| נשלח ב-22/10/2007 10:27 |
|
| |
מעניין מה תגידו על זה? נורמות הכשרות
עברתי על כל כותרות התוכן של שבעת עמודי הפורום ולא ניתקלתי בנושא הבא
(יסלחו לי וותיקי הפורום אם נושא זה כבר עלה בעבר)
לפני כחודשיים לערך יצאתי לטיול בחו"ל.
אחת הבעיות המרכזיות שאמור להתמודד אדם חרדי זה כשרות.
ישנה בעיה קשה במיוחד למצוא אוכל כשר.
ובמיוחד באותו אזור בו היתי. פורסם שם, שהם משתמשים כמעט בכל דבר בשומן חזיר. מה שאומר שאפי' לאכול לחם זה מהווה בעיה.
כמובן שהצטיידנו מראש באוכל ומנות חמות אבל לקראת סוף השבוע הראשון האוכל כמעט אוזל ואז מתחילה המלחמה הפנימית.
אתה ניתקל בגלידה תוצרת מגנום שלכאורה אתה רואה שזה מיוצר ג"כ בישראל אבל אולי כאן ניכנס רכיב לא כשר?!
אבל מצד שני גם אם נכנס רכיב וכי הוא לא בטל בשישים?
אלא מה אולי הוא בגדר נותן טעם?
וכי מרכיב שנכנס בכמות אפסית משנה את כל טעמו?! בדר"כ מקסימום תורם למירקם...
מנהון להון אתה חוזר לארץ ואז נופל לך האסימון במלוא עוצמתו..........
הרי כאן בארץ רוב הבשר כשר (בהלכה יש שני הגדרות כשר או לא כשר מהדרין עוד לא היה אז)
א"כ כנס למסעדה הראשונה שתיתקל בה ואכול כפי יכולתך........
האם יש מישהו שמוכן להרהיב עוז ולהכריז שמותר לאכול כמעט בכל מקום בארץ?!
הרי ידוע הנידון על בשר שנמצא בעיר עם תשע חנויות מוכרות בשר ואחת טריפה.
תארו לעצמכם היום... אם מישהו היה מוצא בשר בלי עשר פלומבות וכי היה צד לאכול אותו בכלל?!
בתור אחד שגדל במערכת שחינכה אותו על מושג של חותמת כשרות אם אין הכשר אסור לאכול פתאום אתה מגלה שיש מצב שעבדו עליך.
הידעתם שהרבנות בעניין ערלה סומכת על רוב רק במידה וקיים חמישה אחוז ערלה בשוק על אף שע"פ ההלכה גם 49 מספיק.
מעניין אותי מאוד מה דעתכם בנושא.
תוקנה הכותרת להבהרה
תוקן על ידי - ymy33655 - 22/10/2007 14:03:58
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2007 10:58 |
|
| |
כפי הזכור לי בענין ערלה יש לך טעות. ערלה בעיקרון מתבטלת רק במאתיים, כמו כלאי הכרם. לכן המחמירים לא לוקחים פירות שיש בהם יותר מחצי אחוז ערלה בשוק. (כשרויות המהדרין, בד"צים למיניהם, מחמירים אף יותר, לפחות בחלק מהפירות, ומשגיחים על עצי הפירות עצמם שלא תהיה שום ערלה במטע שממנו לוקחים, כדי לא להיכנס לביטול איסור לכתחילה וכדו'). הקולא של חמישה אחוזים היא שאוחזים שכל זמן שאין "מיעוט המצוי", אין צורך לחשוש שמא התערב בפירות שלפנינו ערלה. לפי קולא זו, רק אם ברור לך שבפירות שלפניך התערבו פירות ערלה, רק אז נאמר ביטול במאתיים, אבל כל זמן שלא ברור שבכלל התערב, די לנו בזה. ברגע שעברת את חמשת האחוזים, הרי שזה מיעוט המצוי שיש לחשוש להמצאותו בכל רוב שבפניך, וכעת גם אין ביטול שהרי הוא במאתיים כנ"ל. אני מקוה שלא דיברתי שטויות, אבל כך זכור לי הסבר הדברים.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2007 14:02 |
|
| |
בענין ערלה, אכן יש כאן טעות. ביטול במאתיים הוא בתערובת שנפל לתוכה ערלה. כאשר אתה קונה בשוק, השאלה אינה ביטול אלא כל דפריש. כשם שבתשע חנויות מוכרות כשרה לא צריך ששים חנויות כנגד האיסור, כך בערלה לא צריך מאתיים. ולשאלה הכללית, ברור שעל פי הלכה די ברוב שחוטה כדי להתיר, ובשר הנמצא ברחובות תל אביב הוא מותר ככל הנראה. יש עוד כללים כמו עד אחד נאמן שאינם תקפים אצלנו. כשאתה לומד סוגיות איסור והיתר, אין לך ספק שלא היינו אוכלים על שולחנו של רב או של שמואל. הסיבה הראשונית היא שבמקום שאפשר בקלות למצוא כשרות ללא שאלות, העדיפו את זה. כך זה הפך לחיוב גמור. מעניין לציין את דברי החזו"א שמי שאינו סומך על היתרים הכתובים בגמרא, יש לבדוק אחריו אם אינו מין. יש פה ושם הוראות המורות על כך שמדובר לעיתים בחומרא בעלמא. למשל, רבי שלמה זלמן הורה לישיבת קול תורה שלא להחמיר יותר מידי על חשבון המחיר משום שאלו כספי ציבור. כך רכשו שם במשך שנים בשר ירושלים בכשרות מהדרין ירושלים שלא היתה מקובלת על כולם. הוא אף הורה שגם בחור שאינו אוכל זאת בביתו רשאי לאכול בישיבה, ואם רצונו להחמיר אין הישיבה רשאית להתחשב בו. גם בנו רא"ד מטבריה נוהג לפי השו"ע, ואכן הבשר שלו זול בעשרות אחוזים.
אין באמור כל המלצה או נקיטת עמדה, אלו הן העובדות.
------- מאיר
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2007 17:49 |
|
| |
מאיר
וכבר הקדימו את החז"א??
פתחי תשובה יורה דעה סימן קטז ס"ק י שוב ראיתי בסולת למנחה כלל ע"ו דין ח' שכתב בשם תורת האשם דמי שרוצה להחמיר לנהוג איסור בדבר שלא מצינו שהחמירו אמוראי כגון מה שנתבטל בששים או בכלי שני הוי כמו אפיקורסות ויצא שכרו בהפסדו ודלא כמ"ש או"ה סוף כלל נ"ז עכ"ד ע"ש:
|
|
| נשלח ב-22/10/2007 18:39 |
|
| |
אז הפסדנו ב' עולמות?
גם לא אוכלים
גם אפיקורסים?!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2007 19:40 |
|
| |
המצב היום שונה לגמרי, מכיון שיש פיקוח על דברים ויש דרגות בפיקוח כמו הנושא של סירכות שזה במחלוקת הפוסקים וזה לא פשוט להקל בזה, וכמו הנושא של חלב עכו"ם שההיתר בזה די קלוש, וכמו השאלה של בישול עכו"ם, ותערובות של סתם יינם ונו"ט וכו' ומעמיד ונותן טעם ועוד הרבה דינים שמי מיקל בזה כך די פשוט שהוא נכשל באיסורים.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2007 19:42 |
|
| |
לב העברי
זה חדש בשבילך?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2007 20:28 |
|
| |
אשר
נכון, אבל בא נלך אחד אחד. כרעיים קפוא בצרכניה, אין בו לא שאלה של תערובת, לא נותן טעם ולא סתם יינם. שאלה של שחיטה ובדיקה נטו. האם אין רוב כשר?
------- מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2007 20:41 |
|
| |
סליחה על השאלה ה(לא)תמימה
מה זה קשור לפורום הזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2007 21:10 |
|
| |
לומד
אתה הולך רחוק.
למה זה לא קשור? זה לא מעניין אותך? לא חשבת על זה אף פעם?
זה לא רכילותי, לא מתריס, לא נוגע בעניינים שבאמונות יסוד, ונוגע לארחות חיינו. מה לא מתאים פה?
התכוונת לחשוד את החברים ברצון לפרוק את עול הכשרות? ובכן, אני אוכל רק בדצי"ם (לא את כולם) ואולי גם אי אלו מהדרין בולטים. (רחובות)
------- מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2007 21:30 |
|
| |
אם עפ"י דין מותר לאכול אז מותר !
משום מה אותם אלו שלא אמונים על תורה נטו. אלא בעיקר אל מגזריות נטו. מזדעקים על פריצת חומות הכשרות.
מה שמוכיח שלא דרך התורה היא המנחה אלא הדרך שבה הורגלו.
וחבל על רפיסות זו!
לפעמים הדברים מגיעים לקטנות כ"כ גדולה בדיונים סוערים על פרטים שוליים.
לו היו יודעים מה ההגדרה המדויקת לא היו נסחפים למערבולות מסוג זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2007 22:02 |
|
| |
מה שחברים חדשים לא אמורים להבין, מייסדים בהחלט יכולים כבר לשכוח.
רק זה מה שחסר לך? להזדהות גם עם "זלזול בכשרות ובהלכה".
כמובן, יש לך היכולת לענות בעלון, ולהסביר, או לחילופין לטעון בכל תוקף שהאמת ורק האמת מעניינת אותך, ולא אכפת לך כלל איך הדברים ייראו. אני פוטר את עצמי מלענות על זה.
אנשים הנוטים להרהר אחר כל מוסכמה, מהר מאוד יגיעו למוסכמות הכי בסיסיות. הם יכולים לנסות לאשש את המוסכמות הללו, ולא להסתפק באמונה תמימה. והם יכולים להרהר גם אחריהן, מחוסר יכולת לאששן. יש גם דרך שלישית, שבטח לא תהא מומלצת בעיניך, להחליט מה הן המוסכמות שמחוץ לתחום הדיון.
לעניינינו, כשהנושא הוא כרגע "אגודה אחת", יהיה לגמרי לא נכון להרחיב את תחום הערעורים אל עבר שקרים קדושים נוספים הקיימים בסביבה. גם אם הם שקרים מוכחים.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2007 22:14 |
|
| |
לומד
צר לי לחלוק עליך פעמיים ביום (מסתמנת מחלוקת באגף השמרני של אגודה...)
אבל בלי לברר את נושא הכשרות, לא נדע לשים בפרופורציה הנכונה את מוסדות הכשרות וכל המטרד החברתי הקשור בהם.
איך תשמט הקרקע תחת רגלי האנשים הפוסלים אדם בגלל שהוא אוכל בעלז או חת"ס?
אני איתך כשמדובר בנודניקים שוחטי פרות קדושות מקצוענים בלי לאכול מהן, שלא ינוחו עד שלא יראו את אחרון הקדושים מתבוסס בדם הזלזול - סתם בשביל הכיף (סליחה - למען דרישת האמת הטהורה), אבל בנידון דידן זו שחיטת קודשים. קורבן ראוי להסרת מחיצות וטרדות בכלל ישראל.
ולא על מנת לשלול את כשרות המהדרין, אלא כדי להחזיר את המילה "מהדרין" להוראתה המקורית.
בזה הפורום לא יותר "גרוע" מהגרא"ד אויערבאך, להזדהות עם עמדה כזו זה לא כ"כ נורא.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2007 22:15 |
|
| |
חוץ מזה שאם נדבר כל היום רק על אברכים ועבודה, בלי חולצות ובלי כשרות - יהיה רק אשכול אחד בפורום.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2007 22:59 |
|
| |
מאיר
פותח האשכול דיבר על אכילת נתחי עוף שנמצאו בת"א
מה שאני אומר זה שכיום בעידן התעשיה והפיקוח הרי כל מה שנמצא ללא פיקוח הוא נבילות בודאות ומה שבפיקוח יש בו רמות, לבא ולנסות להחיל כאן את הכללים של כל דפריש וקבוע זה פשוט שטות. בדיוק כמו שהחזו"א אמר שאין בימינו דמאי אלא ספק טבל שזה דבר שחז"ל לא הכירו, אבל כיום זה פשוט שזה כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2007 23:31 |
|
| |
לב העיברי
אולי אני יותר מדי פוליטיקאי, ופחות מדי נאיבי. אני חושש למטרות האמיתות מאינפלציה שתוביל לקריסה.
|
|
|
|
|