בית פורומים אגודה אחת

אין מחילה אין סליחה אין כפרה - מסמך מזעזע

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/12/2006 11:26 לינק ישיר 
אין מחילה אין סליחה אין כפרה - מסמך מזעזע

מכתב שנשלח על ידי אשה חשובה לועדת הרבנים להשתלמויות

לכבוד ועדת הרבנים להשתלמויות

שלום וברכה

אני ... בת 46 ומשמשת כמורה בסמינר מפורסם בירושלים, בביתי למעלה מעשרה ילדים הי"ו ותקוותי בחיים לגדלם בעז"ה יחד עם בעלי לתורה לחופה ולמעשים טובים.

לפני מספר שנים התברר לי תוך כדי שיחה עם ידידה לעבודה כי לפי וותק שנותי בהוראה אם אשתלם לתואר B.A. משכורתי תעלה באופן משמעותי, ולהלן החשבון.

כיום אני משתכרת לערך סך 5100 ₪ בחודש וזאת לאחר עבודה מאומצת במשרה מלאה תוך כדי תחזוקת בית מבורך כנכתב לעיל, לצורך קבלת תואר B.A. עלי היה לעבור שני קורסים סך 60 שעות כל אחד ובסיום הקורס להגיש עבודה ממוצעת ועל ידי כך לזכות גם בגמולים וגם בהעלאה במשכורת לפי החשבון כדלהלן:

תוספת ישירה למשכורת חודשית בסף 950 ₪ כך שמשכורתי תעמוד על 6050 ₪ שכמובן אין צורך לתאר כמה רווח והצלה תוספת כספית זו למשפחתי.

אפשרות לפטור משעתיים עבודה בכל שבוע תוך קבלת שכר על השעות הנ"ל לצורך עריכת העבודה, ואח"כ לצורך עמידה במשימות מיוחדות וכו'

אפשרות לגמולים והפרשי שכר מוגדלים עקב הענקת התואר B.A.

שכר הלימוד לקורסי ההשתלמות כולו מכוסה על ידי משרד החינוך וקרנות נוספות עקב וותק שלמעלה מעשרים שנה.

בעלי הינו אברך כולל, ותקוותי לסייע בפרנסת הבית אכן התגשמה, שנתיים של קורסים הסתיימו להם זה עתה, והנני מוכנת ומזומנת להגיש את עבודתי למשרד החינוך בעוד מספר שבועות.

והנה נחתה עלי כרעם ביום בהיר ההודעה הקולקטיבית והמשפילה על סגירת ההשתלמויות וכיווצן רק לתואר בכיר, וגם זה תוך כל מיני סייגים משפילים ומתמיהים.

ואני בשאלתי לועדת הרבנים, למה?, למה להרוס סיכויים של משפחות רבות בציבור החרדי לפרנסה בכבוד, מה חטאתי שאין לי את הזכות להאכיל ולפרנס את משפחתי ברווח, עמלתי שנתיים וירקתי דם לסיים ככל המוקדם את הקורסים לבל אצטרך לבזבז זמן על סחבת מיותרת, הגשתי את כל העבודות והמבחנים בזמן, עמלתי ועמלתי, והכל מתברר לשוא... למה?

בזמן האחרון מתקבלת התופעה בה הרבנים מקימים כל מיני ועדות למען ענין זה או אחר, בכולם נשארת זכות הציבור להחליט להיכן הוא שייך, לדוגמה במאבק הסולולרי, ועדת הרבנים הציעו פלאפון כשר לכל דורש, רצית החלפת, לא רצית לא החלפת, ועוד, כאן הגזירה היא קולקטיבית ללא שום אפשרות לתת פיתרון לבעיות קיימות, במכתב שקבלתי מאת מכון ההשתלמויות בו השתלמתי נאמר לי כי אם אמשיך את השתלמותי במקום אחר שאינו כפוף לועדת הרבנים תשלל ממני הזכות להורות בבתי ספר של בית יעקב בכל הארץ ואפוטר מעבודתי...

ואני זועקת, לאברכים אין אתם נותנים שום סיכוי לפרנס את משפחתם, כל יוזמה חדשה מיד נתקלת בהתנגדות, איני מכריעה בנושא טעון זה השייך לגדולי הדור, אולם מה אומרים כולם "שהנשים תפרנסנה" בסדר אין לי טענות לאף אחד, רק תנו לי לפרנס את משפחתי בכבוד, תנו לי להרויח את לחמי ביושר, וכי שנים עשר אלף שקלים לשנה אינם מספיק סיבה לעזור בפרנסת בית של תלמיד חכם העומד כעת בנישואי צאצאיו, וכי אין אלו דיני נפשות.

אני כואבת בדם ליבי עת אני רואה את הכסף הכל כך חשוב לי עומד ומתרחק ממני, וכל זה ע"י אנשים בלי לב, עסקנים בלי מצפון, אנשים אשר מתפרנסים מעושק כבשת הרש, מגזילת אברכים ומשפחותיהם,

דבר אחד תדעו - אני אשת אברך תלמיד חכם אמא לי"ב ילדים בלעה"ר זועקת אני בדם ליבי,
אין לכם מחילה אין לכם סליחה אין לכם כפרה.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2006 01:15 לינק ישיר 

היא כתבה שם וכתובת כך שיודעים מיהי?

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2006 01:20 לינק ישיר 

כמו ש'בית יעקב' התחיל מלמטה--ע'י הגב' שרה שנירר למרות התנגדות מכל הכיוונים, כך גם
בנושאים אלו--הלחץ מלמטה יבטל וישבור את כל ההתנגדויות,ולא משנה באיזה מסוה הן..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2006 09:52 לינק ישיר 

אפשר לחשוב שהמכתב הזה מזיז למישהו.
לכל היותר יפטרו אותה, או שיצעקו של משרד החינוך שמפלה את המורות ללא תואר אקדמאי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2006 11:41 לינק ישיר 

אני הייתי מוסיפה משפט כמו:

"קוויתי כי תוספת משכורת זו, שאקבל לאחר השלמת התואר תוכל לסייע בפרנסת הבית.
אך כיוון שהשלמת התואר נמנעת ממני, וממילא גם התוספת במשכורת, אני מאד חוששת שבעלי יאלץ לעזוב את הכולל, ולצאת לעשות לפרנסת ביתו".

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/12/2006 18:43 לינק ישיר 

אכן מכתב נוקב ותובע, המקרה הוא כמובן מייצג, כל אחד מכיר כמה סיפורים כאלו.

הענין הוא שאף אחד לא אמור לשנות את דעתו בעקבות המכתב, שהרי במידה שיש צדק באיסורי ההשתלמויות הוא בהחלט יכול לעמוד גם בצערה של אותה מורה ורבות כמותה, ואם אין בו ממש הרי הוא עוול מתחילתו ולא צריך להביא את הסיפורים הקשים להוכיח זאת.
נכון שבהלכה מצינו שיקולים של הפסד מרובה ושל ציבור שאינו יכול לעמוד בכך, אך מי יכול להוכיח שלא החליטו על איסור פלוני למרות שיקולים אלו?
להבהיר: אני לחלוטין לא מקבל את שיקול דעתם של האוסרים, יהיו מי שיהיו, וכבר נאמרו הדברים במאמר המערכת של גליוננו, אלא שמי שמשום מה יש לו אימון לא אמור להתרשם ממקרי קצה.

זה כן מהוה כתב אישום חריף למי שחשב שהוא משחק בצעצועים, יידע לו אותו ברנש שנפשות הוא קובע, אך חזקה עליו ששם שמים שגור בפיו בצאתו ובבואו ולבו בריא לו כאולם שכל מעשיו לשם שמים ואך השטן עומד על ימינו לרפות את ידיו ממלאכת עבודת הקודש.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2006 20:30 לינק ישיר 

אני חושב שיש כאן אספקט בעייתי נוסף שהמכתב מבטא לצערינו בלי שנרגיש.

איך זה שהאשה (האמיתית, או הפונטצייאלית) הזאת היא המפרנסת היחידה בבית? ותהיו בטוחים שבעלה "האברך" לא הוא זה שדואג לכביסות בבית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2006 09:43 לינק ישיר 

ב"ה.

tashrat

זה בבחירתה. היא רוצה בזה!!! וזכותה לרצות דבר שהיא רואה אותו כנכון. לא נראה במכתב שרע לה בתפקיד שבחרה לעצמה, להיפך... זו אשה עם המון אומץ לב והכרה ברורה בדרכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2006 20:04 לינק ישיר 

הכרתי בעבר אשה צעירה נשואה, בת של אחד מראשי הישיבות, שהלכה ללמוד ייעוץ חינוכי במכללה בירושלים (של הרב קופרמן) הגישה שלה היתה, כל זמן שהיא לומדת, תסתיר את העניין בסודי סודות, אך כשהתואר כבר יתנפנף בידה יחטפו אותה מיד.
החברה החרדית מקבלת לתוכה בשמחה מרפאות בעסוק, קלינאיות תקשורת,גרפולוגיה של ציורי ילדים,מאבחנות דדקטיות וכו' ומעדיפה שאותן נשים תהינה חרדיות.אולי למורות "הרגילות"כדאי ללמוד בסתר וכשהתואר בידן לתבוע את המגיע להן. וסתם ההערה, שאם רוצים באמת לפרנס, המשכורות דרך משרד החינוך הרבה יותר גבוהות וזו משימה חשובה לא פחות ללמד בבתי הספר של הממ"ד. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2006 22:07 לינק ישיר 

אני מסרב להזדעזע

אותה מורה שמטיפה לתלמידותיה על החובה להתחתן עם אברך כולל, להוליד מליון ילדים, והזכות והחובה לחיות חיי דלות מנוולים,  שלא תתלונן על הרחבת המגמה, וראוי לה להקריב את תוספת הבי איי שאולי יזכיר לה את חיי הדלות להם היא דנה את שאר תלמידותיה שאפילו משרת מורה לא מצפה להם.

איפה כל הסיפורים על המסירות נפש של אשת הרב אליישיב שגידלה עשרה ילדים בחדר אחד?

מצטער אבל אין לי רחמים

בוודאי שלא על מורות בית יעקב כוהנות המהפכה הגדולה שעכשיו הטעימו אותן מהתבשיל שהם רקחו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2006 22:53 לינק ישיר 

רג"ס, נו? ותראה מה יצא מהבנות של הרב אלישיב... אז אתה מביא דוגמא מהחינוך של בנותיו??? ,

האמת אני דווקא כן מרחם עליה, נו מה לעשות לא הצלחתי להגיע לרמות של רג"ס,

אבל אני חושב שעם כל הרחמים, עדיין חשוב שהיא לא תקבל את התוספת, מכיוון שזה ידחוף אותה החוצה, אותה וממילא גם את תלמידותיה,
קל לי לדבר, אני יודע,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2006 00:21 לינק ישיר 

סיינפלד

בהיסוס רב, איקון ירוק. נאמר, ירוק למחצה. בגלל השיקול, לא בגלל הרגש. מצד הרגש, איך אפשר שלא לרחם.

אמנם ההערה של אחד בארץ היא חשובה מאד. כמו שטען פעם אקדמאי זכור לטוב, בחברה שלנו יש מסר כפול (נדמה לי שעין הקורא פתח על זה את אחד האשכולות החשובים והמוצלחים ביותר שהיו בח"ח). אסור ללמוד באוניברסיטה, אבל אם לומדים, כבר זה מבוקש. רופאות. פסיכולוגיות. קלינאיות תקשורת. וכיו"ב.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > אין מחילה אין סליחה אין כפרה - מסמך מזעזע
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext