפיעה על תפקוד יומיומי, אבל שמעתי על מקרה בו הבחורה לא ידעה מראש עד כמה ההפרעה חמורה (היא ידעה שהיה פעם משהו קטן) והזוג התחתן, והתגרש לפני כשנה בצער רב לאחר שנת נישואין! הוא פשוט לא היה מודע לעצמו עד כמה הוא חולה.. הם ניסו להציל את הנישואין ולא הצליחו. היו לו התקפות מלחיצות שגרמו לטראומה לאשתו! הגירושין היו קשים כל כך נפשית לשני הצדדים שאהבו אחד את השני, אבל אי אפשר לחיות עם אדם חולה נפש. אני בדעה לספר מיד, ואת הכל. לא להסתיר כלום! הבחורה תחליט אם היא מוכנה להכנס לזה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-4/1/2018 19:17 |
|
| |
| ARYEH2007 כתב: |  | כמה שאתה צודק, בסך הכל הפרעה פסיכיאטרית שמטופלת ומאוזנת היטב, שחוץ מכדור אחד ביום שאני נוטל לא משפיעה עליי בכלום.אבל בשביל הציבור שלנו הפכתי למצורע ומנודה.אין כמעט שדכנים שעוסקים בזה כי שידוכים אחרי הכל זה ביזנס (בלי להמעיט בעבודת קודש זו) ואיזה שדכן יעסוק בזה אם הסיכויים לסגור שידוך הרבה הרבה יותר קטנים?הצעתי 3000 דולר לשדכנים אם הם יעזרו לי למצוא שידוך והם לא מוכנים (למעט אחד) השדכנים היחידים שאני מתעסק איתם הם אלו שלא מודעים לעניין. |
|
אתה צודק אבל לצערנו רבו המקרים של אנשים שההפרעה שלהם לא מטופלת ולא מאוזנת ,ומכחישים את קיום הבעיה כמו שכתבתי לעיל. לכן אנשים חוששים.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-4/1/2018 22:21 |
|
| |
בעיקרון מומלץ לגלות, כי הצד השני יראה בזה עוול שלא גילו לו, זה בעצמו יכול להרוס את הקשר. אז אם מדובר במשהו קל אז ודאי שאפשר לומר, אם מדובר בסיפור לא קל אז ודאי שחייבים לומר, זה חובה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2018 01:53 |
|
| |
אם זה משהו קל - אין צורך לספר בכלל, אם זה משהו קשה ברור שיש חובת דיווח בתור אחת שלמדה פסיכולוגיה ציפרלקס הוא כדור שבעבר רק פסיכיאטר היה יכול לרשום והיום כל רופא משפחה הכי זוטר יכול לרשום את הכדור הזה - שהוא לחרדות ולדיכאון קל, חצי מדינה עליו, מפקדים בכירים בצבא, במשטרה, רופאים, אנשים באמת חכמים וטובים - כי ככל שהחיים שלך יותר מלחיצים ועמוסים יש יותר נטייה לפתח חרדות... השאלה איזה כדור לוקחים יש לזה הרבה חשיבות. ציפרלקס זה כדור מאוד קל שלא לוקחים אותו במצבים קשים כמו דיכאון קשה או מצב נפשי רעוע, זה סה"כ כדור פשוט למה שיש לחצי מהאנשים חרדות וחוסר חשק ומצב רוח ודיכאון קל ולכן לא הייתי פוסלת לבן אדם שלוקח כדור כזה, אם משוים את זה לבחינה בריאותית זה מקביל ללקחת אקמול הכדור הכי פשוט ולא בעיה. מתי כן צריך לדווח לדעתי? על מקרים קשים כמו סכיזופרניה לדוגמא, מאניה דיפרסיה, מחלות כאלה הם באמת לא מאוזנות ויכולות להתפרץ כל תקופה בחים של בן אדם ואפילו להוביל לאשפוזים וזה עלול להיות באמת מסוכן ומיטה חולה לאדם שהוא בריא !!!
הפרעות נפשיות הם גם בציבור החילוני שהוא יותר פתוח מאיתנו דבר בכלל לא פשוט שהרבה לא מקבלים, אז בחברה כמו שלנו פי מיליון אבל שוב - זה לא תלוי בהפרעה אלא יותר תלוי מה סוג ההפרעה, ובמיוחד חרדה שהםמאוד נפוצות זה לא משהו מדאיג בכלל שאפשר להשתגע ממנו\להתאשפז בגללו\להגיע למצבים לא מאוזנים בגללו\ואין החמרה במצב, סה"כ כדור קטן ופשוט שפותר הכל ואני בעד כדורים.
אם לבן אדם כואבת הרגל הוא הולך לרופא ומקבל כדור, אם לבן אדם כואב הגב הוא לוקח כדור, אם לבן אדם מציק משהו קטן בפנים הוא גם צריך לקחת כדור והכדורים הקלים (כמו ציפרלקס קלונקס אלפלריד) זה בדיוק אותו דבר.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2018 01:58 |
|
| |
| ARYEH2007 כתב: |  | | כמה שאתה צודק, בסך הכל הפרעה פסיכיאטרית שמטופלת ומאוזנת היטב, שחוץ מכדור אחד ביום שאני נוטל לא משפיעה עליי בכלום.
אבל בשביל הציבור שלנו הפכתי למצורע ומנודה.
אין כמעט שדכנים שעוסקים בזה כי שידוכים אחרי הכל זה ביזנס (בלי להמעיט בעבודת קודש זו) ואיזה שדכן יעסוק בזה אם הסיכויים לסגור שידוך הרבה הרבה יותר קטנים?
הצעתי 3000 דולר לשדכנים אם הם יעזרו לי למצוא שידוך והם לא מוכנים (למעט אחד) השדכנים היחידים שאני מתעסק איתם הם אלו שלא מודעים לעניין. |
|
אם ההפרעה שלך באמת "קטנה" וחוץ מכדור אחד פשוט ביום לא מבחינים בכלום אז אני מציעה לך לא לספר בכלל, יש דברים שלא מספרים אפילו לא לאשתך, אבל שוב רק אם ההפרעה היא באמת כמו דיכאון קל \ חרדות שכדור אחד וקטן פותר וזה לא מורגש בחיי היום יום. אני לא בעד להסתיר דברים מראש ובטח לא בעיות קשות אבל בוא נודה באמת אם אתה נורמלי וכדור אחד קטן פשוט עוזר לך להתאזן למה שתספר משהו קטן שאנשים יפרשו כדבר גדול ולא הכל צריך לספר גם לא שמתחתנים. היתה לי חברה שהיא באמת בחורה חכמה למדה תואר במנהל עסקים יש לה תפקיד חשוב בבנק חמודה ויפה - שגם לה הכדור ביום שהיא לוקחת פשוט הרס את כל השידוכים ואז היא החליטה לא לספר, היא נשואה עוד מעט עשר שנים ותתפלא או לא בעלה עד היום בכלל לא יודע שהיא כל יום לוקחת כדור קטן ביום, והיא אמרה שהיא גם לא מתכוונת לספר לו, כי אין בזה צורך. הוא לא מבחין בשום דבר וזה מאזן אותה. נכון שאחרי עשר שנים ביחד כבר אפשר לספר אבל זה רק ממחיש לך שאם באמת לא שמים לב לזה - אין לך שום צורך לשתף שידוך\שדכנים\אנשים ואפילו את אשתך!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2018 08:04 |
|
| |
אני מודה לכולם על התגובות, אבל לא עניתם לשאלה ששאלתי. לא שאלתי האם לספר או לא. גדולי הדור פסקו שחייבים לספר לפני האירוסין ולא לפני הפגישה השלישית רביעית לפי העניין.
שאלתי אתכם חברים יקרים, האם תרגישו מרומים ותרגישו ששיקרו אתכם אם יתגלה לכם דבר כזה בפגישה השלישית או הרביעית?
בכתבה הרביעית בסדרה שהתפרסמה היום כך נטען. מה דעתכם?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2018 08:29 |
|
| |
לחלוטין כן. אני בחורה בלי עבר רפואי לא נפשי ולא פיזי ב"ה, ובתור מישהי כזאת הייתי רוצה מישהו שאין (ולא היו) לו בעיות. אבל בדיעבד, אם כבר הייתי נפגשת וזה מישהו מושלם מכל הבחינות וכבר יש ביננו 'קליק' ,והוא מראה לי את התיק הרפואי שלו שהוא רק לוקח ציפרלקס ,וזה לא משהו שישפיע על חייו,כמו שאבישג כתבה, אז אני מאמינה שזה פחות יפריע לי ולהורים שלי, למרות שזה עדיין ירתיע. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-5/1/2018 10:59 |
|
| |
| ARYEH2007 כתב: |  | אני מודה לכולם על התגובות, אבל לא עניתם לשאלה ששאלתי. לא שאלתי האם לספר או לא. גדולי הדור פסקו שחייבים לספר לפני האירוסין ולא לפני הפגישה השלישית רביעית לפי העניין. שאלתי אתכם חברים יקרים, האם תרגישו מרומים ותרגישו ששיקרו אתכם אם יתגלה לכם דבר כזה בפגישה השלישית או הרביעית?בכתבה הרביעית בסדרה שהתפרסמה היום כך נטען. מה דעתכם? |
|
בפגישה השלישית זה הגיוני להגיד, גם בפגישה השניה זה אפשרי להגיד, מבחינתי, לא הייתי מבין כל כך אם יגידו לי את זה בפגישה הרביעית. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2018 11:50 |
|
| |
| ARYEH2007 כתב: |  | אני מודה לכולם על התגובות, אבל לא עניתם לשאלה ששאלתי. לא שאלתי האם לספר או לא. גדולי הדור פסקו שחייבים לספר לפני האירוסין ולא לפני הפגישה השלישית רביעית לפי העניין. שאלתי אתכם חברים יקרים, האם תרגישו מרומים ותרגישו ששיקרו אתכם אם יתגלה לכם דבר כזה בפגישה השלישית או הרביעית?בכתבה הרביעית בסדרה שהתפרסמה היום כך נטען. מה דעתכם? |
|
יהיו כאלו שירגישו מרומים יותר ויהיו כאלו שפחות כל עוד שאתה כנה עם עצמך והיית אמיתי והוגן תלך עם זה הבריחה של אנשים היא לא בגלל שאתה לא נהגת נכון אלא נובעת מכך שהם אנשים סטיגמתיים וישר שישמעו על משו ישר נרתעים יש בזה משו מאוד אנושי ומשו מנטלי כפי שהזכרתי לעיל הח"ח אמר פעם שקר שניים מותר בשידוכים והכוונה שלו הייתה : אם ישנו מידע שאם צד אחד ישמע אןתה על ההתחלה טרם הכיר את שאר הצדדים ירצה לסגת אבל אחרי שהכיר כמה צדדים הוא יחשוב ולא יגיב אוטומטית מותר לשנות ולהעלים..כמובו בהתחלה אני מאמין שזאת שתכיר את צדדיך ותאהב אותם..שתשמע את האמת שלך היא לא תוותר . אני אומר זאת מנסיוני האישי..כי לכולנו יש "צדדים".. אז אם זה בסדר לחכות כמה דייטים? כן זה בסדר גמור! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2018 13:31 |
|
| |
| טום888 כתב: |  |
|
יהיו כאלו שירגישו מרומים יותר ויהיו כאלו שפחות כל עוד שאתה כנה עם עצמך והיית אמיתי והוגן תלך עם זה הבריחה של אנשים היא לא בגלל שאתה לא נהגת נכון אלא נובעת מכך שהם אנשים סטיגמתיים וישר שישמעו על משו ישר נרתעים יש בזה משו מאוד אנושי ומשו מנטלי כפי שהזכרתי לעיל הח"ח אמר פעם שקר שניים מותר בשידוכים והכוונה שלו הייתה : אם ישנו מידע שאם צד אחד ישמע אןתה על ההתחלה טרם הכיר את שאר הצדדים ירצה לסגת אבל אחרי שהכיר כמה צדדים הוא יחשוב ולא יגיב אוטומטית מותר לשנות ולהעלים..כמובו בהתחלה אני מאמין שזאת שתכיר את צדדיך ותאהב אותם..שתשמע את האמת שלך היא לא תוותר . אני אומר זאת מנסיוני האישי..כי לכולנו יש "צדדים".. אז אם זה בסדר לחכות כמה דייטים? כן זה בסדר גמור! נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2018 07:38 |
|
| |
| מישואית8 כתב: |  | לחלוטיןכן. אניבחורהבליעבררפואילאנפשיולאפיזיב"ה,ובתורמישהיכזאתהייתירוצהמישהושאין(ולאהיו)לובעיות.
אבלבדיעבד,אםכברהייתינפגשתוזהמישהומושלםמכלהבחינותוכברישביננו'קליק',והואמראהליאתהתיקהרפואישלושהוארקלוקחציפרלקס,וזהלאמשהושישפיעעלחייו,כמושאבישגכתבה,אזאנימאמינהשזהפחותיפריעליולהוריםשלי,למרותשזהעדייןירתיע.
נשלחמהאנדרואידשלי
אני מאוד מבין את הרצון שלך כבחורה בריאה להתחתן עם בחור בריא אבל למה להרגיש מרומה?
הרי זו ההנחייה של גדולי הדור לספר הפגישה שלישית כנראה שהם מבינים שזה לא רמאות.
ובאמת שאני לא שופט אותך, אני רק רוצה להבין את קו המחשבה הזה.
עד היום לא חלמתי שככה הבחורות מרגישות ומפתיע אותי מאוד לשמוע שזוהי התחושה של רבים מכן.
|
|
|
|
|