בית פורומים יד בנימין

תב"ע 256 לעומת תב"ע 256/7

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/4/2013 14:22 לינק ישיר 
תב"ע 256 לעומת תב"ע 256/7

ברור לי שרבים לא עוקבים אחרי הבלוג שלי במשך שנים ולא מכירים את התנגדותי לשיניי התב"ע ומדוע שונו, אז אנסה להסביר בצורה פשוטה וללא התלאמות.

כשתוכננה ההרחבה הבסיסית של יד בנימין וכשאני קניתי את הקרקע, תוכנן אחד היישובים המדהימים ביותר בארץ, יישוב כמעט מעגלי עם 450-500 דירות כשבמרכזו מוסד חינוכי עם 30 דירות של 120 מ"ר של אנשי הצוות שהיו קיימים בעת התכנון, בשטח המוסד החינוכי נכללו כל המוסדות החינוכיים והציבוריים, לדוגמה: ביה"ס ברוייאר, המועצה, קופת חולים וכל מה שהיה קיים בזמנו, בנוסף תוכנן בית הארחה מסודר שבא להסדיר את רישוי בית הארחה (שהוקם ללא היתרים), תחת הגדרה של בתי מלון, ביישוב החדש תוכננו בתים פרטיים ומספר מקבצים של בניינים של שלוש קומות.

ב 13.12.06 הוחלט לקבל את השינוי שהתבקש ע"י המועצה כשכותרת השינוי היא "כל השינויים דלעיל לצורך קליטת מפוני גוש קטיף ביד בנימין", בשינוי שונו מקבצי הבניינים שהפכו לבתים פרטיים וההפרשים פוזרו בשני הצדדים של יד בנימין שכיום מתגוררים בהם רוב המגורשים שעברו ליד בנימין, לא נוספו ליד בנימין ולו דירה אחת לטובת המפונים (כבר לפני המעבר תוכננו 70 בתים לטובת המגורשים וכך היה בפועל)
השינויים העיקריים הם בשטחי המוסד החינוכי שהתפזר לכל הרוחות, השתלט על בית הארחה ועל מגרשים נוספים כשהטענה היתה שזה השטח שהיה של המוסד החינוכי כשבפועל השטח האמיתי כלל גם את המועצה ברוייאר ועוד והפעם הם הוצעו מחשבון המוסד החינוכי.
בנוסף, בצורה ערמומית הוחלפו 30 הדירות של עובדי הישיבה שהיו בגודל 120 מ"ר ל 120 דירות לטובת הישיבה.

הגשתי התנגדות ואלו היו טענותיי.
1. בבקשה לבטל את ה"טעות" של 120 דירות.
2. לבטל את פיזור המוסד החינוכי.
טענתי את אותם טענות שאני טוען היום והוספתי שלדעתי מנסים לפרק את יד בנימין לשניים תוך נגיסה של המוסד החינוכי בשטחי היישוב יד בנימין (מי שיודע לקרוא מפה יכול לראות את הדברים קורים בפועל, רוב החלק מבית הכנסת המרכזי (להוציא החלק הצמוד לפארק) לכיוון בית חלקיה הוא של אנשים הקשורים לישיבה (וחלקם במכרז של המינהל שהיה תפור לישיבה) והמשכם בבית הספר לקולנוע ובית ספר טוהר).

מצורפים התמונות וחלקי התקנון הקשורים לישיבה, השטח של הישיבה (המוסד החינוכי) מסומן בחום עם קווים לבנים, השטח של בית המלון מסומן בצהוב.

יש לציין, שנכון לרגע זה עם הישיבה לא נחתם הסכם (מבקר המדינה טוען שזכרון הדברים שנחתם ע"י נחום לנגנטל הם לא חוקיים) והשטחים שייכים למינהל מקרקעי ישראל, על רקע זה החליטה המועצה לבקש ממינהל מקרקעי ישראל להעביר על שמה את השטחים החומים ועל רקע זה אני נלחם שהשטחים ישארו ברשות המינהל עד לקבלת החלטות ברורות למי שייך השטח

תוקן על ידי איציק_בלוי ב- 19/04/2013 14:58:37

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2013 14:26 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2013 14:55 לינק ישיר 

הוועדה דחתה את התנגדותי.
צריך להתחבר קצת לזמן, אנשים עיין היו זרוקים, ואלי (שעל כך אני מעריץ אותו (על אף שחלק נוצל לא לטובתנו)) ידע לנצל את האמפתיה של חברי הוועדה שהלכו שולל אחרי הטענה שהשינוי מיועד למפוני גוש קטיף.
אלי השיג בזכותם הרבה תקציבים שהביאו להתפתחות שלנו, בית הכנסת הספרדי והאודטוריום נבנו על חשבונם (המגורשים קיבלו תקציב אישי למוסדות ציבור שעבר למועצה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2013 23:25 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2013 13:32 לינק ישיר 

בס"ד יום שלישי 23.4.13

לכבוד

גב' רות יוסף

מנהלת מחוז מרכז

משרד הפנים

הנדון: פגישה דחופה בנושא שינוי תב"ע בעקבות החלטת בג"צ.

ראשית ברצוני להודות לך על העברת הבדיקה בנושא הבניה הבלתי חוקית ביד בנימין לממונה על האכיפה.

בית המשפט המחוזי ובעקבותיו בג"צ החליטו לקבל את טענת אליודן בנושא תמ"א 35 וכך כותב בית המשפט הנכבד בעתמ 9640-07-10 אליודן נגד הועדה המחוזית מחוז מרכז בסעיף 62 הראשון "קיים היגיון בהגבלת מספר יחידות הדיור המיועדות למגורים ביישוב לעומת יחידות דיור המיועדות לדיור מוגן, ממספר טעמים: גודלן בדרך כלל שונה, הרכב האוכלוסייה המתגוררת בהן שונה (בודדים או זוגות מול משפחות), אופי המגורים בהן שונה, העומס שיוצרות יחידות הדיור למגורים על תשתיות הביוב, המים, התחבורה גדול יותר מאלו שיוצרות יחידות לדיור מגון וכד'." 

אין ספק שאברכי ישיבה שלהם משפחות עם שלושה ילדים הם משפחה לכל דבר לעניין שירותים שהמועצה נותנת ואין ספק גם עפ"י החלטות המינהלי ובג"צ שעל משפחות אלו להיכלל בספירה לעניין תמא 35.

בערר אליודן נגד שורקות 480/06 סעיף 24.10 נכתב "בהערת אגב יוער לעניין זה, כי אם הוועדה המקומית סבורה כי התב"ע  אינה מפורטת דיה לטעמה, במובן זה שהיא מעניקה חופש כלכלי ועיצובי רב מדי, תתכבד ותפקיד תכנית מתקנת, (המצויה בסמכותה) ובה תקבע הפירוט המבוקש. תכנית זו תיחשף לביקורת ציבורית, ואם תאושר תטמון בחובה תוצאות כלכליות."

עם ישיבת תורת החיים לא נחתם הסכם 81 לחוק פינוי פיצוי מכיוון שלא נמסרו למינהלת כל הנתונים שנדרשו ע"י מבקר המדינה בדוח 58א (מוסד חינוכי), כל המהלכים הנעשים ביד בנימין הם ניסיון קביעת "עובדות בשטח".

בעקבות החלטת בית המשפט המינהלי ואישורו ע"י בג"צ בחודש הקודם על הוועדה לדרוש מיידית את תיקון התב"ע של יד בנימין לתב"ע המקורית ומחיקה מיידית של הביזיון בהכנסת 120 יח"ד לתלמידי המוסד בצורה נבזית, מצ"ב תמלול שלי של הקלטת ישבת הוועדה והדיון בהכנסת 120 יח"ד ללא שום דיון מסודר ותוך מחשבה ששינוי התב"ע מיועד ל" כל השינויים דלעיל לצורך קליטת מפוני גוש קטיף ביד בנימין", המוסד קיבל בתב"ע 256/7 שטחים ציבוריים שמעולם לא היו שלו (בתב"ע 256 נכללו בשטח חום לבן של המוסד החינוכי, בניין המועצה, ביה"ס היסודי ברויאר ועוד.

ביד בנימין רשומים כיום במועצה 815 משפחות ו 4160 נפשות, ביד בנימין אושרו בכל התבעות 547 יח"ד כשכ 100 עדיין לא נבנו והמקום תוכנן ל 2600 תושבים.

על כן אני דורש ממך פגישה דחופה

בתודה מראש

איציק בלוי

השחף 4 יד בנימין

054-7602018

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > יד בנימין > תב"ע 256 לעומת תב"ע 256/7
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext