| נשלח ב-18/1/2011 16:42 |
|
| |
הסדרת כניסה ליד בנימין
מי זה "יבולים" ולמה הוא תורם להסדרת הכניסה ליד בנימין 160 אלף ש"ח, או יותר נכון מה זה "הסדרת הכניסה ליד בנימין" ?

|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2011 00:43 |
|
| |
מבירור שעשיתי במועצה מתברר שיבולים הם הבעלים של תחנת הדלק והמרכז המסחרי, והם מעוניינים להעביר את שער הכניסה לישוב מעבר לכיכר ולעשות שער בין בית גנזים למרכז המסחרי. המרכז מסחרי יהיה מחוץ ליד בנימין והילדים שילכו למכולת יצאו מחוץ ליישוב.
פעם ראשונה שאני שומע על אפשרות שיזם "תורם" כדי להזיז שער כניסה ליישוב, מעניין האם נחתם חוזה עם היזם על התרומה או שמחר הוא יטען שכביש הכניסה שייך לו והוא יכול להחליט על מיקום השערים.
לא נתקלתי אף פעם בתרומה מסוג זה, לי נראה שאם יש אפשרות כזו, התרומה אמורה להינתן ליישוב ללא מטרה והיישוב אמור לעשות את השער על חשבונו ולא לקשר בין התרומה למטרה.
האם חלק מהכסף יקוזז מהארנונה
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2011 12:32 |
|
| |
המכתב שהשארתי למהנדסת שורקות אנה קוגן
אנה שלום מועצת נחל שורק החליטה לקבל "תרומה" מיזם תחנת הדלק והמרכז המסחרי, כדי להעביר את שערי היישוב פנימה ולהוציא את הכיכר, המרכז המסחרי ותחנת הדלק אל מחוץ ליישוב, כדי להקל על הכניסה לתחנת הדלק בשעות הלילה כשיש שומר ליישוב. 1. האם היה ידוע לכם מראש בעת אישור תוכנית הבניה של המרכז המסחרי ותחנת הדלק על המגמה להזזת שערי הכניסה 2. האם הוגשה בקשה ל"הסדרת הכניסה ליד בנימין" איציק בלוי
לא גיבשתי דעה ואין לי כרגע מושג מה עדיף ליישוב, אבל אין לי ספק שהיזם ומקבלי ההחלטה הפוליטיקאים (אנשי המקצוע התנגדו לתוכנית הבניה שאושרה ע"י 4 ראשי רשויות במסגרת של תן וקח), ידעו כבר אז שתחנת דלק לא מתאימה ליד בנימין והבינו שמבחינה כלכלית התחנה לא תוכל להיות פתוחה בלילות במצב הנתון. ובכל זאת קיבלו החלטה כי ככל הנראה כבר אז תוכננה הזזת השערים. לכן כיום כשהתקבלה החלטה (ולדעתי בלי לברר אני בטוח שחברי המועצה לא אישרו את התוכנית עצמה אלא רק את התב"ר), אני חושב שהנושא צריך לעלות לדיון ציבורי ושהתושבים יחליטו מה טוב להם ולא מה טוב ליזם.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2011 17:10 |
|
| |
התשובה שקיבלתי מאנה קוגן מהנדסת שורקות
1. הזזת השער מחייבת אישור הוועדה
2. עדיין לא הוגשה בקשה
ומכאן אני שואל את עצמי האם יכול להיות שהנסיון לכנס את וועד היישוב ולהציג וועד חדש לאחר שנתיים, מיועד להכשיר את הזזת השער.
תוקן על ידי איציק_בלוי ב- 25/01/2011 17:10:19
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2011 09:11 |
|
| |
לאחר שיחה עם ראש המועצה אסקוזידו וסיור עם הקבט נפתלי.
1. ביתן לשומר יבנה לאחר כיכר המזרקה, בימות החול השומר יעבור לביתן החדש וישמור משם על מחסומי זרועות שימוקמו לידו, ליד בית גנזים יוקם שער חשמלי שיהיה סגור משעות הערב, בשבת השומר ישמור במקומו היום. 2. אין צורך באישור שורקות, רק על השער ליד בית גנזים 3. השומר לא שומר על הולכי רגל ולכן לא מפריע שכל שטח הכניסה יהיה מופקר להולכי רגל 4. לטענת הקב"ט ההחלטה היא ביטחונית ולדעתו א"א לחסום אנשים מלבוא למלא דלק או לערוך קניות בקניון שיהיה פתוח אולי גם בלילות, ועל כן דרושה חסימה של הישוב. 5. לטענת ראש המועצה, לא חשבו ולא ידעו מראש בזמן אישורי התוכנית על הבעיה העלולה להיווצר וכיום אין ברירה. 6. לטענת ראש המועצה יש טעות בתב"ר והתשלום משולם חצי מהיזם וחצי ממינהל מקרקי ישראל שמרגישים שותפים לפשע (פריצת היישוב)
הצעתי היא, השומר ישאר במקומו כיום, שער חשמלי ימוקם ליד בית גנזים, מחסום זרועות ימוקם רק בכיוון הכניסה פנימה עם מצלמה המזהה את רכבי הנכנסים, המחסום ישאר כל הזמן פתוח, כשרכב יודיע שהוא מגיע לתחנת הדלת (מה שקורה ככל הנראה לעיתים מאוד נדירות) השומר יוריד את מחסום הזרועות ויעקוב אחרי הרכב עד שיצא.....
מכיוון שגם כיום, מי שרוצה להיכנס ליישוב צריך בס"ה לעשות שלום לשומר או להגיד לו שהוא גר כאן, לכן נראה לי עדיף שלפחות הולכי רגל יחשבו פעמיים האם להיכנס ליישוב ועדיף שהשומר ישאר במקומו.
ברור לי מאוד שהממונים יעבדו קשה להוכיח שאם לא יזיזו את השערים הגניבות יעלו, לכן מראש אני מסיר את אחריותי מגניבות.......

|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2011 19:19 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2011 19:36 |
|
| |
קבלתי 14 מיילים וכמעט כולם מתנגדים וחוששים מהתערבות יזמים בטובת התושבים, חלק מהפונים חוששים מפתיחת התחנה או חלקיה בשבת (כבר היו דברים ובשבת אחת עבדו במבנה המסחרי בעבודות הבניה), לי זה נראה קצת מופרך, אני הייתי ממתין עם ההחלטה עד אחרי אכלוס המרכז המסחרי ומחכה לראות מה יגרום הכביש הצר בכניסה לתחנת הדלק והמרכז המסחרי שמהנדסת הוועדה התנגדה לו וטענה שהוא יגרום לבעיות תנועה בכניסה ליד בנימין והפוליטיקאים החליטו לאשר ורק אח"כ מקבל החלטות נוספות שעלולות להשפיע על הכניסה ליד בנימין. בכל מקרה אני חושב שהתושבים חייבים להיות יותר מעורבים בקבלת ההחלטות בנוגע לעתידם.
בימים הקרובים אמורים להיות מאושרים עוד 20 דונם שיועברו מבית חלקיה לטובת אזור התעשייה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2011 10:02 |
|
| |
ההזת השערים בדרך לאישור מהוועדה לתכנון ובניה שורקות.
בתכנון הגדלת אזור התעשיה והעברת הכניסה לבית חלקיה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2011 18:55 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2011 12:32 |
|
| |
גן משחקים למרכז מסחרי ?
עכשיו כשכבר יש עמדת ביקורת חדשה, אפשר לראות עד כמה המקום יהיה פרוץ.
ראשית, רכב שיגיע לעמדה, לא יוכל לחזור רוורס וישלח לכיכר כדי להסתובב כך שהיישוב יהיה פרוץ.
שנית, כל גן המשחקים (שהוספו לו שלחנות פקניק) יהפך לשטח הפקר למעבר אדם לתוך היישוב.
נראה שאת התוכנית של מסמיה - צומת ראם העבירו לכניסה ליד בנימין בקטן, מצד ימין גן משחקים דשא וקמפינג ומצד שמאל מרכז מסחרי ותחנת דלק, בקיצור תחנת ריענון יפה (השאלה, למי ?, מי שנוסע בכביש 6 ימשיך בכביש אלא אם כן מתוכנן שילוט על הכביש. או אולי לאלה הבאים מכביש 3 לכיוון דרום, אם כן השאלה היא למה תושבי היישוב צריכים לתחזק גן משחקים עבור מרכז מסחרי ?).
|
|
|
|
|