בס"ד
בהחלט נשמע לא נחמד התיאורים מנקודת מבטך...
במיוחד שלא רגילים לזה ונופלים לזה פתאום...
בהחלט שזה נשמע שהמשפחות שמציעים לכם לא באים מרקע כמו שלכם ובעצם שם טמונה התשובה.
אם בנך בסופו של דבר מרוצה מסגנון הבנות שמפגישים אותו בסופו של דבר,אולי שווה ההשקעה והסבלנות.
הרי אם תשדר לו שזה בסדר ושווה,בנך יקבל זאת ויתמודד,אך אם תמשיך לדבר נגד זה ולא להבין את הצד שכנגד ואת כוונותיו הטובות (שגם מאד מרגיזות ובצדק...)
אך אם בנך מרגיש שהוא לא מתחבר לזה ולסגנון ה"סגור",גם אם אתה מבין את הצד השני
אין צורך שיעזוב את הישיבה אלא שתחפש עבורו שדכנים עם סגנון משפחות פחות "חופרים".
אם כל המשפחות נוהגות כך באופן גורף?
אינני מאמינה שכך.
אך אם תראה שזה המצב.אין לך ברירה אלא להסכים לתהליך ובלבד שבנך ינשא לשידוך הגון ...
כפי איך שאני מבינה נושא הישיבה במגזר הספרדי והליטאי הוא נושא מכריע בבחירת החתן.
ובחור ללא ישיבה יורד לתחתית הרשימה.
גם אם רוצה להפגש עם בחורה עם ראש "פתוח" יותר הוא צריך לברר מה הדרישות של רובן ועל פי זה לפעול.
שזה יכול להיות ישיבה "פתוחה" יותר או ישיבה של "חצי יום לומד-חצי יום עובד".
בקשר לשיחה,אני יכולה להגיד בתור בחורה שזה מביך ולא נעים לבחורה.
זה לא ממש מקובל במגזר החרדי וגם לא משקף אץ המציאות כי בנייד מרגישים פחות "משוחרר" ולחוצים "לצאת בסדר".
לדעתי אין כמו פגישה פנים אל פנים כדי לבחון מי הבן אדם.
"על עיוור"-זה אם היה נהוג לחתן ללא ראיית הבחורה(;
בנושא של לחץ להחליט בפגישה שלישית,אכן זה קיים וזה בהחלט משהו מיושן ונוקשה שגורם להגיד "לא" מהר..
ועיצתי היא;שהבחור יגיד לבחורה בפגישה שניה שלדעתו יותר חשוב שיהיו עסוקים בלהכיר אחד את השני ללא לחץ של החלטה בפגישה שלישית ושמבחינתו זה לא מחייב...ואין לחץ מצידו ושהוא בדעה שונה מהרגיל,זה ינטרל את הלחץ מהבחורה ויעזור לבנך לקדם את מטרותיו בדרך אל החופה...
ואגב,נכון שהתהליך קשה אבל בשביל לשרוד,לעניות דעתי תהיה חייב להבין גם את הצד השני.
זה עיסקה לכל החיים ויש בנות שחשוב להן הדעה של אביהן.חשוב להן בירורים ובמצב שמחנכים בנות להיות המפרנסות הכמעט יחידות בבית,לא פלא שיבררו כמה הצדדים נותנים כמתנת פרידה לפני שהאישה נהפכת לחמור עבודה(;....
מה שכן אם בנך מתכוון לפרנס ולא רק לשבת בכולל ייתכן שבנות שרוצות אחד שמשלב,הוריהן יחפרו פחות בכיוון של "כמה אתם נותנים"...(;
מקווה שעזרתי,
בהצלחה...חייכנית
נשלח מהאנדרואיד שלי