בית פורומים אגודה אחת

1,000 הודעות ב"אגודה אחת" - כ"ח כסלו תשס"ז

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/12/2006 22:52 לינק ישיר 
1,000 הודעות ב"אגודה אחת" - כ"ח כסלו תשס"ז

בעומדנו כעת כשלושה חודשים לאחר הקמתו של הפורום, אנו רואים מקום להודות על העבר ולבקש על העתיד. כוונתנו ליצור דיאלוג פנים-חרדי בנושאים מהותיים הנוגעים לאורח חיינו, נראה לעת עתה כמתקדם בכיוון הרצוי. עד היום השתתפו בדיונים המגוונים למעלה מ-60 משתתפים שונים, ונשמרה רמת דיון גבוהה ומכובדת. מעבר לדיונים הוירטואליים התחזקו גם הקשרים האישיים בין משתתפי הפורום, כפי שנוכחנו השבוע במפגש חנוכה. אנו מאמינים שאם נצליח בסייעתא דשמייא להמשיך בדרך זו, יצטרפו אלינו במשך החודשים הקרובים עוד רבים וטובים בעלי מטרות משותפות, אשר שמע "אגודתנו" יגיע לאוזניהם ויתקיים בנו "איש את רעהו יעזורו ולאחיו יאמר חזק". זוהי ההזדמנות לזרז למזורזים להתמיד בהשתתפותם בפורום, ולהביא את דברו לידיעת חבריהם העשויים למצוא בו עניין.

"ויעשו כולם אגודה אחת, לעשות רצונך בלבב שלם"

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2006 16:40 לינק ישיר 

קודם כל ברכות,ושוב ברכות.

אבל יש לי שאלה שלא ע"מ לרפות ידים. נניח שהמספר שהזכרת נכון ןאין כפיליות ניקים ואכן אנו עומדים על שישים איש. לצורך הענין נניח שהתקדמנו מעט וכבר יש 100. האם זה  לא אצבע בסכר אימתני?

אני שואל זאת מכיון שלי עצמי בעבר היו יומרות ופנטזיות לשנות משהו. הייתי מדבר ומתלהט ודן עם כל מיני אנשים. בסופו של דבר התחוור לי  שנדים לי. גם אותם אנשים ובאותם נושאים שהסכימו עמדי היה זה כשיחת רעים ושום דבר לא זז.

האם זה יאושי הפרטי,ואני לא ידוע כמתיאש, או שזו אכן תמונת המצב. הכוח של העסקנים והעדר גדול פי מליון מכוח 100 או אף 200 איש.

זה כמובן לא אומר שבאופן מקומי לכל משתתפי הפורום לא תהיה איזה שהיא רווח והצלה,אם זה בעזרה במציאת עבודה לאחד\ת שמתקשה. אם זה ביעוץ בהשמה. כל הדברים האלה חשובים מאד. השאלה היא אם היומרה לשנות נושאים שזוקקים שינוי מערכתי כמו,חינוך,ישיבות, וכדומה,הם בכלל בתחום היכולת שלנו ?

הדבר הנכון היה,(ואני מודע לרכיב הפנטזיוני בזה)אילו היה חי עדיין מו"ר הרב שך זצ"ל שלו היה יכולת לשנות,ואותו היו משכנעים (וזה לא מופקע לגמרי) בנחיצות הענין,הוא הגבר שיכל להזיז דברים. אבל היום בדור יתום שכל אחד פוחד מהצל של עצמו. האם נוכל לשנות?

אז לסיכום ,גם אם אני צודק, אין עלינו המלאכה לגמור וחובה עלינו לנסות לשנות ולו כזרת. אבל אולי אם נהיה מודעים לקוטן כוחינו ונתמקד יותר באיש את רעהו יעזורו ופחות בולאחיו יאמר חזק אזי נרוויח הרבה יותר.

ותפילה לקל מאז ומעולם הואילה. והשם יעזור שתעשה לפחות מחצה.

תוקן על ידי דער_ליטואק ב- 20/12/2006 16:41:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2006 18:57 לינק ישיר 

ליטואק

אתה רוצה שאציג לך תסריטים מספר איך מקבוצה של מאה איש יכולה להתחיל מהפכה?
חשוב שכל אחד מביא בממוצע עוד שלשה, הרי לך קבוצה של ארבע מאות בתי אב, אלו מתאגדים כוועדי הורים במוסדות חינוך, כמנויים על כתב עת או עיתון, ככולל ערב לאנשים עובדים באזורים שונים ואפילו כמתפקדים למפלגה שתבטיח שיתוף פעולה אפקטיבי. (סתם זרקתי)

מי אמר שכדי לחזות מדינה צריך זקן גדול? (מה שגם לא חסר כאן)

אם תרצו אין זו אגדה!

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2006 19:06 לינק ישיר 

כפל וחיבור גם אני עוד יודע. השאלה אינה באם ניתן להציג תסריטים היפותטיים אלא מה הסבירות
והשאלה החשובה יותר,והיא זו שעמדה במרכז הודעתי, מה יותר חשוב לעשות האם תכנון שינויים מערכתיים או עזרה הדדית. בעזרה הדדית הרווח מיידי ויותר בטוח. ואילו בשני לך תדע.

[אני מתחיל לחשוב שזו אולי הסיבה שהבריסקער רב התנגד ל"אחוה" (למי שלא יודע, היתה אגודת סתרים ירושלמית\פרושית\שרובה היתה מורכבת מקוקניקים שחבריה נשבעו לעזור איש לרעהו) כי אולי היו להם יומרות מעבר עזרה הדדית. טוב, נשאיר את פיסת ההסטוריה הזו לפעם אחרת.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2006 19:27 לינק ישיר 

ליטואק

סליחה על שיעור החשבון, לפי השם שלך היה לי חשש שאתה לא יודע.

שאלתך היא שאלת המשקיע הנצחי, האם לגשת לאפיק סולידי, רווחים בטוחים ונמוכים, או לאפיק נועז יותר בעל אפשרות תשואה גבוהה בהרבה.
במקרה שלפנינו אף אין סתירה בין הדברים, העזרה ההדדית היא חלק מהבנין הכללי, נדרשת רק יוזמה רחבה יותר.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2006 21:45 לינק ישיר 

ומה אני אמור לומר על המשפט שלך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2006 16:36 לינק ישיר 

אבקש את סליחתך, כמובן שלא התכוונתי לשמך, התכוונתי לניק שלך המייצג את המגזר אליו זכיתי להשתייך אשר אינו ידוע כמעודד קרוא וכתוב אלא באותיות רש"י, שלא לדבר על לחשב תרגיל בחשבון חילוני חלילה, ותורה מה תהא עליה?

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2006 22:05 לינק ישיר 

ליטואק,
הידעת כמה אנשים עמדו מאחרי -אחת המהפיכות הגדולות בתולדות האנושות- הרינסנס האיטלקי?
לא יותר ממאה איש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2006 22:30 לינק ישיר 

ויש לך מושג כמה מהפכות כאלו לא הצליחו?

ברור שיכול להיות מהפכה ובספרי הלימוד ידברו על אותו פורום קטן ומצומצם ששינה את פני היהדות החרדית. וימנו את בןציוןכהנא בנשימה אחת עם שרה שנירר ולהבדיל עם אבי הופמן. הכל יכול להיות אבל זה לא סותר את הנסיון לראליזם. בכל מקרה כפי שהודעתי לעיל שלא באתי לרפות ידים חלילה. אני מאמין שצריך שינוי .אני מאמין שצריך ליצור עסקונה נגדית שתפנה ותסביר לגדולי הדור את המצב והם ,בעייזר השם, יעשו את השינוי מבלי לגרוע חלילה באמונת אומן וערכיה האמיתיים של מורשת אבותינו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2006 19:55 לינק ישיר 

ליטוואק,

אם העולם היה נאמן לריאליזם שאתה מטיף לו, הוא היה נשאר הרחק מכל בחינה אפשרית, הן מבחינה תרבותית הן כלכלית והן דתית.
אין התקדמות שהעולם התקדם בה שלא קדמה לו מהפכה, ואין מהפכה שלא קדמה לה ההתנערות מהריאליזם שאתה מאיים בו.
אין ריאליזם זה אלא ריאליזם מקבע, או בעברית טכנית פחד וחוסר אומץ לב.

ובאשר בקריאתך הנרגשת להכשרת עסקונה שתלחך פינכתם של גדולי הדור, דומני שכל עוד לא נשתחרר מציוויליזציית העסקנות, רק נחליף את האדון, אבל נישאר עבדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2006 06:22 לינק ישיר 

אני מאיים בראליזם?   אז ככה,פורום זה מקום שמעלים בו תהיות והרהורים,בעצם זה לא רק ענין לפורום.כל החיים צריך בדיקה תמידית האם אנו לא דופקים ראש בקיר לשוא.

יש מצבים שאין ברירה כמו במהפכה לשחרור מעול שלטון זר . אבל דומני שלא בכך אנו עוסקים. אז השאלה האם להשקיע אנרגיות במהפכה שסיכוייה עומדים כאן לדיון ואני לא אטעה אם אומר שלא קפצו כאן רבים לומר שבטוח תצליח. אין זה פחד,אם כי גם פחד נדרש לאדם כדי לא לאבד עצמו לדעת,אלא שיקול רציונאלי וראלי.

עסקנות לא במובנה הרע. חיב להיות עסקנים שהרי לא יתכן שדהנהגת הדור תטפל בכל פרט ופרט. אצל שופטים זה מזכירות ואצל גדולי הדור קוראים להם עסקנים. אנשים שמביאים לאוזני מנהיגי הדור את המצב לאשורו.

אולי אינך מעונין בכלל במנהיגי דור ובגדולי הדור. אבל כשאתה מנסה לתקן משהו בתוך הציבור החרדי אתה חייב לשקול את אורוחות חיינו ושיגנו. אנו כפופים לגדולי ופוסקי הדור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2006 12:19 לינק ישיר 

ליטוואק,
שתי אפשרויות,
או שהגדולים אינם חושבים כמוך ואז אין לך מה לעשות
ואם הם חושבים כמוך, אתה מיותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2006 14:36 לינק ישיר 

בעלבעמיו,החיים קצת יותר מורכבים מזה. אפשרות שלישית, אני (לצורך הענין)נחוץ כדי להציג את הבעיה במלא עוזה לגדולים. ואחרי שהם יחשבו כמוני יצטרכו אנשים שכבר ליבנו את הענין כדי להוריד זאת לרמת השטח ,כמו כתבים ומנהלי מוסדות.ואלה יבחרו מהפורום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2006 14:38 לינק ישיר 

ליטוואק,
אנא בטובך, נסה להסביר איך אתה מצליח לרבע את העיגול.
"אנו כפופים לגדולי ופוסקי הדור" - כפיפות זו מה משמעותה ?
האם ניתן לבקר את החלטותיהם ?
האם ניתן לא לציית להם ?
האם ניתן להפריד בין החלטות "הלכתיות" לאחרות ?
גם אם גדולי הדור יאמצו אל חיקם איזשהוא שינוי באיזשהוא שלב בעתיד, כ"כפוף" איך אתה יכול לקחת סיכון שאולי לא תקבל "הכשר למפרע" ?

הגעגועים לראש הישיבה שלך, בהיבט של שינוי, מוזרים לא פחות.
הכשלים שאיתם מתמודדת החברה החרדית כיום היו קיימים גם בתקופתו (כמובן, בחומרה פחותה).
האם צריך דווקא את גודל ה"ברוך" העכשווי כדי לשכנע בצורך לשינוי ?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2006 16:03 לינק ישיר 

בידור, אתה שואל שאלות לא רעות כדוגמה מה משמעות כפיפותי זו, אבל לא הבנתי איך מתוכם אתה מסיק שאני עושה את הבלתי אפשרי ומרבע עיגול. (אולי מעגל ריבוע ואת זה אני עושה היטב,תוצאה של שנים עבודה בכיפוף בננות. מה חשבת שבננות גדלות מכופפות?).

אני חושב ששאלות אלו חשובות מאד אבל אין מקומן באשכול זה. כי כאן גם אם אני באופן אישי אשנה את דעתי ואחדל להיות כפוף לגדולי הדור עדיין רוב רובו של הציבור החרדי ,שאפילו שמע הפורום הזה לא הגיע לאוזניו,ישאר בכפיפותו זו.ואני לבד לא אוכל לאכלס אוניברסיטה שלמה.

הגעגועים שלי לראש הישיבה שלי ,לצערי ולשמחתי בו זמנית, לא קשורים לענין זה. אהבתי אתו אז ואני עדיין אוהב אותו. (וראוי לציין כבר עכשיו,וזה נוגע לשאלותיך הקודמות, שמעולם לא נמנעתי מלבקר ולמלשאול גם שאלות חריפות,שגררו  מחאות מצד חברי.) אבל מכיון שהוא היה האחרון בעל סמכות מקיפה,והיה גברא דלא מסתפינא, לכן נקטתי בשמו. הוא אכן היה איש שהתנגד לכל שינוי מהמסורת אבל מענין שכמות השינוים שהוא עשה לא מבוטלת( ואנא פנה לרחוב ישעהו בי-ם ושאל את שם כמה  שינוים עשה הרב שך.) כי רק הוא יכל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2006 16:53 לינק ישיר 

ליטוואק,
בחייאת.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > 1,000 הודעות ב"אגודה אחת" - כ"ח כסלו תשס"ז
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext