| נשלח ב-14/6/2007 00:12 |
|
| |
הרהורים על מוסד בית הנשיא
היום נבחר נשיא למדינת ישראל, זו שאנו חיים בה ושייכים אליה במידה זו או אחרת, ברצון או באונס.
מה יחסנו למוסד הנשיאות? מה משמעות אנו מייחסים לבחירתו של שמעון פרס לתפקיד?
הרבה מחברי הגיבו עוד לפני הבחירה בביטול ובחוסר ענין בולט, מה זה מעניין בכלל? ועוד אותנו כחרדים.
תחושתי שונה לחלוטין, כך קויתי לפני וכך הצטערתי היום אחרי הבחירה.
אם נרצה בכך או לא, העם היהודי ואנו בתוכו מיוצגים ומזוהים בעולם במידה מכרעת על ידי דמותה של המדינה. לסמליה של המדינה משקל רב בכך. היותה של המדינה הבית הלאומי של עם התנ"ך ההסטורי, הינה עובדה חדה וברורה בעיני חלק גדול ואולי רוב אומות העולם. לכן, דמותינו בעיני האומות משתקפת דרך הציבוריות והסמליות של המדינה. ה'למה יאמרו בגויים' נקבע על ידי התנהלות המדינה וראשיה, לא נוכל להתחמק מעובדה זו. כאשר בתפקיד היצוגי והמכובד (לפחות כלפי חוץ) עומד אדם יהודי בהכרתו ובהנהגתו, מתקדש שם ישראל בעולם ומתרומם ומתקדש שם שמים על ידינו. כאשר להיפך....
צר לי עד מאוד על כך שאיש שאינו מייצג ערכים יהודיים במידה ניכרת, כך זה בעיני ואולי טעיתי, הוא זה העומד בחלון הראווה של העם היהודי.
אין לנו עם אחר, אין לנו מדינה אחרת. לא נחמוק מכך גם אם זה לא מוצא חן בעינינו. לכן צריך להיות אכפת לנו איך היא נראית, משום שכך אנו נראים.
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2007 00:26 |
|
| |
מאיר, מה שאתה אומר הוא שהיית מעדיף לראות את הרב לאו שם? אני מסכים שבין אם נרצה ובין אם לא נרצה, זה הסמל (או לפחות אחד מהם) שמייצג את המדינה, ובהכרח גם אותנו. גם מי שמתרחק מהמדינה, בעולם הוא חלק מהמדינה וזה חלק מתדמיתו הוא גופו בעולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2007 00:32 |
|
| |
אם הרב לאו היה מתמודד נראה לכם שהוא היה מביס את פרס?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2007 00:39 |
|
| |
שרגא
אכן, כך קויתי
אדלר
ברוך בואך. אנו דנים על העקרון, לא על הפרשנות הפוליטית.
------- מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2007 00:50 |
|
| |
מאיר, כתבת שם נפלא.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2007 00:52 |
|
| |
תודה רבה, שרגא.
------- מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2007 10:08 |
|
| |
לדעתי נבחר לנשיאות .היות וחברי הכנסת רצו לחסום אותו מלרוץ שוב לראשות ממשלה
ואז הוא קיבל בעיטה כלפי מעלה .
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2007 11:16 |
|
| |
אני חושב שאם דמות כמו הרב לאו היה נבחר לנשיא, זה היה הופך את ההילה הקדושה והרוחנית של המשרה הזאת מבחינה דתית כרלוונטית.
כיום אין יהודי בעולם שרואה במוסד הנשיאות מוסד קדוש, ואין יהודי בעולם שרואה בנשיא דמות רוחנית, אם הרב לאו היה נבחר הוא היה יוצק תוכן כזה למקום, ולמחרת התדמית הזאת הייתה עוברת ליורשים מפוקפקים.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2007 12:58 |
|
| |
תשרת
הטיעון שלך הוא מעניין מאוד. אתה חושב שדווקא משום שבחירתו של נשיא יהודי מובהק היא כל כך טובה, יש בה סכנה לשימוש עתידי באותם נעליים לאנשים קטנים. נראה לי ששיקול כזה צריך למנוע כל תפקיד ציבורי בעל חשיבות, הלא בכך שמינו מלך צדיק, אפשרו לנכדו הרשע למלוך. וכן בכהן גדול וכן באב בית דין שעלול להיות מנוצל על ידי דיין שאינו הגון. גם בזמנינו ניתן לטעון כלפי מעמדות מסוימים שאנשים שאינם הגונים משתמשים בהם, האם זה היה נכון להמנע מליצור ולמלא את אותם תפקידים? דומה שבדרך כזו לא ניתן יהיה לנהל חייה של אומה ושל ציבור, כאשר אדם כשר וראוי ימנע מפעילות כדי שלא ימלא את מקומו אחריו מי שאינו הגון.
אדרבה. אם הרב לאו כמשל היה ממלא את מוסד הנשיאות בתוכן יהודי חיובי, היו קמים אחריו נכבדים נוספים ושואפים אל התפקיד.
------- מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2007 13:26 |
|
| |
אכן כן, אני בהחלט תומך בדעתך שלבחירתו של הרב לאו לנשיא יש יכולת השפעה חזקה מאד על העם היהודי בעולם כולו. נשיא מדינת ישראל הוא תפקיד שרבים תמימים מקבלים אותו ללא עוררין כתפקיד מכובד וחשוב.
אני בטוח ששידרוג בית הנשיא למוסד בעל גוון דתי, עלול לגרום נזק בעתיד, כל לא כל פעם יש מועמד כזה כהרב לאו עם סיכויים טובים כשלו.
זה לא כמו לכהן בתפקידים אחרים שאי אפשר באמת ליצוק לתוכם הילה רוחנית וממלכתית גם יחד.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2007 00:42 |
|
| |
הנשיא איננו מיצג את העם היהודי ובודאי לא את הדת היהודית--הוא ממלא פונקציה ממלכתית
בממשלת רשע--שחוקיה חוק ערכאות--ומי שמתלונן במשטרה הוא מויסר-אז מה ההתענינות
בנושא?מה זה חשוב מי מיצג את המדינה הזאת? זה בזיון שפורום חרדי בכלל מתעסק בנושא כזה.מילא בכנסת אין ברירה חייבים להיות כמו ב"סיים" הפולני,ואחרים. אבל סמלי השלטון
שלהשקפת הפורום הזה הוא רשע וכפירה--מה לנו ולצרה הזאת?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2007 02:27 |
|
| |
וואסער
אתה מאתגר אותנו בצורה נורא מתוחכמת, יש לציין.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2007 12:58 |
|
| |
לומד....
מצטער אבל זאת האמת.
אני אישית לא כ'כ מוכשר.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2007 14:17 |
|
| |
רוואסער
להשקפת הפורום? מי זה? אני פגשתי את הפורום כמה פעמים בשנה האחרונה, הוא לא ידע להגיד לי השקפה ברורה בנושא.
להשקפתי האישית, השלטון אינו רשע ואינו כפירה. העומדים בראשו הם רשעים וחלקם אולי גם כופרים, זה ניתן לשינוי.
להתלונן במשטרה נגד עבריינים זו מצוה מדאורייתא של השבת אבידה, ומי שאינו מתלונן עובר על לא תעמוד על דם רעיך. כמובן שאם הם עלולים להעניש את העבריין יותר משאם היה בא לבית דין ישראל, יש לעשות שאלת חכם. כמו כן אם ניתן להציל את הנעשק בדרך שונה, מן הראוי לבדוק את האפשרויות.
אם חלילה תתקל בפורץ באמצע הלילה לא תזעיק את המשטרה?
------- מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2007 15:38 |
|
| |
http://bh.hevre.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2232170&whichpage=#R_7
תשמעו סיפור שסיפר פעם רב חשוב:
"בשעה 3:00 בלילה הטלפון בבית מתחיל לצלצל, אני ניגש לטלפון ושומע מישהו מתנשף בבהלה ושואל "כבוד הרב, גנב פרץ בבית שלי ורוצה לגנוב לי את הכל, ומאיים עלי שאם אני מתקשר למשטרה הרי זה הליכה לערכאות. הוא צודק?"
את הדברים הביא ניק ששמו נאה לו "חיים בלעו", וחתימתו היא, שאילמלא מוראה של מלכות וכו'.
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2007 00:24 |
|
| |
ימי 33655
להזכירך כי הפורום הזה הוא חרדי--לא חרדלי לא כתום ובודאי לא ציוני. מה שכתבתי
הוא בדר'כ ההשקפה החרדית על מדינת ישראל של כל הגדוילים החרדיים
--אתה יכול להסכים או להתנגד אבל זאת העובדה.
בשם הרעבע מגור פורסם שנושא בחירת הנשיא חשוב--בגלל שיש מי שמשלם עבור הקולות.
|
|
|
|
|