בית פורומים אגודה אחת

נפתח חיידר חדש

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/1/2007 14:25 לינק ישיר 
נפתח חיידר חדש

לא,
לא נפתח.

אבל נניח שהיינו רוצים לפתוח חיידר חדש אידיאלי וראוי.
היינו רוצים שיושם דגש על מידות טובות וירא"ש.
היינו מעונינים שיהיה קריטריונים לגבי הדמויות שמחנכים את ילדינו.
היינו רוצים שינתן פתרון מקצועי לבעיות למידה היינו אולי רוצים לקבוע איזושהיא רמה גם במקצועות חול, אולי לימוד בדרך שונה עם יותר המחשות או פחות ועוד ועוד.

פורום זה כהרבה אחרים מלא בביקורת (בונה כמובן..) על ההתנהלות היום של החדרים חשבתי אולי כדאי במקום להטיח כל הזמן מה רע ומה צריכים לשפר, ננסה לדמיין מוסד שאנחנו רואים אותו כרצוי.

אני מזמין כל בעל דעה לחשוב ולהביע את דעתו במשחק זה שאולי ביום מן הימים יקרום עור וגידים.

רציתי לפתוח בשאלה מעצבנת מעט והיא:
את מי לא הייתם מקבלים לחיידר הזה.(אם ישנם כאלה..)

איזהו חכם? הלומד מ(טעויות של) כל אדם.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2007 14:36 לינק ישיר 

כמובן לא לקבל את בני משפחות הגדוילים שישליטו את משטר הגדוילים, לא כרבע'ס ולא כתלמידים,
כלומר, חיידר חרדי שיש לו אלרגיה לגדוילים ולמנהיגים רוחניים מכל מין, צורה וגודל,
אני חושב שאחרי זה כבר העסק מעצמו יתפתח מאוד מהר לכיוונים נחמדים,

תשאלו מה יהיה עם הרוחניות? הרי זה חלק בלתי נפרד!
אפשר למנות את מיימוני למנהל הרוחני של החיידר והעסק יתקתק... ואם מיימוני לא ירצה אז יצטרכו מנהל רוחני שמקומו יובהר לו היטב היטב על ידי כך שהמנהל יהיה בעל סמכות גדולה משלו ,

סתם נקודה מעניינת, אני לא זוכר אם ראיתי את זה באיזשהו מקום או שזה מעצמי אבל כדאי שאותם אלה שילמדו לימודי קודש יהיו אלה שילמדו לימודי חול, כך זה ייצור שלימות מסויימת ביחס בין לימודי חול לקודש,

בעשרת הדיברות של החיידר הדיברה הראשונה היא "לא תדבר נייעס כל ימי חייך", ימי חייך הימים וגו'...

[כמובן הבעיה היא מה יהיה עם "יתד" ו"המודיע" שיהיו דחוסים בפשקווילים נגד החיידר המתיימר להיות חרדי ואינו נשמע לדעת רבותינו מעתיקי (או בעיקר יוצרי) השמועה],

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2007 14:41 לינק ישיר 

נניח שיש לך אלרגיה ל"גדויילים" ולא היית רוצה אותם כרבע'ס שיש בזה השפעה על הילדים, במה אשמים הילדים האם אתה חושש שהם יקלקלו ילדים אחרים במחלה הגנטית שהם נשאים שלה?

איזהו חכם? הלומד מ(טעויות של) כל אדם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2007 14:48 לינק ישיר 

לנושא הכללי הרי אשכול מראשוני הפורום. (הרבה זמן)

http://bh.hevre.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2045508

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2007 14:56 לינק ישיר 

באותה  הזדמנות

להקים  בית יעקב  חדש   סימנר  למורות  וולשאר  מקצעות  ללא  פיקוח  של  עסקנים מושחתים ורקובחם
שדואגים  להכניס  את  הבנות  שלהם  למשרה  במערכת  ולא חושבים על  שאר  הציבור

כמו  כן  יש  לבדוק  תוכנית להקמת  ישיבה   לנוער  ומסגרת  חינוכית לבני  נוער  שרוצים  ללמוד  מקצוע  שיפרנס  אותם  בכבוד  ואינם  רוצים  ליישב  בכול  כי  אין  להם  משיכה  לכך

מי  שירצה  כולל  נקבלו  בברכה  ובכבוד  אבל אין  מקום  ללחצים  חברתיים  מכל  סוג  שהוא  שיחיבו  ללמוד  בכולל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2007 14:58 לינק ישיר 

האלרגיה שלי היא לכל מנהיג של דור שלם באשר הוא ללא כל קשר לאישיותם -המרשימה בהחלט- של הגדוילים,

אני רק חושב שאופן קבלת ההחלטות והעקרונות לא אמור להיות מושתת על כמה אנשים לציבור ענק, אלא באופן מקומי לגמרי כפי שהיה מדורי דורות בעם ישראל עוד מתקופת יתרו,

כמובן הגדוילים יכולים לעמוד בראש הפירמידה, אבל יש שרי עשרות, מאות ואלפים באמצע כך שרוב מוחלט של השאלות בכלל לא מגיע לגדוילים,

(כמו כן ההנהגה של הגדוילים צריכה להיות פסיבית ולא אקטיבית, אבל זה כבר לאשכול אחר),

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2007 15:28 לינק ישיר 

ymy

האמת היא שלא ראיתי את האשכול הנ"ל לפני כתיבתי, אך לאחר מעבר על האשכול הנ"ל ראיתי שהאשכול שם הלך לכיוונים שונים בעיקר לנושא של תוכן הלימודים והעקרונות סביב זה.  ומה יש לתקן בענין,  אמנם לא מצאתי שם אכן הצעות מה כן לעשות.

גוונא

"טענו לו בחיטים והודה לו בשעורים" שאלתי ברורה  אנחנו מקימים חיידר לפי כל הכללים הטובים בעיניך ובא בנו של הרב אפרסקי שהוא משב"קם של כל גדולי הדור ביחד האם זוהי סיבה מספקת בכדי לשלול מבנו את הזכות ללמוד בחיידר שכזה?
אם כן, הרי שטענת שמנהל החיידר שבו לומד בנך יכול לפנות אליך ולומר שהוא אינו מעונין בבן אשר אביו עושה x או y , לזה כוונתך?

קלף

ניתן בהחלט לפתוח אשכול ללחימה בעסקנים ובפרוטקציות.  באשכול זה ביקשתי להתמקד בנושא ה"חדרים" אם כיוונת לדבריו של גוונא הדברים שנכתבו לעיל מופנים אף אליך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2007 15:57 לינק ישיר 

ב"ה

החיידר שהייתי רוצה לראות בו את ילדי-

מצד המורים-

- מנהל שיענה על הקריטריון של "לא תגורו מפני איש". לא יודעת אם יש בנמצא כזה, אבל כזה הייתי רוצה...
- אנשים שעברו הכשרה בהוראה.
- אנשים שנבחנה אישיותם והתאמתם ביחסם לילדים. כשם שבכל מקום מתוקן דורשים לא פעם כתב יד כדי לברר ענין או שניים על המועמד כך יש לבדוק את המורים של ילדינו.
- אדם שראוי מבחינה רוחנית לשמש דוגמא לילדי. על כל פנים מצד "האדם יראה לעיניים".
- מורים ללימודי חול (אם יהיו...) יבחרו בקפידה לא פחות גדולה מהמורים ללימודי קודש.
- לא יוכנסו מורים שמעלתם היא קרבת משפחה או ייחוסם.

מצד התלמידים

- לא יוכרע גורלו של תלמיד לפי המשפחה שממנה הוא בא אלא בכל ענין לגופו. אם ראוי הוא להיות בחיידר מצד אישיותו ורמתו הרוחנית הרי שיתקבל אם לאו- אין זה משנה מאיזו משפחה הוא בא.
- לא ינתן מקום להנחתת תלמידים ללא ביקורת של הועדה המקבלת. לא משנה עד כמה ה"מנחית" הוא רם מעלה.
- מתן דגש על יחס אישי לכל תלמיד.
- תוכנית להוראה מסייעת ומתקנת.
- יצירת סביבת לימודים מעניינת, צבעונית, נוגעת לעולמו של הילד וחינוכית.

מצד ההורים-

- קשר עם ההורה באופן קבוע.
- ועד הורים פעיל ומתחלף אחת לזמן קצוב מראש.

נוהל טיפול בבעיות

- לא לטאטא בעיות מתחת לשטיח. גם אם נשוא הבעיה הוא "בן של".
- לערב הורים בתחילתה של הבעיה ולא לאחר שכבר כלו כל הקיצין.
- הקמת ועדה חינוכית שתפקידה לנסות לפתור את הבעיות לא ע"י הרחקתן מתחומנו.
- במקרה שאין ברירה אחרת- לעזור לתלמיד למצוא מסגרת מתאימה אחרת ולא להשאירו "ברחוב".

עד כאן בינתיים. לטוב אין גבול. כשזה ימומש בודאי יעלו בראשי רעיונות נוספים לשיפור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2007 16:02 לינק ישיר 

המחשבה הראשונה הליבלית והמתקדמת היא למה לא נקבל את כולם, מי שנראה שמזיק לאחרים נשלח אותו.
מצד שני אם אני יודע שמישהו מועד לפורענות אולי כדאי לי לא לקבל אותו מראש ולחסוך ויכוחים אח"כ.    עם הכתיבה עולה בי הרהורי חרטה, נו אז מה האם בגלל שאני רוצה להקל מעלי ולחסוך ויכוחים זו סיבה מספקת לא לקבל מישהו,   מצד שני זה לא ענין להקל עלי בלבד הרי משום מה מקובל שאחרי שמישהו כבר "בפנים" שוב לא יצא בקלות ולכן השאלה האם אני רוצה להסתכן כאן או לא.

טוב אני רואה שאני רק מתבלבל יותר אשתדל לסדר את מחשבותי ולחזור לאחר חשיבה מחודשת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2007 16:11 לינק ישיר 

updown

וואו
איזה משנה מפורטת ויפה,
רוב הנושאים נראים מוסכמים אך רציתי לבדוק ספציפית את הנקודה הראשונה שהעלינו ואני מצטט:

"לא יוכרע גורלו של תלמיד לפי המשפחה שממנה הוא בא אלא בכל ענין לגופו. אם ראוי הוא להיות בחיידר מצד אישיותו ורמתו הרוחנית הרי שיתקבל אם לאו- אין זה משנה מאיזו משפחה הוא בא."
איך בדיוק נבדוק את אישיותו ורמתו הרוחנית של מוישלה ששבוע הבא עושים לו חלאקה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2007 16:19 לינק ישיר 

ב"ה

ילד שעוד לא בן שלוש לא מהווה איום רוחני על איש. עם כל הכבוד...

אולי אבא שלו... אבל הוא לא מועמד לחיידר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2007 16:21 לינק ישיר 

איש לומד,
ראשית בדרך כלל משבקי"ם למיניהם אפם תחוב עמוק עמוק בענייני השעה כך שמצד עצמו לא צריך לקבל אותו לחיידר,
אבל אם יקרה מקרה בו המשב"ק הוא פ'סדר מצד עצמו אז תיקון קל בדבריי, המשב"ק יצטרך לחתום על התחייבות להנהלה שבו הוא מתחייב שהגדויל הממושב"ק לא ידחוף את האף לענייני החיידר וכמו כן הוא לא יתייעץ איתו בענייני חינוך בנו יקירו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2007 16:26 לינק ישיר 

ב"ה

גוונא,

ומדוע יגרע חלקו של בנו של אותו "גדויל", כהגדרתך? רק מפני שאביו משב"ק?!

איש לומד,

כשתפתח את החיידר שלך אתה רשאי להשתמש בתוכנית המפורטת לעיל. מוותרת לך על התשלום  עבור זכויות יוצרים. רק חסר לך שלא תקבל את ילדי....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2007 16:52 לינק ישיר 

updown

האם ההורים ומצב דתיותם, צורת דיבורם, ואופן התנהגותם ולבושם באמת אינו משפיע על רמתו הרוחנית של הבן שעתיד ללמוד עם בניך ? 
האם תרצי לטעון שאעפ"כ זה לא אמור להיות שיקול, כלום היית שמחה שילדייך ישדרגו את אוצר המילים שלהם מידי יום?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2007 17:19 לינק ישיר 

ב"ה

ברור שיש בסיס ממנו יוצאים. ברגע שהורה מתחייב להתאים עצמו לרוח החיידר הרי שלא היותו בעל תשובה, לדוגמא, ימנע את הכנסת ילדיו. ומאידך- ילד חצוף פורק עול מבית "טוב" לא ישאר בהכרח בחיידר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2007 17:22 לינק ישיר 

על  האפליה  של עדות  המזרח-ספרדים  כבר  דיברנו?

יש  לאפשר לכל  תלמיד  בין  אם  הוריו אשכנזים  או  ספרדיים  ללמוד  ולכן יש  לבנות  תוכנית לימודים  שתלמד  את  מורשת  העדות  המגוונות  של  העם  היהודי
כל  הרבנים  שהניהגו  את  לאורך  ההסטוריה

אין  סיבה  שתלמיד  ממוצא  אשכנזי  לא ילמד  על  חייו  ופועלו  של  הבן  איש חי  וא  רבני  צפון  אפריקה  ויש  בהחלט  אפשרות ללמוד  את  התלמידים  ממוצא  עדות  המזרח  תולדת חיים  ופועלם  של  רבנים  אשכנזיים

ההכרות  של  התלמיד  עם  הרבנים  רק  תגביר  את  הערכה  שלו  לעדות  אחרות  מהעדה  אליה  הוא  משתייך

יש  לאפשר  לתלמידים  להתפלל  בנוסח  של  העדה  או בנוסח  שהביאו מהבית

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > נפתח חיידר חדש
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext