| נשלח ב-17/5/2020 22:04 |
|
| |
אבידת בת הרב
שיר שכתבתי והעלתי בכמה מקומות שהצליח לייצר מכל כך הרבה אנשים כל כך המון תגובות כאב ודמעות זכרונות ותקוות הסיפור על עולם השידוכים הפרוזדור הארוך הזה שאנשים עוברים בו כבני מרון כדי למצוא להם בית לכל אחד יש את הכאב את הרגע האפל הנסתר המר בעולם הנורא והיפה הזה. מוקדש לכל מי שחי וחיה בעולם הזה בין הבית לבין הבדידות בחיפוש אחר האהבה ...
אֲבֵידַת בַּת הָרַב
רַחֵלִי בַּת הָרַב זוֹ שֶׁלֹּא דָּבַק בָּהּ רֵבָב, מִגֶּזַע וִילְנָא הַבַּת וְהַנֶּכְדָּה שֶׁל, תְּכוּלַת הָעֵינַיִים עִם דִּירָה בִּירוּשָׁלַיִם הַסִּידּוּר הַמָּלֵא, חֵבְרונְערֶס שֶׁשָּׁכְחוּ גָּדלות אָדָם מַהִי רָצוּ לְבַקֵּשׁ אֶת יָדָהּ, זוֹ יְשִׁיבָה עִם שֵׁם וֵרָחֵלִי זוֹ שְׂכָרָה, הָיָה זֶה עוֹד דֵּיְיט בְּלֵיל יְרוּשַׁלְמִי סְתָוִי שׁוּב רָחֵל יָשְׁבָה דּוֹמְמָה , מוּל בָּחוּר שֶׁמְּדַקְלֵם סִיסְמָאוֹת קַפִּיטָלִיסְטִיּוֹת בחשיבע'ס עַל בַּיִת שֶׁל תּוֹרָה רַק לֹא עַל לִיבָּה, בְּאוֹתוֹ לַיְלָה מָשׁוּ בְּרָחֵלִי נִשְׁבָּר אָבַן נָגֹולָּה מַעַל פִּי הַלֵּב וְהַכְּאֵב יָצָא לַאֲוִויר הָרִים, כָּל אוֹתוֹ הַלַּיְלָה רָחֵלִי בָּכְתָה בְּכִי תַּמְרוּרִים, עַל בָּנֶיהָ שֶׁל רָחֵל שֶׁמְּדַבְּרִים עַל הַבַּיִת אָבַל לְעוֹלָם לֹא יָשׁוּבוּ לִגְבוּלָם, עַל רָחֵל שיָכלָה לִבְחֹור בַּלֵב שֶׁל עֲקִיבָא, וְעַל יַעֲקֹב שֶׁאָהַב אֶת בַּת לַבן, אֵיפֹה אוֹתוֹ יַעֲקֹב הֵיכָן עֲקִיבָא שֶׁלִּי ? שָׁאֲלָה רַחֵלֵי לַשָּׁמַיִים, וּבַת קוֹל עֲגוּמָה עָנְתָה בָּהּ זֶה מְעַשֶּׂה בַּאֲבֵידַת בַּת הַמֶּלֶךְ שֶׁעוֹלָם שָׁלֵם אִיבֵּד כְּשֶׁחִיפֵּשׂ אֶת בַּת הָרַב...
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי טום888 ב- 17/05/2020 22:16:54
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2020 00:56 |
|
| |
|
| נשלח ב-18/5/2020 01:30 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  |
בס"ד תודה רבה טום..  בהחלט שיר מיוחד ומתוק שכיף לקרוא שוב  _________________
|
|
תודה:) למרות שהשיר הוא יותר "ליטאי" בחלק העצוב שלו מעניין באיזה נימים הוא נוגע בליואבוויטש כנראה שככלות הכל כולנו בני אדם.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2020 01:47 |
|
| |
בס"ד חחחח אכן השיר הוא מולטי ליטאי  אני התחברתי לקטע של יעקב ורחל,בעיני זה סיפור רומנטי מתוק... ואכן לא פעם אני שואלת את עצמי איה הגבר שארגיש שהוא אהוב עלי ואף אני אהיה כ"כ אהובה וחשובה לו,כפי שיעקב שידר לרחל  איה הגבר שירצה לדאוג ולתת לי כתף להישען עליה בשעת צרה...  _________________
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 18/05/2020 01:54:45
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2020 02:20 |
|
| |
בס"ד חחחח אכן השיר הוא מולטי ליטאי  אני התחברתי לקטע של יעקב ורחל,בעיני זה סיפור רומנטי מתוק... ואכן לא פעם אני שואלת את עצמי איה הגבר שארגיש שהוא אהוב עלי ואף אני אהיה כ"כ אהובה וחשובה לו,כפי שיעקב שידר לרחל  איה הגבר שירצה לדאוג ולתת לי כתף להישען עליה בשעת צרה...  _________________
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2020 03:44 |
|
| |
זה נשמע ממש מעניין אפשר לינק ???
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2020 13:33 |
|
| |
טום888
היי טום , תודה על השיר  ההקדשה מרגשת 
קראתי את השיר בעיון , כהרגלי. מעניין על מי הוא נכתב ....
הזכיר לי את חברה שלי רחלי , צאצאית של הגאון מוילנא ... חחח היא למזלה התחתנה מאד מהר עם חברונער ...
חחח
מוקדש בכייף:)
על מי הוא נכתב?
שאלה טובה...
למזלה התחתנה עם חברונער?
כאחד שבא מאותם המקומות
זה לא מזל אם מזל אמור להיות טוב
לצערי..
תוקן על ידי טום888 ב- 18/05/2020 14:23:59
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2020 18:50 |
|
| |
טום888
טום, למה מה הבעיה בחברון?
רוב הבחורים שיצאתי משם, ואינטלקטואלית הם ממש מתאימים לי לצורך העניין.
אני ממש האחרון שיכליל
לא אטהב הכללות
אבל כיום בסוגית השידוכים בעולם הישיבות הליטאי יש בעייה
שבחברון היא הכי בולטת
הדרישה לדירה
לאחרונה משהי סיפרה לי
שחברונער הוריד את אחותה רק בגלל שההורים שלה נותנים רק "חצי מליון שקלים"
הפכו את הבחורות
לסחורה
הפכו את הערך של לימוד התורה
לכסף
זה מעוות זה נוראי
ובחברון זה קורה.
מעבר לבעיות שיש שם שאני מודע להם אישית,
כמו בחורים שצורכים סמים ומכורים!
בחורים ששוחטים נפשית כאלו שלא משתלבים חברתית.
(הכרתי כמה יוצאים בשאלה מחברון שעברו התעללות חברתית שם)
ולא ידידה אחת ולא שתיים סיפרו לי
איך בחורים משם בדייט ברגע שהרגישו שהיא לא יפה/מתאימה
פשוט התנהלו בצורה משפילה ונוראית...
אז יש שם בעיות חמורות
בתפיסה שלהם את עצמם
ואת החברה הסובבת אותם.
וודאי שזה לא כולם.
זה בעיקר אצל הישראלים שם וגם לא כולם.
אבל חלק גדול מהם
חי ככה.כואב:(
תוקן על ידי טום888 ב- 18/05/2020 19:22:33
תוקן על ידי טום888 ב- 18/05/2020 19:24:24
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2020 18:56 |
|
| |
בס"ד חחח מצחיק שאתן עדיין מקטלגות את איכות הבחור עפ"י הישיבה שבה למד  אני אף פעם לא חשבתי שאם לומדים דווקא במקום מסויים גמרא,ישנים בפנמייה ואוכלים אוכל סביר ומטה...זה משנה למישהו משהו במחינת האינטלקט/ האופי  לדעתי?כל אדם הוא עולם ומלואו.ואין קשר בין מקום הלימודים למידותיו ושכלו נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-18/5/2020 18:56 |
|
| |
| טום888 כתב: |  |
|
|
יש לי הרצאה בשדוכים שפרק שלם בה זה על אהבת יעקב ורחל
|
|
בס"ד אשמח שתפרסם כאן את ההרצאה...נשמע מעניין  _________________
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 18/05/2020 18:57:16
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2020 19:21 |
|
| |
חייכנית , מנסיוני כן יש השפעה על הישיבה ממנה מגיע הבחור . חוץ מיזה שהבחור נמצא בישיבה עם החברים רב הזמן ומושפע מהחב3ה שסובבת אותו יותר מבנא רגיל שיוצא ובא כל יום ממקום העבודה או הלימודים. ספציפית בחברון יש תיעדוף לקבלת השפיצים מהישיבות הקטנות מה שיוצר סוג של תחרות מי יותר חכם , ולמדן - - זה מביא לכך שיש "העשרה " של בחורים מסוג מסויים בישיבה הזו.
חוץ מיזה שבניגוד לישיבות אחרות יש שם בחורים יותר פתוחים
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2020 19:30 |
|
| |
סורי קייט
שהתגובה שלי כתובה בתוך שלך
יש איזה באג שגורם לזה
מקווה שיסתדר בקרוב
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2020 19:35 |
|
| |
בס"ד אה הבנתי  ואם הוא "שפיץ" ולמדן זה אומר שאהיה מאושרת איתו יותר? שהוא ידע לנהל בית בחכמה ולחנך ילדים? שהוא יהיה עם טאקט ומוקיר תודה למעשיי?  שהוא יותר יבין לליבי ויחמיא ויהיה חכם בדיבור?  שהוא ידע להכין לי מרק חם כשלא ארגיש טוב או סתם כדי לפנק? החיים הם הרבה יותר מורכבים ובחיים לא בדיוק מעניין את האישה האם הגבר שלה היה ה"שפיץ" של הישיבה. מעניין אותה שהוא יהיה בן אדם.חכם אומנם אך גם עם לב טוב,עבורה  _________________
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 18/05/2020 19:38:02
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2020 19:53 |
|
| |
זה שהוא למדן
זה לא אומר שהוא לא מושחת
מכיר לא מעט בחורים כאלו
שאימללו את נשותיהן.
דוגמא?
הלמדן שקנה את הבחורה מאבא שלה תמורת דירה
כי הרי למה ללמוד תורה אם לא בשביל דירה בירושלים?
אשתו המסכנה צריכה כל בוקר בשש לקום לעבודה
כדי לממן את המשכנתא.
כשנפרזיט שלנו
במקרה הטוב רק בבין הזמנים..ואני מדגיש במקרה הטוב
קם בצהריים...
נפלא
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2020 20:04 |
|
| |
| קיייט כתבה: |  | טום888
טום, למה מה הבעיה בחברון?רוב הבחורים שיצאתי משם, ואינטלקטואלית הם ממש מתאימים לי לצורך העניין.אני ממש האחרון שיכליל לא אטהב הכללותאבל כיום בסוגית השידוכים בעולם הישיבות הליטאי יש בעייהשבחברון היא הכי בולטתהדרישה לדירהלאחרונה משהי סיפרה לישחברונער הוריד את אחותה רק בגלל שההורים שלה נותנים רק "חצי מליון שקלים"הפכו את הבחורותלסחורה הפכו את הערך של לימוד התורהלכסףזה מעוות זה נוראי ובחברון זה קורה.מעבר לבעיות שיש שם שאני מודע להם אישית,כמו בחורים שצורכים סמים ומכורים!בחורים ששוחטים נפשית כאלו שלא משתלבים חברתית.(הכרתי כמה יוצאים בשאלה מחברון שעברו התעללות חברתית שם)ולא ידידה אחת ולא שתיים סיפרו ליאיך בחורים משם בדייט ברגע שהרגישו שהיא לא יפה/מתאימה פשוט התנהלו בצורה משפילה ונוראית...אז יש שם בעיות חמורותבתפיסה שלהם את עצמםואת החברה הסובבת אותם.וודאי שזה לא כולם.זה בעיקר אצל הישראלים שם וגם לא כולם.אבל חלק גדול מהםחי ככה.כואב:(
תוקן על ידי טום888 ב- 18/05/2020 19:22:33
תוקן על ידי טום888 ב- 18/05/2020 19:24:24 |
|
בס"ד זה באמת כואב. אך הם לא אשמים. החינוך מלמעלה מוביל אותם להיות כ"כ לא מכבדים נשים ולא ללכת עפ"י תורה שרואה בגבר כאחד שצריך לספק לאישתו ביטחון! אם היו מחונכים שזה מבורך לפתוח עסק/ללמוד מקצוע,לעבוד ולקבוע עיתים ושזה תפקידם עפ"י תורה,הם היו מדברים אחרת...  גם אני אם הייתי בחור והיו אומרים לי שאני צריכה ללמוד תורה וזה מטרת חיי,הייתי רוצה אישה עם דירה ומקצוע מכניס ואם אפשר אז גם יפה  ... מה שבטוח שלא הייתי רוצה חיים של עוני  ומאידך אני יכולה לספר לך על אחי שהיה ה"שפיץ" של הישיבה. למדן גדול ועדיין לא ביקש כלום.אמר תודה על מה שההורים נתנו וזהו  ללמדך שהכל זה עניין של חינוך מלמעלה  _________________
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 18/05/2020 20:09:38
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 18/05/2020 20:10:45
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2020 20:49 |
|
| |
בתתימן
|