בית פורומים אגודה אחת

לבטים...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/11/2006 09:45 לינק ישיר 
לבטים...

שלום חברי הפרום!

אני מתלבט קשות בנוגע להשתייכותי לציבור החרדי!!!

אני חרדי ובן למשפחה חרדית, התחנכתי במסגרות חרדיות ועד היום נשוי מאושר ואבא לילדים חיי עם ציבור חרדי ומשתייך אליה,אני שמח על חלקי זה בשל אמונתי הרבה בבורא עולם יודע אני את מסירות נפשם של אוכלוסייה זו ומעריך אותם ע''כ.

אך דא עקא....
אני אדם עם ראש פתוח תופס את העולם באופקים רחבים ללא דעות קדומות כלפי חילונים ודתיים לאומיים, יתירא מזו סיימתי תואר במכללה דתית הוקסמתי ואהבתי את דרך חייהם, שהם פחות צבועים ויותר כנים באהבתם לה' ובדרכי האמונה.

אני סולד מהתופעות הבאות הקיימות בציבור החרדי
מיפוי ילדים בחרדים
יחס שלילי כלפי נשים נוהגות
כל שינוי בלבוש מהווה תמרור עצור
שריפת חנויות
איסורים לרוב.... וכו'

חלומי לגור בעיר או כפר של אנשים המזדהים כחרדים אבל פתוחים בלי שטויות וחומייניזים, אני מעריך שיש אלפים כאלה אך מהססים לשבור מסגרות קבועות.

הייתי מאוד מעוניין להכיר זוג בגלאי 30 המזדהים עם תפיסת עולמי, ומעונניינים בקשר חברי.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2006 13:59 לינק ישיר 

אם היה כזה ציבור המכיר בערכי עצמו ובמעלותיו. מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2006 15:33 לינק ישיר 

פרימה. לצערי הרב חלק גדול של החוזרים בתשובה הופכים לקיצונים עוד יותר. ואיני בא ח"ו להאשימם, אלא זה מה שהם רואים אצל המחזירים והיות ואינם יודעים בדיוק את הדרך הנכונה, הם עוד מוסיפים חומרות על חומרות, כי אין הם יודעים תמיד את ההבדל בין מנהג הלכה לחומרא.
בוודאי שיש קהילות יוצאות מן הכלל של בעלי תשובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2006 15:59 לינק ישיר 

מנדי, אני נמצא דווקא במצב של התאוששות מהבעיה שהיתה לי שהיא כמו שלך.

התוכל להרחיב רגע על הנקודה שקראת לה "מיפוי ילדים בחרדים ".

מה הבעיה לדעתך וכיצד זה משפיע עלייך [ילדייך] ואיזה מוצא אתה רואה במקום אחר?

אולי זו הבעיה היחידה שעדיין קיימת גם לי [ מתוך הרשימה שנתת, מלבד הנשים הנוהגות שלא נתקלתי בבעיה ושריפת חנויות שרחוקה מעיניי לגמרי] ואיננה מוגדרת אצלי היטב עדיין.

(אני בעל תשובה 10 שנים)

אם זה לא קשה הייתי רוצה גם לשמוע מאיזה איסורים אתה סולד. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/11/2006 21:25 לינק ישיר 

mendii

ברוך הבא!

למעשה, לא הבנתי מספיק את רשימת הדברים שמנית כמפריעים לך באורח החיים החרדי, אני מבין באופן כללי שהדפוס המחייב אחידות מפריע לך מאוד, אתה כפי הנראה מעוניין בחברה הנותנת יותר מקום לאינדבדואל ומאפשרת שוני בלבוש ובמאפיינים נוספים.

ציינת שאתה מזדהה עם הערכים של הציבור החרדי ולכן אתה בעצם ממשיך להשתייך אליו, אלא שאתה מעוניין בקהילה עם פתיחות מחשבתית יותר גדולה כלפי דעות שונות וקהלים אחרים. החלק החסר לי בדבריך הוא מדוע אינך מוצא את עצמך מתאים לציבור החרדי המודרני? הרי ישנו כיום ציבור לא מבוטל שמגדיר את עצמו כ"חרדי" אבל בהחלט איננו מציית לקודים החרדיים בלבוש; בתרבות הפנאי; בחינוך; בזהירות בכשרות ועוד כיו"ב. אני מתאר לעצמי שהתשובה לכך היא שאתה אינך מרגיש את עצמך כאחד מהם, היות והם נתפסים אצלך כקבוצה המתאפיינת בקלות דעת ובנהנתנות וללא תפיסת עולם רצינית שתוכל לשמש כאלטרנטיבה להשקפת העולם המקובלת בציבור החרדי.

אתה מעריך שישנם עוד אלפים כמוך וחשוב לך ליצור קהילה איכותית עם פתיחות מחשבתית ונתינת מקום לאינדבדואל, אם זו אמנם כוונתך נדמה לי שדבריו של חיים על כך שאינך היחיד כאן שמחפש זאת נכונה מאוד, בדיוק עבור מטרה זו הוקם הפורום ואנחנו תקווה להיות לתועלת ואיש את רעהו יאמר חזק.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/11/2006 21:38 לינק ישיר 

בצ"כ היקר

דיברו על מכנה משותף רחב ככל היותר, כדי להצליח לקשר את כולם. מצד שני ברצוני להזכירך כי עמיר פרץ לא הצליח לבנות קואליציה עם הימין נגד אולמרט, אתה יודע מדוע? (חוץ ממה שהתקשורת לא נתנה לו) בגלל שאי אפשר לבנות על מכנה משותף של שלילה. רק על מכנה משותף רחב של חיוב אפשר לבנות.

לכן, קשה לי להאמין שנוכל לכנס כאן את כל מתנגדי החרדיות העכשווית, לדיון על חרדיות חדשה (ועדיף שלא יקראו לה חרדיות). יש שהביקורת שלהם באה מימין (כדברי בע"ב באשכול סמוך) ויש שמשמאל, יש להם מכנה משותף?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2006 22:19 לינק ישיר 

לומד

אינני חושב שאתה צודק שהמכנה המשותף שאני מציע הוא "שלילת החרדיות העכשווית", אדרבה המכנה המשותף הוא דווקא "אימוץ ערכי היסוד של הקהילה החרדית העכשווית". הרי מי שאיננו מקבל את הדברים הבסיסיים של הציבור החרדי כמו מחוייבות מוחלטת להלכה; התבדלות מהעולם החילוני; שמרנות באורח החיים; לימוד ישיבתי לכלל הבנים; העמדת גדולי תורה כמנהיגי הציבור; שלילת התפיסה המשיחית בציונות ועוד כיו"ב, איננו צריך להמשיך ולשייך את עצמו לציבור זה ולהגדיר את עצמו כ"חרדי". נמצא איפוא שהדבר המשותף לרוב הכותבים כאן הוא דווקא החיפוש אחר ה"מידתיות" בדברים הנ"ל, לאור תחושתם שנעשתה הקצנה מוגזמת בנושאים שונים. אני רואה את הנקודה המרכזית שחסירה כאן לכולם בכך שכיום אין כלל דיאלוג בתוך הקהילה החרדית ואין מוכנות לקבל דעות שונות גם בתוך המחנה החרדי עצמו, אם אתה טוען שזהו מרכיב יסודי ב"חרדיות" אזי באמת יש כאן מכנה משותף של "אנטי חרדיות". נדמה לי שדווקא למי שהורגל בלימוד ישיבתי ומרגלא בפומיה "אלו ואלו דברי אלוקים חיים", צריך להיות קל יותר לקבל מיגוון של דעות בנושאים שונים. הצורך הוא למעשה לתחם את הגבול ולקבוע עד היכן יכולות להגיע עמדות שונות הראויות להיכלל בתוך קשת הדעות בציבור ה"חרדי". כיום מורגש חסר [לפחות בעיני] גם בהבהרת העמדות של הקהילה החרדית כלפי עצמה, לא כל שכן כלפי חוץ. האם יש בתוך העיתונות החרדית מאמרים שינמקו בטוב טעם את הסיבות למאבק בטלפונים הסלולריים; את ההצדקה להתנגדות ליציאת גברים חרדים לעבודה; את המניעים לביטול ההשתלמויות בסמינרים וכדו', מציאות זו גורמת לטשטוש ובלבול המאיימים על הקהילה החרדית היקרה לליבי וכמדומני גם ללב רוב המשתתפים כאן.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/11/2006 23:39 לינק ישיר 

בן ציון, והחברים שלום!*:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

היטבת לבטא את מחשבותיי ואף לפשט אותם בכישרון רב. אני גם שמח על הדיאלוג המתקיים כאן ומאושר על הבמה שעליה יהיה ניתן לשתף את רחשי הלב.

ובכן אנסה להרחיב במעט על בסיס הדברים שכתבתי ולפרק אותם לתחומים השונים.*:namespace prefix = o />

אני ''משתייך לקהילה חרדית חסידית, וגר בעיר חרדית. ילדי מתחנכים בחדר עם המאפיינים הקלאסיים.

במה מתבטא השונות שלי? השונות מתבטאות בכך שאני לא אוהד בלשון המעטה מסגרות קונבנציונאליות אני בעד מסגרות המאפשרים מרחבי מחיה. אני בעד חיי תורה ומצוות ואף משתדל בקביעת עיתים לתורה. רק אני מתנגד להכתבות מצד הקהילה החרדית הממציאה גזירות חדשות לבקרים.

לשמחתי, תודה לה', אני ובת זוגתי שתחי' פועלים באותם כיווני מחשבה ומונעים מאותה זוויות ראיה. כך שבביתנו אנו פועלים בהתאם להשקפת עולמנו וחשים במרחב מוגן.

הייתי רוצה לגור בתוככי קהילה חרדית פתוחה המקבל את השונות ולא עוסקת בחיפוש בציציות של השונה. קהילה שאנשיה לא מקוטלגים ע''פ סממנים חיצונים גרידא. מקום שנותן מעמד לאשה לא רק כעקרת בית אלא ממקום של שותפות ועשייה.

אתייחס לתחומים השונים.

חינוך

א. הקמת מסגרות חינוכיות איכותיות ומקצועיות שהתוכנית הלימודית מבוססת על תחומי תוכן שונים מלבד המשניות והגמ' (שאין שנית להם) . אבל א''א להתעלם מהצורך לדעת בעולם בן זמננו.

ב. צוותים מיומנים אשר הוכשרו לתפקידם (ולא חאפערס בלע''ז)

הספרייה היהודית

כמה ספרים בהוצאת הרב קוק יש בספרייה הביתי שלך? אני ספרתי 0 ישנים ספרים (לא רם אורן) שלא נוגעים את מפתן דלתינו, אני מתכוון לאין ספור ספרי קודש המכילים בתוכם לשון סגנון ותוכן יהודי אבל עדכני, רלוונטי בכל התחומים. ואני כבר לא מדבר שאין מחשבת ישראל בציבור החרדי, בגדול לא מאפשרים עיון ומחשבה בתחומים כ''כ מהותיים לביסוס הזהות כאדם חרדי. אין מושג של תוכו אכל קליפתו זרק? אני בעד לחקר האמת מתוך עבודה אישית.

תפילות

זה כ''כ פשוט להתפלל כל יום שלש תפילות? האם בת''ת יש תוכנית ללימוד תפילה. זה מובן מאליו? מה אנחנו ''מצוות אנשים מלמודה''? שלא יובנו דברי שלא כהלכה, אני בעד תפילות ואין לי צל של ספק בחשיבותם אבל מציק לי וקשה להשלים עם העובדה הפשטנית הזאת. האם זה נשלף לכל אחד? יש נשמות שונת ויש אנשים מגוונים וצרכים יחודיים. כל הנשים יודעות לבשל?

ישיבות

בזבוז משווע, בזבזתי את מיטב שנותי באפס תוכן. אין מקום לביטוי אישי המקום מיועד לאלו שמוכנים לרוץ עם הרכבת וללמוד וכל הכבוד מי שיש בידו.

אני מתעניין בתחומי דעת שונים ומגוונים דבר שנבצר ממני בגדול לממש בגיל ההתבגרות.

לסיכום, למרות חיבתי לקהילה הדתית לאומית יש לי ידידים רבים מהם ומעריך הרבה מהמאפיינים הקהילתיים והחברתיים, אני רואה את עצמי חרדי ואיני מתכוון לשנות את אורח חיי כחרדי אבל לחיות בדפוסי חיים נורמטיביים המאפשרים צמיחה אישית וחברתית.

תוקן על ידי - mendii - 06/11/2006 23:47:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2006 23:55 לינק ישיר 

בצ"כ

אני חותם על דבריך.

בדרך כלל היה נראה שיש לך ביקורת חריפה יותר על החברה החרדית העכשווית.

הפארסה של המאבק נגד המצעד, היא משל רב רושם להמון התנהלויות שלנו בשנים האחרונות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > לבטים...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext