בית פורומים אגודה אחת

"אגודה אחת" לאן?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/3/2007 23:24 לינק ישיר 
"אגודה אחת" לאן?

דומני שעם מלאת חצי שנה להקמתו של הפורום, זוהי הזדמנות נאותה לעמוד ולשאול שאלות מהותיות על עתידה של "אגודה אחת". יש אמנם רבים הרואים בכל זה קוריוז והדבר בעיניהם בבחינת "ישחקו הנערים לפנינו", יתכן אף שהצדק עימם אולם אני בכל זאת מתעקש לתלות מעט תקוות בהתחלה טובה זו. ברצוני לחלק את הדיון לשלושה חלקים: א. הפורום. ב. העלון. ג. מפגשים ומסגרת ארגונית. לתועלת הדיון אני מציע שכל מגיב יתייחס לשאלות שיוצגו כאן בציון המספר שלה, כמובן שכל אחד מוזמן להציג נקודות נוספות לדיון.

א. הפורום
בפורום נכתבו כבר קרוב ל-3,000 הודעות בלמעלה מ-150 דיונים שונים, בהשתתפותם של למעלה מ-100 כותבים. ההתדיינות נעשית באופן מכובד ורציני, לגופם של דברים ולא לגופו של אדם.
1. האם אמנם מצליחים המשתתפים ללבן לעצמם טוב יותר נושאים העומדים על הפרק ברמה הפרטית והציבורית?
2. מהו הסיכוי להצליח למצוא לאורך זמן נושאים לדיון, באופן שהדיונים לא יחזרו על עצמם ויהיו בבחינת טחינת קמח?
3. מהי התהודה של הפורום ואיזו השפעה עשויה להיות לנכתב בו ברמת הכלל?
4. האם ניתן וכיצד להגדיל את מעגל המשתתפים בפורום, בפרט עם אנשים שאינם שותפים בדיוק לאותה תפיסת עולם?

ב. העלון
מאז חנוכה האחרון יצאו לאור ארבעה גליונות של העלון "אגודה אחת", פורסמו בהם 11 מאמרים על ידי שישה כותבים, העלון מופץ בדואר רגיל ובדוא"ל.
1. מה הם סיכוייו של העלון להגיע לקהלים רחבים יותר של אנשים שאינם נחשפים לפורום עצמו?
2. איך תגיב המנהיגות החרדית כשיפורסמו בעלון מאמרים שאינם עולים בקנה אחד עם ה"השקפה" וה"דעת תורה" האמיתית?
3. כיצד ניתן להמריץ כותבים נוספים לשלוח מאמרים לעלון?
4. האם אמנם יש סיכוי ליצור עלון שבו יכתבו אנשים בעלי עמדות מנוגדות בנושאים מהותיים? [מחרד"לים עד נטורי קרתא]
5. הדפסתו והפצתו של העלון במספרים משמעותיים מחייבת משאבים כספיים גדולים יותר, מהיכן ניתן לממן פעילות זו?

ג. מפגשים ומסגרת ארגונית
מאז הקמת הפורום נערכו שני מפגשים [בסוכות ובחנוכה], בהם העלו המשתתפים את תחושותיהם האישיות ואת ציפיותיהם לשינוי בתחומים שונים, ישנה תחושה של ציפיה לקיום מפגשים נוספים.
1. האם ניתן וכיצד לאגד אנשים המרוחקים זה מזה גיאוגרפית ולעיתים רבות אף בעלי עמדות שונות לכלל קבוצה אחת? מהו המכנה המשותף בין כולם מעבר לאי שביעות רצון כזו או אחרת מהמצב הקיים?
2. באלו נושאים ניתן יהיה ליצור שיתוף פעולה ולהניע מהלך כלשהו, בחינוך; בתעסוקה; בנורמות חברתיות; בפתיחות מחשבתית; בעשיה חברתית; בחשיבה דתית?
3. באיזו מסגרת ארגונית ניתן לאגד את המעוניינים לחבור למען קידום מטרה כלשהי?
4. מהיכן ימצאו משאבים של כוח אדם וכספים הנדרשים לפעילות בעלת היקף רחב?

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/3/2007 00:05 לינק ישיר 

המפגש המקדים היה באור לכ"ח באלול, הפורום עלה לאויר ב21/9/06.

א.
1 דיונים הם דבר מועיל להבדיל מויכוחים, נושאים הנידונים פה לא לכל אחד יש את החברה המתאימה לדון בהם, זו התועלת.
2. מה הענין למצוא נושאים כאלו? האם רק כדי שהפורום לא ידעך או שברור שיש נושאים והמשימה היא למצוא אותם?
אם כדי שהוא לא ידעך, הייתי אומר שלכל פורום וקבוצת דיון יש אורך חיים, כאשר יש מצטרפים חדשים כל עת ניתן להגדיר זאת כמחזור דיונים, גם בישיבה אין טעם לשהות שלושים שנה באותה מסגרת, המסגרת ממוצית כעבור זמן מה וכוחות צעירים ורעננים תופסים את מקום השבעים, אין מניעה שתהליך כזה יקרה בפורום בתנאי שנוגע לשאלה 4.
3. כיום יש לו תהודת מה - לא גדולה להערכתי - ברחבי הפארק, אך יש תחילה לדון על תהודת הפארק כולו.
4. קשירת המותג של העלון והפורום זה לזה מסייעת לכך, ניתן לבקש בזאת מהחברים להפיץ את דבר הפורום במייל לידידים ומכרים.

ב.
1. אין המדובר בסיכויים אלא בעובדות, העלון יש לו תפוצה משל עצמו, אני מקבל כל העת משוב חוזר ובקשות למשלוח גליונות.
2. סביר להניח שכאשר היא תרגיש מאוימת היא תצא לקרב, מתי זה יקרה? שאלת מליון הדולר, עבורינו לפחות.
3. לנדנד.
4. בשלב זה כל הכותבים באים מאותה גיזרה, חוסר נחת מהמצב הקיים, איזו תאוצה הוא יצבור קשה להעריך, עם זאת יש חתכים שעצם קיומם מותנה בשקט תעשייתי, דיון סותר את הבסיס עליו הם יושבים, קשה לי לראותם משתפים פעולה.
5. על זה אין לי מה לומר, אני את שלי נותן, נצפה להענות החברים, לא מדובר בסכום גדול לעת עתה, כל תרומה תתקבל בברכה.

ג.
לא יודע.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2007 01:29 לינק ישיר 

בעזהי"ת

א. לעניות דעתי, היות שמטרת אגודה אחת ברמה זו אינה להביא לשינויים מרחיקי לכת, אלא יותר להביא לידי שיח ציבורי-חרדי פתוח, צריכים להסתכל על אותן שלשה קטגוריות שבהודעת חברינו הנכבד בןציוןכהנא, ביחוס למטרה הזו.
   ולמשל: מספיק שתהיה קריאה חוזרת ונשנית למקבלי העלון, להשתדל ולעשות ממנו עוד שני עותקים ולהפיץ הלאה (שהרי בחלק נרחב מהמחשבים מצויה מדפסת-מכונת צילום ליד), כדי לעשות נכבדות לקראת ישום המטרה הזו: "העלאת רחשי היהודים הפשוטים על סדר היום החרדי".
   ואז, באמת יש תהיה מתי יצא החרם הראשון על "אגודה אחת"...

ב. כבר כתבתי שהרבה מהאשכולות בפורום יכולים לשמש חומר גלם טוב לבניית מאמרים, שהרי מאמר לא חייב להיות פרי עט ויוצר אחד, אלא גם סיכום של דיון שנערך "בבית המדרש".

לא בחיל ולא בכח כי אם ברוחי אמר ה' צבאות  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2007 01:48 לינק ישיר 

ציפיתי הרבה זמן לדיון מעין זה, יש לי מספר הערות להוסיף ואנסה לעשות זאת בקצרה.

א. הפורום

1. קיים קושי לנהל דיון ציבורי דרך גלי הרשת, משום שרוב רובו של הציבור החרדי אינו נחשף לתקשורת זו, ואילו אך יחשף לה, זהו יהיה סופה המר של החרדיות הממוסדת,

כשהחרדי המצוי יעלה על אפשרויות שונות המאפשרות בין השאר ביקורת על ההנהגה הרבנית ללא חשש, התייחסות שוות נפש לביקורת המקרא וספיחיה, דיונים פוריים עם אינטליגנטים בעלי עבר דתי לאומי, הוא אולי ישאר שומר תו"מ אך החרדיות תפרד ממנו בהליך מקוצר של פחות משבוע.

אינני יודע האם החרדיות היא זו שהגיעה למבוא סתום, או שהיו כאלו שדחקו אותה אל אותה פינה, מכל מקום זוהי תמונת המצב כיום, והרבנים - בצדק! מחזיקים בשיניהם את הציבור הרחב לבל יחשף לתכנים העלולים לפגוע בו ובמשפחתו, גם אם קבוצה אנליטית יכולה לנהל דיונים מגוונים בפורום זה ולהשאר עם ראשם על כתיפם, רוב רובו של הציבור איננו בנוי לכך, ויעידו על כך מקרים מסמרי שיער שבאו לעולם בעקבות החשיפה המציצנית לרשת, והדברים ידועים.

2. קיימת בעיה נוספת והיא היחוס הבלתי תלוי של הפורום "אגודה אחת" לשכינו הקרוב השנוי במחלוקת חריפה עצכ"ח, הפורום מתקבל ברחבי ההייד כאחיו החברתי של עצכ"ח, עד שאשכול שלם נידון כאן במשך כחצי שנה על מה בין זה לעצכ"ח,

הדבר נובע משום שרוב הכותבים ב"אגודה אחת" משתתפים באורח קבע בדיוני עצכ"ח (גילוי נאות: אני ביניהם), התופעה יוצרת רתיעה מסויימת של גולשים רבים להשתתף בדיונים מחשש של סטיגמת עצכ"ח השנויה במחלוקת.

3. ניתן אף להוסיף בזהירות כי יתכן והפורום נסק – להערכתי שלא בתכנון - לגובה מסוים, נסיקה זו מקשה על עמך בית ישראל למצוא את עצמו בין כתלי פורום זה, היהודי הפשוט שכואב לו מדוע אי שייכותו לעדה הנכונה מהווה סיבה שבנו לא יתקבל לת"ת השכונתי, אינו מוצא במה ראויה להשיח את כאיבו הצודק, מה לעשות, הוא איננו בקי בניסוחים אקדמאים, ואת כתבי החכמים לא שזפה עינו, ברור לי שיקשה עליו למצוא את מקומו בין קבוצת האנליטים שכבשה את הפורום, אנחנו אולי עולים ומתעלים, אך רבים אחרים נותרים מאחור.

ב. הגליון

הגליון המכובד מהוה פריצה משמעותית אל התודעה הציבורית, מעלתו הייחודית היא, ההבדלה המחולטת בין הפורום לגליון, אדם שקרא את רביעיית הגליונות האחרונים לא אמור לדעת שקיים פורום מקדים העוסק באותם ענינים ממש, עוד מעלה חשובה היא התפוצה ה'כשרה' של גליון המופץ כעוד גליון חודשי על פרשת שבוע וענינים שבין אדם לחבירו, ואינו נושא אופי חתרני ומאיים.

לשם שינוי, הפצת הגליון איננה כרוכה בגיוס סכומים גבוהים, להערכתי, מספיק שכל חבר בפורום יקח על עצמו עשרים גליונות
(30 ₪ לחודש כולל הפצה בולאית) ובכך המספר יגיע לאלף פלוס, עוד בטוחני שעם מיסוד הענין, גורמים שונים יחפצו לקחת חלק ברעיון הלא שגרתי של הגליון ולתמוך בו באופן שוטף, ימים יגידו.

ג. "אגודה אחת" לאן ?

האפשרות שלנו כקבוצה כעת לשנות משהו היא אפסית או יותר נכון לא קיימת, אין טעם לשגות בדמיונות ובתקוות שוא, הפיזור הגיאוגרפי מעמיד את כולנו בפני משימה בלתי אפשרית לכאורה,

לדעתי, הפעולה הנחוצה מכל היא, פרסום דבר קיום האגודה ללא כל קשר לתכניה מעשיה מפגשיה ופירסומיה, בכל שיחה אקראית, בין אח לאחיו בין גיס לגיסו, בין שכן לשכינו בין ידיד לידידו, שיחה המתובלת בנושאים חברתיים כאובים או בבעיות שיטתיות, יש להזכיר ולומר, חבר'ה יש איזו קבוצה הנקראת "אגודה אחת" אינני יודע מי הם, מה הם, אומרים שלהם יש פיתרונות חדשים, זהו.

זה מביא אותנו לשני דברים חשובים, א. חיזוק דבר האגודה אצל אלו המפעילים והמקימים, כלומר שהם עצמם יראו את הענין כרציני ומבוסס וכי יש אנשים המעונינים לקבל פתרונות בנושאים שונים, כך שהענין מקבל משמעות ציבורית רחבה, ולא אפיזודה קיקיונית הבאה והולכת מבלי להותיר חותם כל שהוא, ב. הפסיכולוגיה האנושית מורכבת מתהליכי הדחקה וחידלון, אנשים מדשדשים בביצה מעופשת משום שהם בטוחים שהם נולדו לחיות בה, ברגע שישמע קול יחיד, קול שפוי המצביע על אפשרות של אלטרנטיבה חילופית, גם מבלי ליידע ולפרסם מצע מסויים, מתעוררת התקוה בלב הדווים והסחופים, ומכאן עד לחלחול הסופי לתודעה הציבורית הדרך קצרה, זה לא משנה מה יכתוב ה'יתד' ומה יגידו הקיצוניים, אתה קיים וזה עובדה, מעכשיו הבעיה עוברת למגרש שלהם.

עלינו לזכור משפט אחד, איננו צריכים להפיץ את תורתינו בקרב ההמון,
די לנו אם נכריז על קיומנו, וההמון כבר ימצא את דרכו בכוחותיו שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2007 12:25 לינק ישיר 

אילפא

הערה טכנית קצרה בשולי דבריך הנכוחים, עשרים בולים עולים שלושים שקל, ההדפסה גם עולה כשקל לעלון, ס"ה חמישים שקלים לעשרים עלונים.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2007 19:44 לינק ישיר 

לצערי אין לי כעת הפנאי הדרוש לחוות דעה מנומקת על כל הסעיפים שכתב בצ''כ. אי''ה בפעם אחרת. בינתיים אכתוב שלענ''ד יש לשקול בחיוב השתת דמי חבר חודשיים (אפילו סכום נמוך) על החברים. למהלך כזה כמה יתרונות: מימון הפעילות הקיימת והרחבתה, בירור מי באמת חבר באגודה אחת (ואף נושא בעול) ומי סתם שומע חופשי בקורס מעניין, ויצירת קשר עמוק יותר של הזדהות אצל החברים.

וייש''כ לעושים במלאכה בנאמנות, מגלגלין זכות ע''י זכאים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2007 20:34 לינק ישיר 

אנסה בקצרה (לצערי) להתייחס לנקודות שהועלו:
א. הפורום:

1. אני אישית קיבלתי תועלת מכך.

2. לדעתי חשוב מאוד להפוך את הפורום מפורום בסגנון אקדמאי לפורום של דיונים אנושים בבעיות של חיי היום יום. כבר כתבתי על כך באשכול אחר שזו גם הדרך להרחיב את מספר המשתתפים. אנשים מתעסקים ומתעניינים הרבה יותר בבעיות המיקרו מאשר בבעיות המקרו.
3. אם נהיה כנים- אין לפורום השפעה כל שהיא במצבו כעת על הכלל (חוץ ממה שמשפיע על פרטים שהם משפיעים על פרטים וכן הלאה...).

4. אפשר בתנאי שהפורום לא יהיה מזוהה כ"כ עם הכיוון שאיתו מזוהה כעת (וכבר דיברו לפני על הבעיתיות [שיש בה מן האמת] שיש בזיהוי עם עצכ"ח).

ב. העלון
1. כאן אני רואה דווקא את הפוטנציאל הגדול. זהו כלי מקובל שבהתארגנות נכונה יכול להגיע ולהשפיע על קהל גדול שאינו חשוף לאינטרנט (שהוא למעשה עיקר קהל היעד).

2. כשיצא הפשקוויל הראשון, אני בל"נ מזמין את כולם ל"לחיים" על חשבוני. זה יהיה סימן מובהק שאין למעלה ממנו שהתחלנו להשפיע.
3. ככל שהתפוצה תגדל, כך גם מספר הכותבים יגדל. אנשים אוהבים להשקיע בדבר שיש לו השפעה. לדעתי לפרסם מפעם לפעם את כמות התפוצה.
4. אפשר לפנות בצורה יזומה לאנשים מבחוץ שיכתבו (יש לי כמה רעיונות אם צריך).
5. חד וחלק: פרסומות! עלוני השבת (בעיקר המזרחיסטים) יוצאים בכמויות אדירות כל שבוע בדפי כרומו בזכות הפרסומות. יש ליצור תפוצה בסיסית ואז לפנות לבעלי עסקים הרוצים לפרסם (אפשר גם לקחת כסף על התפוצה באימיילים). אין בזה כל בושה, וזה יעיל להחריד.

ג. מסגרת:
1. לדעתי ניתן לאגד, אך התנאי הוא התשובה לשאלה השניה: האם יש מכנה משותף חוץ מהמרמור. זו שאלה קריטית שאין לי עליה תשובה ברורה.
2. ראשית יש ליצור כמות גדולה יותר של תומכים, ורק אז שייך לדבר על שיתוף מעשי יותר. עד אז- איש את רעהו יעזורו ולאחיו יאמר חזק....
3.המסגרת שקיימת כרגע מתאימה לכמות האנשים שקיימת כרגע.
4. תורמים בעלי ממון המעוניינים לקדם מטרות אלו. פרסומות (כדלעיל). ועוד. אך כל זאת לאחר התרחבות האגודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2007 21:37 לינק ישיר 

אני מוכן להוציא את הפטשקוויל הראשון, לחיים ע"ח הבית.

וברצינות
אני גם חושב כפי שכתבו כאן מעלי כדאי להוציא את הדיונים התיאלוגיים מחוץ לגבולות הפורום.
זה גם לא קשור למטרת הפורום, וגם ירחיק אנשים מסויימים מהמקום.

העלון לדעתי יהיה חסר השפעה. זה לא נראה לי כלי תקשורת רציני שיכול להזיז עניינים. עיתון יומי יכול להיות רעיון יותר טוב. זה יצור גם הזדהות קהילתית. אבל זה לא ילך ביום.
כדאי לנסות גם להשפיע על כלי תקשורת קיימים. דוגמת עיתון בקהילה. זה יכול להיות רעיון טוב שכותבים מוכשרים משלנו יכתבו מאמרים בעיתונים אלה. נדמה לי שהם מקבלים מאמרי אורח. או אולי אפילו לנסות ולהתקבל שם ככתבים כותבי מאמרים והוגי דעות. עדיין חסרים שם כותבים שכאלה.
אולי עם הזמן הם יעיזו גם לצאת עם פרוייקטים מהפכניים יותר מהמלחמה על הבית ויעשו קצת מלחמה באבטלה הכבדה והסמויה.

עוד הערה. כאחד שמשתייך לציבור החסידי, נדמה לי שאצל החסידים אין סיכוי שישתייכו לתנועה שכזאת, הם כבר משתיייכים לזרם שלהם, והרפורמות בהתאם למה שמכתית המנהיג.
זה כן ילך אצל חסידים כלליים כאלה שלא משתייכים למקום מסויים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2007 22:07 לינק ישיר 

ייש"כ לכל המגיבים!

בנוגע לפורום העלה אילפא שלוש נקודות המקשות על התפתחותו:
1. השימוש במדיה האינטרנטית הוא בעייתי ומסוכן מאוד להווי החיים החרדי.
2. הקשר התודעתי בין עצכ"ח ל"אגודה אחת".
3. הניסוח הגבוה המרתיע אנשים מכתיבה עממית ופשוטה.

ברצוני להתייחס לטיעונים אלו בסדר זה:
1. ברור שהאינטרנט מהווה סכנה גדולה לחרדיות בצורתה כיום, לא עלה על דעתי להביא מי שאיננו משתמש באינטרנט לעשות זאת בשביל להשתתף בדיונים כאן, אבל בטוחני שמתוך החרדים המשמשים באינטרנט מסיבות שונות ניתן עוד למצוא רבים העשויים לתרום ולקבל מהשתתפות פעילה בדיונים אלו. אם כל משתתף כאן יעשה מאמץ קטן ליידע עוד כמה ממכריו על הפורום, נוכל להגדיל בזמן לא רב את כמות המשתתפים כאן במידה ניכרת.
2. נדמה לי שככל שחולף הזמן הקשר בין עצכ"ח ל"אגודה אחת" פוחת והולך, העובדה שרבים משתתפים בדיונים בשני הפורומים איננה אמורה לפגוע לדעתי, כל עוד ברור שמדובר באופי אחר של דיונים.
3. אני מסכים מאוד עם הנקודה הזו של רתיעת משתתפים פוטנציאליים מכתיבה בצורה לא רהוטה ומסוגננת, אין לי אלא לבקש מכל מאן דהו להעלות כאן את רחשי ליבו בכל דרך שהיא.

מקוצר הזמן אעמוד כאן, אני מקווה להתייחס בהמשך גם לעניין העלון, המפגשים וההתארגנות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/3/2007 01:06 לינק ישיר 

שלום רב.

בזמן האחרון לא כ"כ השתתפתי בדיונים כאן וזאת בעיקר מכיון שלא מצאתי מספיק זמן לכתוב באריכות.

הייתי רוצה להתיחס לנושא המפגשים ומשם לכלל ההתארגנות.

לדעתי וכפי שכבר צויין בסיס הפורום הוא המרמור הכללי מההנהגה הנוכחית, ומכיון שכך קשה לראות לאן הוא יגיע.
מפגשים כמו המפגש האחרון בחנוכה הם נחמדים מאוד ונותנים הרגשה טובה אבל לצערי כמעט שאינם מועילים מכיון שאין להם כל התמקדות בפתרון בעיות.

לדעתי צריך להעלות נושאים ספציפיים ולדון בדרכים לטיפול בהם.
כפי שצוין הפיזור הגיאוגרפי מקשה על ההתארגנות ובכ"ז יתכן שישנם דברים שאפשר לעשות, אם בצורה מקומית או בצורה אחרת (וירטואלית).

ישנם דברים רבים העומדים על הפרק, אך נראה לי שנושא החינוך והפרנסה הם העומדים בראש סדר העדיפויות,

הייתי מציע שהעלון יתמקד בנושאים אלו בצורה יותר ממוקדת, כמו להביא מאמר מאישיות מוכרת בנושאים כאלו (לא בכינוי ספרותי), הסיבה היא שמול כל הפשקויליזציה שמשתלטת על חיינו צריך להעמיד דעה נגדית, צריך שיהיה ויכוח ולא הכתבה.

יש נושאים כמו מבחני מיצ"ב, תכנית הליב"ה, לימודי חול לבנים, עבודה, לימודי מקצוע וכו' שרק צד אחד נשמע, והרושם שנוצר הוא שמדשתקי וכו' משמע דניחא להו.. לכן לדעתי צריך לכתוב מאמרים ממוקדים ועדיף בשמות גלויים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/3/2007 03:30 לינק ישיר 

בס"ד

000 אלישיר

אני לא חושב שהבנת את מטרת הפורום ,

הפורום אכן בא בהחלט ליצור שיינוים מרחיקי לכת בציבור החרדי

הפורום אכן בא בהחלט ליצור שינוי מגמה, מהכאוס הקונפורמיות והקבעון שהונחתו עלינו בציבור

הפורום לא בא להחליף שיחה אברכית בכולל עם כוס קפה וסיגריה , והחלפת דעות כאלו או אחרות
באופן סתמי , בשביל לעשות זאת , יש לך את פורום עצכ"ח הנכבד , או לחילופין את במת הנואמים בהייד פארק , מותנה בהזמנת מקום מראש !!

כולם ללא יוצא מן הכלל מאמינים בטוב וברע , והראיה שהמושגים האלו, עדיין קיימים במילון

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/3/2007 03:38 לינק ישיר 

לבן ציון כהנא

המדיה האינטרנטי "(כמו שקראת לזה)" אכן הוא מסוכן , אך במידה זאת או אחרת , לא לחשוב ולהתנזר זה מסוכן , נראה לי שעל זה כתבו " צדיקים ילכו בה ופושעים יכשלו בה"  במובן המטאפורי של העניין כמובן , האינטרנט הוא כלי מחקר מדהים , מועיל בצורה מדהימה  למחקרים שונים למידע ההעשרה ואינטליגנציה , כמו שהSMS הוא כלי מדהים , להתכתבות קצרה וזולה , אך בזה כמו בזה ניתן לראות חריגות כדוגמת אנשים שנפלו לפי שחת , אין לי ספק שאם יעשו מחקר אמפירי בעניין לא ימצאו קשר כל שהוא בין המשתנה של רמת צימצום וסגירות למשתנה רמת הדת ,

כולם ללא יוצא מן הכלל מאמינים בטוב וברע , והראיה שהמושגים האלו, עדיין קיימים במילון

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/3/2007 13:46 לינק ישיר 

אשר

אין ספק שאתה צודק, לא עלה על דעת איש שאנונימיות מועילה לטובת הענין, ניתן לראות את העלון בצורתו הנוכחית כשלב יצירת וביסוס המותג על מנת שבעלי דעה יואילו לפרסם בו את מאמריהם.
כדי שדמויות מוכרות יאבו להשתתף בעלון יש צורך בשני שלבים, האחד, יצירת הרושם שהבמה ממוקמת על המפה הציבורית באיזושהי רמה, השני, שהאינקוויזיציה לא תוכל למחוק אותו באבחת חרב אחת.
שלב ההפצה וההרחבה כעת מטרתו ליצור את התשובות הנ"ל. 

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2007 22:43 לינק ישיר 

לב"צ כהנא, תחילת וראש לכל דבר תמחוק מחתימתך את הציטוט המטופש (לטעמי): אם אתה מאמין שיכולים לקלקל תאמין שיכולים לתקן. אני מאמין שיכולים לקלקל ומסופק מאד אם אפשר לתקן. ורק מעמדה הגיונית זאת אפשר לנסות ולהמשיך ולהתקדם. וקצרתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2007 23:27 לינק ישיר 

מתון מסיק,
נא במתינות. אפשר לתקן, וכמה מיוזמותיו של בעל החתימה יעידו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2007 00:39 לינק ישיר 

מתוןומסיק

אילו כתבת שאינך מאמין שיכולים לתקן, הייתי יכול להבין את טענתך שאמונתי זו היא מטופשת, אבל היות שגם אתה עצמך טוען שהינך מסופק האם ניתן לתקן, מדוע אינך מבין שיש מי שספיקותיך נפשטו אצלו? יתכן אמנם שהבטחון שלי ביכולת לתקן נובע מתמימות מסויימת, אבל אני סבור שזהו הכוח המניע היעיל ביותר המונע מתוך תחושה חזקה של יכולת לפעול ולהשפיע לטובה. מי שיוצא מנקודת מוצא של יאוש, לאן הוא כבר יכול להגיע? בכל אופן, דומני שתורתנו הקדושה והנביאים כולם מלאים אף הם ברעיון שלאחר כל הנפילות והקלקולים אנו עתידים לקום ולתקן. אלו הם גם דברי הנביא יחזקאל לעם ישראל כנגד היאוש שפשה בעם "וְאַתָּה בֶן-אָדָם, אֱמֹר אֶל-בֵּית יִשְׂרָאֵל, כֵּן אֲמַרְתֶּם לֵאמֹר, כִּי-פְשָׁעֵינוּ וְחַטֹּאתֵינוּ עָלֵינוּ; וּבָם אֲנַחְנוּ נְמַקִּים, וְאֵיךְ נִחְיֶה. אֱמֹר אֲלֵיהֶם חַי-אָנִי נְאֻם ה' אלוקים, אִם-אֶחְפֹּץ בְּמוֹת הָרָשָׁע, כִּי אִם-בְּשׁוּב רָשָׁע מִדַּרְכּוֹ, וְחָיָה:  שׁוּבוּ שׁוּבוּ מִדַּרְכֵיכֶם הָרָעִים, וְלָמָּה תָמוּתוּ--בֵּית יִשְׂרָאֵל." [יחזקאל לג י-יא]. אם אינך מאמין שניתן לתקן ולו גם באופן חלקי, נדמה לי שאז כבר אין צורך בדיונים כאן שנועדו לפעול ולו במעט לתיקון ולשיפור. בשביל לקונן על מה שנעשה שלא כהוגן, ישנן ברוך ה' מספיק במות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > "אגודה אחת" לאן?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext