| נשלח ב-6/2/2007 19:47 |
|
| |
רוצה בעל שיישב וילמד!!!!!!
(= סליחה על הכותרת הקטנונית משהו.. אבל אני חייבת לפרוק.. (קבלו זאת בהבנה..)..
אני בחורה צעירה, לומדת להשכלתי ועובדת לפרנסתי (ביזבוזיי וחסכונותיי..)(= חונכתי בבית חרדי..לא שסיימתי להתחנך... בית ליברלי.. מודרני.. פתוח או איך שלא תכנו את זה.. בסיום כיתה י"ב התלבטתי.. באיזה מסגרת להמשיך.. לאן לפנות?! בסופו של דבר סגרנו (הוריי ואני) על לימודיי מקצוע.. הגענו למסקנה שאם אני אמשיך במסגרת אוניברסיטת ההוראה(נטולת התואר) ואצא עם תעודה.. אבזבז את זמני ואת מיטב כספיי הוריי.. בו בזמן, השגתי (בזכות כשרונותיי...(=) עבודה מכובדת במקום עבודה חרדי!!!
עכשיו לאחר שכולכם בקיאים ברזומה שלי, אפנה להתייעצות העיקרית.. אני רוצה בעל שיישב ויילמד.. שישים עצמו באוהלה של תורה... .. אני באמת רוצה..!! אבל, ותמיד חייב לבוא ה"אבל" הזה...איזו מילה מרגיזה.. תמיד מגיעה השאלה... האם בן תורה, בחור ישיבה אמיתי!!! יסכים לפגוש בחורה כמוני? ולא מתוך פשרה.. אלא מתוך רצון תמים וטהור להכיר בחורה שמעוניינת באורח חיים חרדי בדיוק כמוהו..!! הוא יסכים?
|
|
| נשלח ב-6/2/2007 20:05 |
|
| |
באהלה של תורה לשמה, או בארמונה של תורה שאינה לשמה?
בעזהי"ת
טליתכלת יקרה.
וכי למה את חושבת שאיזה בעל בית יוצמח, שלומד בכל יום כארבע שעות -גמרא בקיאות והלכה למעשה בעיון, ועוד קצת מטעמים כיוצ"ב, ועושה זאת על חשבון זמנו הפרטי, ואינו מקבל על הלימוד הזה שום מלגה או חצי מלגה או עשירית מלגה, הוא פחות חשוב ונעלה מבחינה יהודית, מאברך שיושב בכוילל מתשע בבוקר ועד שבע בערב, ומקבל מלגה יפה תמורת לימוד התורה שלו?
יאמר זאת, שאמנם התירו להשתכר ממון תמורת התורה, כדי שלא תבטל תורה מישראל, אבל אפשר לומר זאת במילים אחרות, שהתירו ללמוד תורה שלא לשמה, כדי שהיא לא תבטל מישראל.
חוששני שבני עליה, כגון קהלא קדישא בירושלם דבית שני (שהיו מחלקים יומם שליש לתפילה ושליש לתורה ושליש למלאכה), נדירים היום, וגם אלה שמוצאות אחד כזה, אחד קצת מודרני וקצת שאבבניק וקצת לא בתלם, ובעיקר שלומד תורה לשמה מתוך אידיאל צרוף -לא ממש ראויות לבן עליה שכזה.
אלא שבוודאי.
לכי בכוחך זה. חפשי אחר איש ירא שמים ועובד ה', המחפש להקדיש את ימיו לתורה ועבודה וגמילות חסדים. אכי"ר שתבואי על מקומך במהרה.
תוקן על ידי 000_אלישיר ב- 06/02/2007 20:07:53
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2007 20:18 |
|
| |
בעזהי"ת
אכתוב עוד.
לאלפי עניות דעתי, ניבטת מתוך דברייך תמונת פלמונית שחרגה מגבולות התלם המקובל והמקובע, אלא שעשתה זאת "לשם שמים", מתוך אמונה אמיתית שהדרך הנכונה בשבילה לחיות כיהודיה עוברת למשך מספר שנים במסלול שעובר מחוץ לתוואי האחיד של החברה החרדי.
והיום, כדי להוכיח לכולם, וגם לעצמך שבאמת היה זאת לשם שמים, את מוכנה לאזור את כל כוחותייך כדי להשיג בחור שופרא דשופרא, מחונן בכל המעלות המקובלות בתלם הקבוע של החברה החרדית.
אמנם טוב ויפה. באמת עשית זאת "לשם שמים", ובאמת לקחת על עצמך עול אשת אברך גם הוא "לשם שמים גדול".
אלא שמהיכי לך שאותה מסקנה שהגעת כלפי עצמך, שההליכה בתלם השטאנץ אינה מהווה ברירה יהודית בשבילך -בכל הנוגע לרכישת יכולת פרנסת משפחה, מהיכי לך שאין המסקנה הזו נכונה גם כלפי שלבים ומקומות אחרים בתוואי התלם הזה, כלפי אנשים אחרים במצבים אחרים? ואם כן, כלפי בחור טוב ומשובח, שגם הוא הגיע לאותה המסקנה בדיוק, בזמן שלו ובצורה שלו?
וכלומר, בזאת שאינך מוכנה לקבל את פלוני אלא שיהא בתוך השטאנץ, אין בכך עדות מרשיעה כלפי עצמך?
|
|
| נשלח ב-6/2/2007 20:25 |
|
| |
(= לא למדתי גמרא בחיי ולכן אני לא כ"כ מבינה את שפת הקודש אותה אתה דובר...
אבל בכל אנסה להגיב כיאות,
אני חרדית מתוך בחירה!!! לא קיבלתי את עצם היותי חרדית כמובן מאליו...
ואני חושבת שעצם החריגה מהתלם.. למרות שאני לא הייתי מכנה את זה כך...
נעשתה באמת מתוך אמונה תמימה שזה מה שיעשה אותי טובה יותר.. הן מחינה דתית והן משאר הבחינות...
ולמען האמת, בכל יום שעובר אופפת אותי יותר ויותר תחושת השלמות.... האמונה.... ההשלמה בצעד שעשיתי(=
הכל לטובה!!!!!!(=
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2007 20:34 |
|
| |
בעזהי"ת
ואכן לנוכח כך, סיימתי את הודעתי הראשונה בברכה, שתבואי על מקומך במהרה, כי סוף סוף בהחלט את מביעה בדברייך יראת שמים וקומה יהודית, והיות שאני כשלעצמי מבטל את הדיקטטורה של השטאנץ -כעפרא דארעא, בוודאי שלא אוכל להטעות עצמי בטענות הבל סביב 'הפשע הגדול והנורא' של לימוד משלח פרנסה כלשהו, ולהגיע למסקנה שיש בך איזה פגם משום שבחרת דווקא בדרך הזו.
אלא, שבאתי להפיס את דעתך, שבוודאי, ויהי רצון כן, שתמצאי מישהו שתרצי להצטרף אל מסע החיים שלו -אל הדרך המופלאה שהוא צועד בה לעבר בית המקדש, אלא שכמו שאת כשלעצמך מצאת שהדרך לבית המקדש לאו דווקא עוברת דרך כיכר השבת, שתהיי פתוחה לכך שגם אחרים הגיעו לאותה המסקנה (המובנת מאליה, לעניות דעתי) -בהקשר שלהם.
תוקן על ידי 000_אלישיר ב- 06/02/2007 20:35:32
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2007 21:08 |
|
| |
טלית תכלת
ראשית, מגיע לך יישר כח, וזו לשון המעטה. בעידן המודרני, עם כל בעיותיו, קשה מאד למצוא אדם צעיר שידע לעמוד על דעתו ולבחור בדרך מקורית של עליה, ולהישאר נאמן לשאיפתו במשך ימים ושנים.
אבל אני תוהה מה התועלת בשאלתך.
הרי זו שאלה סוציולוגית, על מה שיש. וכי שדכנים את מחפשת? יש כאלו שיפסלו הצעה כמו שלך על הסף, מפני שהחברה שלנו, החרדית, מעודדת חששנות. ויש כאלו שישישו עליה, אך לא ברור אם זה יהיה מהמניע הנכון, זה שאת מחפשת.
וצדק אלישיר. מפני מה את סבורה שדווקא אברך שתורתו אמנותו, שיושב כל היום בכולל, עולה על אדם שגם עובד וגם לומד, ביראת שמים ובהשקעה?
מוכר לי מהפורומים יהודי חרדי צעיר שעובד במשרה מכובדת מאד והוא תלמיד חכם שאין לי אלא לקנא בו ובידיעותיו. ואני מציין זאת כדוגמא בודדת.
כמובן, אם רצונך למצוא תלמיד חכם צעיר שעתידו לפניו, שבאמת מנצל את כל זמנו לתורה במובן החיובי של המילה (מפני שכדי לגדול בתורה צריך גם זמן אבל גם רצון וגם ידיעה איך לעשות זאת, והחלק האחרון הזה לא מצוי בצורה מכוונת בדורנו ובמקומותינו, וזה נושא בפני עצמו).
ובכן, למצוא כזה שידוך הוא שאיפה ראויה מאד. לצערי, איני יודע באיזו מידה זה סביר (ואני חושד שצעירה שעברה מסלול לא שיגרתי מתחילה מעמדת מינוס מהסיבות שהתבארו לעיל). אבל אל לך להתייאש. הצד הטוב: בני עליה אמיתיים, שאינם מסתכלים על החיצוניות, הם אלו שיבחרו בך, ואלו בדיוק הסוג שאת מבקשת.
אבל לא נראה לי שניתן למצוא הצעות כאלו באינטרנט, אפילו לא בפורום היקר הזה.
תוקנה השמטת מילה לבקשת הכותב
תוקן על ידי - ymy33655 - 07/02/2007 13:40:25
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2007 21:14 |
|
| |
(=
לא אחר הצעות אני מחפשת....
אני אפילו לא שומעת שידוכין עדיין...
סתם סיקרן אותי לבדוק את הקרקע לפני דריכה...
הכל לטובה!!!!!!(=
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2007 23:01 |
|
| |
טלית תכלת
ברוכה הבאה!
ראשית, ברצוני להצטרף כאן למאחלים, יה"ר שבבוא היום כשתחפצי להקים בית בישראל תמצאי את בן זוגך הראוי, אשר יהיה כשאיפתך ת"ח שיראתו קודמת לחכמתו ושיעשה תורתו קבע ומלאכתו עראי.
לגופו של עניין, ציינת בהודעתך שאת מעוניינת בבעל שיתמסר ללימוד תורה, אלא שאת חוששת שתתקשי למצוא בחור ישיבה שירצה בך לאור הרקע הייחודי שלך. הרצון שלך הוא בהחלט מבורך, הוא מוכיח על הערכה והוקרה של לימוד התורה. כפי הנראה בכוונתך ליטול על כתפייך את נטל הפרנסה במידת האפשר, כשלשם כך גם רכשת מקצוע. למרות שאין לי יד ורגל בשדכנות, אני משוכנע שבהחלט יימצאו בין אלפי בחורי הישיבות כאלו שלא יראו כל חיסרון בצעד שעשית, אדרבה יתכן שעבור רבים יש בצעד זה יתרון ביכולת שלך לפרנס את המשפחה טוב יותר מבעלות תעודות הוראה השוות לצור על פי צלוחיתן.
אני חושש שמא ההשתתפות שלך בדיונים באינטרנט, גם אם מדובר בפורום כ"אגודה אחת", תעמוד לך לרועץ. בכל מקרה, אנחנו נשמח מאוד אם תמשיכי להשתתף איתנו בדיונים החשובים העולים כאן מדי יום ביומו.
|
|
| נשלח ב-6/2/2007 23:16 |
|
| |
טלית
מצטרף למברכים ולמעריכים, כל הכבוד!
בןציון
ושמא דווקא מאגודה אחת תצמח הישועה? יש לנו כאן מאגר יפה שנקווה מאוד שילך ויגדל (אין הדבר תלוי אלא בנו - בכולנו), בין חברי הקהילה יוכלו להווצר דברים מעניינים מאוד......
------- מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2007 23:21 |
|
| |
השאלה אם אותה טלית שכולה תכלת, תאות לשמוע שידוך הגולש באינטרנט
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2007 00:22 |
|
| |
אולי היא טלי תכלת, ולא טלית שכולה תכלת....
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2007 09:20 |
|
| |
המשאלה היא קצת יותר מקטנונית.
היא באה מתוך אי הכרת המציאות, ואי הבנה מהותית בקשר זוגי, ואני לא מתלונן, מיומנות זוגיות כמו כל דבר הוא דבר שנרכש בנסיון.
לא שייך לדרוש מבן זוג שעוד לא בא לעולם 'שישב וילמד'
בעצם אי אפשר 'לדרוש' שום דבר מבן זוג.
גם אם תחפשי מראש בן זוג שכזה שירצה לשבת וללמוד, צר לי לבשר לך שגם אם הוא יצהיר בפנייך שהוא כזה שרוצה לשבת וללמוד, אחרי שנתיים של נישואין וילד אחד או שנים הוא יכול בהחלט לשנות את דעתו, ולא יהיה לך זכות למנוע זאת ממנו.
אני חושב גם כפי שציינו קודמי, שהדרישה 'שישב וילמד' סתם כך כדי שישב. אין לו שום הגיון ומשמעות. לרצות בעל ירא שמים ת"ח היא משאלה הגיונית, אבל אין שום צורך שישב וילמד במתכונת הבטלנית הנהוגה בכוללים.
בכל מקרה, אני מאחל לך שתמצאי את בן זוגך המיועד והמתאים לך, ושתהיו מרוצים אחד מהשני.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2007 13:30 |
|
| |
tashrat
נדמה לי שאתה מפרש את המשאלה של טליתכלת באופן לא נכון, ברור שאם ישנן נסיבות המצדיקות או מחייבות את האדם לפרנס את משפחתו עליו לעשות זאת, אבל עצם הרצון שלו לשקוד על התורה הוא בהחלט מבחן חשוב. כידוע, ישנם רבים שאינם מסוגלים או אינם רוצים להגות בתורה, גם אם יהיו להם כל התנאים הנדרשים לכך. היא בסך הכל מגלה את רצונה בבחור ששקוע בלימוד ומעוניין להמשיך בכך כל עוד התנאים הכלכליים יאפשרו זאת, מה רע בכך? אולי היא רכשה מקצוע עם פוטנציאל הכנסה גבוה במיוחד שיאפשר לה לשאת בעיקר הנטל? אולי חתנה בעתיד ימצא "כולל" שמעניק מילגה כספית גבוהה?
|
|
| נשלח ב-7/2/2007 20:41 |
|
| |
אהבת תורה- משאלה קטנונית?!
אז ככה, קראתי את דבריכם וברצוני להגיב... לכל המוקירים והתומכים- תודה! tashrat אולי מוטב שאסביר שנית את משאלתי.... אני מעוניינת באידיאולוגיה! בדרך חיים! ולא היה זה נכון לתפוס אותי במילה...(= כי בזמן שאדם (בעלי לעתיד) מעיד על רצונו בחיי תורה, זוהי שאיפה!! זו אידיאולוגיה... וכן! זהו רצוני וזו שאיפתי... שכל מטרתו בעולמו- תורה תהיה! שביתנו יהיה מושרש ומושתת על אהבת תורה אמיתית!!!
מקווה שהצלחתי להבהיר את עמדתי...
טלית שכולה תכלת...
הכל לטובה!!!!!!(=
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2007 00:32 |
|
| |
טלית תכלת, לדעתי יש בדברייך סתירה לוגית, משום שלפי תיאורך את אורח החיים שלך מתקבל אצלי הרושם שלו את היית בן המין השני לא ממש היית שייכת לסוג היושבים והלומדים, (תרשי לי להניח שאביך\אחייך הם לא אברייכים מכוילל חזון איש), ולכן לחפש בעל תלמיד חכם זו בעצם סתירה בשאיפות שלך, משום שמבחינה עובדתית אורח החיים שלך לא מתאים לאורח חיים של אדם שיושב ושקוע בתורה כל היום והסיבה שאת מחפשת בעל תלמיד חכם היא שונה מאשר שאיפה לנהל אורח חיים חרדי, כמובן יתכן ויתמזל מזלך ותמצאי מישהו מיוחד מאוד שלמרות שהוא תלמיד חכם אורח חייו לא "מינסטרימי" ושאיפותייך האישיות לא יסתרו את אורח חייו, (אולי מישהו כמו ר' גדליה נדל וכדו'), אבל הסיכויים קלושים והחברה בה את מחפשת את האביר מובנית כך שבאופן בסיסי את לא מתאימה לה,
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2007 00:34 |
|
| |
(שלא לדבר על השוני בין בחורי הישיבות לאחרים בתחומים האחרים שאינם אידיאולוגיים אלא אישיים),
|
|
|
|
|