| נשלח ב-21/10/2007 20:23 |
|
| |
הדור החדש של עורכי הדין החרדים מתקשה להתקבל למשרדים הגדולים
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/915048.html
א. אני מכיר עו''ד חרדים שהתמחו במשרדים הגדולים (וינרוט, הרצוג פוקס נאמן, ויגאל ארנון) ועזבו לאחר ההתמחות בגלל השכר הנמוך המשולם לשכירים ובגלל גילם המאוחר ומשפחתם הגדולה אשר הכתיבה צורך בסכום כסף גדול בטווח הקצר למרות שבטווח הארוך הם היו מרוויחים יותר במשרדים הגדולים.
ב. באופן כללי המשרדים הגדולים מעדיפים את בוגרי הפקולטות באוניברסיטאות. למיטב ידיעתי חרדים שלמדו באוניברסיטאות לא נתקלו בבעיות בהיקלטות במשרדים הגדולים. על בוגר מכללה המעוניין לעבוד באחד המשרדים הגדולים להציג גליון ציונים ללא רבב + אינדיקציות נוספות על יכולות, ומדוע יהיה דמם של בוגרי קרית אונו סמוק מדמם של בוגרי המכללה למנהל?
ג. במשרדים הגדולים דורשים אנגלית ברמת שפת אם - דרישת סף שרוב עוה''ד החילונים אינם עומדים בה, וק'ו רוב בוגרי מערכת החינוך החרדי (למעט בנים למשפחות אנגלו-סקסיות שבד''כ חלשים בכתיבה).
ד. מסלול המשרדים הגדולים אינו מתאים לרוב החרדים המבוגרים בעלי המשפחות הגדולות בעיקר בתחום המסחרי היכן שחלק גדול מהעוסקים בו למדו לתואר שני בארה''ב ואף עבדו במשרד עו''ד ניו יורקי. כמו גם, עומס העבודה בשנים הראשונות מציב אנשים מבוגרים בעלי משפחות בעמדת נחיתות.
ה. הכתבה הנ''ל מופיעה תחת הכותרת ''מתייחסים אלינו כמו אל אתיופים'' המלמדת על רושם שישנם שיקולים לא ענינים בקבלת מתמחים. בארה''ב במשך שנים הייתה ליהודים בעיה להתקבל למשרדי עו''ד מובילים, ופרופ' אלן דרשוויץ מספר בסיפרו ''חוצפה'' על כך שהוא לא נדחה (למרות ציוניו הגבוהים מאוני' ייל) במשרד קרוואת ובמשרד סוליוואן אנד קרומוול (וע''כ נאלץ להסתפק בהתמחות בביהמ''ש העליון ובפרופסורה בהרווארד). כיום אין שום בעיה לבחור מזוקן לקבל עבודה במשרדים מובילים בניו יורק, ובלבד שהוא בוגר האוניברסיטה הנכונה ומחזיק בקו''ח ובציונים מתאימים. הנ''ל נכון גם לגבי מיעוטים כשחורים וכו' שעקב מדיניות האפליה המתקנת סף תנאי הקבלה שלהם נמוך. תרבות עסקית רב תרבותית אינה נוצרת ביום אחד, ואני לא בטוח שהתנאים בישראל הבשילו לקראתה (במידה מסויימת באשמת החרדים). למרות המדיניות הרב-תרבותית, קשה לראות יהודים מזוקנים ושחורים בכלל כשותפים במשרדים הגדולים בארה''ב, והם בד''כ עוזבים לאחר מספר שנים למשרדים קטנים או למגזר העסקי. האמור לא נכון ביחס לבוגרי ישיבות ליטאיות מגולחים העובדים ללא כיפה. ללמדך שלמרות הרצון הטוב, שונות תרבותית מהווה חסם.
ו. מה אמור לחשוב שותף מראיין על בוגר מכללה שסירב לשבת עם נשים בהרצאה או לשמוע הרצאה מפי אישה? ז. כאמור אני מכיר מספר חרדים העובדים במשרדים הגדולים - כולם בוגרי הישוב החדש, דוברי אנגלית רהוטה, נעדרי זהות חרדית מתבדלת, והכי חשוב גמרו את לימודי המשפטים באוניברסיטאות בגיל 26 +.
ח. לחרדים יש חסרונות בהשתלבות בשוק העבודה וגם יתרונות שמקנה להם הרשת החברתית הבינ''ל.
תוקן על ידי - רב_סיינפלד - 21/10/2007 20:36:47
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2007 21:54 |
|
| |
תיקון טעות במשפט על פרופ' דרשוויץ י''ל נדחה ולא ''לא נדחה''
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2007 22:39 |
|
| |
לפחות הכתבה ניטרלית!
ממתי חרדים ליטאים מגולחי זקן עובדים ללא כיפה?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2007 22:48 |
|
| |
רוב רובם של החרדים העובדים בסקטור הפיננסים ובסקטור המשפטים בארה''ב אינם חובשים כיפות בשעת העבודה.
בוודאי אלו שמעל גיל 35
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2007 23:18 |
|
| |
כמדומה שאף יש תשובה מר"מ פיינשטיין על הנושא.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2007 23:24 |
|
| |
שאלת השתלבותם של חרדים בעבודה במגזר החילוני איננה נוגעת רק בעורכי דין, היא רלוונטית לעוד מגוון רחב של תחומי עיסוק. חוסר הבהירות האם אמנם החרדים מופלים לרעה במקומות העבודה, ניצבת כיום בליבו של דיון בועדת החוקה האם יש צורך לקבוע שיוויוניות ביצוג החרדים במגזר הציבורי. אני סבור שעדיין מוקדם לקבוע עמדה בשאלה זו, שכן אנחנו נמצאים רק בתחילתו של תהליך יציאתם של חרדים לשוק המקצועות החופשיים. יתכן שישנו קושי לחרדים להתקבל לעבודה, בשל העובדה שהתארים של המוסדות האקדמיים לחרדים אינם נחשבים בעלי רמה מספקת. בנוגע לעורכי דין נדמה לי שישנה בהחלט בעיה ייחודית שלא הוזכרה בכתבה, אבל מצאתי שהכותבת עצמה התייחסה אליה במאמר אחר והיא הפרובלמטיות ההלכתית ביצוג בפני ערכאות. ראו כאן http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArt.jhtml?more=1&itemNo=915047&contrassID=2&subContrassID=6&sbSubContrassID=0
|
|
| נשלח ב-22/10/2007 01:23 |
|
| |
חברים יקרים,
אני למדתי לפני מספר שנים בפקולטה למשפטים בבר-אילן. בין התלמידים היו גם כמה חרדים (בעיקר חוצניקים שלמדו בישיבות חרדיות בארץ, אחרי שהשלימו בגרות בחו"ל) וכולם התקבלו למשרדים מהשורה הראשונה.
כפי שכתב סיינפלד, חלק ניכר מהמשרדים הגדולים כלל לא דן במועמדות של סטודנטים ממכללות, אא"כ מדובר ביוצאי דופן. בנוסף, גם בקרב המכללות עצמן יש סוג של מדרוג, כאשר המכללה למנהל בראשל"צ והמרכז הבינתחומי בהרצליה נחשבות בשוק כאינן נופלות מהאוניברסיטאות, ומצד שני, המכללה בקרית אונו שמתהדרת במסלולים מיוחדים לחרדים וחרדיות או ל'אנשי דת' וכיו"ב נחשבת (איני יודע למה) לפחות טובה אף בין המכללות, ואני מסופק אם בעשרות המשרדים המובילים והגדולים אפשר למצוא מספר מתמחים ממכללה זו, ללא הבדל דת, גזע או מין.
רק לשם הפרספקטיבה - יש לי קרובת משפחה חילונית שסיימה בהצטיינות תואר במשפטים באחת המכללות (לא קרית אונו) ולא הצליחה למצוא מקום להתמחות בו, כבר כשנתיים לאחר הלימודים (ואני לא מדבר על משרד גדול, אלא על משרד כלשהו במרכז הארץ). היא אף סיפרה לי שחלק מחבריה למחזור הציעו עצמם למשרדים בתור מתמחים בחינם.
לכן, לדעתי אם אין לאדם שמתעתד ללמוד מקצוע אפיק ברור (למשל משרד של קרוב משפחה) או יכולות יוצאות דופן שהוא יכול לסמוך עליהן שתאפשרנה לו להתעלות מעל חבריו לספסלי המכללה, כדאי שישקול לימוד מקצוע אחר מאשר ללמוד משפטים במכללה. מי שיכול לשפר את ציוני הבגרות/פסיכומטרי ולהתקבל מאוחר יותר לאוניברסיטה או לאחת המכללות המובילות - גם ייטיב אם עצמו לו יעשה כך.
צעד אחר שהפך לפופולארי אצל בוגרי מכללות שמנסים להשתדרג - לימוד לתואר שני באחת האוניברסיטאות. בד"כ תנאי הקבלה הם ממוצע 80 בתואר הראשון, והמלצות ממרצים כשאין העדפות לסוג המוסד בו נלמד התואר הראשון. כך מי שהצטיין בלימודים במכללה יכול להיות גם בוגר אוניברסיטה בתואר השני. אני לא יודע עד כמה זה משפר את מצבו בשוק, אבל אני משער שזה לא מזיק (אם כי זה כמובן כרוך בהוצאות כספיות ובדחיית היציאה לשוק בעוד כשנתיים).
לגבי אפליה מכוונת/מודעת - כיון שכמעט כל עוריכ הדין החרדים לא מגיעים מאוניברסיטאות, קשה לי להעריך את התופעה הזו. צריך לזכור שגם לשאלת השירות הצבאי יש משקל (למשל יש מעסיקים רבים ששירות קרבי משמעותי של מועמד מהווה מבחינתם סוג של זרז בבחירת המועמד, ומן הסתם כך הוא להיפך).
והנראה לענ"ד כתבתי. בהצלחה לכולם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2007 10:00 |
|
| |
יש לי חבר טוב שמסיים עתה רו"ח בקריית אונו והתקבל לכבר לסטאז' בלא פחות מארנסט אנד יאנג.
אולי בתחום ראיית החשבון המצב אחר בגלל שהוא תחום יותר ריאלי ?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2007 11:17 |
|
| |
כעו"ד חרדי, שהוסמך לפני מספר שנים לא היתה לי שום בעיה להתקבל למשרדים טובים, ואף גדולים. ואם לא התקבלתי למשרדים אלו, לא היה זה בגלל היותי חרדי. אינני סבור שהבעיה היא בחרדיותם של עורכי הדין, כי אם בעובדה שהם לומדים בעיקר, במכללות מן הדרגה הנמוכה ביותר, ובכך נועלים לעצמם את הדלת בפני המשרדים הגדולים.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2007 11:32 |
|
| |
כלום לא למדונו שבחור ישיבה מסוגל לעשות הכל יותר טוב?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2007 12:53 |
|
| |
בעל בעמיו
יתכן שזה מה שלימדו אותך--אבל אנחנו מדברים "למייסה" שם זה אחרת,בחיים לא מתחשבים
במה שהמשגיח לימד אותך--אלא במה שאתה מסוגל בפועל ממש. צריך לספק את הסחורה
ולא סיפורים ואגדות.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2007 13:31 |
|
| |
אוקיי, בפעם הבאה אוסיף תווי נגינה.
ברור שאל ספורים ואגדות, שגם נאמרים בחוסר אחריות. במקום עבודתי (מחשבים) כמעט ואין חרדים, אבל יש חרדיות ומספרן בקו עליה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2007 14:50 |
|
| |
זהבאמתמשנה היקר,
לעצם העניין אני מסכים איתך בשוק העבודה בכלל (אני עובד בתחום ההייטק כ 10 שנים ועבדתי רוב שנותי בחברות "חילוניות") אין אפליה כלפי חרדים אלא בדרך כלל הכל לפי העניין.
אני מניח שכוונת דבריך ב "מכללות מן הדרגה הנמוכה ביותר" כוונתך בין היתר או בעיקר למכללת קרית אונו (שם רוב החרדים למדו משפטים).
אז לידיעתך מכללת קרית אונו היא הפקולטה הגדולה בארץ ללימודי משפטים האם זה אומר שרוב עורכי הדין החדשים הם "מן הדרגה הנמוכה ביותר"? אתמהה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2007 15:17 |
|
| |
היכן למד עו"ד ווינרוט?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2007 15:41 |
|
| |
אבי,
העובדה שפקולטה כזו או אחרת הינה הגדולה ביותר, במקום בו קיימים חסמי כניסה גבוהים אינה מלמדת דבר וחצי דבר על טיבו של מקום כלשהו.
בקרית אונו לומדים הרבה אנשים, כי מקבלים לשם כמעט כל אחד, מה גם שתופעת העדר של הציבור החרדי מסייעת לכך לא במעט.
אני אישית למדתי באחת המכללות הפחות טובות, ולאחר מכן המשכתי לתואר שני באוניברסיטת תל אביב, בגדול ניתן לומר שאין מה להשוות בין רמת החומר האנושי במכללה בה למדתי לבין החומר האנושי באוניברסיטה. ודוק, אין בכך כדי להצביע על סיכויי ההצלחה של עורך דין, אלא רק לעניין הסיכויים שלו לצלוח את חסמי הכניסה הקיימים כיום בשוק.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2007 16:11 |
|
| |
זהבאמתמשנה,
אומנם הדיון הוא לא מעיניינו של הפורום אבל...
קודם ברצוני לציין כי לאחרונה התחלתי לימודי משפטים בקריה האקדמית כך שאולי אני נוגע בעניין... אך הרשה לי להוסיף כמה נקודות.
א. תופעת העדר של הציבור החרדי לא קשורה לעניין בקריה האקדמית קרית אונו לומדים כ 6000 סטודנטים לא דתיים.
ב. מבין המכללות דווקא המכללה האקדמית מעמידה אתה הרף הגבוה ביותר מבין המכללות (ממוצע של 95 בבגרות ללימודי משפטים), נכון הוא שבסניף החרדי הקרטריונים שונים אבל זה מכיוון שהציבור החרדי לא יעמוד בקרטריונים הגבוהים מכיון שלצערנו הוא לא למד לימודים תיכוניים.
ד.א כדי לעבור לשנה ב' הקריה האקדמית דורשת ממוצע 75% לפחות.
|
|
|
|
|