| נשלח ב-27/8/2020 15:07 |
|
| |
אני אתחיל- - מי שיתנהל מול השדכן או השדכנית יהיו בני הזוג ולא הוריהם (הפנטזיה של ההורים לא תואמת את הפנטזיה של הילדים. פלוס, ככל שההודעות בתחילת הקשר יעברו פחות אוזניים , אולי המסר שעובר לא יעבור על כך הרבה ליטושים ועיוותים כמו המשחק טלפון שבור)
- אין צורך לאחר כל פגישה לחשוב אם להמשיך או לעצור , במידה והפגישות הראשונות עברו בהצלחה יקבע דדליין בעוד שבועיים שלוש שבו יפגשו בני הזוג ויבחנו את כל הצדדים , בסוף התקופה בני הזוג יחליטו כל אחד ואחת אם להמשיך (נותן יותר זמן לבחון את הדברים בפרספקטיבה יותר רחבה ולא מתוך לחץ)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2020 15:37 |
|
| |
קייט מוצא חן בעיני כל הרעיונות שלי. אני מבין שאת כרגע בשוונג של שידוכים. אני מזדהה מאוד עם החלק של לדבר עם השדכניות בעצמי כי המסרים באמת הרבה פעמים לא עוברים. מלבד זאת, לדעתי צריך להיות תו תקן לשדכניות כדי שיעמדו בסטנדרט מסויים כי השוק מוצף בשדכניות גרועות. אישית הייתי רוצה שכל אחד ואחת שפונים לשדכנית ישלחו מראש רזומה ותמונה כך שאם אני מבקש תמונה וזה לא מוצא חן בעיני, יהיה לי נעים לסרב כי השדכנית עדיין לא הודיעה לה. דבר נוסף, לגבי הבירורים. לדעתי לא צריך להשקיע יותר מידי בבירורים. אחרי שיחה לחברה ולמישהו שמכיר את המשפחה כדי לדעת אם המשפחה נורמלית, אז ישר להיפגש לפגישה או שניים. אם אין כימיה אז חסכנו זמן ואם יש אז אפשר לברר קצת יותר לעומק. הדברים האלו יקלו עלי, לכן אני מציע אותם:) אישית אני גם מעדיף פגישות מוגבלות בזמן. זה עוזר לגוף להירגע מהלחץ ולהנות מהרגע, בפרט בפגישות הראשונות. לדוגמה פגישה ראשונה לא יותר משעה. אה ודבר אחרון ששמתי לב שמשפר את חוויית הרומנטיקה פלאים זה שבמידה והצדדים מוצאים חן אחד בעיני השני אחרי פגישה ראשונה, אז כדאי להיפגש מיד למוחרת! זה גורם לראש להיות סביב הפגישה כל היום ברצף ועוזר מאוד מאוד לתחושת הקשר והקירבה נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2020 16:46 |
|
| |
ההיפך משוונג , כשאני בשוונג אני לא בפורום... עכשיו אני בפסק זמן קצר של חשיבה;)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2020 16:47 |
|
| |
דווקא אני צריכה יומיים בין ראשונה לשניה
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2020 16:49 |
|
| |
עלה לי עוד שינוי קריטי שקצת קשור לסעיף השני שציינתי למעלה: שיפסיקו לספור באובססיביות את מספר הדייטים !!! רגש והתאמה הם לא עניין כמותי ולא ניתן לכמת אותם בזמן, הספירה הזו סתם מלחיצה
תוקן על ידי קיייט ב- 27/08/2020 16:49:11
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2020 17:24 |
|
| |
| קיייט כתבה: |  | דווקא אני צריכה יומיים בין ראשונה לשניה |
|
למה? תחשבי על זה בתור דייט ראשון ארוך הארוך נגיד שלוש שעות אבל עם הפסקה של לילה באמצע נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2020 20:26 |
|
| |
אני הייתי רוצה שכל העסק יהפוך להיות יותר מקצועי ויותר ריכוזי , במקום מאות או אלפי שדכנים ושדכניות אפשר להקים כמה משרדי שידוכים , לקיים פגישה מקצועית שנקבעת מראש , יש זמן להציג את עצמי להסביר מה אני מחפשת בדיוק , לשמוע מה יש להם להציע , שהם ינהלו את המידע על הבחורים/ בחורות בצורה מסודרת עם תמונות ופרטים מסודרים , בלי כל הבלבול והבלגן שיש היום בענף , שיחות של חתול ועכבר עם השדכנית , בלי להתעסק עם שדכניות שלא מתאימות לתפקיד וסתם זורקות שמות של אנשים שלא יכולים להתאים לך לעולם...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2020 20:34 |
|
| |
בתתימן
| סתםבחור כתב: |  | קייט מוצא חן בעיני כל הרעיונות שלי. אני מבין שאת כרגע בשוונג של שידוכים.אני מזדהה מאוד עם החלק של לדבר עם השדכניות בעצמי כי המסרים באמת הרבה פעמים לא עוברים. מלבד זאת, לדעתי צריך להיות תו תקן לשדכניות כדי שיעמדו בסטנדרט מסויים כי השוק מוצף בשדכניות גרועות.אישית הייתי רוצה שכל אחד ואחת שפונים לשדכנית ישלחו מראש רזומה ותמונה כך שאם אני מבקש תמונה וזה לא מוצא חן בעיני, יהיה לי נעים לסרב כי השדכנית עדיין לא הודיעה לה.דבר נוסף, לגבי הבירורים. לדעתי לא צריך להשקיע יותר מידי בבירורים. אחרי שיחה לחברה ולמישהו שמכיר את המשפחה כדי לדעת אם המשפחה נורמלית, אז ישר להיפגש לפגישה או שניים. אם אין כימיה אז חסכנו זמן ואם יש אז אפשר לברר קצת יותר לעומק.הדברים האלו יקלו עלי, לכן אני מציע אותם:) אישית אני גם מעדיף פגישות מוגבלות בזמן. זה עוזר לגוף להירגע מהלחץ ולהנות מהרגע, בפרט בפגישות הראשונות. לדוגמה פגישה ראשונה לא יותר משעה.אה ודבר אחרון ששמתי לב שמשפר את חוויית הרומנטיקה פלאים זה שבמידה והצדדים מוצאים חן אחד בעיני השני אחרי פגישה ראשונה, אז כדאי להיפגש מיד למוחרת! זה גורם לראש להיות סביב הפגישה כל היום ברצף ועוזר מאוד מאוד לתחושת הקשר והקירבה נשלח מהאנדרואיד שלי |
| נראה לי פגישה ראשונה שעה זה מעט מאד זמן .. אין בקושי זמן לדבר ... (פעם הייתי בראיון עבודה הכי בסיסי , דברנו מלמעלה על המשרה , אני הצגתי את הניסיון שלי ויצאתי וראיתי שעברה כבר חצי שעה , ואז הבנתי שחצי שעה זה ממש כלום) מה ששמתי לב שלפעמים לבחורים לא נעים כל כך להפסיק כי זה כאילו משדר לבחורה זהו מיציתי , אז אולי בשביל זה צריך על פרק זמן מוגבל... (ראיתי שגם כשעברו שעתיים מתחילת הפגישה לבחור לא היה נעים לסיים..)
אותי מעניין למה את לחוץ כל כך , אני בדכ לחוצה עד הרגע שמתחילה הפגישה, כשאני רואה את הבחור אני נרגעת ..
תוקן על ידי בתתימן ב- 27/08/2020 20:34:39
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2020 20:59 |
|
| |
מקובל לקצר בפגישה הראשונה, מסיימים אותה בהסכמה אי שם אחרי שעה ורבע. מומלץ לעשות הפסקה של יומיים בין הפגישות כדי להתאוורר ולחשוב. לדוגמה ; נפגשים ראשון שלישי חמישי. הנסיון מראה שמשרדי שידוכים לא מצליחים, אולי כי זה לא רווחי הסיפור הזה. זה אכן חתיכת כאב לב, שדכניות מציעות סתם בלי קשר. ועדיין שיטת השידוכים היא הכי תכליתית. הייתי מציע לכם ללמוד ולהבין שזה אכן ככה. ולחפש שדכניות שמציעות הצעה שפחות או יותר מתאימה, יש גיל שנותנים כבר תמונה בלי בעיה. אולי בימים טרופים אלה יש יותר שדכניות שמבינות שיש צורך בתמונה. אם תמונה אז כמובן תמונה מחמיאה. אין כמעט שדכניות שיש להן מאגר גדול, אז עלינו להשקיע יותר בחיפושים. זה שוה להתחתן בגיל צעיר. צו השעה, לעודד נישואים בין ליטאים לחסידים ועידות שונות, וככה נפתור בעיה ענקית של בנות מבוגרות אצל הליטאים ואצל החבדניקיות וכן אצל מזרחיות, ובעיה של בחורים חסידיים מבוגרים. לאחרונה בעקבות הקורונה אין פעילות לעידוד יוזמות של שידוכים. על כל אחת ואחד לנסות לשדך ! היות והמצוקה היא ענקית !!!!! והמצוה היא - אין לשער ואין לתאר ! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2020 00:19 |
|
| |
חחח רצינית?
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי סתםבחור ב- 28/08/2020 00:19:01
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2020 00:20 |
|
| |
| בתתימן כתבה: |  | אני הייתי רוצה שכל העסק יהפוך להיות יותר מקצועי ויותר ריכוזי , במקום מאות או אלפי שדכנים ושדכניות אפשר להקים כמה משרדי שידוכים , לקיים פגישה מקצועית שנקבעת מראש , יש זמן להציג את עצמי להסביר מה אני מחפשת בדיוק , לשמוע מה יש להם להציע , שהם ינהלו את המידע על הבחורים/ בחורות בצורה מסודרת עם תמונות ופרטים מסודרים , בלי כל הבלבול והבלגן שיש היום בענף , שיחות של חתול ועכבר עם השדכנית , בלי להתעסק עם שדכניות שלא מתאימות לתפקיד וסתם זורקות שמות של אנשים שלא יכולים להתאים לך לעולם...
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2020 00:24 |
|
| |
| בתתימן כתבה: |  | בתתימן
| סתםבחור כתב: |  | קייט מוצא חן בעיני כל הרעיונות שלי. אני מבין שאת כרגע בשוונג של שידוכים.אני מזדהה מאוד עם החלק של לדבר עם השדכניות בעצמי כי המסרים באמת הרבה פעמים לא עוברים. מלבד זאת, לדעתי צריך להיות תו תקן לשדכניות כדי שיעמדו בסטנדרט מסויים כי השוק מוצף בשדכניות גרועות.אישית הייתי רוצה שכל אחד ואחת שפונים לשדכנית ישלחו מראש רזומה ותמונה כך שאם אני מבקש תמונה וזה לא מוצא חן בעיני, יהיה לי נעים לסרב כי השדכנית עדיין לא הודיעה לה.דבר נוסף, לגבי הבירורים. לדעתי לא צריך להשקיע יותר מידי בבירורים. אחרי שיחה לחברה ולמישהו שמכיר את המשפחה כדי לדעת אם המשפחה נורמלית, אז ישר להיפגש לפגישה או שניים. אם אין כימיה אז חסכנו זמן ואם יש אז אפשר לברר קצת יותר לעומק.הדברים האלו יקלו עלי, לכן אני מציע אותם:) אישית אני גם מעדיף פגישות מוגבלות בזמן. זה עוזר לגוף להירגע מהלחץ ולהנות מהרגע, בפרט בפגישות הראשונות. לדוגמה פגישה ראשונה לא יותר משעה.אה ודבר אחרון ששמתי לב שמשפר את חוויית הרומנטיקה פלאים זה שבמידה והצדדים מוצאים חן אחד בעיני השני אחרי פגישה ראשונה, אז כדאי להיפגש מיד למוחרת! זה גורם לראש להיות סביב הפגישה כל היום ברצף ועוזר מאוד מאוד לתחושת הקשר והקירבה נשלח מהאנדרואיד שלי |
| נראה לי פגישה ראשונה שעה זה מעט מאד זמן .. אין בקושי זמן לדבר ... (פעם הייתי בראיון עבודה הכי בסיסי , דברנו מלמעלה על המשרה , אני הצגתי את הניסיון שלי ויצאתי וראיתי שעברה כבר חצי שעה , ואז הבנתי שחצי שעה זה ממש כלום) מה ששמתי לב שלפעמים לבחורים לא נעים כל כך להפסיק כי זה כאילו משדר לבחורה זהו מיציתי , אז אולי בשביל זה צריך על פרק זמן מוגבל... (ראיתי שגם כשעברו שעתיים מתחילת הפגישה לבחור לא היה נעים לסיים..)
אותי מעניין למה את לחוץ כל כך , אני בדכ לחוצה עד הרגע שמתחילה הפגישה, כשאני רואה את הבחור אני נרגעת ..
תוקן על ידי בתתימן ב- 27/08/2020 20:34:39
|
|
שעה זה קצת זמן אבל המטרה בפגישות הראשונות זה לא להכיר אלא לבדוק מציאת חן וכימיה בסיסית. מכיוון ששידוך אחרי הכל זאת החלטה הרת גורל, גם בלי לדעת הגוף נכנס למצב מתוח! לכן אפשר לצאת ממש מותשים אחרי פגישה של כמה שעות. המוח שלנו טיפש ולא מבין הרבה, הוא בודק נתונים על איך הלכה הפגישה ורואה שהגוף מותש בגלל שהיה במצב הילחם או ברח ולכן הוא מסיק שהבחורה לא מתאימה ובום הלך שידוך עם פוטנציאל טוב אילו היו נפגשים בשני הפגישות הראשונות פגישות קצרות. לכן אני מציע פגישה קצרה ואז עוד פגישה קצרה יום למחרת. אישית, זה עשה לי פלאים. גם אני הייתי סקפטי בהתחלה ולכן אני ממליץ לכם לנסות גם. אני מניח שאני לחוץ כי באיזשהו מקום אני אומר לעצמי שאף אחת לא באמת תרצה אותי ולכן אני צריך להרשים אותה וכו' התמודדות לא פשוטה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2020 00:26 |
|
| |
| רציף כתב: |  |
מקובל לקצר בפגישה הראשונה, מסיימים אותה בהסכמה אי שם אחרי שעה ורבע.
מומלץ לעשות הפסקה של יומיים בין הפגישות כדי להתאוורר ולחשוב. לדוגמה ; נפגשים ראשון שלישי חמישי.
הנסיון מראה שמשרדי שידוכים לא מצליחים, אולי כי זה לא רווחי הסיפור הזה.
זה אכן חתיכת כאב לב, שדכניות מציעות סתם בלי קשר. ועדיין שיטת השידוכים היא הכי תכליתית. הייתי מציע לכם ללמוד ולהבין שזה אכן ככה.
ולחפש שדכניות שמציעות הצעה שפחות או יותר מתאימה, יש גיל שנותנים כבר תמונה בלי בעיה. אולי בימים טרופים אלה יש יותר שדכניות שמבינות שיש צורך בתמונה. אם תמונה אז כמובן תמונה מחמיאה.
אין כמעט שדכניות שיש להן מאגר גדול, אז עלינו להשקיע יותר בחיפושים. זה שוה להתחתן בגיל צעיר.
צו השעה, לעודד נישואים בין ליטאים לחסידים ועידות שונות, וככה נפתור בעיה ענקית של בנות מבוגרות אצל הליטאים ואצל החבדניקיות וכן אצל מזרחיות, ובעיה של בחורים חסידיים מבוגרים.
לאחרונה בעקבות הקורונה אין פעילות לעידוד יוזמות של שידוכים. על כל אחת ואחד לנסות לשדך ! היות והמצוקה היא ענקית !!!!! והמצוה היא - אין לשער ואין לתאר !
|
|
אני לא מבין למה לשדכניות אין מאגר גדול. יש כל כך הרבה בנות ובנים זה פשוט מוזר ששדכנית מציעה לי רק שתי בנות מתוך כל הבנות שמגיעות אליה. לגבי פגישה ראשונה ושניה יום אחרי יום, לא נראה לי שהבנתם שאני מדבר רק על שני הראשונות. בקיצור תנסו ואז תתווכחו נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|