| נשלח ב-24/9/2019 20:11 |
|
| |
ממבט נוצץ למבט מאובן...
בס"ד*
הי חבר'ה...
רציתי לשתף במה שחוויתי לאחרונה...
ובתובנות(:
זה היה שידוך ארוך שהשקעתי בו את כל תמצית כוחי ונשמתי...
זה נמשך מעל חודשיים...
הבחור כבר דיבר על חתונה...
ואני הרגשתי שזה קצת מלחיץ שעל ההתחלה מדבר כך...כשעדיין התקשורת שלנו לא עמוקה מספיק...
שיתפתי אותו שעדיין לא מרגישה שלמה עם ההחלטה...
בהתחלה הראה סבלנות ותמיכה...
אך לאחר זמן היחס הפך לקריר ומרוחק...
הרגשתי שגם אם משקיעה אך לעולם לא אוכל להגיד "כן" לאדם שכבר קריר כלפיי...
השינוי היה כואב...
אך מה שהכי הכאיב את ליבי הקטן זה שבלי הכנה מוקדמת...
הוא היישיר מבט ואמר "אני חושב שאנחנו לא יכולים להמשיך יותר" ...
בלי מילות ריכוך.בלי מילים טובות. בלי כל הנימוסים שעטף את עצמו לפני...
מילים חלולות בלי לב.רק שכל קר ומנוכר...
הבטתי בו בעיניים עצובות ודומעות ואמרתי "זהו?אחרי כל ההשקעה שלי ושלך ...אלו המילים שאתה בוחר לסיים"?
התשובה שלו לא כזה עניינה אותי.כי היה שם רק קור.שכל קר ומנוכר ובלי לב.
ושום מילה שיוצאת מהשכל לא יכולה לרפא ולתת הרגשה טובה.
האמת שהלא האמנתי שבחור שהראה את עצמו כרגיש ומפנק ותומך הופך את עורו רק כי בשכלו החליט שהשקיע יותר מדי וכבר פקעה סבלנותו...
כשראיתי אתזה יכולתי להבין את אלו שמתחתנים ומגלים אחרי חתונה את הפנים האמיתיות של האדם שיושב ממול...
מה שרואים לפני זה לא תמיד היחס שנקבל אחרי.
לא שאני שופטת אנשים ואיני יכולה לדעת מה גרם לו לנהוג בחוסר דרך ארץ אחרי כל האהבה ששידר כלפי לפני...
אך מה שבטוח שהוא סדק את ליבי הקטן.
את האמון שלי באהבה.
שאני יודעת שגם אדם שאוהב יכול להתהפך לאדם זר ומנוכר,חסר לב ודרך ארץ בסיסית.
גם אם מישהו מרגיש שאין לו כוחות להשקיע יותר בשידוך,עדיין צריך להיות רגישים ולשתף ממקום מכבד ,לדבר מהלב ולעטוף בהמון מילים טובות כלפי השני אם דרך השדכנית או פנים אל פנים.
אך מה שבטוח לא לדבר ממקום שכלי וקר ולהשאיר לב פגוע...
אנחנו בני אדם ולא רובוטים...
לא פעם אני שומעת מחברות על סיפורים על גברים שמחליטים שמשהו לא מתאים להם..
.ואז הם מרשים לעצמם "לחתוך" בחדות ולנהוג בחוסר דרך ארץ ואמפתיה.
אני חושבת שזה מראה על האדם ועל מידותיו.
הכעס שלי עליו עבר לרחמים...
מרחמת על כך שיחד עם כל ההצגה שלו הוא עדיין נשאר נכה רגשית...
הוא אולי יעשה המון סגולות ואולי יטוס לקברי צדיקים כדי למצוא זיווג.אך לא מבין שהתשובה נמצאת במקום אחר.
התשובה נמצאת בכך שהאדם ייצא מעצמו ויתחיל להרגיש את השני.
בדרך כשהוא נוהג ואני לצידו...
שתקתי והרהרתי לי במחשבותי...
נזכרתי במה שכתבתי כאן על "למה צריך להתחייב?"
ואז הבנתי.
התורה הבינה את האופי הגברי...
כשהם לא רוצים משהו פתאום הם הופכים את עורם.
מאבדים דרך ארץ ונימוסים.
התורה באה ללמד את האדם דרך ארץ ולקיחת אחריות על מעשיו.
התחתנת?קח אחריות ותדאג לאישתך!
הבאת ילדים?קח אחריות ותדאג לילדיך!
יום אחד קמת בבוקר עם ג'ננה שרוצה לעזוב?
קח אחריות על מעשיך!תכבד את האישה שאהבת בעבר ותפצה אותה על העוגמת נפש ועדיין תדאג לילדיך!
זה דרך ארץ זו אהבה אמיתית.
לא להיות טוב ונימוסי רק כשאתה רוצה אלא גם כשאתה לא רוצה.
אלו שעדיין ילדותיים ולא מבינים מזה להיות גבר...אולי לוקחים את הכתובה כבדיחה או כתמונה לקיר...
אבל מי שמבין לעומק.
מבין שיש כאן משהו עמוק יותר.
משהו שמחנך את האופי שלנו לקחת אחריות על מעשינו ולהיות אנושיים תמיד כלפי אנשים שאהבנו...
לא אומרת שאני טלית שכולה תכלת(:
(וגם אני חשבתי ולקחתי לעצמי כמה נקודות שיפור להמשך...)
אבל בכל מקרה חושבת שיש דרך לכל דבר...
דרך ארץ קדמה לתורה.
ה' מוכן לוותר על כבודו העיקר שאנשים יכבדו זה את זה.
ובשידוכים זה חשוב.מאד חשוב.
בחורה זה ייצור רגיש אז נא להתנהג בהתאם(:
מאחלת לכולנו להיות תמיד אוהבים ונאהבים באמת.
וכמובן שנה טובה ומתוקה וכתיבה וחתימה טובה,לשנה מלאה באור ושמחה.
בריאות והמון שפע,אושר ועושר והתחזקות רוחנית...
באהבה,
חייכנית(:
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 24/09/2019 18:13:13
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2019 20:32 |
|
| |
התלהבות =/= אהבה.. לא חכמה להיות נחמד כשקל, ואני אישית לא מאמין שאפשר להכיר בן אדם ולהכניס אותו עמוק למעגל הקרובים שלך בזמן קצר, גם לא חודשיים.. זה תהליך ארוך שלוקח זמן, ואולי יש כאלה שעוברים אותו אחרי החתונה.. אבל מה שנבנה בקלות יכול להיהרס בקלות. אני מתאר לעצמי שסביב תקופת הזמן שהזכרת נמצאת נקודת המבחן האם יש פה פוטנציאל רציני או שזה רק דייטים לפי הספר בלי יותר מדי השקעה ורצון.. (רק דעתי העניה, כן?) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2019 22:23 |
|
| |
חייכנית, מבינה לליבך, לא קל להיתקל בחוסר אמפתיה לרגשותייך. זה מכאיב וגם מעליב.
אבל- רוצה להציג בפנייך גם צד שני בלי להוריד או חלילה לסתור את את הרגשות והתחושות שלך.. תארי לך בחור שיוצא לדייטים מסורתיים במטרה להתחתן ונפגש עם בחורה כלבבו הוא משקיע, ונותן ותורם ועושה הכל שיהיה נחמד וטוב וגם היא והאווירה חיובית וטובה ומחברת הוא כבר רוצה להתקדם,והיא שמה ברקס הוא מנסה להכיל את הברקס ואז עוד ברקס יכול להיות שזה גם מעליב? יכול להיות שאפילו שהוא הבין שכלית את התחושות, הוא עדיין לא הרגיש אותן.... כי הוא במקום אחר.. ואז הוא הרגיש לא רצוי, ואולי הרגיש זלזול מאמצים הרבים שלו וכו' אם הוא לא מושחת, אין סיבה שיהיה קריר כלפיך בפתאומיות אולי זה מנגנון הגנה של פגיעות גדולה, אל תתלי על גבו סיפורים על כל מיני גברים, בעולם הגברי יש גם אנשים טובים.(טוב, מעטים) בכל מקרה, כנראה שהשידוך הזה לא שלך,וגם לא שלו מעבר למה שאדם כתב, שאני מאד מסכימה, אל תנסי לחפש אהבה.. אולי תנסי להסיק מסקנות וללמוד לפעמים הבאות איך להציג לבחור את הצורך שלך בעוד זמן כי יש כאלה זכרכרים שיש להם לב רגיש..וצריך להתחשב גם בהם..
נ.ב. אין בהודעה זו שום אשמה, ושום פקפוק בפעולות/מחשבות/רגשות שלך פשוט הצעתי עוד צד,זה הכל..
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2019 23:29 |
|
| |
בס"ד*
תודה על התגובות וההבנה...
אגיב בזמן אחר...
רק חשוב לי להבהיר שברור שיש צד שני...אך עדיין יש דרך להגיד דברים...
לילה טוב(:
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 24/09/2019 21:28:42
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2019 11:21 |
|
| |
זה לא הכי נורא המשפט הנורא שהוא אמר. כי יש כאן גם מגמה להיות החלטי. נכון שזה מעיד שאין לו לב מרגיש.. מסתבר שהוא גם שם לב למשפטים לא נכונים שאמרת, והוא שמע אולי משהו עלייך, והוא גם לא היה שלם עם הקשר הזה לגמרי, אז הוא חשב שזה מה שנכון לעשות. הוא גם לא היה מעוניין להפגע מזה שאת עזבת את הקשר אחרי קשר ממושך וחזק. אני לא מבין איך הוא היה מסוגל להוריד אותך, מקסימה, מעניינת, ערכית.. אין זאת אלא שהוא לא היה מעורב ריגשית בקשר. בטוח שהוא לא בשבילך, את זקוקה לקשר איתן וחזק. יש עוד משהו, במקומותינו נהוג לסגור מהר, וכל עיכוב נשמע בעייתי, זה גם עושה לו תחושה שאת אישה קשה, אולי בדרך שבו אמרת את זה שאינך שלימה עם הקשר. הוא רוצה אישה שבאמת תאהב אותו ולא תחשוב מחשבות.. את היית מקבלת גבר שמהסס כלפייך ? יאללה, לך, זה לא אהבה. את חשת את זה שהוא לא ראוי לך. יפה לך. בהצלחה נ.ב. יש אהבה והיא אמורה להיות מתאימה ועם האיש המתאים. ודאי שיש גברים טובים, ויש נשים טובות, רוב העולם הם טובים, ובמיוחד במחנינו, אנחנו איכותיים ומסורים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2019 15:53 |
|
| |
בס"ד*
בדיוק בגלל שאתה חושב שזה לא נורא,כתבתי את דברי.
כדי שאתה ועוד כמה קוראים יבינו שזה נורא לבחורה,ובמיוחד לבחורה כמוני...
גם אם בן אדם החלטי ניתן להעביר את המסר בצורה נעימה יותר עם הקדמה שמאד מעריך את הבחורה ולפרט את המעלות וכן להדגיש שמעריך את ההשקעה בקשר ואח"כ להגיד את החלטתו בצורה רגישה ולהדגיש שזה הכי נכון "לנו" לפי דעתו...
ולכבד ולהיות סבלן עד סוף הפגישה ולא לקצר, ללוות אותה כפי שנהג כשרצה אותה ולהיות אנושי כמה שניתן.
בחור שנוהג אחרת הוא לא רק עם לב פחות מרגיש.
אלא חסר מידות,גס רוח וחסר לב שלא מבין שאישה זה לא חבר שלו מהשטיבלעך.
ובמיוחד עכשיו לפני ראש השנה חושבת שכל אחד שנהג כך כלפי מישהי צריך לדעתי ליצור קשר ולבקש סליחה.
תודה על דבריך..הוא באמת הפסיד אותי...
ולא סתם הלב שלי חשש לבטוח בו...(;
צודק שאצלנו צריך לקבל החלטות גורליות מהר...אבל אני זו אני ומי ששלי יהיה סבלן לקצב שלי...או שיגרום ללב שלי להגביר קצב(;
מקווה שיש באמת גברים, לא נשיים שיודעים לאהוב באמת ושאמצא מישהו כזה בקרוב...
מרות שהאמת שכבר ירד לי החשק להתמודד עם מישהו...באלי לחיות על צלע הר עם גיטרה בבקתה נעימה...
מי צריך מישהו שישבש לי את הרגשות וכל הזמן אצטרך להיות מושלמת כדי שיעריץ אותי?!
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 25/09/2019 13:58:28
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2019 17:02 |
|
| |
בס"ד*......
אדם,אמממ זו לא הייתה רק התלהבות אלא עשה המון דברים למעני.הדגיש ואמר לי תמיד שאוהב אותי אהבה גדולה,לקח אותי למקומות חדשים כל דייט והשקיע...
אז ברור שזה מרגיש שזה לא רק התלהבות...
ברור שאהבה אמיתית נבנת אחרי חתונה אך תחילתה מתחילה עוד לפני.
ולדעתי לא ניתן להתחתן עם מישהו שלא נמצא במעגל הכי קרוב שלך.
מי שלא נכנס למעגל הקרוב והראשון שלי לא אוכל לתת לו את ליבי.
כדי להתחתן חייבים להכניס ולקחת סיכון שהלב יכול גם להישבר מכך.
אך כשלא מכניסית את הב זוג למעגל הכי קרוב לפני חתונה בעצם יוצרים כאן סוג של הגנה לא נכונה לדעתי.
ההגנה הזו יוצרת ריחוק ותחושת ניכור...כאילו שעדיין אני בוחנת את האדם גם בתוך הנישואין אם הוא מתאים לי.זה לא נשמע יציב....
לדעת הרבי תחילת האהבה והמשיכה צריכה וחייבת להיות לפני,זה נקרא משיכת הלב...
אח"כ זה נבנה לאט לאט עד שהם לא יכולים לדמיין את חייהם אחד מבלעדי השני.
כדי לאהוב צריכים לדעת לפתוח את הלב ולקחת את הסיכון שייפגע.
רק צריך לדעת למי ומתי.אך ברור שבלי זה לא ניתן להתקדם לכיוון חתונה.
אלא אם מתחתנים עם רובוט(;
תמר....תודה על ההבנה ששידרת לרגשותי...
אכן את צודקת יש מצב שהוא נפגע מכך שהיססתי ונלחצתי ממשהו שדווקא אמור לרגש ולהחמיא לי....
אני יכולה להבין את החלטתו אך פחות את הדרך שביצע את זה...
בתור גבר,מצפה ממנו להגדיל ראש ולדעת לסיים יפה גם אם נפגע.
ואם נפגע אז שיגיד וישתף אך לנהוג בחוסר רגישות זו לא הדרך...זו דעתי...
צודקת שלא חכם לחפש אהבה אלא יותר התאמה,שאיפות דומות,תקשורת זורמת ומשיכת הלב...
כתבתי אתזה רק כדי להדגיש את הקושי של השינוי ממקום שהרגשתי אהובה למקום שהרגשתי ההיפך.
שום דבר לא יציב בחיים שלנו.
וכמו שאמרה מפתחת שיטת "המסע" אנחנו צריכים להיות האהבה של עצמנו.
לאהוב את עצמנו ללא תנאי ואני הוסיף גם לכבד את עצמנו ולהיות רגישים ומעריכים את עצמנו מפנים...כשאנחנו נהיה כך אולי נזכה לפעמים לקבל יחס כזה מהסביבה...
אבל גם אם לא...יהיה לנו לגמרי טוב.
למרות שה' יצר אותנו כייצורים תלותיים איפשהו.
וכמה שאנשים טוענים אחרת ומנסים להמציא שיטות.
בסופו של דבר כולם בתוכו מחפשים אהבה והכלה גם מבני אדם חיצוניים.
אד אולי השיטות האלה עוזרות לבן אדם להיות חזק רגשית אך בסופו של דבר זה צורך אנושי להיות אוהב ונאהב באמת.
ואי אפשר להתכחש לו.
ניתן לדחות את הרצון ניתן לקבל תוספי מזון בצורת אהבה עצמית.
אך בסופו של דבר רוצים את המקור.
לא כולם זוכים לזה.
אך אני מאמינה שמי שעומלת ועובדת על מידותיה ומתחתנת עם מישהו שבאמת הולך על פי תורה ונוהג בדרך ארץ ובאהבת ישראל,ובכבוד ומבין כמה שזה חשוב לראות בה מעבר ל"פת בסל" ו"מכונה לייצור ילדים" וכל מיני אינטרסים....אלא גם רואה בה חצי מנשמתו.
ניתן להגיע מזה לאהבה אמיתית.
לו יהי(:
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 25/09/2019 15:05:14
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2019 17:40 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  |
בס"ד*בדיוק בגלל שאתה חושב שזה לא נורא,כתבתי את דברי.כדי שאתה ועוד כמה קוראים יבינו שזה נורא לבחורה,ובמיוחד לבחורה כמוני...גם אם בן אדם החלטי ניתן להעביר את המסר בצורה נעימה יותר עם הקדמה שמאד מעריך את הבחורה ולפרט את המעלות וכן להדגיש שמעריך את ההשקעה בקשר ואח"כ להגיד את החלטתו בצורה רגישה ולהדגיש שזה הכי נכון "לנו" לפי דעתו...ולכבד ולהיות סבלן עד סוף הפגישה ולא לקצר, ללוות אותה כפי שנהג כשרצה אותה ולהיות אנושי כמה שניתן.בחור שנוהג אחרת הוא לא רק עם לב פחות מרגיש.אלא חסר מידות,גס רוח וחסר לב שלא מבין שאישה זה לא חבר שלו מהשטיבלעך.ובמיוחד עכשיו לפני ראש השנה חושבת שכל אחד שנהג כך כלפי מישהי צריך לדעתי ליצור קשר ולבקש סליחה.תודה על דבריך..הוא באמת הפסיד אותי...ולא סתם הלב שלי חשש לבטוח בו...(;צודק שאצלנו צריך לקבל החלטות גורליות מהר...אבל אני זו אני ומי ששלי יהיה סבלן לקצב שלי...או שיגרום ללב שלי להגביר קצב(;מקווה שיש באמת גברים, לא נשיים שיודעים לאהוב באמת ושאמצא מישהו כזה בקרוב...מרות שהאמת שכבר ירד לי החשק להתמודד עם מישהו...באלי לחיות על צלע הר עם גיטרה בבקתה נעימה...מי צריך מישהו שישבש לי את הרגשות וכל הזמן אצטרך להיות מושלמת כדי שיעריץ אותי?!
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 25/09/2019 13:58:28 |
|
את לא צריכה להיות מושלמת. את מקסימה וקסומה כמו שאת. מה שרציתי לומר, שזה יכול לקרות שהבן אדם אין לו את הרגישות הראויה, לגברים אין את זה כל כך. אם תשאלי אותו אז הוא יגיד לך שהוא אמר את זה ברכות, וכנראה גם ראו את הכאב שלו, והוא בכוונה אמר את זה בצורה החלטית, כדי שתביני שזה נגמר. והוא התלבט איך להגיד את זה, בסוף הוא אמר את זה יבש. חייכנית, זה לא פשוט, את קבלת מכה פתאומית, איך שפתאום הוא דחה אותך, לא מספיק שהוא לא כיבד אותך בתופים ומחולות, הוא גם הנחית לך את זה בכזה זילזול, את מרגישה פגועה ובצדק, רק מה, מעניין, את מחפשת כבוד נראה.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2019 17:55 |
|
| |
בס"ד...
חחח .... אסתפק גם בפרח קטן(;
אכן כל אדם חשוב לו שיכבדו אותו... ובחורה במיוחד.
במיוחד אם היו המון פגישות והשקעה הדדית וגם אם לא....לא סתם נאמר שאדם שמכבד את אישתו זוכה לפרנסה טובה.
מכיוון שזה מאד חשוב לאישה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2019 17:55 |
|
| |
ההגדרה של "משיכת הלב" עשוי לגרום לך לבלבלה בלב. מחפשים "מציאת חן". (יתכן שהרבי השתמש בביטוי "משיכת הלב" כדי להסביר איזה משהו..) אנחנו סומכים בעיקר על בירורי עומק ולא על ההתרשמות בפגישות. את הסתייגת ממנו, ולכן הוא נפגע והתרחק, יתכן שהוא אפילו לא יודע שהוא נפגע, את גרמת לו לבילבול ברגשות, ודחיה, שמת לו מוקש שהתפוצץ בסוף.. להבא תגידי ; זה משהו שנבנה וכולי נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2019 17:58 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  | בס"ד...חחח .... אסתפק גם בפרח קטן(; אכן כל אדם חשוב לו שיכבדו אותו... ובחורה במיוחד.במיוחד אם היו המון פגישות והשקעה הדדית וגם אם לא....לא סתם נאמר שאדם שמכבד את אישתו זוכה לפרנסה טובה.מכיוון שזה מאד חשוב לאישה. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2019 18:08 |
|
| |
בס"ד*....
משיכת הלב מבחינתי זה שהשיחה זורמת בכיף.שכיף לי להיות לצידו.שהוא מעניין אותי בשיחה.שאני מעריכה אותו.שמחה לראותו ומצפה לפגישה.לא רוצה שהפגישה תסתיים.רואה בו דמות שניתן לסמוך ולבטוח בו שיהיה לי טוב איתו.נמשכת אליו פיזית.
רואה בו גם אבא לילדיי בעז"ה.שארגישי שהוא יהלום מיוחד. והכי חשוב שאחכה כבר לחיות לצידו בקורת גג אחת-
כשזה יקרה וגם הבחור ירגיש כך כלפי אדע שזה האחד(:
ואל תדאג לפגישות הבאות אבוא עם שלט אזהרה: "זהירות צב מולך"(;
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 25/09/2019 16:25:04
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2019 19:13 |
|
| |
אני ממליץ לך להיפגש עם קטינים, עד שתחליטי הם כבר יהיו בגירים
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2019 19:39 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  |
בס"ד*....משיכת הלב מבחינתי זה שהשיחה זורמת בכיף.שכיף לי להיות לצידו.שהוא מעניין אותי בשיחה.שאני מעריכה אותו.שמחה לראותו ומצפה לפגישה.לא רוצה שהפגישה תסתיים.רואה בו דמות שניתן לסמוך ולבטוח בו שיהיה לי טוב איתו.נמשכת אליו פיזית.רואה בו גם אבא לילדיי בעז"ה.שארגישי שהוא יהלום מיוחד. והכי חשוב שאחכה כבר לחיות לצידו בקורת גג אחת- כשזה יקרה וגם הבחור ירגיש כך כלפי אדע שזה האחד(:ואל תדאג לפגישות הבאות אבוא עם שלט אזהרה: "זהירות צב מולך"(;
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 25/09/2019 16:25:04 |
|
כשאת מצפה ליהלום משהו עלול להשתבש, והפחד שלך עלול לתפוס גובה ; רגע, הוא היהלום היחיד והמיוחד או שמא לא ??.... לכן הכי טוב לבדוק מציאת חן, ואם יש מציאת חן והערכה כנה אז חזקה עליכם שהאהבה תפרח ותתעצם נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2019 19:39 |
|
| |
בס"ד*......
חחחח גרושי אתה עם חוש ההומור שלך....
יכול להרוג פילים...
האמת שרק לי מותר לצחוק על עצמי...(;
לך נותר לשמח את לבבי הסדוק במשקה קקאו חם(:
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 25/09/2019 17:46:26
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2019 19:57 |
|
| |
בס"ד*.....
בסיידר רציף שיכנעת אותי...שיהיה גם יהלום פשוט...
העיקר שכבר אמצא אותו וארגיש רק שלמה עם הכן.זו בקשתי הצנועה.
למה כבר אין לי כוחות להפגש סתם...
גוועלד€¥₩
|
|
|
|
|