בית פורומים אגודה אחת

סגולה לפרנסה לשבת זאת - חלה בצורת מפתח

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/4/2007 00:28 לינק ישיר 
סגולה לפרנסה לשבת זאת - חלה בצורת מפתח

יש השבת סגולה טובה לפרנסה .לקנות או לאפות חלה בצורת מפתח .
מישהו יודע את המקור והסיבה המדויקת למנהג זה. מי שרוצה לקנות יש בכל המאפיות לפחות באיזור בני-ברק. אבל אין הרבה אז כדאי למהר.
בשורות - טובות

תוקן על ידי אגודה_אחת ב- 14/04/2007 21:33:00

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/4/2007 10:04 לינק ישיר 

שרית

לא קפצת מהר מידי?
שאלת מה המקור וללא תשובה את מציעה לעשות את הסגולה.
אולי המקור פסול?

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2007 15:50 לינק ישיר 

ראיתי בספרים הקדושים סגולה גדולה לפרנסה
. לצאת לעבוד באמונה, וביושר.
שנאמר ה" ילחם לכם ואתם תחרשון.     פרוש ה" יתן לכם לחם. ואתם צריכים לחרוש.
סגולה גדולה בטוחה ובדוקה.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2007 16:57 לינק ישיר 

ירוחםשמ
אל לך לזלזל בסגולה זו המופיעה בספר טעמי המנהגים.
זכותך המלאה לא לאפות חלה זו!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/4/2007 17:39 לינק ישיר 

חלה בצורת מפתח - בשבת שלאחר הפסח

לשבת שלאחר הפסח, שבה מברכים את חודש אייר, יש שנהגו להכין חלות בצורת מפתח. הטעם לכך הוא, שממחרת הפסח פסק המן ובני ישראל החלו לאכול מעבור הארץ ולהזדקק לפרנסה טבעית. המפתח מרמז על תפילתנו שה' יתברך יפתח לנו שערי פרנסה, שהרי מפתח הפרנסה נתון בידיו.
טעם נוסף, על דרך הסוד: בליל הסדר בחצות מסתלקים האורות והמוחין העליונים מהעולמות, ואנו בעבודתנו בימי ספירת העומר מחזירים אותם בהדרגתיות. המפתח מסמל את העבודה שהאדם עושה מצידו, בבחינת "פתחו לי פתח כחודו של מחט ואני אפתח לכם כפתחו של אולם". אנו פותחים על ידי מצוות השבת, ומקווים כי ה' יתברך יפתח לנו את אוצרו הטוב, "ויצו שחקים ממעל ודלתי שמים פתח". (מתוך הספר "לקראת חלה")

בתפילה שהקב"ה יפתח לנו את שערי הפרנסה, ואת כל השערים האחרים!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/4/2007 21:54 לינק ישיר 

שרית

פתחת ב"סגולה" וסיימת בציטוט שמדבר על "מנהג המרמז ומסמל" עניינים שונים, נדמה לי שישנו מרחק רב בין הדברים. בעוד ש"סגולה" משמעה בדרך כלל שלמעשה מסויים ישנה השפעה כלשהי להשגת דבר כלשהו, הרי ש"מנהג" איננו יותר מפעולה שהשתרשה בקרב ציבור כלשהו. בכדי לקבוע שהדבר מסוגל להשפיע לטובה נדרש כוח רוחני וידיעת הנסתרות, כשבמקרים רבים ישנו חשש שמא עלולים להיכשל באיסור בדבר זה, שהרי נאסר עלינו הניחוש וידיעת העתידות בדרכים שונות. לעומת זאת, על מנת לקבוע מנהג אין צורך בידע כלשהו ואין גם סיבה להימנע מהדבר. הבעיה טמונה בתופעה עצמה, שבקרב הציבור המעבר מ"מנהג" ל"סגולה" עלול להיות קצר מאוד.

אני מתאר לעצמי שלא התכוונת לפתוח כאן דיון בענייני "סגולות", אולם בפועל התגלע בין המגיבים ויכוח באשר ליחס הראוי לסגולות שונות. אני מזדהה עם הערתו של ירוחם אודות העובדה שאנשים שוכחים לא אחת את העיקר ועוסקים בסגולות, הסגולה הטובה ביותר לפרנסה היא עבודה במסירות וביושר, כשם שהסגולה הטובה ביותר לידיעת התורה היא ההתמדה בה. ה"חפץ חיים" היה רגיל לומר שאנשים מחפשים ברכות וסגולות, בעוד שאת המצוות המפורשות בתורה כדרך לקבלת ברכה ואת האיסורים הכתובים בתורה כגורמים לקללה הם אינם זוכרים כלל.

באשר לספר "טעמי המנהגים" כל עוד מדובר רק בנימוק למנהג מוכר אין לי צורך להתייחס אליו בחיוב או בשלילה, אולם למיטב זיכרוני ישנן בספר זה סגולות שונות האסורות לכאורה באיסור גמור מחמת מאכלות אסורות, כמדומני שהוא מציע שם לזכרון ולדברים נוספים תערובות הכוללות חלקים מבעלי חיים טמאים.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/4/2007 22:19 לינק ישיר 

מודעה רבה לקהל עם סגולה.
אני לא מזלזל בסגולות. לפני זמן מה  בהבדלה הקפדתי לראות את המצח בכוס היין כסגולה לחכמה. לדאבוני הרב הרבה הרבה ממנהגנו היום יומיים הם לא לפי ההלכה אלא לפי סגולות, שהחדרו אפילו לש"ע. אנו כבר לא יודעים להבחין ולהבדיל.
בעניין ספר המנהגים אם  היתי יכול להקליד בקלות . היתי מביא משם כמה פנינים שפתיים ישקו.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2007 01:15 לינק ישיר 

למה אינכם אומרים בעברית מדוברת--שזה נראה מוזר מאד?זה מתקרב לכישוף? או  לחילופין
על תתעסקו בכלל בנושאים כאלה..

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > סגולה לפרנסה לשבת זאת - חלה בצורת מפתח
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext