| נשלח ב-9/7/2019 10:59 |
|
| |
סטטיסטיקה-כמב רווקות יש בשוק?
טוב , ניסחתי בצורה קצת גסה אבל אני רוצה תשובות. לבן שלי דרישות רבות לגבי סוג הבחורה שהוא רוצה שלדעתי מאד מצמצם את האפשרויות. רציתי להדגים לו בשיטת עיגולים כמה הוא מצמצם עד שזה כמעט בלתי אפשרי. אם יכולתי להעריך במספרים היה טוב, לכן אני שואל אם מישהוא יודע בחישוב גס כמה פנויות חרדיות קיימות נגיד עד גיל 26. האם זה אלפים או מאות?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2019 11:35 |
|
| |
זה לא יעבוד בכללי. זה רק יעבוד במישור מסוים. אתה לא יכול לשכנע בשכל דבר הקשור לרגש. אם הבן שלך מושלם אז שיקח מושלמת, למה לא ? אם הוא לא מושלם אז שיוותר על משהו מסוים שהוא יכול לוותר על זה. העיקר שיזוז ויעשה מעשים בכיון. השאלה אם הוא רוצה כעת קשר. יש גם אפשרות אם יש צורך שיפנה לטיפול רגשי, לא לפסיכולוג, פסיכולוג זה לא משהו שממש עובד נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2019 12:28 |
|
| |
הבעיה שלא רוצה לדבר עם אף אחד רק כועס על כל העולם
שבוי בדימיונות שווא ואין להושיע
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2019 12:29 |
|
| |
יש כ 6 אלף חתונות של זוגות צעירים חרדים בשנה. כלומר יש 6 אלף בנות/בנים לפחות בכל שנה. זה לא משנה לו, הוא מחפש אחת איכותית, עם יראת שמיים, מלומדת, חייכנית, עם משקפיים, ורצוי עם נמשים.. זה לא ישנה לו אם הסיכוי קטן שהוא ימצא. אתה נוטה לבקר אותו, אז לא תוכל לדבר אל ליבו, כל מילה שלך מכבידה עליו, תנסה להבין אותו באמת, לא כולם אוהבים חצילים, למרות שאדיוט מי שלא אוהב חצילים.. תוכל לגלות לו שאהבה זה לא רשימת מכולת, ושמידות גוף זה יותר חשוב, ושיקח את מה שמוצא חן בעיניו, כי לא פעם אתה והרבנים חושבים שכל הגברים עשויים מיקשה אחת, מתחתנים מתוך רצון וחיבה, אפשרי וויתורים, אלא שזה יהיה מתוך רצון וחיבה, ולא כי הרב אמר או האבא דרש דרשה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2019 13:48 |
|
| |
אני למשל לא אוהב חצילים אז אני אידיוט?! לגופו של ענין, ניסינו לדבר אל ליבו והוא תקוע במה שהוא חושב הוא יאוהב ולא רואים סימני התמגשות למרות שהוא מאמלל את עצמו
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2019 16:00 |
|
| |
בס"ד
ברור. אתה נתפס אצלו כנביא רע שמנבא לו שחורות ומנפץ לו חלומות... מה שיכול להועיל זה אם תכנס לנעליו, תחשוב איך היית רוצה שינהגו בך אם היית בחור בגילו עם חלומות ומה היה גורם לך להשתכנע...הרי יש לכם את אותו מוח וגנים... מה שהיה אמור לעבוד אצלך יעבוד גם אצלו... אתה רק צריך להתחבר ללב שלו ולהכנס לנעליו
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2019 16:02 |
|
| |
בס"ד
עוד משהו...מה שלא עושה השכל עושה הזמן... אם לא יעזרו ההסברים, תן לו להתבשל במיץ של עצמו והוא כבר יבין לבד עם הזמן
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2019 22:56 |
|
| |
| acamol כתב: |  | הבעיה שלא רוצה לדבר עם אף אחד רק כועס על כל העולם
שבוי בדימיונות שווא ואין להושיע |
|
יש לו רב ? אתה יכול לקנות ספרים מתאימים ולהניח בבית, הוא כבר יעיין בהם אפשר להניח. השאלה, מה הנזק שקורה בעקבות השתיקה שלו ? תמצא בו דברים טובים, תעריך אותו, תוקיר אותו, לאט לאט זה יצור שינוי לטובה, כרגע לא נשמע שהוא מוכן להתחתן, אתה יכול להוריד את הרגל מהגז. אם אתה מחפש עיצה פלאית לישועות, תן הודיה במשך כמה דקות כל יום, כדי להתחזק בעניין תלמד את הספר של הרב ארוש ; אמרתי תודה ונושעתי. בהצלחה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2019 22:58 |
|
| |
| acamol כתב: |  | אני למשל לא אוהב חצילים אז אני אידיוט?! לגופו של ענין, ניסינו לדבר אל ליבו והוא תקוע במה שהוא חושב הוא יאוהב ולא רואים סימני התמגשות למרות שהוא מאמלל את עצמו |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2019 22:59 |
|
| |
| acamol כתב: |  | אני למשל לא אוהב חצילים אז אני אידיוט?! לגופו של ענין, ניסינו לדבר אל ליבו והוא תקוע במה שהוא חושב הוא יאוהב ולא רואים סימני התמגשות למרות שהוא מאמלל את עצמו |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2019 23:02 |
|
| |
עוד משהו, תנסה לפתוח "אגרות קודש" מעניין מה הרבי זצ"ל יגיד, זה בנוסף לעיצות שלי. פרטים בבית חב"ד הקרוב נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2019 23:12 |
|
| |
נ. ב. עדיין יתכן שהבן שלך צודק בגדול. יתכן שאם הוא ירגיש טוב אז הוא מעצמו יתגמש, דאג לו לרווחתו, תאכלו דברים בריאים, תצאו לטייל, וכל מה שעושה לכם טוב. וגם, בקש מאיש חכם ומוכשר שיציע את עצמו שהוא רוצה ללמוד איתו, ברר עוד פעם את כל הנושא, זה טוב שתלמד את הנושא, תתיעץ עם איש חינוך או עם רב פקח בעניין, ולהתפלל, כל תפילה חייבת לכלול הודיה. שוב, כדי להשפיע עליו עליך להעריך אותו וללמד עליו זכות, ותנסה שהוא יתקדם באיזה משהו שהוא מוכשר בו, תגיד לו מילים טובות. חזק ואמץ נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2019 11:00 |
|
| |
מודה לכל העצות, לגבי ספרים היכולים להועיל, יש לנו והנחנו בבית, לא ראיתי שהוא התעניין בהם אך מי יודע א כן הציץ בשקט. יתכן שהוא לא בשל נפשית להתחתן אבל אם ימצא בחרוה הנכונה הוא ילמד מהר לגבי עצות מרבנים המקורבים אליו, זו עוד בעייה. הוא בשנה ו כבר בישיבה, כל החברים שלו כבר התחתנו , אפשר להבין גודל הבאסה שהוא מרגיש שם. בלי קשר הוא לא כ"כ רואה עין בעין בקו האידיאולוגי של הישיבה וממילא אין לו קשר טוב עם הרבנים שם. חוץ מזה שוקל לעזוב לטובת לימודים כי מרגיש שהוא במבוא סתום. מנסים לומר לו שהוא צריך לתכנן את החיים שלו, לקבוע יעדים בלי קשר למצב הרווקות כי אף בחורה לא תרצה מישתלוש ולא יודע מה עושה עם עצמו...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2019 13:40 |
|
| |
| acamol כתב: |  | מודה לכל העצות, לגבי ספרים היכולים להועיל, יש לנו והנחנו בבית, לא ראיתי שהוא התעניין בהם אך מי יודע א כן הציץ בשקט. יתכן שהוא לא בשל נפשית להתחתן אבל אם ימצא בחרוה הנכונה הוא ילמד מהר לגבי עצות מרבנים המקורבים אליו, זו עוד בעייה. הוא בשנה ו כבר בישיבה, כל החברים שלו כבר התחתנו , אפשר להבין גודל הבאסה שהוא מרגיש שם. בלי קשר הוא לא כ"כ רואה עין בעין בקו האידיאולוגי של הישיבה וממילא אין לו קשר טוב עם הרבנים שם. חוץ מזה שוקל לעזוב לטובת לימודים כי מרגיש שהוא במבוא סתום. מנסים לומר לו שהוא צריך לתכנן את החיים שלו, לקבוע יעדים בלי קשר למצב הרווקות כי אף בחורה לא תרצה מישתלוש ולא יודע מה עושה עם עצמו... |
|
נכון, התקדמות בשאר תחומים יביא גם התקדמות במציאת שידוך, שירחיב אופקים, שילמד במקום שלבו חפץ, עדיף להתחתן כשבשלים. אני מבין שהוא חוזר בתשובה, אז יותר נחוץ לאיש כזה שיקבל הדרכה, כי לבד אפשר ללכת לאיבוד. חייכנית כתבה כאן נקודה חשובה, תנסה להבין אותו כמה שיותר, ואז תיהיה במצב של מתעניין, ופחות במצב של מטיף בשער נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2019 13:59 |
|
| |
נראה שהוא גם מבין את זה שהוא זקוק ליעוץ/טיפול, הוא רואה הרי שיש לו הרבה דרישות. אז תחפשו איש מקצוע, מישהו שיש לו ידע מקצועי בנפש האדם נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2019 14:42 |
|
| |
לא חוזר בתשובה ובינתיים לא רוצה להתייעץ עם אף אחד
|
|
|